My Little Pony: Ystävyyden taikaa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
My Little Pony: Ystävyyden taikaa
My Little Pony: Friendship Is Magic
Sarjan logo.
Sarjan logo.
Tyyli animaatio
Kestoaika 22 min
Luoja(t) Lauren Faust
Pääosissa Tara Strong
Ashleigh Ball
Andrea Libman
Tabitha St. Germain
Cathy Weseluck
Nicole Oliver
Michelle Creber
Claire Corlett
Madeleine Peters
Alkuperämaa  Yhdysvallat
 Kanada
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Yhdysvallat Discovery Family
Suomi Ruutu+ Lapset
Suomi Nelonen
Suomi Fox
Suomi Netflix
Esitetty Yhdysvallat 10. lokakuuta 2010
Suomi 1. syyskuuta 2012 –
Tuotantokausia 9
Jaksoja 222
Ikäraja Kuvaohjelman ikäraja: Sallittu Kuvaohjelman ikäraja 7
Tuotanto
Tuottaja(t) Sarah Wall
Ohjaaja(t) Jayson Thiessen
James Wootton
Käsikirjoittaja(t) Lauren Faust
Amy Keating Rogers
Cindy Morrow
Chris Savino
Meghan McCarthy
Charlotte Fullerton
M. A. Larson
Dave Polsky
Merriwether Williams
Tuotantoyhtiö(t) DHX Median animaatiostudio Vancouverissa
Hasbro Studios
Edeltäjä Pikku ponit
Seuraaja My Little Pony: Pony Tale
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

My Little Pony: Ystävyyden taikaa (engl. My Little Pony: Friendship Is Magic) on yhdysvaltalais-kanadalainen Hasbron My Little Pony -lelusarjan pohjalta tehty lasten animaatiosarja. Sarjan on luonut Lauren Faust, joka on työskennellyt miehensä Craig McCrackenin rinnalla sarjoissa Tehotytöt ja Foster's Home for Imaginary Friends.

Sarjaa on 2018 vuoteen mennessä esitetty kahdeksan tuotantokautta, joista kaikilla muilla kausilla paitsi kolmannella on ollut kullakin 26 jaksoa. Kolmannella tuotantokaudella jaksoja oli puolet vähemmän eli 13 kappaletta. Suomessa sarjaa on esitetty televisiossa alkuperäisten esitysten jälkeen suomeksi puhuttuna. Ensimmäinen jakso esitettiin Suomessa Nelosella 1. syyskuuta 2012.[1]

2018 Hasbro ilmoitti sarjan päättyvän seuraavana vuonna yhdeksännenteen kauteen. Kaudella prinsessa Celestia ja prinsessa Luna ovat vetäytymässä eläkkeelle ja suunnittelevat jättävänsä Equestrian Twilight Sparklen harteille ennen kun hän on valmis. Yllätyskäänne kuitenkin tapahtuu kun pääpahiksen Grogarin elvyttänyt Kuningas Sombra aikoo kaapata koko Equestrian.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarja seuraa Twilight Sparkle -nimistä yksisarvista, jonka tämän opettaja ja mentori, prinsessa Celestia, lähettää Ponyvilleen opiskelemaan ystävyyden taikaa. Twilight Sparkle on aluksi skeptinen asian suhteen, sillä häntä kiinnostaa enemmän opiskelu, kuin ystävien saaminen. Ponyvilleen saapuessaan Twilight ystävystyy viiteen hyvin erilaiseen poniin, joista jokainen edustaa omalla tavallaan ystävyyden erilaisia osa-alueita. Twilightin uusia ystäviä, ja sarjan viisi muuta päähenkilöä, ovat pegasokset Rainbow Dash ja Fluttershy, maaponit Applejack ja Pinkie Pie, sekä pääkuusikon toinen yksisarvinen Rarity.

Sarjan jaksot keskittyvät pääsääntöisesti päähenkilöiden arkipäiväiseen elämään Ponyvillessä ja sen ympäristössä, ratkoen arkipäivän ongelmia ja kommelluksia. Tapahtumien keskiössä on yksi tai useampia pääkuusikon jäsenistä, ja useimmissa jaksoissa on jokin ystävyyteen tai jokapäiväiseen elämään liittyvä opetus. Ensimmäisellä kaudella ponit lähettivät usein kirjeitä prinsessa Celestialle, opittuaan jotain uutta ystävyydestä. Joissakin jaksoissa esiintyy myös Söpöysmerkkiklubi (engl. Cutie Mark Crusaders eli CMC), jossa Applejackin pikkusisko Apple Bloom, Rarityn pikkusisko Sweetie Belle ja heidän ystävänsä Scootaloo yrittävät epätoivoisesti keksiä erikoistaitonsa ja saada söpöysmerkkinsä. Viidennen kauden loppupuolella he viimein onnistuvatkin siinä.

