Charles Martinet

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Charles Martinet
Charles Martinet Game World 2010.jpg
Syntymäaika 17. syyskuuta 1955 (ikä 62)
Syntymäpaikka Yhdysvallat San José, Kalifornia
Aktiivisena 1986–
Muut nimet Charles Martinee
Charles A. Martinet
Charles Martinez
Merkittävät roolit Mario
(Mario -pelisarja)
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Charles Martinet (s. 17. syyskuuta 1955 San José, Kalifornia, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen ääninäyttelijä, joka tunnetaan parhaiten Nintendo-maskotti Marion äänenä. Hän on ääninäytellyt muitakin Mario-pelien hahmoja, kuten Luigia, Warioa ja Toadia.[1]

Kertomansa mukaan Martinet sai ääniroolin yllättäen. Hän saapui koe-esiintymisiin kutsumutta ja myöhässä. Siellä Martinetia pyydettiin esittämään italialaista putkimiestä Brooklynista.[1]

Martinet teki ensiesiintymisensä Marion ääninäyttelijänä vuonna 1995 julkaistussa Mario's FUNdamentals -strategiapelissä. Sen jälkeen hän on toiminut hahmon äänenä yli 40 pelissä. Hänen näyttelijäntyötään on käytetty sekä pelien englannin- että japaninkielisissä versioissa.

Martinetilla on ollut myös sivurooleja useissa televisiosarjoissa.

Mario-sarjan ohella Martinet on työskennellyt myös muiden videopelien parissa. Niihin lukeutuvat muun muassa nyrkkeilypelin Super Punch-Out!! Super Nintendo -versio, The Elder Scrolls V: Skyrim, Skies of Arcadia ja The Lord of the Rings: The Return of the King.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Fenech, Stephen: Meet the voice of Super Mario Charles Martinet Daily Telegraph. 14.9.2009. Viitattu 6.9.2017. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.