My Little Pony: Uusi sukupolvi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
My Little Pony: Uusi sukupolvi
My Little Pony: A New Generation
Ohjaaja
Tuottaja
Säveltäjä Heitor Pereira
Leikkaaja Inbal Elazari
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö
Levittäjä Netflix
Central Partnership
Ensi-ilta
Kesto 91 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Edeltäjä My Little Pony: Ystävyyden taikaa
Aiheesta muualla
IMDb
AllMovie

My Little Pony: Uusi sukupolvi on kanadalais-irlantilais-yhdysvaltalainen Hasbron My Little Pony -lelusarjan pohjalta tehty tietokoneanimoitu lasten fantasiaelokuva. Elokuvan ovat ohjanneet Robert Cullen ja Jose Ucha, ja se julkaistiin maailmanlaajuisesti Netflix -palvelussa vuoden 2021 syyskuussa.[1]

Elokuva toimii My Little Pony: A New Generation -lelulinjan ja sitä seuraavan tulevan tietokoneanimoidun animaatiosarjan pilottina. Elokuva ja sen hahmot edustavat lelulinjan 5. sukupolvea ja se on suoraa jatkoa My Little Pony: Ystävyyden taikaa -animaatiosarjalle.[2]

Elokuva perustuu aikaan monia vuosia Ystävyyden taikaa -animaatiosarjan jälkeen ja sijoittuu samaan Equestrian maailmaan. Equestrian ponilajit yksisarviset, maaponit ja pegasokset ovat eläneet kauan erillään toisistaan. Maaponi Sunny Starscoutin isä Argyle Starshine kertoo tyttärelleen, kuinka aikoinaan Equestrian ponikansat elivät sovussa keskenään. He lähettävät ilmapallolla Sunnyn kirjoittaman kirjeen, jossa he toivottavat yksisarviset ja pegasokset tervetulleeksi kaupunkiinsa Ponipoukamaan.

Vuosia myöhemmin Argyle on menehtynyt ja Sunny jatkaa isänsä jalanjäljissä; hän tekee iskun kaupungissaan olevaan Teknolaukka-turvalaitetehtaaseen ja sabotoi sen johtajan, Phyllis Cloverleafin, tuote-esittelyä julistaakseen ponien välisen ystävyyden merkityksestä. Sunny jää jumiin esiteltävään laitteeseen, mutta hänen lapsuudenystävänsä, kaupungin sheriffi Hitch Trailblazer, pelastaa hänet ja johdattaa ulos tehtaasta. Tämä kehottaa Sunnya lopettamaan, mutta välittömästi Ponipoukamaan ilmestyykin yksisarvinen Izzy Moonbow, mikä saa kaupunkilaiset panikoimaan.

Sunny vie Izzyn kotimajakkaansa ja saa kuulla, etteivät yksisarviset ole kyenneet käyttämään taikuutta vuosikausiin, jolloin he päättävät lähteä kysymään apua pegasoksilta näiden kotikaupungista Viimahuipusta. Hitch lähtee kaksikon perään jättäen apulaissheriffinsä Sproutin, Phyllisin pojan, sijaistamaan häntä. Sprout kuitenkin näkee tilaisuutensa tulleen ja uskottelee kaupunkilaisille heidän olevan vaarassa, nostaen itsensä Ponipoukaman hallitsijaksi ja muuttaa äitinsä tehtaan valmistamaan hyökkäysaseita.

Sunny ja Izzy törmäävät pegasokseen, joka harrastaa salaa lentämistä Viimahuipun ulkopuolella. He jäävät pegasosten vangiksi ja heidät viedään tapaamaan kaupungin kuningatarta Havenia, sekä tämän tyttäriä Zipp Stormia ja Pipp Petalsia, jotka vaikuttavat osaavan lentää ainoina kaupungin asukkaina. Sunny kysyy kuningattarelta taikuudesta, minkä johdosta hänet ja Izzy heitetään tyrmään. Zipp vapauttaa heidät ja kertoo, ettei todellisuudessa kukaan pegasoksista osaa lentää, vaan kuninkaalliset ovat vain esittäneet pystyvänsä siihen leijuen siimojen avulla. Hän näyttää Sunnylle ja Izzylle hylätyn lentoaseman, jonka seinällä olevassa lasimaalauksessa esitellään kaksi maagista kristallia. Sunny päättelee, että taikuuden voi palauttaa liittämällä kristallit yhteen, ja he päättävät hankkia ne takaisin.

Zipp kertoo, että toinen kristalleista on hänen äitinsä kruunussa, joten he päättävät varastaa sen illalla pidettävän Pippin konsertin aikana. He onnistuvat yrityksessään, mutta Sunnyn perään lähtenyt Hitch ilmestyy paikalle aiheuttaen kaaoksen, minkä seurauksena kuninkaallisten huijaus paljastuu. Raivostuneet kaupunkilaiset vangitsevat Kuningattaren ja prinsessat joutuvat pakenemaan Sunnyn mukaan. Myös Hitch liittyy joukkoon.