Ensimmäinen kausi

Ensimmäisen kauden alussa Twilight Sparkle huomaa, että vanhan ennustuksen mukaan, Kuuhun kauan sitten karkotettu, Nightmare Moon -niminen paha poni on tekemässä paluuta, ja langettamassa Equestrian maan ikuiseen yöhön. Twilight Sparkle lähtee yhdessä uusien ystäviensä kanssa etsimään Harmonian Elementtejä (engl. Elements of Harmony), mystisiä taikaesineitä, joiden avulla Nightmare Moonin voi pysäyttää. Matkan aikana Nightmare Moon kokoaa kuusikon tielle esteitä ja vaaroja, mutta toisiinsa turvaten he selviytyvät vaaroista. Twilight Sparkle ymmärtää, että Harmonian Elementit ovat hänessä ja hänen ystävissään itsessään, ja voitettuaan Nightmare Moonin, Twilight Sparkle saa luvan jäädä Ponyvilleen asumaan, ja oppimaan lisää uusien ystäviensä avulla. Nightmare Moon muuttuu takaisin prinsessa Lunaksi, prinsessa Celestian siskoksi. Ensimmäisellä kaudella ponit myös valmistautuvat Suureen Vuosijuhlaan (Grand Galloping Gala) joka järjestettiin kauden lopussa.

Toinen kausi

Toisella kaudella ponit saavat uuden vihollisen, Discordin, joka uhkaa laittaa koko Equestrian mullin mallin. Ystävykset kokevat koettelemuksia, mutta lopulta kivettävät Discordin uudestaan Harmonian Elementtien avulla. Toinen kausi jatkuu sitten taas ystävyyden oppimisen merkeissä ja arkipäivän kommelluksien selviämisestä.

Toinen kausi päättyy suuriin häihin, joissa Twilightin veli, Shining Armor ja Mi Amore Cadenza (kutsutaan yleensä nimellä prinsessa Cadance) menevät naimisiin. Cadance oli ollut Twilightin lapsenvahti kun tämä oli pienempi. Twilight alkaa kuitenkin epäillä Cadancea ja käy ilmi, että hän on paha vaihdokaskuningatar Chrysalis. Shining Amor ja Cadance voittavat Chryaaliksen ja häät loppuvat hyvin.

Kolmas kausi

Kolmannella kaudella ponit matkaavat Kristallivaltakuntaan (engl. Crystal Empire) tapaamaan toisella kaudella avioituneita Cadancea ja Shining Armoria, mutta kaikki ei ole aivan mallillaan. Twilight ystävineen onnistuvat loppujen lopuksi päihittämään pahat voimat ja palaavat sitten takaisin Ponyvilleen. Tämän jälkeen kolmas kausi jatkuu taas arkipäiväisempien ongelmien parissa. Kaudella Fluttershy saa Discordin muuttumaan hyväksi.

Kolmannen kauden lopussa Twilight Sparklen viiden poniystävän söpöysmerkit sekoittuvat keskenään. Twilight selvittää mysteerin ja saa kaiken ennalleen, minkä jälkeen hän tapaa prinsessa Celestian tähtisumua ympäröivässä paikassa. Celestia muuttaa Twilight Sparklen alicorniksi eli yksisarviseksi poniksi, jolla on myös pegasoksen siivet ja samalla Twilightista tulee myös ystävyyden prinsessa.

Neljäs kausi

Neljännellä kaudella Twilight ja hänen ystävänsä kokevat kummia. Prinsessat Celestia ja Luna katoavat kenenkään huomaamatta ja prinsessa Cadance ei voi auttaa, sillä hänen pitää suojella Kristallivaltakuntaa. Niinpä Ponyville jää Twilightin hoidettavaksi. Discordia epäillään syypääksi, mutta osoittautuukin, ettei se olekaan hän. Zecoran taikajuoman avulla Twilight löytää Harmonian puun (engl. The Tree of Harmony), ja kadonneiden prinsessojen mysteeri alkaa selvitä. Twilight löytää Ikimetsästä (engl. Everfree Forest), Celestian ja Lunan vanhasta linnasta sairaan Harmonian puun, jonka hän parantaa Harmonian Elementeillä ystäviensä kanssa. Lopulta Celestian ja Luna löytyvät ja kaikki palaa ennalleen Equestriassa. Harmonian puu antaa pääkuusikolle arkun, johon tarvitaan kuusi avainta. Neljännen kauden varrella jokainen pääkuusikon jäsen joutuu tilanteeseen, jossa koetellaan heidän elementtejään.

Neljännen kauden lopussa Twilight turhaantuu prinsessana olemiseen, koska hänellä ei ole mitään kuninkaallista tehtävää, toisin kuin esim. Celestialla, joka nostaa auringon ja Lunalla, joka valvoo ja hallitsee ponien unia sekä nostaa kuun. Neljännellä kaudella vankilasta karannut Lordi Tirek haluaa kaiken Equestrian taian itsellensä. Celestia ei lähetä Twilightia kukistamaan Lordi Tirekiä vaan Discordin. Discord kuitenkin pettää Equestrian ponit ja liittoutuu Tirekin kanssa. Muut prinsessat antavat Twilightille taikansa, että Tirek ei saisi sitä. Tirek saa kuitenkin tietää siitä. Twilight kohtaa Tirekin ja Tirek tarjoaa Twilightille ehdotusta: Tirek vapauttaisi Twilightin ystävät (jotka Tirek oli napannut) ja Twilight antaisi Tirekille kaiken alicorn-taian. Twilight suostuu ja ystävät Discord mukaan lukien vapautuvat. Twilight ja muut saavat avattua arkun ja päihittävät Tirekin. Samalla Twilightin asunto kirjastossa tuhoutuu ja hänelle ilmestyy tilalle oma linna, jossa on myös paikat muille pääkuusikon poneille.

