Contra (videopeli)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Contra
Kehittäjä Konami
Julkaisija Konami
Pelisarja Contra
Julkaisuaika
  • 20. helmikuuta 1987
Lajityyppi Shoot 'em up
Pelimuoto yksinpeli, 2 pelaajan moninpeli
Alusta Kolikkopeli
NES
MSX
ZX Spectrum
Amstrad CPC
Commodore 64
MS-DOS
PlayStation 2
Xbox Live Arcade
Nintendo DS
Virtual Console
Matkapuhelin
PlayStation Network
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Contra on vuonna 1987 julkaistu shoot 'em up -tyylinen toimintapeli, jonka kehitti ja julkaisi Konami. Alun perin se julkaistiin kolikkopelinä, mutta siitä tehtiin NES-versio vuonna 1988, kuten myös monille tietokonealustoille. Peli on saanut ideansa 1980-luvun toimintaelokuvista; esimerkiksi pelin päähahmot Bill ja Lance muistuttavat Arnold Schwarzeneggeriä ja Sylvester Stallonea.

Pelaajan tehtävä on ohjata toista aseistautunutta armeijan komentajaa, Billiä tai Lanceä, riippuen pelimoodista. Lancellä voi pelata vain kaksinpelimoodissa. Heidän tehtävänään on tuhota Red Falcon -niminen organisaatio, joka aikoo valloittaa maailman. Pelaaja voi ampua aseellaan eri ilmansuuntiin, myös hypätessään ja ollessaan maassa.

Pelin NES-versiosta tuli aikoinaan hyvin suosittu paitsi kaksinpelimoodinsa, myös toimivan pelisysteeminsä takia. Sivustakuvattujen kenttien ohella pelissä oli myös muutama kenttä, joissa ammuttiin ensimmäisestä persoonasta esteiden takaa. IGN-sivusto äänesti sen kaikkien aikojen vaikeimmaksi peliksi. Nintendo Power -lehti äänesti Contran seitsemänneksi parhaaksi NES-peliksi ja piti sitä myös yhtenä parhaimmista moninpeleistä.

Peli esiintyy useilla parhaimpina pidettyjen videopelien luetteloissa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]