Legends of Chima

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Legends of Chima
Tyyli Tietokoneanimaatio
Kestoaika 22 min
Pääosissa Scott Shantz
David Attar
Bethany Brown
Bill Courage
Jesse Inocalla
Megan Kinsley
Michael Patric
Jeff Evans Todd
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Verkko Yhdysvallat Cartoon Network
Suomi Nelonen
Esitetty 16. tammikuuta 2013 – 22. marraskuuta 2014
Tuotantokausia 3
Jaksoja 41
Tuotanto
Tuotantoyhtiö(t) M2Flim
Prime Focus
Aiheesta muualla
IMDb

Legends of Chima on yhdysvaltalainen tietokoneanimaatiosarja, joka perustuu Legon samannimiseen lelusarjaan.

Sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa näytettiin Yhdysvalloissa Cartoon Networkilla 16. tammikuuta 2013. Suomeksi jälkiäänitetyt versiot kahdesta ensimmäisestä jaksosta löytyvät sarjan nettisivuilta. Sarjan ensimmäistä tuotantokautta alettiin näyttää Nelosella lauantaisin 7. syyskuuta 2013 alkaen. Toisen ja kolmannen tuotantokauden jaksoja on esitetty Nelonen Nappula-kanavalla vuonna 2015. Sarja päättyi Yhdysvalloissa kolmanteen tuotantokauteen 22. marraskuuta 2014.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tarina sijoittuu Chiman maailmaan, jossa antropomorfiset eläimet (kuten leijonat, kotkat, gorillat, krokotiilit, sudet, korpit, sarvikuonot, karhut ja majavat) muuttuivat käveleviksi ja puhekykyisiksi Mount Cavoralta virtaavan ”Chiksi” kutsutun aineen avulla. Ainoastaan Kaukomaille vaeltaneet Legendojen pedot ovat enää tavallisia eläimiä. Leijonat ovat Chin pyhiä vartijoita ja jakavat sen kuukausittain kaikille Chiman heimoille. Kuitenkin voimakkaiden kultaisten Chi-kuulien saajat päätetään Speedorz-ajokeilla käytävien kilpailujen kautta. Krokotiileillä on usein pelkkiin sanoihin rajoittuvia erimielisyyksiä leijonien kanssa. Tästä huolimatta leijonaheimon prinssi Laval ja krokotiiliheimon prinssi Cragger ovat parhaat ystävät, kunnes Craggerin vanhemmat putoavat Ikuisen syvyyden rotkoon ja sisarensa Croolerin manipuloimana Cragger aloittaa sodan leijonia vastaan.

Myöhemmin Croolerin ote Craggeristä heikkenee ja sudet pettävät krokotiilit alkaen tavoitella Chitä yksin itselleen. Sudet saadaan pakotettua rauhaan muiden rotujen kanssa, mutta Crooler onnistuu luomaan Kohtalon usvaa, jonka vaikutuksesta Cragger kääntyy kaikkia, jopa siskoaan, vastaan. Lisäksi Chima ajautuu jälleen sotaan, kun salaperäinen musta pilvi tukkii Mount Cavoran Chi-putoukset. Lopulta Cragger palaa järkiinsä, ja kun hänen äitinsä Crunket palaa Chimaan, ilmenee, että heitä kaikkia uhkaa uusi vihollinen: Kaukomaiden pahat heimot (skorpionit, lepakot ja hämähäkit).

Uhan kohtaamiseksi kaikki Chiman heimot allekirjoittavat rauhansopimuksen ja Laval ystävineen joutuu matkustamaan Kaukomaille pelastamaan Legendojen pedot, koska vain nämä saisivat Mount Cavoran putoukset jälleen virtaamaan. Kaukomailla he saavat turvapaikan Lavalin karkotetulta sedältä, Lavertukselta. Vaikka Legendojen pedot saadaan vapautettua, Lavalin luotettavuus joutuu koetukselle, kun Cragger paljastaa hänen aiheuttaneen pahojen heimojen syntymisen. Lopulta kaikki Legendojen pedot vapautuvat ja pahojen heimojen tukikohtana toimiva skorpioniluola romahtaa tappaen suurimman osan skorpioneista, lepakoista ja hämähäkeistä. Chi-putoukset saadaan jälleen virtaamaan, mutta henkiin jäänyt skorpionikuningas Scorm tulee vahingossa herättäneeksi tuhansien vuosien unesta kolme Jäämetsästäjien muinaista heimoa (sapelihammaskissat, mammutit ja korppikotkat).