Viides kausi

Viidennen kauden alussa Twilight ja hänen ystävänsä istuvat valtaistuimilleen. Istuinten keskellä oleva kartta (engl. The Cutie Mark Map) antaa poneille erilaisia tehtäviä osoittamalla, missä päin Equestriaa on ystävyysongelma. Ensimmäinen tehtävä koskee jokaista, ja ponit lähtevät yhdessä Our Town -nimiseen kaupunkiin. Ponien tehtävä on kukistaa ilkeä Starlight Glimmer, jonka mielestä söpöysmerkit turmelevat ponien olemuksen. Lopulta Starlight pakenee kaupungista, ja kaupunkilaiset saavat söpöysmerkkinsä takaisin.

Kauden lopussa Starlight kuitenkin palaa mukanaan Starswirl parrakkaan loitsu, jonka avulla hän uskoo voivansa muuttaa Equestrian tulevaisuutta. Twilight kuitenkin tapansa mukaan keksii keinon osoittaa Starlightille, kuinka tärkeää ystävyys on, ja miksi hänen ei kannata yrittää kostaa. Starlight ja Twilight palaavat takaisin nykyhetkeen ja Starlight ystävystyy myös muiden ponien kanssa. Kauden aikana myös esim. Rarityn unelma toteutuu pitää toista putiikkia Canterlotissa, ja söpöysmerkkiklubilaiset saavat vihdoin söpöysmerkkinsä. Myös Diamond Tiara ja Silver Spoon lopettavat heidän kiusaamisensa ja ystävystyvät Söpöysmerkkiklubin kanssa.

Kuudes kausi

Kuudennella kaudella keskitytään seuraamaan kuinka Twilight yrittää ystävyyden prinsessana opettaa Starlightia ymmärtämään ystävyyden merkitystä ja saamaan uusia ystäviä, kuten Celestia opetti Twilightia ensimmäisellä kaudella. Starlight ystävystyy mm. Trixien kanssa, josta Twilight ei ole mielissään, sillä pelkää Trixiellä olevan huonoa vaikutusta Stralightiin. Prinsessa Cadance ja Shining Armor saavat vauvan nimeltä Flurry Heart, joka hämmentää kaikkia synnyttyään alicornina. Flurry Heart on vähällä aiheuttaa kaaoksen Kristallivaltakunnassa, sillä hän ei osaa vielä hallita voimiaan.

Kuudennen kauden lopussa Starlight, Trixie, Discord ja kiltti vaihdokas Thorax lähtevät vaihdokkaiden valtakuntaan, sillä kuningatar Chrysalis on vanginnut kaikki Equestrian tärkeät ponit (pääkuusikon, prinsessat, Shining Armorin ja Flurry Heartin.) Vaihdokaspesässä ponitaika ei toimi eikä Discord voi käyttää kaaostaikuuttaan, joten Starlightin on selvittävä ryhmänsä kanssa yksin.

Seitsemäs kausi

Kauden aikana pääkuusikko tutustuu Equestrian sankarihahmoihin, Pilareihin, jotka joutuivat toiseen ulottuvuuteen karkottaakseen pahan Varjojen Ponin Equestriasta. He elivät tuhat vuotta sitten. Pilarit ovat:

 • Voiman elementti Rockhoof
 • Kauneuden elementti Mistmane
 • Toivon elementti Somnabula
 • Lääkinnän elementti Mage Meadowbrook
 • Rohkeuden elementti Flash Magnus
 • Loitsujen elementti Starswirl Parrakas

Twilight löytää loitsun, joka palauttaa pilarit, sillä Twilight ihailee Starswirlia kovasti. He palauttavat pilarit, mutta käy ilmi, että samalla heidän mukanaan palautuu myös Varjojen Poni. Ponit pelkäävät joutuvansa uhraamaan elementtinsä saadakseen Varjojen Ponin takaisin. Starlight keksii, että taistelun voi hoitaa myös puhumalla. Käy ilmi, että Varjojen poni on oikeasti Pilareita ihaillut ja avustanut yksisarvinen Stygian, joka suuttui heille, koska pilarit luulivat häntä pahaksi eivätkä pitäneet häntä toverinaan. Kauden aikana mm. Maud Pie muuttaa Ponyvilleen, Söpöysmerkkiklubi järjestää Söpöysmerkkileirin, Fluttershy toteuttaa unelmansa, Applejackin vanhempien tarina selviää ja Rainbow Dashin vanhemmat esiintyvät. Starlight Glimmer on saanut ensimmäisen tehtävänsä kartalta, koska hän pystyy ainoana lopettamaan Celestian ja Lunan välisen entisaikaisen suuren riidan, jotta he kohtaavat ja kukistivat pahat puoliskonsa Nightmare Moonin ja Daybreakerin.

