Mother (pelisarja)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
MOTHER
Kehittäjä HAL Laboratory
Julkaisija Nintendo
Lajityyppi roolipeli
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

MOTHER on Nintendon ja HAL Laboratoryn julkaisema roolipelisarja, jonka tapahtumat sijoittuvat tyypillisten fantasiamaailmoiden sijasta nykyaikaan. Itse peleissä on kuitenkin fantasia- ja scifielementtejä. Amerikassa sarjan toinen, SNES:lle julkaistu osa tunnetaan EarthBound-nimellä, mutta yhtäkään sarjan peleistä ei ole tuotu Eurooppaan. Pelisarjan loi Shigesato Itoi.

MOTHER-pelien viholliset ovat muista roolipeleistä varsin poikkeavia, sillä ne vaihtelevat avaruusolioista hippeihin. Taisteluaseina käytetään hyvin arkisia esineitä, kuten paistinpannua tai pesäpallomailaa. Eräät hahmot voivat myös käyttää niin kutsuttuja PSI-voimia, jotka koostuvat sekä parantavista, vahingoittavista että statukseen vaikuttavista kyvyistä. Voimien käyttämiseen tarvitaan tietynlaisia pisteitä, joita voidaan nostaa uudelleen esimerkiksi esineiden avulla.

MOTHER-sarjan pelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Osa Alusta Julkaistu Muuta
MOTHER Nintendo Entertainment System 27. heinäkuuta 1989 (Japani) Julkaistu vain Japanissa. Pelistä aiottiin julkaista englanninkielinen versio nimeltä Earth Bound, mutta se peruttiin, sillä NES-konsolin suosio oli hiipumassa.
MOTHER2 - Gyiyg no Gyakushuu Super Nintendo Entertainment System 27. elokuuta 1994 (Japani)
1. kesäkuuta 1995 (Yhdysvallat & Kanada)
Julkaistu Pohjois-Amerikassa nimellä EarthBound.
MOTHER3 Game Boy Advance 20. huhtikuuta 2006 (Japani) Alun perin suunniteltu Nintendo 64:lle, mutta useiden viivästymisien jälkeen projekti ilmoitettiin peruutetuksi. Sen sijaan peli on julkaistu Japanissa vanhalla pelimoottorilla GameBoy Advancelle.
MOTHER1+2 Game Boy Advance 20. kesäkuuta 2003 (Japani) GBA-käännös kahdesta ensimmäisestä pelistä. Pelin televisiomainoksessa vahvistettiin aikoinaan MOTHER3:n henkiinherättäminen.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.