The Lord of the Rings: The Return of the King (videopeli)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Lord of the Rings: The Return of the King
The lord of the rings the return of the king.jpg
Kehittäjä EA Redwood Shores (PS2 & PC)
Hypnos Entertainment (GC & Xbox)
Griptonite Games (GBA)
JAMDAT (Mobiili)
Beenox (Mac)
Julkaisija Electronic Arts
Aspyr Media (Mac)
Jakelija New Line Cinema
Tuottaja Todd Arnold
Glen A. Schofield
Suunnittelija Bret Robbins
Chris Tremmel
Julkaistu Microsoft Windows
NA 3. marraskuuta 2003
EU 14. marraskuuta 2003
GBA, GC & PS2
NA 5. marraskuuta 2003
EU 14. marraskuuta 2003
JP 8. tammikuuta 2004
Xbox
NA 5. marraskuuta 2003
EU 14. marraskuuta 2003
Mobiili
NA 1. joulukuuta 2003
Mac
NA 10. huhtikuuta 2004
Lajityyppi toiminta, hack and slash
Pelimuoto yksinpeli, kaksinpeli
Ikäluokitus ESRB: TVirheellinen ESRB-arvo
PEGI: 12
Alusta Microsoft Windows, PlayStation 2, Xbox, Mac OS X, Nintendo GameCube, Game Boy Advance,
Jakelumuoto CD-ROM, DVD, optinen levy, pelimoduuli
Vaatimukset Intel Pentium III tai AMD Athlon 700 MHz CPU, 128 MB RAM (256 MB Windows XP:tä käytettäessä), 2 GB kovalevytilaa, DirectX 8.0 yhteensopiva näytönohjain, DirectX 8.1 yhteensopiva äänikortti[1]
Oheislaite pad-ohjain, näppäimistö, hiiri
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

The Lord of the Rings: The Return of the King on EA Redwood Shoresin kehittämä ja Electronic Artsin julkaisema Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu -elokuvaan perustuva toimintapeli. Peli julkaistiin usealle alustalle vuonna 2003.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pelin yksinpelikampanjassa on tarkoituksena pelata ensin Gandalfina js tuhota uruk-hai joka piirittää Helmin syvännettä. Pelin edetessä voi pelaaja valita polkunsa, jonka ensin kulkee. Pelaaja voi valita Frodon ja Samin polun, Gandalfin polun tai Aragornin, Legolasin ja Gimlin yhteisen polun.

Frodo ja Sam[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Frodon ja Samin polku alkaa Osgiliathista, kun he saavat Faramirilta luvan paeta Minas Tirithia suojaavasta asemasta. Frodo ja Sam kulkevat läpi taistelun, ja joutuvat kohtaamaan monta vihollista. Frodo ja Sam menevät seuraavaksi Lukitarin luolaan ja sieltä Cirith Ungoliin.

Gandalf[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gandalfin polku alkaa Helmin syvänteen taistelun jälkeen suoraan, kun hän ajaa takaa uruk-haita kohti Rautapihaa. Entit ovat tuhoamassa paikkaa, ja Gandalfin täytyy auttaa enttejä. Rautapihan jälkeen Gandalf joutuu Minas Tirithin taisteluun Mordorin örkkejä vastaan. Kentälle on jatko-osa, Minas Tirithin sisäpiha. Sisäpihassa Gandalfin täytyy auttaa monta sata naista ja lasta sisälle suojiin, ja suojella heitä vihamielisiltä örkeiltä. Kenttään kuuluu örkkien lisäksi Mordorin peikkoja. Sen jälkeen Gandalf kohtaa Aragornin, Legolasin ja Gimlin, ja he menevät taistelemaan viimeisessä taistelussa Mustalle Portille Mordorin joukkoja vastaan.

Aragorn, Legolas ja Gimli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aragornin, Legolasin ja Gimlin polku Kuolleiden Valtakunnasta. Kentässä heidän täytyy saada kuolleiden johtaja ja hänen sotilaansa mukaan Minas Tirithin taisteluun. Elokuvasta poiketen pelissä johtajaa vastaan täytyy taistella. Seuraava kenttä on Eteläportti. Aragorn, Legolas ja Gimli yrittävät päästä Pelennorin kentille Eteläportin kautta, mutta örkkien väijytys saartaa heidät. Pelennorin kentillä pelaajan täytyy tuhota olifantteja, ja idästä tulleita itäläisiä sekä örkkejä, ja puolustaa Éowynia ja Merriä nazgûlilta. Sen jälkeen Aragorn, Legolas ja Gimli tapaavat Gandalfin, ja he menevät taistelemaan viimeisessä taistelussa Mustalle Portille Mordoria vastaan.

Viimeinen kenttä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun kaikki kolme polkua on käyty, peli siirtyy viimeiseen kenttään, Tuomiovuoreen. Frodon ja Samin täytyy taistella Klonkkua vastaan.

Pelin päätyttyä paljastuu huijauskoodeja, uusi salainen bonustaso sekä paljon haastatteluja ja making of -dokumentteja. Peliin avautuu vielä toinen bonustaso jos pelaaja tekee valitut tehtävät.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Virallinen kotisivu (englanniksi)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]