Kahdeksas kausi

Twilight avaa ystävyyskoulun, mutta rasistinen koulutarkastaja Neighsay ei pidä siitä, että koulussa on ponien lisäksi myös jakkeja, vaihdokkaita, hevoskotkia, aarnikotkia ja lohikäärmeitä. Jakki Yona, Lohikäärme Smolder, vaihdokas Ocellus, aarnikotka Gallus, hevoskotka Silverstream ja maaponi Sandbar ystävystyvät ja he muodostavat epävirallisen "nuoren kuusikon". Kauden lopussa Neighsay ymmärtää olevansa väärässä muiden Equestrian olennoiden suhteen.

Kahdeksannen kauden tärkeitä tapahtumia on muun muassa:

 • Flim ja Flam palaavat
 • Lightning Dust tekee paluun
 • Kartta kutsuu Söpöysmerkkiklubia
 • Kartta kutsuu Starlightia ja Sunburstia
 • Maud löytää itselleen poikaystävän
 • Spike saa siivet
 • Chrysalis palaa

Kauden lopussa pegasosvarsa Cozy Glow haluaa valtaa ja vie Tirekin kanssa taian Equestriasta. Pääkuusikko käy Tartaroksessa tapaamassa Tirekiä. Nuori kuusikko huomaa pystyvänsä käyttämään harmonian elementtien taikaa ja päihittää Cozy Glowin, joka vangitaan Tartarokseen Tirekin seuraksi.

Yhdeksäs kausi

Celestia ja Luna ilmoittavat jäävänsä eläkkeelle ja luovuttavansa valtansa Twilightille, jolloin tämä joutuu opettelemaan nopeasti tarvittavat taidot. Samaan aikaan uusi vihollinen, velho Grogar, loihtii luokseen Chrysalisin, Tirekin ja Cozy Glown sekä herättää henkiin Kuningas Sombran, joita aikoo käyttää suunnitelmansa toteuttamiseen. Sombra kuitenkin ensi töikseen pettää Grogarin ja hyökkää armeijoineen Kristallivaltakuntaan. Twilight ja hänen ystävänsä käyttävät harmonian elementtejä Sombran kukistamiseen, mutta tämä lavastaakin häviönsä päästäkseen Harmonian puun lähelle. Sombra tuhoaa puun ja elementit sen mukana, vangitsee pääkuusikon ja lähtee valloittamaan Canterlotia. Discord saa Twilightin ja pääkuusikon oivaltamaan, etteivät he tarvitse elementtejä fyysisesti, koska todellisuudessa niiden voima on heidän sisällään, ja yhdessä he voittavat Sombran lopullisesti.

Myöhemmin kauden aikana Chrysalis, Tirek ja Cozy Glow perustavat liittouman ja etsivät käsiinsä Grogarin taikuutta varastoivan kellon, jota käyttävät mestariaan vastaan. Grogar paljastuu naamioituneeksi Discordiksi, joka esitti Grogaria opettaakseen pahiskolmikolle yhteistyön merkityksestä ja luodakseen heistä Twilightille uhan siltä varalta, että tämä voi toteuttaa prinsessan velvollisuuksiaan. Kolmikko onnistuu varastamaan Discordin kaaostaikuuden, jonka he jakavat toistensa kanssa ja uhkaavat valloittaa Equestrian.

Viimeisessä jaksossa on kulunut 20 vuotta. Twilight on kruunattu Equestrian prinsessaksi ja hän hallitsee valtakuntaa ystäviensä avustamana. Twilightin oppilas Luster Dawn ei ole vakuuttunut ystävyyden tärkeydestä, mutta muuttaa lopulta mielensä ja hänet lähetetään Twilightin tavoin Ponyvilleen oppimaan ystävyydestä. Lopuksi Twilight näytetään ystäviensä ympäröimänä katsomassa Lusterin perään auringonlaskua vasten ja sarjan alussa nähty kirja sulkeutuu.

Hahmot ja keskeiset tapahtumapaikat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjalla on kuusi ponia päähenkilöinä. Heidän joukossaan on yksi alicorn (ennen yksisarvinen, Twilight Sparkle), yksi yksisarvinen (Rarity), kaksi pegasosta (Rainbow Dash, Fluttershy) sekä kaksi maaponia (Applejack, Pinkie Pie). Tärkein tapahtuma paikka on Equestria eli maa, jossa sarjan hahmot asuvat. Pääartikkelissa esitellään sarjassa esiintyvät hahmot, keskeiset tapahtumapaikat sekä sarjalle ominaista sanastoa.

Fanikunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan faneille on syntynyt ajan mittaan oma kulttuurinsa sarjan ympärille muun muassa omine termeineen, tapahtumineen ja taideyhteisöineen.

Alun perin 4chanista liikkeelle lähtenyt sarjan kohderyhmän ulkopuolella olevien fanitus levisi internetissä ja sarjasta tuli yhä tunnetumpi. Sarja onkin saavuttanut kulttisuosion. Merkittävä osa sarjan faneista on kohderyhmän ulkopuolelta olevia 12–35-vuotiaita poikia ja miehiä. Tällaisista kohderyhmän ulkopuolelta olevista fanista käytetään englanninkielistä termiä brony[2], joka tulee sanoista brother ja pony . Sarjan naispuolisista faneista on käytetty termiä pegasister, joka on yhdistelmä englannin kielen sanoista pegasus (suom. pegasos) ja sisterlähde?, mutta toisinaan myös naispuoliset fanit kutsuvat itseään bronyiksi. Brony-termi kattaa siis laajassa merkityksessään kaikki varsinaisen kohderyhmän ulkopuolelta olevat fanit ja kapeassa merkityksessään vain kohderyhmän ulkopuolelta olevat miespuoliset fanit.

