Yamaha

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Yamaha Corporation

Yamahan logo.svg

Perustettu 12. lokakuuta 1887
Perustaja Torakusu Yamaha
Kotipaikka Japanin lippu Hamamatsu, Shizuoka, Japani
Toimiala Teollisuus
Tuotteet soittimet, moottoripyörät, mönkijät, moottorikelkat, vesiskootterit, perämoottorit
Tytäryhtiöt Yamaha Motor
Yamaha FZS600 Fazer

Yamaha Corporation on japanilainen monikansallinen ja monialainen yritys. Yamaha Corporation tuottaa laajan valikoiman tuotteita ja palveluja, pääasiassa soittimia, moottoripyöriä, urheiluvälineitä ja elektroniikkaa. Yamaha on maailman suurin moottoripyörien (yli 125 cm3) valmistajalähde?.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Torakusu Yamaha perusti Yamahan vuonna 1887 alun perin nimellä Nippon Gakki Co. Hamamatsussa, Shizuokan prefektuurissa soittimia valmistavana yhtiönä. Yhtiön perustamispäivänmäärä on 12. lokakuuta 1887. Yhtiön soitinvalmistustausta näkyy yhä yhtiön logossa, jossa on kolme äänirautaa.

Toisen maailmansodan jälkeen yhtiön johtaja Genichi Kawakamisaki ajoi sota-ajan koneiden valmistuksen myötä moottoripyörien valmistamista yhtiössä.

Yamaha omisti suuren osan Korgista vuosina 1989–1993. Yamaha osti syntetisaattoreita valmistavan yhdysvaltalaisen Sequential Circuits -yhtiön vuonna 1998 sekä tietokoneisiin musiikkiohjelmistoja valmistavan saksalaisen Steinberg-yhtiön vuonna 2004.

Yamahan alaiset yritykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soittimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yamaha on valmistanut pianoja, kosketinsoittimia, huiluja, kitaroita, bassokitaroita, rumpuja ja musiikkiteknologian välineitä: esim. miksereitä, vahvistimia, kaiuttimia ja mikrofoneja.

Moottoripyörämalleja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Yamaha.