Heräämisen jälkeen Jäämetsästäjät alkavat jäädyttää Chimaa sekä sen asukkaita pyrkien tuomaan maahan ikuisen jääkauden. Kotkien hallussa olevan tiedon avulla Laval, Cragger ja Eris kiipeävät Mount Cavoralle, jossa Legendojen pedot paljastavat heille näkymättömissä olleen Feenikstemppelin. Temppelissä asuvat feeniksit sekä heidän opaskissansa (tiikerit ja leopardit) olivat kukistaneet Jäämetsästäjät vuosituhansia sitten ja tehneet samalla Chin käytön mahdolliseksi muille roduille. Feeniksien asettaman kokeen kautta Laval ystävineen saa käyttöön Tuli-Chitä Jäämetsästäjien kohtaamiseksi. Pitkän taistelun jälkeen Jäämetsästäjät valloittavat suurimman osan Chimasta ja neljäs Jäämetsästäjien heimo, jääkarhut, heräävät ja liittyvät tovereidensa avuksi. Lopulta Laval ystävineen auttaa feeniksejä etsimään ”Tulisiivet”, jotka ovat ainoa keino Chiman pelastamiseksi. Siipien avulla Mount Cavora pelastuu tuholta ja Jäämetsästäjät parantuvat ja muuttuvat hyviksi. Mutta sitten feeniksit palaavat takaisin aurinkoon ja jättävät rauhan aikaan palanneen Chiman taakseen. Ja Laval ystävineen näkee Mount Cavoralta pelastuneen Chiman, jonka suuri valaistus oli parantanut.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1. tuotantokausi The Power of the Chi (2013)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Chiman legendat (The Legends of Chima)
  2. Suuri tarina (The Great Story)
  3. Sisäinen soturi (The Warrior Within)
  4. Huviajelu (The Joyride)
  5. Päivä markkinoilla (Market Day)
  6. Hyökkäys Kotkavuorelle (Attack on Eagle Spire)
  7. Sadan vuoden kuu (The Hundred Year Moon)
  8. Kaikkein suurin kisa (The Biggest Race of All)
  9. Gorillan raivolla (Gorilla Gone Wild)
  10. Ketunhäntä kainalossa (Foxtrot)
  11. Chi-kaapparit (The Chi Jackers)
  12. Tasapainottelua (Balancing Act)
  13. Krokotiilinkyyneleet (Crocodile Tears)
  14. Vale-Chin vaarat (Fake Chi, Real Trouble)
  15. Korpit vastaan kotkat (Ravens Vs. Eagles)
  16. Vaarallinen jälleennäkeminen (Reunion Gone Wrong)
  17. Laval maanpaossa (Laval in Exile)
  18. Musta pilvi (The Black Cloud)
  19. Chima kukistuu (Chima Falls)
  20. Chiman puolesta! (For Chima!)

2. tuotantokausi: Quest for the Legend Beasts (2014)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kohti Kaukomaita (Into the Outlands)
  2. Verkko kiristyy (A Tangled Web)
  3. Legendojen varas (The Legend Thief)
  4. Kotka ja karhu (The Eagle and the Bear)
  5. Hammas tai seuraamukset (Tooth or Consequences)
  6. Tämä voi pistää hiukan (This May Sting a Bit)

3. tuotantokausi: Legend of the Fire CHI (2014)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Liekehtivät unet (Fire Dreaming)
  2. Jääklaanin hyökkäys (Attack of the Ice Clan)
  3. Cavoran kutsu (The Call of Cavora)
  4. Tulikoe (Trial By Fire)
  5. Sirppi (The Crescent)
  6. Liekeissä (Fired Up!)
  7. Kylmävarastossa (Cool and Collected)
  8. Lumisotasilla (The Snowball Effect)
  9. Kuninkuuden taakka (The King Thing)
  10. Liukkailla jäillä (A Very Slippery Slope)
  11. Artefakti (The Artifact)
  12. Feeniks on laskeutunut (The Phoenix Has Landed)
  13. Toivonkipinä (A Spark of Hope)
  14. Tulisiivet (Wings of Fire)
  15. Cavoran sydän (The Heart of Cavora)

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leijonat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chin pyhiä vartijoita, jotka asuvat Mount Cavoran alapuolella Leijonatemppelissä. Kuukauden välein he jakavat keräämänsä Chin tasan kaikille heimoille, myös niille, joiden toimia he eivät hyväksy.

