Super Smash Bros. Brawl

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Super Smash Bros. Brawl
Kehittäjä Sora
Julkaisija Nintendo
Ohjaaja Masahiro Sakurai
Tuottaja Kensuke Tanabe
Suunnittelija Masahiro Sakurai
Säveltäjä Nobuo Uematsu
Pelisarja Super Smash Bros.
Pelimoottori Havok
Julkaistu
  • JP 31. tammikuuta 2008
  • NA 9. maaliskuuta 2008
  • EU 27. kesäkuuta 2008
  • AUS 26. kesäkuuta 2008
Lajityyppi Taistelupeli
Pelimuoto Yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: TVirheellinen ESRB-arvo
PEGI: 12
OFLC: PG
Alusta Wii
Jakelumuoto Wiin optinen levy
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Super Smash Bros. Brawl (jap. 大乱闘スマッシュブラザーズX, Dairantō Sumasshu Burazāzu X), lyhennettynä usein SSBB tai Brawl, on Super Smash Bros. -taistelupelisarjan kolmas osa. Pelin on kehittänyt Sora, ja se on julkaistu Wii-pelikonsolille.[1] Satoru Iwata julkisti Brawlin vuonna 2005.[2] Masahiro Sakurai, pelisarjan aiempien osien ohjaaja, päätti vastata myös Brawlin ohjauksesta.

Brawl tukee Wiin verkkopeliominaisuuksia.[3] Se julkaistiin Amerikassa 9. maaliskuuta 2008 ja Euroopassa 27. kesäkuuta.[4] Pelin nimi ja traileri paljastettiin vuoden 2006 E3-messuilla After Hours Press -konferenssissa. Traileri paljasti muun muassa uusia taistelutyylejä, kuten Final Smash -liikkeitä, joita saa käyttöönsä poimiessaan uuden Smash Ball -esineen. Shigeru Miyamoto ja Sakurai ilmoittivat vuoden 2006 E3-messuilla, että peli ei hyödynnä Wii Remoten liikkeentunnistusta.[3] Peliä voi pelata kaikilla Wiihin käyvillä ohjaimilla: Wii Remotella, Wii Remoten ja Nunchukin yhteiskäytöllä, Wii Classic -ohjaimella sekä Nintendo GameCuben ohjaimella.

Peli saavutti miljoonan kappaleen myynnin rajan jo kahdessa viikossa Japanissa.[5] Japanilaiset pelilehtien arvostelut ovat antaneet pelille lukuisia täysiä pisteitä. Jopa Famitsū-lehti antoi täydet pisteet – Brawl on tällä hetkellä seitsemäs peli, joka on saanut täydet pisteet lehdeltä.

Pelilevyllä on myös mukana Wiin päivitys, joka päivittää konsolin versioon 3.1. Syy tähän on se, että peli vaatii aina uusimman päivityksen pelin pelaamista varten.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alussa pelattavat hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Salaiset hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Jotta näillä hahmoilla voi pelata, tiettyjen ehtojen pitää täyttyä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Tarinapeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Super Smash Bros. Brawlin suurin uudistus on The Subspace Emissary -tarinapeli, jossa pelaaja selvittää skrollaavia kenttiä taistellen vihollisia vastaan. Useimmat pelin salatuista hahmoista on mahdollista avata etenemällä tarpeeksi pitkälle tässä moodissa.

Taistelumoodi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin taistelumoodissa enintään neljä pelaajan tai tietokoneen ohjaamaa hahmoa mittelee kentällä toisiaan vastaan. Toisin kuin useimmissä mätkintäpeleissä, Super Smash Bros. Brawlissa hahmot eivät normaalisti kukistu elämämittarin pudottua nollaan. Suorien vammojen asemesta onnistuneet iskut kasvattavat vahinkoa kärsivän hahmon prosenttilaskuria, joka voi nousta aina 999 prosenttiin asti. Mitä suurempi on mittarin lukema, sitä pidemmälle hahmo osumasta lentää. Hahmot päihitetään lyömällä ne ulos pelikentän reunoista.

Asetuksista riippuen kullakin pelaajalla on taistelumoodissa käytössään tietty määrä elämiä, joiden loppuessa pelaaja on ulkona pelistä. Vaihtoehtoisesti peli voidaan säätää ratkeamaan ennaltamäärätyn ajan kuluttua. Lisäksi valittavana on kolikkomoodi, jossa osuneet iskut lennättävät ilmaan kolikoita, joita eniten keräävä pelaaja lopulta voittaa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. [1] (Arkistoitu – Internet Archive)
  2. [2] (Arkistoitu – Internet Archive)
  3. a b [3] (Arkistoitu – Internet Archive) IGN (luettu 3.1.2007)
  4. [4] (Arkistoitu – Internet Archive) Smash Bros. DOJO!! (luettu 12.10.2007)
  5. [5]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]