Donkey Kong Country (televisiosarja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Donkey Kong Country
Sarjan tunnus
Sarjan tunnus
Tyyli Animaatio, Komedia, Seikkailu
Kestoaika 30 min
Luoja(t) Jacques Goldstein
Philippe Percebois
Alkuperämaa  Ranska
 Kanada
Alkuperäiskieli ranska
englanti
Verkko Kanada Teletoon
Ranska France 2
Yhdysvallat FOX (1998)
Fox Family (1998-2000)
Qubo (2011)
Esitetty 4. syyskuuta 1996 (Ranska) –
Tuotantokausia 2
Jaksoja 40
Tuotanto
Tuottaja(t) Nelvana
Ohjaaja(t) Mike Fallows
Tuotantoyhtiö(t) Paramount Pictures
Western International Communications
Nintendo
Rareware
Aiheesta muualla
IMDb

Donkey Kong Country on Nelvanan vuonna 1996 luoma ranskalais-kanadalainen tietokoneanimoitu televisiosarja, joka pohjautuu Nintendon Donkey Kong Country -pelisarjaan. Sarjassa seurataan Donkey Kongin ja hänen ystäviensä seikkailuja. Sarjaa esitettiin pääasiassa Fox Kids -kanavalla. Suomessa sitä lähettivät MTV3 ja Canal+. Sarjan jaksoja on koottu VHS- ja DVD-bokseihin.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Donkey Kong ja hänen ystävänsä asuvat leppoisasti banaaninmuotoisella Kongo Bongo -saarella. Kongeilla on legendaarinen jalokivi nimeltä Kristallikookospähkinä (Crystal Coconut). Se voi muun muassa toteuttaa toiveita ja parantaa kipuja. Kristallikookospähkinän avulla Donkey Kongista tulee jonakin päivänä saaren valtias. Heidän arkeaan kuitenkin häiritsee Kuningas K. Rool Kremling-joukkioineen, joilla on tehdas saaren laitamilla olevassa luolassa. Itsekäs kuningas koettaa epätoivoisesti varastaa Kongien arvokkaan Kristallikookospähkinän. Kuitenkin hän aina epäonnistuu.

Hahmoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Donkey Kong Donkey Kong on erittäin voimakas sarjan pääsankari. Donkey Kong pitää paljon banaaneista ja itse asiassa hänen voimansa kaksinkertaistuvat, kun hän syö niitä. Donkey Kong on saaren tuleva hallitsija. Hänen paras ystävänsä on Diddy Kong.

Diddy Kong Donkeyn paras ystävä. Tilaisuuden tullen Diddy tekee kepposia saaren asukkaille, mutta on tosipaikan tullen Donkeyn uskollinen apuri. Joissain jaksoissa Diddy on toimittanut Donkeyn virkaa hallitsijana.

Cranky Kong, Donkeyn isoisä ja alkuperäinen Donkey Kong. Cranky on hyvin äkkipikainen, minkä takia hän on helposti ärsytettävissä. Kristallikookospähkinä on Crankyn pakkomielle, joten hän vahtii sitä.

Funky Kong, Donkeyn hyvä ystävä. Kuten Donkey Kong Countryssa, tässäkin sarjassa hän pyörittää lentopalvelua.

Candy Kong Donkey Kongin kaunis, mutta helposti hermonsa menettävä tyttöystävä. Candy on töissä saaren tynnyritehtaalla. Candy leipoo usein banaanikermapiirakoita, joista Donkey pitää. Candy Kong on Dixie Kongin hyvä ystävä.

Dixie Kong Diddy Kongin tyttöystävä, jonka tunnistaa hänen suuresta poninhännästään. Dixie ei pidä kovin hyvää huolta lemmikeistään ja yleensä hukkailee niitä.

Bluster Kong Bluster on saaren rikkain asukas. Hän on viiksekäs gorilla, joka omistaa äidiltään perimänsä tynnyritehtaan. Hän on Candyn esimies. Donkey Kong ei pidä Blusterista sillä hän on ihastunut Candyyn. Candy ei kuitenkaan tunnu välittävän.

Kuningas K. Rool on Kongien päävihollinen. K. Rool tekee kaikkensa varastaakseen Kristallikookospähkinän. K. Roolilla on kaksi tärkeää kätyriä: kenraali Klump ja vähäjärkinen Krusha sekä joukko Kremlingejä. Hän on monissa jaksoissa koettanut karkottaa Donkey Kongin. K. Rool on kuitenkin joissain jaksoissa liittoutunut väliaikaisesti Kongeille joissain ongelmatilanteissa.

Muut hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kapteeni Skurvy on erään merirosvolaivan kapteeni. Kuningas K. Roolin ohella myös Skurvy koettaa varastaa Kongien Kristallikookospähkinää. Skurvy on kenraali Klumpin isoveli. Skurvylla on kaksi kätyriä nimeltään Green Crok ja Kutlass.

Polly Roger on keksejä rakastava papukaija. Virallisesti kapteeni Skurvy omistaa sen, mutta Polly liittoutuu joskus K. Roolin kanssa.

Eddie (englanniksi Eddie the Mean Old Yeti) on saaren lumivuorissa asuva valkoinen gorilla. Kaikki saaren asukkaat pelkäävät häntä, koska hän on luonteeltaan vihainen ja väkivaltainen eikä pidä siitä että joku tunkeutuu hänen alueelleen. Hän kantaa mukanaan aina isoa nuijaa.

Inka Dinka Doo on Kongo Bongo-saaren viidakossa sijaitsevan temppelin jumala, joka puhuu mystisen patsaan kautta.

Ääninäyttely[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Englanninkieliset äänet

 Richard Yearwood  Donkey Kong  
 Andrew Sabiston  Diddy Kong  
 Aaron Tager  Cranky Kong  
 Joy Tanner  Candy Kong  
 Donald Burda  Bluster Kong  
 Damon D'Oliveira  Funky Kong  
 Louise Vallance  Dixie Kong  
 Ben Campbell  Kuningas K. Rool  
 Len Carlson  Kuningas K. Rool (Ensimmäinen Episodi), Kenraali Klump (Kausi 1)  
 Neil Ross  Kapteeni Scurvy, Kenraali Klump (Kausi 2)  
 Ron Rubin  Krusha (Kausi 1)  
 Frank Welker  Krusha (Kausi 2)  
 Samuel Vincent  Eddie  
 Dan Hennessey  Vihreä Kroc  
Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.