  • Laval: Sarjan päähenkilö ja leijonien kruununprinssi. Craggerin paras ystävä, vaikkakin väliaikaisesti tämän vastustaja 1. kaudella. Edustaa leijonia Speedorz-kisoissa sekä pahojen heimojen kohtaamisessa.
  • Lagravis: Lavalin isä ja leijonien kuningas.
  • Leonidas: Yksi leijonien vartioista, joka ei osaa tehdä kahta asiaa yhtä aikaa.
  • Longtooth: Leijonien vanhempi jalkasotilas.
  • Lennox: Leijonien nuorin jalkaväensotilas ja ajoneuvoekspertti.
  • Lavertus: Lavalin setä ja Lagraviksen veli. Hän oli rakastunut Crunketiin, mutta mustasukkainen Crominus oli lavastanut hänet varkaaksi, jolloin Lavertus oli karkotettu Chimasta. Hän ryhtyi naamioituneeksi Speedorz-kuskiksi nimeltä Varjotuuli, ja voittamillaan kultaisilla Chi-kuulilla hän oli paitsi suojautunut pahoilta heimoilta myös auttanut Chiman asukkaita. Kun pahojen heimojen tukikohta tuhoutuu, Lavertus jää jälkeen auttaakseen Lavalia ja muita pääsemään pakoon. Myöhemmin hän tekee paluun auttaessaan heitä ja feeniksejä taistelussa Jäämetsästäjiä vastaan.
  • Li'ella: Naarasleijona, yksi feeniksien opaskissoista ja tiikeri Tormakin adoptiotytär. Laval on ihastunut häneen ja Li'ellakin näyttää osoittavan kiinnostusta urosleijoniin. Mutta Sir Fangar on myös kiinnostunut Li'ellasta ja haluaa tämän puolisokseen.

Kotkat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kotkavuorella olevassa Kotkatornissa asuva heimo, jonka jäsenet kykenevät lentämään itse.

  • Eris: Kotkien prinsessa ja Lavalin läheisimpiä ystäviä. Edustaa kotkia Speedorz-kisoissa sekä pahojen heimojen kohtaamisessa. Ei aluksi välittänyt Rogonin tunteista häntä kohtaan, mutta alkoi lopulta vastata niihin.
  • Ewald: Kotkien neuvoston johtaja.
  • Equila: Kotkien soturi. Toimii joskus Speedorz-kilpailujen kuuluttajana.
  • Ewar: Kotkien soturi ja Ewaldin neuvonantaja.
  • Eglor: Kotkien keksijä.
  • Elon: Kotkien soturi.

Gorillat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gorillametsässä asuva erittäin tunteellinen heimo, jonka jäsenet rakastavat hedelmiä ja kukkia. Kutsuvat yleensä muita ”jäbiksi”.

  • Gorzan: Lavalin ystävä gorillojen joukossa. Edustaa gorilloja Speedorz-kisoissa sekä pahojen heimojen kohtaamisessa.
  • Grumlo: Gorillojen harmaaturkkinen johtaja. Esiintyi alun perin Lego-tuotteissa nimellä Gordo.
  • G'Loona: Nuori naarasgorilla.
  • Grizzam: Valkoturkkinen gorilla.
  • Gompsy: Gorillasoturi.

Krokotiilit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chiman Soilla asuva heimo, jolla oli toisinaan pientä eripuraa leijonien kanssa.

  • Cragger: Krokotiilien kruununprinssi ja väliaikainen kuningas vanhempiensa katoamisen ajan. Lavalin paras ystävä, vaikkakin väliaikaisesti arkkivihollinen siskonsa takia. Edustaa krokotiilejä Speedorz-kisoissa sekä pahojen heimojen kohtaamisessa.
  • Crooler: Craggerin kaksoissisar, joka oli yrittänyt manipuloida sekä veljensä Craggerin että sudet hyökkämään leijonia vastaan. Lopulta paljastui, että hän oli kuoriutunut munastaan ennen Craggeriä, eivätkä hänen vanhempansa koskaan huomanneet sitä.
  • Crunket: Krokotiilien kuningatar sekä Craggerin ja Croolerin äiti.
  • Crominus: Krokotiilien kuningas sekä Craggerin ja Croolerin isä.
  • Crug ja Crawley: Craggerin ylimmät vartijat.
  • Crockenburg: Krokotiilien kenraali.

Sudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laumassa elävä heimo, jonka jäsenet eivät pidä kiltteydestä ja usein huijaavat kilpailuissa. Yrittivät saada koko Chiman haltuunsa 1. kaudella.

  • Worriz: Susien johtaja. Väliaikaisesti Lavalin vihollinen ja Craggerin liittolainen, mutta nykyään taas ystävä. Edustaa susia Speedorz-kisoissa sekä pahojen heimojen kohtaamisessa. Ihastunut Windraan, mutta joutuu salaamaan sen muilta heimolaisiltaan.
  • Wilhurt: Susien häijyin soturi. Hänellä on musta turkki.
  • Wakz: Susien vanhin jäsen.
  • Winzar: Susien hurjimpia jäseniä.
  • Windra: Puhekyvytön naaraspuolinen susi. Worrizin ihastuksen kohde.
  • Wonald: Heimon ainut kasvissyöjä ja nuorin jäsen.

Korpit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heimo, johon kukaan ei luota, ja syystä: he huijaavat kaikkia ja varastavat kaikkea, etenkin arvoesineitä joihin he ovat hulluina. Asuvat kaatopaikalla. Kotkien tavoin hekin pystyvät lentämään.

  • Razar: Korppi, joka huijaa kaikkia, jopa liittolaisiaan, ja kutsuu kaikkia Chiman asukkaita ”ystäviksi”. Hänellä on koukku toisen kätensä tilalla. Edustaa korppeja Speedorz-kisoissa sekä pahojen heimojen kohtaamisessa.
  • Rawzom: Korppien johtaja, joka on taitava jäljittäjä.
  • Rizzo: Korppien rakentaja. Hänellä on silmälappu ja tekojalka.
  • Razcal: Korppien kirjanpitäjä, joka on muita heimolaisiaan huomattavasti varovaisempi. Hänen nokkansa yläosa on kultainen.
  • Ripnik: Yksi korppien parhaista varkaista.

Sarvikuonot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vähä-älyinen heimo, jonka jäsenet nauttivat kivien murskaamisesta ja keskenään tappelemisesta.

  • Rogon: Lavalin ystävä ja väliaikaisesti Craggerin liittolainen sarvikuonojen joukossa. Edustaa sarvikuonoja Speedorz-kisoissa sekä pahojen heimojen kohtaamisessa. Hän on ihastunut Erikseen.
  • Runk ja Rukus: Rogonin tovereita.
  • Rhigor: Sarvikuonojen johtaja.
  • Rinona: Naaraspuolinen sarvikuono ja Rogonin sisar, joka on lajitovereitaan älykkäämpi. Hänen veljensä oli salaa tuonut hänet mukaan Kaukomaille. Eris oli aluksi mustasukkainen, kunnes sai tietää mikä Rinona oli.

Karhut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heimo, jonka jäsenet ovat hyvin uneliaita ja kykenevät nukkumaan milloin ja missä tahansa.

  • Bladvic: Lavalin ystävä karhujen joukossa. Edustaa karhuja Speedorz-kisoissa sekä pahojen heimojen kohtaamisessa.
  • Balkar: Karhujen kuningas.
  • Bulkar: Karhusoturi

Majavat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heimo, joka on omistaunut työnteolle. Ajatus loman pitämisestä kammoksuttaa heitä.

  • Breezor: Heimon ainut harmaaturkkinen majava ja luultavasti heimon johtaja. Edustaa heimoaan Speedorz-kisoissa.
  • Buber ja Bubic: Majavien ahkerimpia työläisiä.