Izzy kertoo tulleensa Ponipoukamaan löydettyään Sunnyn lapsena kirjoittaman kirjeen. Joukkio lähtee hakemaan kristallia Izzyn kotikaupungista Suitsimetsästä. He naamioituvat yksisarvisiksi ja menevät paikalliseen teehuoneeseen, jossa Sunny joutuu kristallin saadakseen osallistumaan tanssipelikisaan Alphabittle -nimisen yksisarvisen kanssa. Pippin kannustamana Sunny voittaa haasteen, mutta ystävät paljastuvat ja he joutuvat pakenemaan.

Sunny ja Izzy yhdistävät kristallit, mutta mitään ei tapahdu. Pettynyt Sunny eroaa ystävistään ja palaa kotiinsa, josta hän löytää kolmannen puuttuvan kristallin isänsä tekemästä koriste-esineestä. Sunny lähtee kiireesti etsimään ystäviään, mutta hän sekä kaupunkiin palannut Hitch otetaan kiinni ja viedään Sproutin eteen. Sprout on julistautunut Ponipoukaman keisariksi ja esittelee rakennuttamansa sotakoneen, jolla aikoo hyökätä pegasosten ja yksisarvisten kaupunkeihin. Sunny pakenee kotimajakkaansa, jossa hän aikoo yhdistää kristallit siellä olevaan jalustaan, samalla kun Hitch ja Zipp yrittävät pysäyttää sotakoneen. Phyllis astuu poikansa tielle saaden tämän törmäämään majakkaan, joka romahtaa iskun voimasta.

Sunny oivaltaa, ettei taikuuden katoaminen johtunutkaan kristalleista vaan ponikansojen välisen ystävyyden sammumisesta. Sunnyn ystävien ja heidän kohtaamiensa ponien tekemä yhteistyö saa kuitenkin kristallit reagoimaan. Sunny muuttuu hetkellisesti alicorn -olennoksi, siivekkääksi yksisarviseksi, ja taikuus palautuu kaikkialle Equestriaan. Sunny katselee uusien ystäviensä kanssa kuinka ponikansat kohtaavat toisensa ja ystävystyvät keskenään.

Loppuvitsinä elokuvan alussa karanneiden ilmapallojen varaan joutunut Teknolaukan malli palaa takaisin Ponipoukamaan ja säikähtää Sunnyn uusia ystäviä.

Näyttelijät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Alkuperäinen näyttelijä Suomenkielinen ääninäyttelijä[3][4] Rooli
Vanessa Hudgens Maija Lang Sunny Starscout (dialogi)
Anni Kajos Sunny Starscout (laulu)
Kimiko Glenn Ninni Norra Izzy Moonbow (dialogi)
Amy Burgess Izzy Moonbow (laulu)
James Marsden Osku Ärilä Hitch Trailblazer
Sofia Carson Jenny Pitkänen Pipp Petals (dialogi)
Marketta Tikkanen Pipp Petals (laulu)
Liza Koshy Mimosa Willamo Zipp Storm
Michael McKean Juha Varis Argyle
Ken Jeong Henri Piispanen Sprout
Alan Schmuckler Sprout (laulu)
Elizabeth Perkins Katja Sirkiä Phyllis
Jane Krakowski Susa Saukko Kuningatar Haven
Phil LaMarr Juha Varis Alphabittle
Will Friedle Vili Orava Skye Silver
Arturo A. Hernandez Toots
Arturo A. Hernandez Antti Lang Thunder
Gillian Berrow Saara Lehtonen Zoom
Tara Strong Henni-Liisa Stam Twilight Sparkle
Andrea Libman Saara Lehtonen Pinkie Pie
Andrea Libman Susa Saukko Fluttershy
Ashleigh Ball Katja Sirkiä Rainbow Dash
Ashleigh Ball Annituuli Kasurinen Applejack
Tabitha St. Germain Taru Tikkanen Rarity

Elokuvan maailmanlaajuinen ensi-ilta Netflixissä oli 24. syyskuuta 2021.[5] Elokuvan piti ilmestyä teatterijulkaisuna vuoden 2021 syyskuussa, mutta sen teatterikierros peruttiin koronaviruspandemian vuoksi.[6]

Elokuvan pohjalta on ilmestynyt YouTubessa julkaistava nettisarja My Little Pony: Kerro tarinasi (engl. Tell your tale), joka alkoi vuoden 2022 huhtikuussa. Syyskuussa 2022 Netflixissä julkaistiin 3D-animoitu piirrossarja My Little Pony: Jätä jälkesi maailmaan (engl. Make your mark).[7]