Mother (pelisarja)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

MOTHER on Nintendon ja HAL Laboratoryn julkaisema konsoliroolipelisarja, jonka tapahtumat sijoittuvat tyypillisten fantasiamaailmoiden sijasta nykyaikaan. Itse peleissä on kuitenkin fantasia- ja scifielementtejä. Amerikassa sarjan toinen, SNES:lle julkaistu osa tunnetaan EarthBound-nimellä, mutta yhtäkään sarjan peleistä ei ole tuotu Eurooppaan. Pelisarjan loi Shigesato Itoi.

MOTHER-pelien viholliset ovat muista roolipeleistä varsin poikkeavia, sillä ne vaihtelevat avaruusolioista hippeihin. Taisteluaseina käytetään hyvin arkisia esineitä, kuten paistinpannua tai pesäpallomailaa. Eräät hahmot voivat myös käyttää niin kutsuttuja PSI-voimia, jotka koostuvat sekä parantavista, vahingoittavista että statukseen vaikuttavista kyvyistä. Voimien käyttämiseen tarvitaan tietynlaisia pisteitä, joita voidaan nostaa uudelleen esimerkiksi esineiden avulla.

MOTHER-sarjan pelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Osa Alusta Julkaistu Muuta
MOTHER Nintendo Entertainment System 27. heinäkuuta 1989 (Japani) Julkaistu vain Japanissa. Pelistä aiottiin julkaista englanninkielinen versio nimeltä Earth Bound, mutta se peruttiin, sillä NES-konsolin suosio oli hiipumassa.
MOTHER2 - Gyiyg no Gyakushuu Super Nintendo Entertainment System 27. elokuuta 1994 (Japani)
1. kesäkuuta 1995 (Yhdysvallat & Kanada)
Julkaistu Pohjois-Amerikassa nimellä EarthBound.
MOTHER3 Game Boy Advance 20. huhtikuuta 2006 (Japani) Alun perin suunniteltu Nintendo 64:lle, mutta useiden viivästymisien jälkeen projekti ilmoitettiin peruutetuksi. Sen sijaan peli on julkaistu Japanissa vanhalla pelimoottorilla GameBoy Advancelle.
MOTHER1+2 Game Boy Advance 20. kesäkuuta 2003 (Japani) GBA-käännös kahdesta ensimmäisestä pelistä. Pelin televisiomainoksessa vahvistettiin aikoinaan MOTHER3:n henkiinherättäminen.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Starmen.net (englanniksi)

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.