Yhdysvaltain Baltimoressa järjestetään vuosittain Bronycon, joka kerää sarjan faneja tapahtumaan.

Ääniroolit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäiset äänet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Tara Strong  … Twilight Sparkle, Twilight Velvet (kausi 6), sivuäänet  
 Ashleigh Ball  … Rainbow Dash, Applejack, sivuäänet  
 Andrea Libman  … Pinkie Pie, Fluttershy, Cloudy Quartz, sivuäänet  
 Tabitha St. Germain  … Rarity, Prinsessa Luna, Granny Smith, Zipporwhill, sivuäänet  
 Cathy Weseluck  … Spike, Mayor Mare, Coco Pommel/Miss Coco, sivuäänet  
 Nicole Oliver  … Prinsessa Celestia, Cheerilee, sivuäänet  
 Michelle Creber  … Apple Bloom, sivuäänet  
 Claire Corlett  … Sweetie Belle  
 Madeleine Peters  … Scootaloo, sivuääni  
 Kelly Sheridan  … Starlight Glimmer, sivuäänet  
 Britt McKillip  … Prinsessa Cadence, sivuäänet  
 John de Lancie  … Discord  
 Andrew Francis  … Shining Armor, Night Light (Kausi 6), sivuäänet  
 Brenda Crichlow  … Zecora  
 Peter New  … Big Macintosh, sivuäänet  
 Ingrid Nilson  … Maud Pie, Limestone Pie, Marble Pie  
 Kathleen Barr  … Trixie, Kuningatar Chrysalis, sivuäänet  
 ”Weird Al” Yankovic  … Cheese Sandwich  
 Chantal Strand  … Diamond Tiara, Spoiled Rich  
 Brian Drummond  … Carrot Cake, Double Diamond, sivuäänet  
 Alvin Sanders  … King Sombra (kausi 9), Flutterguy (kausi 4)  
 Jim Miller  … King Sombra (kausi 3), Trouble Shoes, sivuäänet  
 Chiara Zanni  … Daring Do / A.K. Yearling  
 Brynna Drummond  … Babs Seed  
 Vincent Tong  …  Prinssi Blueblood, Garble, Flash Sentry, Feather Bangs, Rumble (kausi 7), Sandbar, sivuäänet  
 Rebecca Shoichet  … Twilight Sparkle (lauluääni), Sunset Shimmer, sivuäänet  
 Shannon Chan-Kent  … Pinkie Pie (lauluääni), Silver Spoon, Smolder, sivuäänet  
 Kazumi Evans  … Rarity (lauluääni), Prinsessa Luna (lauluääni), Moondancer, Adagio Dazzle  
 Richard Ian Cox  … Snails, sivuäänet  
 Lee Tockar  … Snips, Steven Magnet, Coriander Cumin  
 Devyn Dalton  … Ocellus  
 Gavin Langelo  … Gallus  
 Ian Hanlin  … Sunburst, Sunny Skies (Rainbow Roadtrip), sivuäänet  
 Katrina Salisbury  … Yona  
 Lauren Jackson  … Silverstream  
 Trevor Devall  …  Hoity Toity, Fancy Pants, Iron Will, Thunderlane, sivuäänet  
 Sunni Westbrook  … Cozy Glow  
 Michael Dobson  … Bulk Biceps, sivuäänet  
 Mark Acheson  … Lordi Tirek  
 Kelly Metzger  … Spitfire, sivuäänet  
 Sam Vincent  … Flim  
 Scott McNeil  … Flam  
 Willa Milner  … Prinsessa Ember  
 Michael Daingerfield  … Braeburn, sivuäänet  
 Garry Chalk  … Fido, Prinssi Rutherford, sivuäänet  
 Matt Hill  … Soarin, sivuäänet  
 Maurice LaMarche  … Neighsay  
 Scott Underwood  … Rusty Bucket  
 Chris Britton  … Star Swirl Parrakas  
 Bill Newton  … Bright Mac, Pharynx, Stygian, sivuäänet  
 Doc Harris  … Grogar  
 Richard Newman  … Cranky Doodle/Jörö Jölli  
 Ellen Kennedy  … Mane-iac  
 Maryke Hendrikse  … Gilda, Sonata Dusk  
 Ian James Corlett  … Dumbell, Silver Shill, sivuäänet  
 Diana Kaarina  … Aria Blaze, sivuäänet  
 Iris Quinn  … Rehtori Cinch  
 Enid-Raye Adams  … Gloriosa Daisy  
 Lena Hall  … Rara/Countess Coloratura  
 Felicia Day  … Pear Butter  
 Rachel Bloom  … Autumn Blaze  
 Aloma Steele  … Prinsessa Luna (lauluääni)  
 Arielle Tuliao  … Scootaloo (lauluääni) (8. kauden jakso 6)  
