Alps Electric Co.

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Alps Electric Co, Ltd

Alps Electric Co, Ltd (アルプス電気株式会社) on vuonna 1948 perustettu monikansallinen yhtiö, joka tuottaa elektronisia laitteita, kuten potentiometrejä ja tasohiiriä sekä muita tietokonekomponentteja. Alpsin pääkonttori on Tokiossa, Japanissa. Vuodesta 2004 toimitusjohtajana on toiminut Masataka Kataoka. Alps on myös tunnettu Alpine-autostereoista.

Alps valmisti 2010 toukokuuhun asti myös tulostimia. Viimeinen valmistettu malli oli MD-5500. Alps-tulostimissa käytettiin yrityksen yksinoikeudella käyttämää Micro Dry (MD) -tekniikkaa. Micro Dry -menetelmässä väri siirtyy erilliseltä värinauhalta tulostusmedialle lämpöpään avulla eli Micro Dry -tekniikka vastaa lämpösiirtotulostusta. Tietyt Alps-tulostimet pystyvät vaihtoehtoisesti myös sublimaatiotulostukseen. Sublimaatiotulostuksen etuna on rasterittomuus.

Alps-tulostimien ainutlaatuinen ominaisuus hintaluokassaan on kyky tulostaa valkoista, foileja ja metallivärejä. Näitä ominaisuuksia on totuttu näkemään huomattavasti kalliimmissa laitteissa. Alps-tulostimia myytiin Suomessa 1997-2000, maahantuojana toimi muun muassa Helrot Oy. Vuonna 2000 Alps lopetti tulostimien viennin Japanin ulkopuolelle.

Alps-tulostimet ovat ominaisuuksiensa ja edullisuutensa vuoksi erityisen suosittuja pienoismalliharrastajien ja pienten painoyritysten keskuudessa.