Super Smash Bros.

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee videopeliä. Super Smash Bros. voi myös tarkoittaa Nintendon samannimistä pelisarjaa.
Super Smash Bros.
Supersmashbox.jpg
Kehittäjä HAL Laboratory
Julkaisija Nintendo
Ohjaaja Masahiro Sakurai
Tuottaja Satoru Iwata
Suunnittelija Masahiro Sakurai
Pelisarja Super Smash Bros.
Julkaistu
  • JP 21. tammikuuta 1999
  • NA 27. huhtikuuta 1999
  • EU 19. marraskuuta 1999
Lajityyppi tappelupeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: EVirheellinen ESRB-arvo
PEGI: 7
Alusta Nintendo 64
Jakelumuoto pelimoduuli
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Super Smash Bros. HAL Laboratoryn kehittämä ja Nintendon julkaisema tappelupeli. Peli on julkaistu Nintendo 64:lle vuonna 1999.

Pelattavina hahmoina on Nintendon tunnetuimpia pelihahmoja. Pelaajat voivat valita 12 eri hahmosta (neljä salaista), joita ovat muun muassa Mario, Donkey Kong, Link ja Pikachu. Peli oli aikanaan suosittu ja sitä on myyty maailmanlaajuisesti 5,55 miljoonaa kappaletta[1].

Super Smash Bros. on sarjan ensimmäinen peli. Sen seuraaja on Super Smash Bros. Melee Nintendo GameCubelle. Wiille on julkaistu Super Smash Bros. Brawl sekä Wii U:lle ja 3DS:lle Super Smash Bros. for Nintendo 3DS & Wii U.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli ei sisällä varsinaista tarinaa, mutta pelin alkaessa näytetään, miten ilmassa leijuva käsi (Master Hand) järjestää leluja ja muita esineitä kirjoituspöydälle. Asetelmasta syntyy taistelukenttä ja elottomat lelut muuttuvat Nintendon tutuiksi pelihahmoiksi.

Pelin kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Super Smash Bros. on taistelupeli, jossa pelihahmot kamppailevat ilmassa leijuvalla tasolla. Pelin tarkoitus on pudottaa vastustajat tasolta. Vahingon aiheuttaminen vastustajaan helpottaa tämän lyömistä pidemmälle ja mahdollistaa lopulta vastustajan voittamisen tämän pudotessa pelitason alapuolelle. Taistelijoiden hallinta on helppo oppia, sillä monista taistelupeleistä poiketen kaikki hyökkäykset on mahdollista tehdä parilla napin painalluksella. Peli ei silti ole yksinkertainen, sillä muuttuvat tasot, lisäesineet ja lukuisat erikoistilanteet tuovat peliin runsaasti vaihtelua.

Peliä voi pelata yhdestä neljään pelaajaa kerrallaan. Yksinpelissä pelaaja taistelee kampanjan läpi, jossa tietokone ohjaa vastustajaa tai vastustajia. Yksinpelin läpäiseminen avaa käyttöön uusia pelattavia hahmoja. Moninpelissä pelaaja(t) valitsevat tasolle kahdesta neljään taistelijaa, joista osa voi olla tietokoneen ohjaamia.

Link ja Samus Aran harjoittelemassa Hyrulen linnan maisemissa.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmot pelin alusta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Salaiset hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Link antaa viimeisen iskun Master Handille.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]