King Dedede

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

King Dedede (デデデ大王 Dedede Daiō) on kuvitteellinen hahmo Nintendon julkaisemassa ja HAL Laboratoryn kehittämässä Kirby-pelisarjassa. Hän on Kirbyn arkkivihollinen eli pelisarjan tärkein antagonisti ja/tai antisankari. Hän on esiintynyt jokaisessa sarjan pelissä lukuun ottamatta Kirby and the Amazing Mirroria. Joissain peleissä hän asettuu myös Kirbyn liittolaiseksi.

Ahne King Dedede on julistanut itsensä Dreamlandin kuninkaaksi. Hän on pingviini, jolla on sininen iho ja keltainen nokka

Dedede yrittää tuhota Kirbyn Nightmaren hirviöillä. Valitettavasti hän aina epäonnistuu. Dedede pitää itseään muita parempana. Hänellä on uskollinen apuri Escargon, joka on hänen paras ystävänsä. King Dededen linnassa työskentelevät Waddle Dee:t ja niiden johtaja Waddle Doo. King Dedede on kateellinen Kirbylle, koska tällä on ihmeellisiä voimia. King Dedede esiintyy myös peleissä Super Smash Bros. Brawl, Super Smash Bros U ja Super Smash Bros Super Smash Bros Ultimate. King Dedede on myös Hoshi no Kirby -nimisen TV-sarjan hahmo.

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.