Kaukomaiden pahat heimot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Skorpionit, lepakot ja hämähäkit ovat Kaukomailla asuvia pahoja heimoja, jotka varastivat Mount Cavoralta Chitä, tukkivat Chi-putoukset ja pitivät Legendojen petoja sekä Craggerin isää, Crominusta, vankeinaan. Myöhemmin paljastui, että he olivat syntyneet krokotiileille tarkoitetusta Chistä, jonka Laval oli pudottanut Ikuisen syvyyden rotkoon. Pahojen heimojen tukikohtana toimivan luolan sortuessa Laval ystävineen pääsee pakoon, mutta suurin osa pahoista heimolaisista saa surmansa. Eloonjääneet joutuivat myöhemmin Jäämetsästäjien jäädyttämiksi, kunnes Flinx sulatti heidät Jäämetsästäjien linnoituksessa, jossa Laval ystävineen kohtasivat heidät vielä viimeisen kerran. Mutta myöhemmin Flinx sulatti palkintohuoneen lattian ja pahat heimot putosivat, mutta hämähäkkikuningatar Spinlyn pelasti heidät.

Skorpionit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaukomaiden pahojen heimojen johtajia. He käyttävät myrkkyään hallitakseen uhriensa mieltä.

  • Scorm: Skorpionien kuningas. Kärsimätön ja äkkipikainen. Himoitsi itselleen kaikkea Chitä, mutta syytti myöhemmin tappiostaan sen olemassaoloa.
  • Scolder: Skorpionien kenraali ja Scormin oikea käsi, joka juonii vallankaappausta Scormin menetettyä järkensä.
  • Scutter: Kuusijalkainen skorpionisotilas.
  • Scrug: Skorpionisotilas, Scutterin ystävä ja Scolderin veli.

Lepakot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sokea lentokykyinen heimo, joka muodostaa ns. ”mustat pilvet”, joilla he auttavat skorpioneja ja hämähäkkejä viemään Chitä Mount Cavoralta.

  • Braptor: Lepakkojen johtaja.
  • Blista: Lepakkojen vahvin soturi.

Hämähäkit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Verkkoja kutova heimo, ja vastuussa Mount Cavoran Chi-putousten tukkeutumisesta.

  • Spinlyn: Hämähäkkien kuningatar, joka on hyvin turhamainen ja ajattelee omaa kauneuttaan. Hänen alaisensa ihailevat tätä, mutta muut kammoksuvat häntä.
  • Sparacon: Hämähäkkisotilaiden päällikkö.
  • Sparratus: Hämähäkkikunhuri.
  • Spindle: Valkoinen hämähäkkisotilas.

Jäämetsästäjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sapelihammaskissat, mammutit, korppikotkat ja jääkarhut ovat Chiman muinaisia heimoja, jotka olivat feeniksien heimon ja näiden opaskissojen ohella asuttaneet Chimaa jo vuosia ennen leijonia ja muita heimoja. Aluksi heidän oli tarkoitus oppia uusia asioita feeniksien ja opaskissojen avulla. Mutta Sir Fangar oli kunnianhimoinen ja löysi tiedon jäisten voimien käytöstä. Feeniksit pyrkivät poistamaan heistä nämä voimat yhdistymällä Cavoran sydämen kanssa. Mutta siihen tarvittiin yhdeksän feeniksiä, joista Fluminox ei poikansa vuoksi voinut uhrata itseään. Jäämetsästäjät vain joutuivat jään vangiksi maan alle vuosituhansiksi. Sir Fangar heräsi tappiostaan musertuneen skorpionikuningas Scormin pois heittämän Chin (josta he eivät ennen vapautumistaan tienneet yhtään mitään) vaikutuksesta, ja Sir Fangar itse herätti loput omasta heimostaan sekä mammutit ja korppikotkat. He olivat kuitenkin menettäneet osan lihastaan ja tarvitsivat kylmiä lämpötiloja selvitäkseen. He jatkoivat pyrkimystään jäädyttää Chima, ja kun suurin osa Chimasta oli valloitettu, myös jääkarhut herätettiin horroksestaan. Taistelun päätyttyä he parantuivat, muuttuivat takaisin hyviksi ja heidän toiset jalkansa ja kätensä eivät ole enää jäätä.

Sapelihammaskissat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jäämetsästäjien johtajia.

