Yamaha Motor Company

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Yamaha Motor Co., Ltd.

Yamahan logo.svg

Yritysmuoto Julkinen
Perustettu 1955
Kotipaikka Japanin lippu Iwata, Japani
Toimiala Ajoneuvot
Tuotteet Moottoripyörät, Mönkijät,moottorikelkat.
Omistaja Yamaha
Kotisivu Yamaha Motor Global

Yamaha Motor Company on japanilainen moottoriajoneuvoja valmistava yritys. Yamaha Motor Company on osa Yamaha Corporationia, ja sen pääkonttori sijaitsee Iwatassa Japanissa. Moottoripyöriä alettiin valmistamaan yhtiössä vuonna 1955, pianoalalta tullut metallurgian erikoisosaaminen oli helppo siirtää moottoripyörän metallisten osien, kuten rungon ja moottorinosien valmistukseen.

Yamaha Motor on maailman toiseksi suurin moottoripyörävalmistaja Hondan jälkeen (kun alle 50cc "moottoripyörät" lasketaan mukaan, yli 50cc moottoripyörissä Yamaha on suurin.) Yhtiö tuottaa myös monia muita ajoneuvoja kuten mönkijöitä, veneitä, moottorikelkkoja, veneen perämoottoreita ja vesiskoottereita.

Moottorikelkat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yamaha on kehittänyt ensimmäiset moottorikelkat.lähde? Ensimmäisiä malleja olivat esim. SRX440. Yamaha on myös kehittänyt ensimmäiset nelitahtiset moottorikelkat. Nelitahtimoottorilla olevat kelkat, esim. Phazer, Nytro ja RX-1, ovat myyneet hyvin. Muita nelitahtisten moottorikelkkojen valmistajia ovat muun muassa Lynx, Arctic Cat ja Polaris.