Diddy Kong

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Diddy Kong on Donkey Kong -sarjan hahmo. Hän on Donkey Kongin paras ystävä ja apulainen. Diddy Kongilla tyttöystävä nimeltä Dixie Kong.

Diddy Kong
Pelisarja Donkey Kong
Ensimmäinen peli Donkey Kong Country
Luoja Shigeru Miyamoto
Ääninäyttelijä
(englanti)

Chris Sutherland (1994–1999, 2003, 2014) Andrew Sabiston: Donkey Kong Country (televisiosarja)

Eric Bauza: The Super Mario Bros. Movie 2023
Ääninäyttelijä
(japani)

Katsumi Suzuki (2004–nyky-hetki)

Megumi Hayashibara: Donkey Kong Country (televisiosarja)
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

Persoonallisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diddy Kong on ystävällinen ja seikkailunhaluinen, hän on halukas auttamaan ystäviään hädän hetkellä. Diddy on jossain määrin rauhanetsijä, mikä korvaa Donkey Kongin aggressiivisemman käytöksen vihollisiaan vastaan. Diddy on saanut hyviä ystäviä Banjon, Conkerin, Timberin Tigerin ja jopa Kremlin Krunchin. Diddyn määritteleviä persoonallisuuden piirteitä ovat hänen energisyys, nopea ajattelu ja iloisuus. Diddy voi olla toisinaan pelkurimainen, mutta hän ei anna sen haitata, koska hän hyppää toimiin siitä huolimatta. Hänellä on myös hieman huono luonne, koska hän raivoaa tappion jälkeen. Diddyn riehakas, iloinen persoonallisuus tulee esiin Super Smash Bros. -sarjan peleissä, joissa hänelle annetaan jopa realistisia apinan ääniä. Super Smash Bros. Brawlin Subspace Emmissary -tilassa hän on peloton siinä määrin, että hän on innokas taistelemaan Bowseria vastaan, kun taas Donkey Kong ja Fox McCloud tiesivät tämän olevan liian vaarallista.

Fyysinen ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diddyllä on ruskea turkki, ruskeat silmät ja erottuva apinan häntä. Hänellä on yllään punainen paita, jossa on keltaisia ​​tähtiä, ja punainen lippalakki, jossa on Nintendo-logo. Diddy käyttää harvoin muita vaatteita. Yksi ainoa muu vaate on hänen panssarinsa Mario Strikers sarjassa. Diddy on ainoa Kongeista jolla on häntä.

Hahmo peleissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Donkey Kong Country -sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diddy Kong esiintyi ensimmäisen kerran Donkey Kong Country -pelissä. Pelissä Donkey Kongilla ja Diddy Kongilla on samat peruskyvyt, kuten hyppääminen, juoksu ja rullautuminen. Diddy on heikompi Kong, mikä tekee hänestä kyvyttömän kukistamaan Krushaa tai Klumppia hyppyhyökkäyksellä, toisin kuin Donkey Kong. Diddy on ketterämpi ja pystyy hyppäämään korkeammalle ja liikkumaan nopeammin kuin Donkey Kong. Kun Diddy ottaa tynnyrin, hän pitää sitä edessä suojaten itseään viholliselta.

Donkey Kong Landin tapahtumien jälkeen kaikki näytti hyvältä Diddy Kongille hän jopa sai tyttöystävän nimeltä Dixie Kong. Valitettavasti Donkey Kong Country 2: ssa iski katastrofi pian, kun Kremlin kreivi kidnappasi Donkey Kongin ja vei hänet pois omalle saarelleen, Crocodile Isleen. Kapteeni K. Rool uhkasi, ettei hän koskaan palauta Donkey Kongia, ellei hänelle annettaisi banaania, jota Diddy kieltäytyi antamasta sitä, koska kaikki vaiva, jonka hän ja Donkey Kong joutuivat kokemaan saadakseen sen takaisin edellisessä pelissä.

