Ratchet: Gladiator

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ratchet: Gladiator
RACG.jpg
Kehittäjä Insomniac Games
Julkaisija SCEA
Säveltäjä David Bergeaud
Pelisarja Ratchet & Clank
Julkaistu Japanin lippu 23. marraskuuta 2005
Yhdysvaltain lippu 25. lokakuuta 2005
Euroopan unionin lippu 18. marraskuuta 2005
Lajityyppi seikkailu
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: Teen (T)
PEGI: 3+
Alusta PlayStation 2
Jakelumuoto DVD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Ratchet: Gladiator (Amerikassa Ratchet: Deadlocked) on neljäs osa Ratchet & Clank -pelisarjassa. Pelin on kehittänyt Insomniac Games vuonna 2005 ja se ilmestyi Yhdysvalloissa nimellä Ratchet: Deadlocked, Euroopassa nimellä Ratchet: Gladiator sekä Japanissa nimellä Ratchet & Clank 4.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sarjan uusin osa vie pelisarjan synkempään suuntaan. Ratchet kaapataan ilkeän mediamoguli Gleeman Voxin käskystä suosittuun holovid-ohjelmaan nimeltään Dreadzone. Ratchetin täytyy taistella pitääkseen itsensä ja ystävänsä elossa. Dreadzonen säännöt kieltävät Clankia auttamasta ystäväänsä, mutta Clank toimii pelissä Ratchetin tehtävien ohjaajana, joka antaa neuvoja ja henkistä tukea. Ratchetin kaulaan on asennettu niin kutsuttu Deadlock Collar, joka antaa tuskallisen sähköiskun hänen yrittäessään paeta. Gleeman Vox voi kuitenkin räjäyttää sen napin painalluksella. Lopulta Ratchetin täytyy yrittää pelastautua ja saattaa Vox Industries tuhoon, jotta galaksi olisi turvallisempi paikka.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ratchet & Clank -pelisarjan erityispiirteisiin kuuluu, että Ratchetilla on käytössään paljon erilaisia aseita ja vempaimia. Aseita voi ostaa pulteilla, jotka ovat Universumin valuuttaa. Pultteja saa tappamalla vihollisia, suorittamalla tehtäviä sekä tuhoamalla esineitä, kuten pulttilaatikoita. Pelissä voi myös kerätä taitopisteitä, joilla saa koodeja. Vuonna 2007 julkaistussa PS2-versiossa Clankia voi ohjata Cooperativessa. Jos pelaajat ovat liian kaukana, on vain 10 sekuntia aikaa tulla tarpeaksi lähelle toista pelaajaa tai Ratchet sekä Clank räjähtävät kappaleiksi. Jos toinen pelaaja kuolee täytyy toisen pelaajan pysyä 5 sekuntia hengissä, että toinen pelaaja kerkeää hätiin. Gladiatorissa Ratchetin apuna on kaksi taistelurobottia, jotka auttavat Ratchetiä pyörittämään nodecrankeja (pulttialustoja) ja hakkeroimaan ns. Hacker Orbeja jne... Boteille voi ostaa lisäpäivityksiä sekä värjätä ja ostaa uusia päitä. Pelissä on myös cooperative-peli eli tarina pelataan kaksin.

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.