Pikmin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pikmin
Pikmin box.jpg
Kehittäjä Nintendo EAD
Julkaisija Nintendo
Jakelija Nintendo eShop
Ohjaaja Shigefumi Hino
Tuottaja Shigeru Miyamoto
Suunnittelija Shigeru Miyamoto
Pelisarja Pikmin
Julkaistu Japani 26. lokakuuta 2001
Yhdysvallat 3. joulukuuta 2001
Euroopan unionin lippu 15. kesäkuuta 2002
Lajityyppi strategiapeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: Kaikenikäisille
PEGI 3
USK 0
Alusta Nintendo GameCube
Jakelumuoto 8 cm optinen GameCube-levy
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Pikmin on Nintendon kehittämä videopeli, joka julkaistiin Nintendo GameCubelle vuonna 2001. Peli sai kunnian olla ensimmäinen Player's Choice peli GameCubelle Pohjois-Amerikassa. Japanissa pelin kampanjoinnissa käytetty kappale "Ai No Uta" (Rakkauden laulu) tuli hyvin suosituksi, ja se julkaistiinkin erillisenä singlenä.

Pikminissä pelaajan on tarkoitus kerätä hajonneen avaruusaluksen osat takaisin 30 päivän kuluessa. Apuna pelastusoperaatiossa ovat planeetalta löytyneet pienet oliot, Pikminit, joilla jokaisella on jokin erikoiskyky: yksi laji sietää tulta, toinen vettä ja kolmas voi kantaa räjähtäviä kiviä (ja jatko-osassa kestää sähköä). Pelin sankari Olimar käskyttää Pikmineitä kantamaan osia sekä taistelemaan vihollisia vastaan. 30 päivän operaatio on tiukasti rajattu aikarajaansa, ja peli loppuu sen tullessa vastaan. Pelaamisen säännöstely on tullut tutuksi myös Harvest Moon -pelisarjassa.

Haastattelussa pelin suunnittelija Shigeru Miyamoto on sanonut pelissä nähtävien pienten olioiden, Pikminien nimen tulleen hänen koiransa Pikin mukaan. Pelille on ilmestynyt myös Kaksi jatko-osaa Pikmin 2 Ja Pikmin 3. Uutta kakkososassa vanhaan on aikarajattomuus, kaksinpeli sekä Pikminien kontrolloinnin jakaminen kahdelle hahmolle, Olimarille sekä Louille. Pelissä Tuli Myös Kaksi Uutta Pikmin-Lajia. Kolmososassa Tuli Uusia Pelattavia Hahmoja, Ja Lisää Uusia Lajeja.

Olimar tuli pelattavaksi hahmoksi Pikminien kanssa Super Smash Bros. Brawlissa ja on ollut mukana Myöhemmissä Super Smash Bros. Sarjan Peleissä. Hän tekee erikoisiskut Pikminien avulla.

Peli on myös julkaistu NEW PLAY CONTROL!-sarjassa Wiille vuonna 2009.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.