EarthBound

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
EarthBound
Earthbound Box.jpg
Kehittäjä Ape, Inc. ja HAL Laboratory
Julkaisija Nintendo
Ohjaaja Shigesato Itoi (en)
Tuottaja Satoru Iwata
Suunnittelija Shigesato Itoi
Säveltäjä Keiichi Suzuki (en)
Pelisarja Mother
Julkaistu
Lajityyppi roolipeli
Pelimuoto Yksinpeli
Ikäluokitus PEGI: 16Virheellinen PEGI-arvo
Alusta SNES
Jakelumuoto SNES-pelimoduuli
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

EarthBound (jap. MOTHER 2 ギーグの逆襲, Mother 2: Gīgu no Gyakushū) on Nintendon Super Nintendo Entertainment Systemille kehittämä tietokoneroolipeli, joka julkaistiin vuonna 1994. Se on toinen osa Mother-pelisarjassa, joskaan sillä ei ole suoraa juonellista yhteyttä sarjan ensimmäiseen osaan, Motheriin. Earthboundia ei aikanaan julkaistu Euroopassa, mutta yksi pelin päähahmoista, Ness, esiintyy pelattavana hahmona Euroopassakin julkaistussa Super Smash Bros. -tappelupelisarjassa.

Earthboundissa pelaajan tavoitteena on pelastaa maailma avaruusolioilta. Nessin on löydettävä kahdeksan melodiaa, jotka on ripoteltu ympäri maailmaa.

Peliä markkinoitiin Yhdysvalloissa aggressiivisesti muun muassa Nintendo Power -lehdessä niin sanottuihin scratch-and-sniff-hajukortteihin liitetyn kilpailun avulla. Pelin myynti jäi tästä huolimatta Japanin ulkopuolella korkeintaan kohtalaiseksi, mutta se on jälkikäteen kerännyt kulttisuosiota myös Euroopassa. Peli julkaistiin heinäkuussa 2013 ensimmäistä kertaa Euroopassa Wii U:n Virtual Console-palveluun.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ness, pelin päähenkilö, herää pelin alussa rysähdykseen, kun meteoriitti putoaa mäelle lähelle hänen taloaan. Poika lähtee koiransa sekä naapurin pojan, Pokeyn, kanssa tutkimaan asiaa. Meteoriitti paljastuu tulevaisuudesta tulleen ampiaisen, Buzz Buzzin kulkuvälineeksi. Ampiainen on tullut varoittamaan Nessiä lähestyvästä tuhosta, Giygasista, sekä hänen pahasta suunnitelmastaan. Hän kertoo, että vain neljä valittua pystyy pysäyttämään Giygasin, ja Ness on yksi näistä neljästä sankarista. Buzz Buzz kertoo kuinka Giygas voidaan pysäyttää, sekä pyytää Nessiä pysäyttämään pahan nyt kun se on vielä mahdollista, sillä tulevaisuudessa siitä on tullut jo liian voimakas. Buzz Buzz antaa Nessille pelin tärkeimmän esineen, "Sound Stone":n, sekä ohjeistaa Nessiä etsimään kahdeksan pyhättöä, jotka sijaitsevat ympäri maailmaa. Nessin täytyy tallentaa pyhättöjen voima kyseiseen kiveen, jotta hän olisi tarpeeksi voimakas päihittämään Giygasin. Samaan aikaan mäellä asuva aarteenmetsästäjä on löytänyt salaperäisen patsaan syvältä talonsa alta. Patsas, nimeltään Mani Mani, on paha laite joka levittää kaaosta ja myrkyttää hallintaansa jääneiden mielet. Tämän patsaan löytäminen laittaa Giygasin pahat suunnitelmat liikkeelle.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ness: Pelin päähenkilö, käyttää aseena pesäpallomailaa ja voimaa nimeltä PSI. Hän asuu Onett -nimisessä pikkukaupungissa äitinsä, pikkusisko Tracyn ja King -koiran kanssa. Nessin isä on aina töissä, ja hän on kuvattu pelissä puhelimena. Ness on luotu peliin stereotypiseksi amerikkalaispojaksi. Hän pelaa baseballia ja hänen lempiruokansa on pihvi.

Paula Polestar: Nessin ystävä, käyttää aseenaan paistinpannuja ja hänkin voi käyttää PSI-voimia. Hän asuu Twoson -nimisessä kaupungissa isänsä ja äitinsä kanssa. Hänen äitisä omistaa päiväkodin, jossa perhe asustaa.

Jeff Andonuts: Nessin ystävä, käyttää sinkoja, pulloraketteja ja muita aseita. Hän ei osaa käyttää PSI-voimia, mutta pystyy korjaamaan esineitä ja käyttämään niitä taisteluissa. Jeff on kuuluisan professorin, Dr.Andonuts:n, poika.

Poo: Dalaamin kuningaskunnan prinssi, aseena on erittäin hankalasti saatava Sword of Kings -miekka. Hän hänen voimakkain liikkeensä on PSI Starstorm.

Giygas: Pelin päävastus ja kosminen maailman tuhoaja, joka palaa ensimmäisestä osasta.

Porky Minch: Nessin lihava naapuri, joka myöhemmin toimii Giygaksen oikeana kätenä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.