 Colin Murdock  … Trenderhoof, Swengallop, sivuäänet  
 Jayson Thiessen  … Bulk Biceps (kausi 2), sivuäänet  
 Blu Mankuma  … Flutterguy (kausi 1), sivuäänet  
 Gabriel C. Brown  … Taustakuoro (5. kausi)(ei roolimainintaa)  
 Terry Klassen  … Igneous Rock Pie, sivuäänet  
 Peter Kelamis  … Big Daddy McColt, sivuäänet  
 Graham Verchere  … Pipsqueak  
 Matt Cowlrick  … Rockhoof  
 Kelli Ogmundson  … Petunia Paleo  
 Mariee Devereux  … Meadowbrook  
 Ellen-Ray Hennessy  … Mistmane  
 Christopher Gaze  … Seaspray  
 Jason Simpson  … Bufogren, sivuäänet  
 Adam Kirschner  … Mudbriar  
 Jay Brazeau  … sivuäänet  
 Patricia Drake  … Miss Peachbotton  
 Ron Halder  … sivuäänet  
 Cole Howard  … Terramar  
 Doron Bell  … Trenderhoof  
 Veena Sood  … Mrs Harshwinny  
 Giles Panton  … Flash Magnus  
 Zach LeBlanc  … Skeedaddle  
 Erin Mathews  … Little Strongheart, Gabby  
 Patton Oswalt  … Quibble Pants  
 Britt Irvin  … Lightning Dust  
 Rebecca Husain  … Minuette, Spur  
 Ryan Beil  … Zephyr Breeze  
 Rhona Rees  … Vapor Trail  
 Tariq Leslie  … Big Bucks, sivuäänet  
 James Higuchi  … sivuäänet  
 Janyse Jaud  … sivuäänet  
 Brian Dobson  … Skybeak  
 Shirley Millner  … Apple Rose  
 Lili Beaudoin  … Kettle Corn  
 Saffron Henderson  … Lofty  
 Paul Dobson  … Komentaja Ironhead, sivuäänet  
 Andrew McNee  … sivuäänet  
 Russell Roberts  … sivuäänet  
 Riley Murdock  … sivuäänet  
 Caitlyn Bairstow  … sivuäänet  
 Murry Peeters  … sivuäänet  
 Jan Rabson  … sivuäänet  
 Mark Oliver  … Gustave Le Grande  
 Sylvia Zaradic  … sivuäänet  
 Rena Anakwe  … sivuäänet  
 Jim Byrnes  … sivuäänet  
 Dave Pettitt  … sivuäänet  
 Sarah Edmondson  … sivuäänet  
 Mackenzie Gray  … sivuäänet  
 Trish Pattendon  … sivuäänet  
 Jesse Inocalla  … sivuäänet  
 Sabrina Pitre  … sivuäänet  
 Meredith Salenger  … sivuäänet  
 David Godfrey  … sivuäänet  
 Emmett Hall  … sivuäänet  
 Jason Deline  … sivuäänet  
 Mark Gibbon  … sivuäänet  
 William Shatner  … Grand Pear  
 Marcy Goldberg  … sivuäänet  
 Adam Greydon Reid  … sivuäänet  
 Alice Oswalt  … Wind Sprint  
 Jason Schombing  … sivuäänet  
 Fiona Hogan  … sivuäänet  
 Colleen Winton  … sivuäänet  
 Caitriona Murphy  … sivuäänet  
 Jinjara Mitchell  … sivuäänet  
 Emily Tennant  … sivuäänet  
 Sylvain LeVasseur-Portelance  … sivuäänet  
 Lexi Heule  … sivuäänet  
 Alan Marriott  … sivuäänet  
 Travis Turner  … sivuäänet  
 Tony Alcantar  … sivuäänet  
 Michael Antonakos  … sivuäänet  
 Elysia Rotaru  … sivuäänet  
 Alyssya Swales  … sivuäänet  
 Nicole Bouma  … sivuäänet  
 Alex Zahara  … sivuäänet  
 Jackie Blackmore  … sivuäänet  
 William Samples  … sivuäänet  
 David Stuart  … sivuäänet  
 Charles Demers  … sivuäänet  
 Bill Mondy  … sivuäänet  
 Maggie Blue O'Hara  … sivuäänet  
 Dolores Drake  … sivuäänet  
 Advah Soudack  … sivuäänet  
 Connor Parnall  … sivuäänet  
 Zara Durrani  … sivuäänet  
 Áine Sunderland  … sivuäänet  
 Jennifer Copping  … sivuäänet  
 Danny Balkwill  … sivuäänet  
 Nick Wolfhard  … sivuäänet  
 Sidika Larbes  … sivuäänet  
 Kira Tozer  … sivuäänet  
 Marcus Mosely  … sivuäänet  
 Jerrica Santos  … sivuäänet  
 William Lawrenson  … sivuäänet  
 Alexandra Carter  … sivuäänet  
 Daniel Ingram  … sivuäänet  