  • Sir Fangar: Sapelihammaskissojen äkkipikainen ja arvaamaton johtaja. Hän oli ennen feeniksien kuninkaan, Fluminoxin, ystävä, kunnes sai käsiinsä tiedon jäisistä voimista ja aikoi käyttää niitä vallatakseen itselleen koko Chiman. Hänen vasen kätensä ja oikea jalkansa on tehty jäästä, ja hän tahtoo napata feenikslapsi Flinxin varmistaakseen voittonsa.
  • Stealthor: Sapelihammaskissojen kenraali. Hänen oikea jalkansa on tehty jäästä.
  • Strainor: Sapelihammaskissojen pelokas jäsen ja Sykorin isäntä. Hänen vasen kätensä on tehty jäästä.
  • Sykor: Alkukantaisesti käyttäytyvä sapelihammaskissa.
  • Sirox: Yksi sapelihammaskissojen kenraali. Hänen oikea jalkansa on tehty jäästä.
  • Sibress: Sapelihammaskissasotilas, hänen vasen kätensä ja oikea jalkansa on tehty jäästä.
  • Saraw: Sapelihammaskissasotilas.

Mammutit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jäämetsästäjien lihaksikkain heimo, jotka unohtavat sarvikuonojen kanssa sotimisen hetkeksi.

  • Maula: Mammuttien johtaja sekä Munguksen ja Mottrotin äiti. Hänen oikea jalkansa on tehty jäästä.
  • Mungus: Jättiläismäinen mammutti ja Maulan poika jolla on väliaikainen ystävyyssuhde Rogonin kanssa. Lapsellisuudestaan huolimatta äitinsä suosikki. Hänen kärsä on tehty jäästä.
  • Mottrot: Maulan toinen poika ja Munguksen veli, joka älykkyydestään huolimatta kadehtii veljensä saamaa huomiota. Hänen vasen kätensä ja oikea jalkansa on tehty jäästä.

Korppikotkat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jäämetsästäjien vakoojia.

  • Vardy: Korppikotkien johtaja, joka pitää sanaleikeistä ja odottamisesta. Hänen vasen kätensä on tehty jäästä.
  • Voom Voom: Vardyn erittäin optimistinen henkivartija. Hänen oikea jalkansa on tehty jäästä. Voom Voom on ainoa valkoinen korppikotka.
  • Vornon: Toinen Vardyn henkivartijoista. Hän on erittäin pessimistinen. Hänen vasen kätensä ja oikea jalkansa on tehty jäästä.
  • Vultrix: Korppikotkien taitavin lentäjä. Hänen oikea jalkansa on tehty jäästä.

Jääkarhut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jäämetsästäjien viimeinen herätetty heimo, joihin karhut suhtautuvat erityisen vihaisesti. He ovat Chiman voimakkaimmat soturit vaikka vähän holtittomia, eikä heitä hillitse mikään.

  • Icebite: Jääkarhujen johtaja, hänen vasen kätensä on tehty jäästä.
  • Icepaw: Jääkarhusoturi, hänen oikea jalkansa on tehty jäästä.
  • Icerlot: Jääkarhujen kenraali, hänen vasen kätensä ja oikea jalkansa on tehty jäästä.
  • Iceklaw: Jääkarhusoturi, hänen oikea jalkansa on tehty jäästä.

Chiman suojelijat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnetaan myös ”opettajina”. Feeniksit ja heidän kaupunkinsa vartijoina toimivat opaskissat (tiikerit ja leopardit) ovat Chiman muinaisia asukkaita, jotka asuvat Mount Cavoran Feenikstemppelissä ja toimivat metsästäjäheimojen opettajina. Mutta näiden saatua käsiinsä jäiset voimat ja alettua pyrkimään valloittaa Chima, yhdeksän feeniksin oli tarkoitus parantaa heidät heittäytymällä Mount Cavoran sydämeen. Mutta yksi feeniks, Fluminox, ei vastasyntyneen poikansa vuoksi voinut uhrata itseään, joten Mount Cavora vain nousi yläilmoihin ja Jäämetsästäjät joutuivat vangiksi maan alle tuhanneksi vuodeksi. Samalla leijonat ja muut rodut saivat juoda Chitä ensimmäisen kerran. Feenikstemppeli pysyi näkymättömissä, kunnes Legendojen pedot toivat sen jälleen näkyviin Jäämetsästäjien herättyä horroksestaan.

Feeniksit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chiman suojelijoiden johtava heimo. He ovat kuolemattomia.

