Ratchet & Clank: All 4 One

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ratchet & Clank: All 4 One
Kehittäjä Insomniac Games
Julkaisija Sony Computer Entertainment
Jakelija PlayStation Now
Pelisarja Ratchet & Clank
Julkaistu 21. lokakuuta 2011
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli, Moninpeli
Ikäluokitus PEGI: 7+ , ESRB E10+
Alusta PlayStation 3
Jakelumuoto Blu-ray
Oheislaite Peilohjain, 3D-lasit
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Ratchet & Clank: All 4 One on Insomniac Gamesin kehittämä ja Sony Computer Entertainmentin vuonna 2011 julkaisema tasohyppelyvideopeli, joka on osa Ratchet & Clank -pelisarjaa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Presidentti Qwark saapuu Ratchetin ja Clankin kanssa Luminoplisiin ottamaan vastaan hänelle myönnettyä Oikeuden Nuijapalkintoa. Selviää, että koko palkinto oli avaruusaseman tuhosta hengissä selvinneen tohtori Nefariouksen juoni. Nefarious herättää valoa syövän Z'Gruten ryhmän kimppuun. Heidän kukistettua Z'Grute, Luminopolisiin iskee valtava pallomainen alus, joka kaappaa Ratchetin, Clankin, Qwarkin sekä Nefariouksen.

Nelikko herää Magnus-planeetalta, Aldarosin tasangolta sijaitsevasta kätyrikeskuksesta. Paettuaan sieltä he saavat yhteyden Croidiin ja Zephyriin, jotka jäivät pelastusoperaatiossa jumiin asteroidivyöhykkeelle. Pelastettuaan tasangon painovoimakoneilta nelikko tapaa tharpodien yhdyskunnan ja kuulevat heidät kaapanneen aluksen olevan olentojen kuljetusalus Ephemeris, jonka ohjaajasta ei ole tietoa. Ratchet lupaa etsiä käsiinsä aluksen lähettilään, komentaja Spogin.

Ryhmä matkaa Kuolonlehdon halki Pohjoiseen lajitteluterminaaliin, josta he löytävät komentaja Spogin. Kukistettuaan hänet, hän suostuu kertomaan, että ainoa joka tietää miten Ephemeris pysäytetään, on Terawatt-metsässä asuva tohtori Frumpus Croid. Matka sinne vievälle rautatieasemalle jatkuu Octonokin karikon kautta, jossa ryhmä pelastaa tharpodien kylän säänhallinta-alustalta sekä sepiadien yhdyskunnalta.

Ryhmälle selviää, että tohtori Croidilla oli aikoinaan kollega Nevo Binklemeyer, mutta Nevo oli kerran pettänyt Croidin, varastanut kaksikon yhteisen protomorfisen energiaerottimen suunnitelmat ja lisäksi kaapannut tämän lemmikin, herra Dinklesin. Kun ryhmä saapuu Terawatt-metsän turvatoimien läpi Croidin laboratoriolle, Croid on jo siirtänyt toimipisteensä planeettaa kiertävälle Phonica-kuulle. Ryhmä päättelee Croidin päivyreiden avulla Nevon ohjaavan Ephemeristä.

Ryhmän saapuessa Croidin luokse hän ei tunnu muistavan mitään. Nefarious onnistuu paikantamaan Ephemerisin sijainnin Vilerogin tasangolle, mutta matkalla sinne Ephemeris pudottaa heidät jäätikölle. Sieltä he löytävät rikkinäisen rautatieaseman, jonka Putkimies saapuu korjaamaan.

Saavuttuaan Uzo Cityyn nelikko tunkeutuu Ephemerikseen, jossa selviää, että vika ei ole Nevossa, vaan Toranux-hengen riivaamassa herra Dinklesissä. Ryhmä päihittää herra Dinklesin, hänen kutsuman Rymytursaan sekä Toranux-hengen. Lawrence, joka pakeni Luminopolisissa, auttoi Cronkin ja Zephyrin pois ansasta, ja he saapuvat hakemaan nelikkoa. Nefarious kumminkin kaappaa heidän aluksen, joten Ratchet päättää lähteä Magnusilta Ephemerisillä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Ääninäyttelijät englanniksi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ääninäyttelijät suomeksi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.