Suomenkieliset äänet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan suomenkielisestä tuotannosta vastaa SDI Media A/S. Ääniohjaana toimii Kari Starck (jaksot 1–80) sekä Mikko Laiho (jaksot 81–91) ja kääntäjinä Päivi Kangas sekä Erno Koskenmäki (kaudet 2–3).lähde?

 Henni-Liisa Stam  … Twilight Sparkle (kaudet 1–6 ja 8–9), Diamond Tiara (1. kausi)  
 Ronja Klemetti  … Twilight Sparkle (4.kauden jakso 3)  
 Heljä Heikkinen  … Twilight Sparkle (7. kausi, 8. kauden jaksot 11–13), Sonata Dusk (Rainbow Rocks), sivuäänet  
 Katja Sirkiä  … Rainbow Dash, Spike (jaksot 6–15), Sapphire Shores, Goldie Delicious, Mistmane, sivuäänet  
 Nina Tapio  … Rainbow Dash (Lahjoista parhain)  
 Saara Lehtonen  … Pinkie Pie, Pear Butter, Sugar Belle (9. kausi), sivuäänet  
 Annituuli Kasurinen  … Applejack, Spitfire (kaudet 2-3), Meadowbrook, sivuäänet  
 Taru Tikkanen  … Rarity, Lightning Dust, Starlight Glimmer  
 Susa Saukko  … Fluttershy, Apple Bloom[3], Sweetie Belle[3], Trixie  
 Sari Ann Moilanen  … Scootaloo,[4] Spike (jaksot 27–52, kaudet 2–9),[4] Prinsessa Luna (kaudet 2–9)[4], Kuningatar Chrysalis, Sunset Shimmer (Equestria Girls 2. kausi) sivuäänet  
 Kiti Kokkonen  … Spike (jaksot 1–5 ja 18–26), Spitfire (1. kausi), Granny Smith, sivuäänet  
 Katja Aakkula  … Prinsessa Celestia (jaksot 2–16 ja 27–52, kausi 9), Daring-Do, Prinsessa Cadence, Starlight Glimmer, Diamond Tiara, sivuäänet  
 Ella Pyhältö  … Prinsessa Celestia (jaksot 22–26), Nightmare Moon/Prinsessa Luna (jaksot 1 ja 2), Spike, Zecora, Maud Pie, Granny Smith (kaudet 1 - 4), sivuäänet  
 Pasi Ruohonen  … Discord (2. kausi, 4. kauden avausjakso, 6. kauden jakso 17 ja 9. kauden jaksot 23–26), Big Macintosh, kuningas Sombra, Lordi Tirek (9. kauden jaksot 24–25), Cranky Doodle/Jörö Jölli (2. kausi), Iron Will, Gummy (5. kausi), Grogar (9. kauden jaksot 8–24), sivuäänet  
 Markus Bäckman  … Discord (kaudet 3–8, Lahjoista parhain ja 9. kauden jaksot 1–17), Big Macintosh, Lordi Tirek (9. kauden jakso 17), Starswirl Parrakas (7. kausi), Stygian/Varjojen poni, Cranky Doodle/Jörö Jölli (Kaudet 5–9), Grogar (9. kauden jaksot 1–2), sivuäänet  
 Antti L. J. Pääkkönen  … Braeburn, Shining Armor, Lordi Tirek (4. kausi), Soarin, Cheese Sandwich, Zephyr Breeze, Rockhoof, Gallus, Mudbriar, Svengallop, sivuäänet  
 Yasmine Yamajako  … Trixie (kausi 1–8 ja 9. kauden jaksot 11–20), Cheerilee, Sunset Shimmer (My Little Pony: Equestria Girls), sivuäänet  
 Eeva Markkinen  … Gilda, sivuäänet  
 Petrus Kähkönen  … Thorax (kaudet 6–8), Sunburst (kaudet 6–8), Feather Bangs, Bright Mac, Flash Magnus, Party Favor (My Little Pony: Elokuva), Sandbar (8. kausi), sivuäänet  
 Joonathan Kettunen  … Thorax (9. kausi), Sunburst (9. kauden jakso 11), Sandbar (9. kausi), Gallus, Starswirl parrakas, Sunny Skies (Sateenkaaren päähän), sivuäänet  
 Anna Asunta  … Ember, Sugar Belle (kaudet 7–8), Kuningatar Chrysalis (kaudet 8–9)  
 Samuel Harjanne  … Party Favor (5. kausi), Time Turner (5. kausi), Shining Armor (5. kausi), Steven Magnet (5. kausi), sivuäänet  
 Pinja Hanski  … Zecora (5. kausi), Lyra (5. kausi), Sapphire Shores (4. kausi), Suri Polomare, Somnabula, Maud Pie (Lahjoista parhain ja 9. kausi), sivuäänet  
 Petri Hanttu  … Lordi Tirek (8. kausi ja 9. kauden jaksot 1–8), Neighsay, Starswirl parrakas (9. kauden jakso 2), sivuäänet  
 Osku Ärilä  … Big Macintosh (1. kausi), Wind Rider, sivuäänet  
 Raili Raitala  … Countess Coloratura/Rara, Autumn Blaze, Adagio Dazzle (Rainbow Rocks), sivuäänet  
 Ninni Norra  … Bon Bon (5. kausi), Moondancer, Ember (6. kausi), sivuäänet  
 Myy Lohi  … Silverstream, Yona, Smolder, Ocellus, Cozy Glow, Limestone Pie (kaudet 8-9), Muffins (kaudet 8-9), First Folio, Clear Sky, Mane Allgood, Spur, Luster Dawn, Pistachio (Lahjoista parhain), Petunia Petals (Sateenkaaren päähän), Torque Wrench (Sateenkaaren päähän), sivuäänet (kaudet 8-9)  
 Amy Burgess  … Sunset Shimmer (Equestria Girls: Rainbow Rocks - Equestria Girls 1. kausi), sivuäänet  
 Ilari Hämäläinen  … Big Macintosh (2. kausi), Silver Shill, Flash Sentry (Rainbow Rocks), Double Diamond (kausi 5), sivuäänet  
 Hanna Mönkäre  … Flurry Heart (6. kausi), Tender Taps, sivuäänet  
 Aku Laitinen  … Sludge  
 Antti Jaakola  … Flash Sentry (Ystävyyskisat), Shining Armor (Ystävyyskisat), sivuäänet  
 Valtteri Turunen  … Sunburst (9. kauden jakso 16), Braeburn (9. kausi), sivuäänet  
 Teuvo Matala  … sivuäänet (1. kauden jakso 3)  
 Kari Tamminen  … sivuäänet (1. kauden jakso 3)  
 Taru Eronen  … sivuäänet  
 Tarja Alexander  … sivuäänet  
 Laura Aarre  … sivuäänet  

