Tokion pörssi

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tokion pörssi

Tokion pörssi (jap. 東京証券取引所, Tōkyō Shōken Torihikisho) tai TSE, on yksi maailman suurimmista osakemarkkinoista maailmassa rahanarvolla mitattuna. Sen markkina-arvo on yli 3 biljoonaa.milloin?lähde? Pörssi on perustettu vuonna 1949 ja sen käytössä on Nikkei-indeksi.

Tokion pörssi ilmoitti vuoden 2011 lopussa yhdistyvänsä Osakan pörssin kanssa. Yhdistymisellä pörssit pyrkivät vastaavaan rahoitusalan kasvavaan kilpailuun. Uuden pörssin listaamien osakkeiden yhteenlaskettu arvo olisi 3 600 miljardia dollaria, joka tekisi siitä maailman kolmanneksi suurimman arvopaperimarkkinapaikan. Yhdistymisen on tarkoitus toteutua vuoden 2013 tammikuussa.[1]

Käytännössä pörssien yhdistymisessä saavutettiin seitsemän miljoonan jenin säästöt toimien integroinnin johdosta Tokion pörssin sulauduttua osaksi Osakan pörssiä.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hiroko Tabuchi: DEALBOOK; Tokyo Stock Exchange To Acquire Osaka Rival nytimes.com. 23.11.2011. Tokio: The New York Times. Viitattu 4.1.2012. (englanniksi)
  2. Tokion ja Osakan pörssit yhdistyvät Arvopaperi. Viitattu 6.1.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tokion pörssin kaupankäyntihuone
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Tokion pörssi.
Tämä talouteen, kaupankäyntiin tai taloustieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.