Konami

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Konami Corporation
Konami 4th logo 2.svg
Yritysmuoto public company
Osake TYO: 9766
NYSE: KNM
SGX: K20
Perustettu 21. maaliskuuta 1969
Toimitusjohtaja Kagemasa Kozuki
Avainhenkilöt Hideo Kojima
Koji Igarashi
Kotipaikka Japanin lippu Tokio, Japani
Toimiala videopelit
anime
lelut
Tuotteet Metal Gear Solid -sarja
Pro Evolution Soccer -sarja
Silent Hill -sarja
Castlevania-sarja
Gradius-sarja
Suikoden-sarja
Goemon-sarja
Parodius-sarja
Contra-sarja
Liikevaihto 2,3 miljardia USDmilloin?
Kotisivu http://www.konami.com

Konami (コナミ) on vuonna 1969 perustettu japanilainen pääosin videopelien kehittämiseen ja julkaisuun keskittynyt yritys. Konami tuottaa niin tietokone-, konsoli- kuin kolikkopelejäkin. Konami on ollut eräs merkittävimmistä peliteollisuuden yrityksistä – sen merkittävimpiä pelisarjoja ovat Gradius (Euroopassa usein Nemesis), Metal Gear, Silent Hill, Suikoden ja Castlevania sekä kolikkopeleistä mm. erilaiset rytmipelit, kuten Eurooppaankin rantautunut Dance Dance Revolution.

Konamin tunnetuin urheilupelisarja on maineikas International Superstar Soccer (Japanissa Winning Eleven) sekä sen Pro Evolution -sivuhaara.

Konamin eräänä tavaramerkkinä on monissa peleissä toistuva huijauskoodi, lähinnä pelin aloitusruudussa nopeasti syötettävä ylös, ylös, alas, alas, vasen, oikea, vasen, oikea, B ja A -näppäinyhdistelmä.

Konami on yksi harvoista japanilaisista pelitaloista, joka julkaisi myös pelejä pelkästään kotitietokoneille. Japanissa suosittu MSX-kotitietokone oli mm. Konamin erityisalusta ja sille julkaistiinkin ensimmäinen Castlevania-peli Vampire Killer ja myös Metal Gear -pelisarjan kaksi ensimmäistä osaa.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.