DVD-julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

My Little Pony: Ystävyyden taikaa - yhden DVDn julkaisut

 • My Little Pony: Arvokkaat pääsyliput (DVD, 2011)
 • My Little Pony: Welcome to Ponyville (DVD, kausi 1, 2013)
 • My Little Pony: Call of the Cutie (DVD, kausi 1, 2013)
 • My Little Pony: A Pony Party (DVD, kausi 1, 2014)
 • My Little Pony: Sonic Rainboom (DVD, kausi 1, 2014)
 • My Little Pony: Green isn't Your Color (DVD, kausi 1, 2014)
 • My Little Pony: Return of Harmony (DVD, kausi 2, 2015)
 • My Little Pony: May the Best Pet Win (DVD, kausi 2, 2015)
 • My Little Pony: Baby Cakes (DVD, kausi 2, 2015)
 • My Little Pony: Putting Your Hoof Down (DVD, kausi 2, 2015)
 • My Little Pony: A Canterlot Wedding (DVD, kausi 2, 2015)
 • My Little Pony: Spooktacular Pony Tales (kokoelma-DVD, 2015)
 • My Little Pony: The Crystal Empire (DVD, kausi 3, 2016)
 • My Little Pony: Games Ponies Play (DVD, kausi 3, 2016)
 • My Little Pony: Princess Twilight Sparkle (DVD, kausi, 4, 2016)
 • My Little Pony: Rarity Takes Manehattan (DVD, kausi 4, 2016)
 • My Little Pony: Maud Pie (DVD, kausi 4, 2016)
 • My Little Pony: Joulun taikaa (kokoelma-DVD, 2016)
 • My Little Pony: Twilight's Kingdom (DVD, kausi 4, 2018)
 • My Little Pony: The Cutie Map (DVD, kausi 5, 2018)
 • My Little Pony: Princess Spike (DVD, kausi 5, 2018)
 • My Little Pony: Canterlot Boutique (DVD, kausi 5, 2018)
 • My Little Pony: The Cutie Re-Mark (DVD, kausi 5, 2018)
 • My Little Pony: The Crystalling (DVD, kausi 6, 2018)
 • My Little Pony: Flutter Brutter (DVD, kausi 6, 2018)
 • My Little Pony: Dungeons and Discords (DVD, kausi 6, 2018)
 • My Little Pony: Viva Las Pegasus (DVD, kausi 6, 2018)
 • My Little Pony: Rock Solid Friendship (DVD, kausi 7, 2019)
 • My Little Pony: Honest Apple (DVD, kausi 7, 2019)
 • My Little Pony: Campfire Tales (DVD, kausi 7, 2019)
 • My Little Pony: Secret and Pies (DVD, kausi 7, 2019)
 • My Little Pony: The Best Gift Ever [Lahjoista parhain] (DVD, jouluspesiaali, 2019)
 • My Little Pony: School Daze (DVD, kausi 8, 2019)
 • My Little Pony: Molt Down (DVD, kausi 8, 2019)
 • My Little Pony: Friendship University (DVD, kausi 8, 2019)
 • My Little Pony: Sounds of Silence (DVD, kausi 8, 2019)

My Little Pony: Ystävyyden taikaa - monilevyjulkaisut

 • My Little Pony: The Complete Season One (5 DVD, 2014)
 • My Little Pony: The Complete Season Two (5 DVD, 2015)
 • My Little Pony: The Complete Season Three (2 DVD, 2016)
 • My Little Pony: Kaudet 1-3 täydellinen kokoelma (12 DVD, 2016)
 • My Little Pony: Kaudet 5 & 6 + kausi 4 volume 4 -kokoelma (9 DVD, 2018)
 • My Little Pony: The Complete Season Five (4 DVD, 2018)
 • My Little Pony: The Complete Season Six (4 DVD, 2018)

My Little Pony: Elokuva

Elokuvan kotivideojulkaisu listattu Ystävyyden taikaa -julkaisujen joukossa, koska elokuva on osa Ystävyyden taikaa -sarjaa ja sarjan 8. kausi on suoraa jatkoa elokuvalle.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]