Ratchet & Clank: A Crack in Time

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ratchet & Clank: A Crack in Time
Ratchet & Clank A Crack in Time kansikuva PS3.jpeg
Kehittäjä Insomniac Games
Julkaisija Sony Computer Entertainment
Jakelija Gamepad
Pelisarja Ratchet & Clank
Pelimoottori Insomniac Engine v.4.0
Julkaistu 6. marraskuuta 2009
Lajityyppi Tasohyppely
Pelimuoto Yksinpeli
Ikäluokitus PEGI: 7+ , ESRB E+10
Alusta PlayStation 3
Jakelumuoto Blu-ray
Oheislaite Peliohjain
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Ratchet & Clank: A Crack in Time on Insomniac Gamesin kehittämä ja Sony Computer Entertainmentin julkaisema tasohyppelypeli. Peli julkaistiin PlayStation 3:lle Pohjois-Amerikassa 27. lokakuuta 2009, Australiassa 5. marraskuuta 2009 ja Euroopassa 6. marraskuuta 2009. Peli on pelisarjan kolmas PlayStation 3:lle ilmestynyt peli. Neljäs ja viimeinen osa, Ratchet & Clank: Into the Nexus, julkaistiin marraskuussa 2013 PlayStation 3:lle.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

A Crack in Time jatkuu siitä mihin edellinen peli jäi. Tohtori Nefarious paljastuu Clankin kidnappaajaksi ja Ratchet on yhä matkalla tämän luokse. Ratchetin taival on kuitenkin vielä erittäin pitkä ja täynnä vaaroja. Ratchet joutuu kohtaamaan ennennäkemättömiä taisteluita matkallaan ja hänen mukaansa myös liittyy toinen lombax, salaperäinen Alister Azimuth.

Ratchet tuhoaa Nefariouksen ja lähtee Azimuthin kanssa Suurelle kellolle pelin lopussa. Ratchet tulee vain saattamaan Clankin Orvusin kammioon, mutta Azimuth vaatii, että he siirtäisivät aikaa ja estäisivät Tachyonin aiheuttaman tuhon ja pelastaisivat lombaxit. Ratchet ei suostunut tähän, joten Azimuth suuttuu ja tappaa Ratchetin. Hänen onnekseen Clank menee Orvusin kammioon, matkustaa ajassa ja pelastaa Ratchetin. Silloin Ratchet alkaa taistelemaan Alisterin kanssa ja Ratchet voittaa. Lopulta Azimuth kuolee, kun kammio räjähtää. Clank lähteekin Ratchetin mukaan, koska haluaa auttaa Ratchetia löytämään muut lombaxit.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The PlayStation Blog ilmoitti asesuunnittelukilpailun kestävän 10. huhtikuuta 2009 asti. Voittajan ase olisi käytössä uudessa Ratchetissa. Peliin on myös tehty omat action-nukkehahmot, jotka tulivat myyntiin 16. tammikuuta 2010.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomenkieliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.