Diddy uskoo, että koska hän oli alun perin vastuussa banaanivaraston vartioimisesta osana sankarikoulutustaan, on hänen syynsä, että K. Rool onnistui varastamaan ne ja että tämä on hänen tilaisuutensa lunastaa ja todistaa olevansa sankari omana itsenään. Diddyn ja Dixien oli uskaltautua Crocodile Islen läpi ja pelastaa Donkey Kong K. Roolilta. lopulta Diddy ja Dixie pelasti Donkey Kongin ja Crocodile Isle upposi mereen.

Diddy Kong päätyi vangiksi Donkey Kong Country 3 pelissä. Diddy ja Donkey päättivät lähteä lomailemaan pohjoiselle Kremisfäärille ja aikovat palata Donkey Kong Islandille muutamko ei koskaan palannut. Dixie, joka oli huolissaan kahdesta Kongista, päätti uskaltautua pohjoiselle Kremisfäärille etsimään heitä serkkunsa Kiddy Kongin kanssa. Kun Dixie ja Kiddy voittivat paroni K. Roolensteinin, he huomasivat, että KAOS, K. Roolin Kremlin Krew:n varajohtaja, sisälsi Diddyn ja Donkeyn. Näytti siltä, ​​että K. Rool oli siepannut Diddyn ja Donkeyn käyttääkseen heidän aivoenergiaansa KAOS:n tehostamiseen. Kun Diddy ja Donkey pelastettiin, he palasivat Donkey Kong Islandille ja jättivät Dixien ja Kiddyn huolehtimaan Kremlin kreivistä.

Donkey Kong 64: ssä syntyi jälleen ongelmia . Kuningas K. Rool kostonhimona yritti hyökätä DK Islandia vastaan. Saaren asukkaiden onneksi K. Roolin ase, Blast-O-Matic vaurioitui, kun K. Roolin Mobile Island Fortress törmäsi pieneen saareen. Varastaakseen aikaa aseensa korjaamiseen K. Rool varasti Donkey Kongin banaanivaraston uudelleen, ja hän sieppasi useita kongeja, Diddyn mukaan lukien.

Donkey Kong vapautti Diddyn lopulta Jungle Japesin vankeudesta pelin varhaisessa vaiheessa. Siitä lähtien Diddy auttoi Donkeya ja muita kongeja sulkemaan Blast-O-Maticin ja pääsemään eroon King K. Roolista keräämällä punaisia ​​banaaneja, banaanikolikoita ja käyttämällä hänen Crankyltä saamia kykyjään sekä sähkökitaransa Candylta. Lopulta Kongit voittivat K. Roolin painiottelussa. Menetelmä voittaa hänet lopullisesti liittyi Funkyn ja Candyn suunnitelmaan, jossa Funky toi kenkäaseensa potkaistakseen hänet kehästä

Donkey Kong Country Returnssin Yksinpelitilassa kun Diddy on vapautettu DK-tynnyristä, hän pysyy Donkey Kongin selässä. Jos Donkey Kong hyppää ilmaan, Diddy voi käyttää Barrel Jetiä leijuakseen muutaman sekunnin ajan. Kahden pelaajan tilassa toinen pelaaja on Diddy, jota he voivat ohjata yksilöllisesti ja pitää Diddyn Donkey Kongin selässä. Diddy on edelleen ketterämpi kuin Donkey Kong, ja hän voi edelleen hallita piippusuihkua ilmassa ja käyttää Peanut Popgun -aseensa tainnuttamaan vihollisia.

Diddy juhlii Donkey Kongin syntymäpäivää Dixien ja Cranky Kongin kanssa Donkey Kong Country: Tropical Freeze pelissä[1]. Kun Diddy puhaltaa juhlapuhallinta Donkeyn valmistautuessa sammuttamaan kynttilöitä. Neljä kongia menevät ulos ja näkevät, että Snowmads viikingit hyökkäävät ja Jäälohikäärme puhaltaa kongit pois. kongit palaavat lopulta Donkey Kong Islandille, joka on nyt lumen ja jään peitossa. He kohtaavat Lord Fredrikin, Lumihullujen kuninkaan. Kovan taistelun jälkeen he pysäyttävät lordi Fredrikin pakottamalla hänet perääntymään.