  • Fluminox: Feeniksien tuhansia vuosia vanha kuningas, joka tukee leijonia ja muita taistelussa Jäämetsästäjiä vastaan, vaikkei mielellään aluksi antanut näille Tuli-Chitä.
  • Flinx: Feeniksien prinssi ja Fluminoxin poika, joka isänsä harmiksi ei käyttäydy vielä aikuismaisesti. Flinx ei osaa lentää tai saada siipiään hohtamaan, minkä vuoksi Fluminox toivoo Lavalin ja tämän ystävien auttavan häntä ”löytämään kipinänsä”.
  • Foltrax: Liekehtivän linnakkeen kapteeni. Hänellä, Fraxilla ja Firoxilla on yheteinen sotahuuto ( Täyttä roihua!)
  • Frax: Feeniksien röyhkeä pilotti. Firoxin paras ystävä. Jos Frax saisi päättä itse, mitä tekee niin hän lentäisi kaikki päivät Firoxin kanssa Cavoran ympäri.
  • Firox: Feeniksien toinen uskalias pilotti. Fraxin paras ystävä. He viettävät paljon aikaa keskenään. Kerran he jopa benjihyppäsivät Mount Cavoran huipulta.

Opaskissat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tiikerit ja leopardit ovat feeniksien palvelijoita ja tukivat näitä taistelussa Jäämetsästäjiä vastaan.

  • Lundor: Chiman ainoa leopardi ja suurin historioitsija. Hän yritti estää Tormakia viemästä artefaktia.
  • Tormak/Panthar: Tiikerisoturi ja Fluminoxin ylin neuvonantaja. Hän on myös Li'ellan ylisuojeleva adoptioisä, joka ei haluaisi päästää Lavalia lähellekään tätä. Li'ellan joutuessa Sir Fangarin vangiksi, hän otti luvatta feeniksien pyhän esineen, Artefaktin, vaihtaakseen sen Li'ellaan. Mutta feeniksien alueen ulkopuolella Artefakti räjähti ja kärvensi Tormakin turkin mustaksi, tehden hänestä Pantharin, Eriksen näkyjen salaperäisen pantterin. Vasta Jäämetsästäjien kukistumisen myötä hänen turkkinsa palautui ennalleen.
  • Tazar ja Trakkar: Kaksi tiikerivartijaa, jotka yrittivät estää Tormakia viemästä Artefaktia. Heillä on ajoneuvona liikkuva asema.

Paimentolaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Omien heimojensa ainoat tunnetut edustajat.

  • Skinnet: Haisunäätä, jolla on hajunsa vuoksi huono maine.
  • Furtivo: Kettu, joka valehtelee muille ja välittää vain oman nahkansa pelastamisesta. Tunnetaan myös nimellä Furty.
  • Dom de la Woosh: Riikinkukko, joka on Chiman toiseksi nopein Speedorz-kilpailija. Kutsuu itseään aina kolmannessa persoonassa. Tunnetaan myös nimellä Dom de la Wiu.

Legendojen pedot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ainoat Chiman eläimet, jotka ovat vielä nelijalkaisia ja puhekyvyttömiä, koska kieltäytyivät juomasta Chi-vettä koska luottivat mieluummin omaan sisäiseen Chi-voimaansa. Asuvat nykyään Kaukomailla ja ilmestyvät vain kun heitä eniten tarvitaan. Paljastui myöhemmin että nämä olivat Craggerin vanhempien ohella pahojen heimojen vankeina.

  • Leijonapeto: Craggerin työnnettyä Lavalin jokeen tämä leijona pelasti hänet ja auttoi taistelussa krokotiilejä, susia ja korppeja vastaan. Joutui myöhemmin pahojen heimojen vangiksi ja vapautui Legendojen pedoista viimeisenä. Toimi vapauduttuaan Lavalin ratsuna.
  • Susipeto (Emosusi): Tämän Legendojen pedon hammas oli susien arvokkain esine ja hohti pedon ollessa läsnä. Oli pahojen heimojen vankina ja vapautui Legendojen pedoista kuudentena. Toimi vapauduttuaan Worrizin ratsuna.
  • Krokotiilipeto: Ainut pahoilta heimoilta paennut Legendojen peto. Auttoi Craggerin äidin, kuningatar Crunketin, takaisin muiden Chiman asukkaiden keskuuteen. Toimi myöhemmin Craggerin ratsuna, ja väliaikaisesti Lavalin.
  • Gorillapeto: Oli pahojen heimojen vankina ja vapautui Legendojen pedoista ensimmäisenä. Toimi vapauduttuaan Gorzanin ratsuna.
  • Sarvikuonopeto: Oli pahojen heimojen vankina ja vapautui Legendojen pedoista toisena. Toimi vapauduttuaan Rogonin ratsuna. Rogon on sen lähettyvillä älykkäämpi kuin yleensä.
  • Korppipeto: Oli pahojen heimojen vankina ja vapautui Legendojen pedoista kolmantena. Toimi vapauduttuaan Razarin ratsuna.
  • Kotkapeto: Oli pahojen heimojen vankina ja vapautui Legendojen pedoista neljäntenä. Toimi vapauduttuaan Eriksen ratsuna. Eris on siihen koskiessaan yhtä voimakas kuin käyttäessään Chitä.
  • Karhupeto: Oli pahojen heimojen vankina ja vapautui Legendojen pedoista viidentenä. Toimi vapauduttuaan Bladvicin ratsuna. Karhut kykenevät kommunikoimaan sen kanssa jopa unissaan.

