Andrea Libman

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Andrea Libman
Andrea libman bronycon summer 2012.png
Henkilötiedot
Syntynyt19. heinäkuuta 1984 (ikä 38)
Kanada Toronto, Ontario
Näyttelijä
Aktiivisena 1991–
Merkittävät roolit Emmy
(Dragon Tales)
Pinkie Pie
Fluttershy
(My Little Pony: Ystävyyden taikaa)
Aiheesta muualla
andrealibman.com
IMDb

Andrea Libman (s. 19. heinäkuuta 1984 Toronto, Ontario, Kanada) on kanadalainen ääninäyttelijä ja entinen lapsinäyttelijä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Libman aloitti lapsinäyttelijänä vuonna 1991 televisioelokuvan Posing: Inspired by Three Real Stories myötä. Sittemmin hän esiintyi televisiosarjoissa Kuuma piiri, Highlander, Salaiset kansiot ja The Odyssey. Näiden lisäksi Libman teki elokuvarooleja muun muassa The Lotus Eatersiin, Pikku naisia ja Susie Q.

Ääninäyttelijänä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodesta 1994 lähtien Libman on tehnyt myös äänirooleja. Hän aloitti ääninäyttelemisen tekemällä alkuperäisten ääniroolien ohella myös dubbauksia animeen, kuten Dragon Ball, MegaMan: Upon a Star ja Dragon Ball Z.[1] 1990-luvun lopulla Libmania kuultiin animaatioissa, kuten ReBoot ja Sabrina. 2000-vuosikymmenelle saapuessa Libman sai ensimmäisen pääroolinsa animaatiosarjassa Dragon Tales, jota esitettiin vuosina 1999–2005. Samalla hän teki vierasrooleja X-Men: Evolutioniin ja Catscratchiin. Dragon Talesin jälkeen Libman oli mukana useissa My Little Pony animaatioelokuvissa vuosina 2005–2006, kunnes äänitti pääroolia Monster Buster Clubissa. Libmanilla oli myöhemmin vuosina 2011–2012 vakituinen äänirooli Strawberry Shortcake's Berry Bitty Adventuresissa. Samalla hän äänitti myös My Little Pony: Ystävyyden taikaa sarjaa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Andrea Libman CrystalAcids Viitattu 4.5.2012 (englanniksi)