Mario Spin-off -esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diddy Kong oli pelattavissa Mario Golf: Toadstool Tourissa. Hänet pantiin peliin toimimaan Donkey Kongin kumppanina. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Diddy Kong esiintyi perinteisessä Mario Bros. -sarjan pelissä.

Diddy Kong esiintyi Mario Tennis -sarjassa peleissä Mario Power Tennis, Mario Tennis Open ja Mario Tennis Aces.

Diddy Kong on Mario Strikers Chargedissa avattava kapteeni. Hänet avataan lyömällä hänet Crystal Cupissa. Diddy Kong on Playmaker-kapteeni, ja hän on erittäin nopea ja ketterä. Hänen superkykynsä kutsuu valonsäteen, joka vetää minkä tahansa pelaajan taivaalle viideksitoista sekunniksi. Diddy Kong palaa peliin Mario Strikers: Battle League pelattavana hahmona Paulinen rinnalla ilmaisessa syyskuun päivityksessä vuonna 2022.

Mario Kart -sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diddy Kongin ensimmäinen esiintyminen Mario Kartissa oli Mario Kart: Double Dash!!. Hän on kevyt hahmo, ja hänen erikoisaseensa on Giant Banana, joka on jaettu Donkey Kongin kanssa. Hänen kumppaninsa on Donkey Kong ja hänen oma henkilöautonsa on Barrel Train. Tämä on myös viimeinen peli, jossa Chris Sutherlandin äänileikkeitä käytettiin Diddy Kongissa ennen kuin Katsumi Suzuki otti roolin. Diddy palaa pelattavana hahmona Mario Kart Wiissä keskisarjan hahmona, mutta on tällä kertaa avattavissa. Hänet avataan voittamalla 50cc Lighting Cupin tai pelaamalla 450 kilpailua.

Diddy Kong esiintyy Mario Kart Tourissa pelattavana hahmona, jossa hänet luokitellaan superhahmoksi. Hänen erikoisaseensa on Banana Barrels, jonka hän jakaa Funky Kongin kanssa.

Diddy Kong on tarkoitus lisätä Mario Kart 8 Deluxeen pelattavana hahmona Booster Course Passin kuudenteen aaltoon Funky Kongin, Paulinen ja Peachetten rinnalla.

Super Smash Bros. -sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diddy Kong liittyy Super Smash Bros. -sarjaan pelattavana hahmona Super Smash Bros. Brawlissa ja palaa Super Smash Brosissa Nintendo 3DS / Wii U:lle ja Super Smash Bros. Ultimatelle. Hän on nopea, ketterä ja erittäin akrobaattinen, aivan kuten hän on Donkey Kong -sarjassa. Diddy Kongin paino on 93 yksikköä Super Smash Bros. Brawlissa ja Super Smash Brosissa Nintendo 3DS / Wii U:lle; Super Smash Bros. Ultimatessa hänen painonsa on pudonnut 90 yksikköön.

Muussa mediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Donkey Kong Country -animaatiosarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diddy Kong esiintyi päähenkilönä Donkey Kong Country -animaatiosarjassa. Täällä hän oli edelleen Donkey Kongin paras ystävä, mutta hän ei ole niin iloinen kuin peleissä. Vaikka hän kantaa ilkikurista ja viisasta luonnetta, hän voi myös olla kateellinen, sarkastinen ja välinpitämätön.

Super Mario Bros. -elokuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvassa hänet nähdään väkijoukossa Marion ja Donkey Kongin taistelun aikana. Hän kannustaa Donkey Kongia Dixien ja Chunky Kongin välissä istuessa. Hän jatkaa hurraamista senkin jälkeen, kun Cranky on hiljentänyt väkijoukon, kunnes hän käskee häntä olemaan hiljaa, jolloin Diddy pyytää anteeksi. Hänen äänenään on Eric Bauza.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

https://www.mobygames.com/game/4599/donkey-kong-64/

https://www.mobygames.com/game/66119/donkey-kong-country-tropical-freeze/

https://www.mobygames.com/game/6587/donkey-kong-country-2-diddys-kong-quest/

Evolution of Diddy Kong (1994-2018)

  1. Donkey Kong Country: Tropical Freeze (2014) MobyGames. Viitattu 25.9.2023. (englanniksi)