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Plovar: Krokotiilinvartija, joka toimii krokotiilien hammaslääkärinä.
  • Reegull: Alkemisti, joka on puoliksi korppi ja puoliksi kotka. Hän ei osaa lainkaan lentää. Reegull teki jaksossa 14 väärennettyä CHItä aikomuksenaan tulla sen avulla Chiman hallitsijaksi.
Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäiset äänet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Scott Shantz  Laval, Worriz, Skinnet, Furtivo, Razcal, Sparratus, Scolder, Lundor, Vardy, Firox  
 David Attar  Cragger, Rogon, Ripnik, Reegull, Stealthor  
 Bethany Brown  Eris, Crooler, Rinona, Wonald, Spinlyn  
 Bill Courage  Lagravis, Crominus, Longtooth, Lavertus, Muttrot  
 Michael Patric  Gorzan, Scorm, Mungus, Voom Voom, Eglor  
 Jeff Evans Todd  Razar, Bladvic, Crawley, Scorm, Leonidas, Equila, Ewald, Winzar  
 Jesse Inocalla  Plovar, Grumlo, Sparracon, Fluminox, Runk  
 John Nelson  Wakz, Balkar, Eglor, Rukus, Flinx  
 Megan Kinsley  Crunket, G'Loona, Windra, Li'ella, Maula  
 Matt Cronander  Wilhurt, Ewar, Elon  
 Chris Van Durchand  Dom de la Woosh, Blista,Sir Fangar, Strainor  
 Adam White  Gornay, Foltrax, Vornon, Tormak/Panthar  
 Matthew Monri  Braptor  

Suomenkieliset äänet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Antti Lang  Laval  
 Antti L. J. Pääkkönen  Cragger, Furtivo  
 Saara Lehtonen  Eris, Wonald (1. kausi)  
 Jukka Voutilainen  Lagravis, kertoja  
 Raili Raitala  Crooler, Rinona  
 Tommi Haapaniemi  Gorzan, Skinnet, Reegull, Lundor, sivuäänet  
 Juha Varis  Worriz, Eglor, Dom de la Woosh, Breezor  
 Aku Laitinen  Worriz (2. kauden jakso 1)  
 Peter Pihlström  Razar, Winzar, Strainor, Braptor, sivuäänet  
 Markus Bäckman  Rogon, Gompsy, sivuäänet  
 Sasu Moilanen  Bladvic, Rukus, Tormak/Panthar, sivuäänet  
 Tuukka Leppänen  Scorm, Sparratus, Fluminox, Mottrot, Plovar (1. kauden jaksot 11–20, sekä kaudet 2–3), Varjotuuli (1. kausi), sivuäänet  
 Tero Koponen  Sir Fangar, Crawley, Grumlo, Scrug, Firox, sivuäänet  
 Vesa Hämes  Plovar (1. kauden jaksot 1–10), Equila  
 Pasi Ruohonen  Crominus, Lavertus/Varjotuuli (kaudet 2–3), Lennox, Runk, Vornon, Foltrax, sivuäänet  
 Peter Kanerva  Longtooth, Crug, Balkar, Scutter  
 Aksu Palmén  Leonidas, Wilhurt, Razcal, Sparacon, Blista, Scolder, Mungus, Voom Voom, Frax, sivuäänet  
 Susa Saukko  Crunket, G'Loona, Windra, Spinlyn, Maula, Flinx, sivuäänet  
 Petrus Kähkönen  Vardy, Stealthor, Wonald (3. kausi)  
 Amy Burgess  Li'ella  

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]