Maryke Hendrikse

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Maryke Hendrikse
Henkilötiedot
Syntynyt
Bahama Nassau
Näyttelijä
Taiteilijanimet Maryke Hendrickse
Aktiivisena 1999–
Merkittävät roolit Marigold
(Moville Mysteries)
Susan Test
(Johnny Test)
Palkinnot
  • Elan Award (2008)
Aiheesta muualla
IMDb

Maryke Hendrikse (s. Nassau, Bahama) on kanadalainen ääninäyttelijä, joka palkittiin Elan-palkinnolla roolistaan Susan Testinä animaatiosarjassa Johnny Test.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hendrikse syntyi Bahamalla, josta hän muutti perheineen Kanadaan ollessaan kaksi ja puoli vuotias. Hendrikse kasvoi 15. minuutin päässä Torontosta, jossa hän myös alkoi harrastamaan neljä vuotiaana balettia.[1] Päästessään Toronton balettikouluun opettajat kertoivat ettei hänestä tulisi balettitanssijaa ja suosittelivat Hendrikseä siirtymään näyttelemisen pariin.[1] Saadessaan oman agentin hän siirtyi näyttelemään teatterin pariin teini-ikäisenä, jonka jälkeen Hendrikse on esiintynyt myös televisiomainoksissa ja televisiosarjoissa. Poikkeuksellisesti aloitettuaan näyttelemisen hän ei käynyt minkäänlaista teatterikoulua. Tästä huolimatta Hendrikse teki ensimmäisen näytelmäroolinsa vuonna 1990 vieraillessaan My Secret Identity televisiosarjassa yhden jakson verran.

Ääninäyttelijänä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ääninäyttelemisen pariin hän päätyi erään teatteriesityksen jälkeen, jossa Hendriksenin hahmo joutui koriin, kuten vastasyntynyt, mutta hän ei mahtunut koriin normaalista syistä. Tämän myötä näytelmän ohjaaja päätti laittaa Hendriksen näyttämön sivulla tekemään vauvan ulinaa. Hänen agentit sattuivat näkemään esityksen ja vakuuttuivat asiakkaansa äänilahjoista. Pian he lähettivät Henriksen useiden animaatioiden koe-esiintymisiin, jonka myötä hän sai ensimmäisen ääniroolinsa CBS:n animaatiosarjasta Blaster's Universe vuonna 1999.[1] Sarjassa Henrikse toimi päähahmon G.C.:n äänenä. Uransa aikana hän on tehnyt usein dubbauksia animeen ja teki ensimmäisen ei dubbaus menetelmällä tehdyn ääniroolin Johnny Testissä muutettuaan Vancouveriin. Hendrikse kertoi dubbaamisen olevan huomattavasti vaikeampaa, kuin alkuperäisen ääniroolin tekeminen. Siitä huolimatta dubbaamisesta maksetaan vähemmän, jota hän ihmettelee.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d Maryke Hendrikse Interview toonarific.com. 28.4.2005. Viitattu 2.7.2008. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.