Yamaha Motor Company

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Yamaha Motor Co., Ltd.

Yamahan logo.svg

Yritysmuoto Julkinen
Perustettu 1955
Kotipaikka Japanin lippu Iwata, Japani
Toimiala Ajoneuvot
Tuotteet Moottoripyörät, Mönkijät,moottorikelkat.
Omistaja Yamaha
Kotisivu Yamaha Motor Global

Yamaha Motor Company on japanilainen moottoriajoneuvoja valmistava yritys. Yamaha Motor Company on osa Yamaha Corporationia, ja sen pääkonttori sijaitsee Iwatassa Japanissa. Moottoripyöriä alettiin valmistaa yhtiössä vuonna 1955; pianoalalta tullut metallurgian erikoisosaaminen oli helppo siirtää moottoripyörän metallisten osien, kuten rungon ja moottorinosien valmistukseen.

Yamaha Motor on maailman toiseksi suurin moottoripyörävalmistaja Hondan jälkeen (kun alle 50cc "moottoripyörät" lasketaan mukaan, yli 50cc moottoripyörissä Yamaha on suurin). Yhtiö tuottaa myös monia muita ajoneuvoja kuten mönkijöitä, veneitä, moottorikelkkoja, veneen perämoottoreita ja vesiskoottereita.

Suomessa Yamaha Motor Company omista Buster-alumiiniveneitä valmistavan Inhan Tehtaat Oy Ab:n.[1]

Moottorikelkat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yamaha kehitti ensimmäiset moottorikelkat.lähde? Ensimmäisiä malleja olivat esim. SRX440. Yamaha on myös kehittänyt ensimmäiset nelitahtiset moottorikelkat. Nelitahtimoottorilla olevat kelkat, esim. Phazer, Nytro ja RX-1, ovat myyneet hyvin. Muita nelitahtisten moottorikelkkojen valmistajia ovat muun muassa BRP ja Arctic Cat.

  1. Fiskars myy Buster-veneet Yamahalle HS.fi. Viitattu 26.1.2016.