Donkey Kong Country

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Donkey Kong Country
DKCbox.jpg
Kehittäjä Rareware
Julkaisija Nintendo
Ohjaaja Tim and Chris Stamper (en)
Suunnittelija Gregg Mayles (en)
Säveltäjä David Wise
Eveline Fischer Novakovic
Robin Beanland
Pelisarja Donkey Kong (en)
Julkaistu 1994
Lajityyppi Tasohyppely
Pelimuoto Yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus CERO: A (All ages) (d)
ESRB: Everyone
PEGI 3
USK 0
Alusta SNES
Jakelumuoto 32 Mb:n pelimoduuli
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Donkey Kong Country (lyhyesti DKC, Japanissa Super Donkey Kong) on Rarewaren kehittämä tasohyppelypeli, jonka Nintendo julkaisi Super Nintendo Entertainment System -konsolille vuonna 1994. Pelistä tuli välittömästi yksi konsolin myydyimmistä peleistä, sillä kyseessä oli klassisen Donkey Kong -hahmon henkiinherättäminen. Kyseinen sarja kuuluu samaan jatkumoon kuin vuoden 1980 Donkey Kong ja sen jatko-osat. Tämä on myös ensimmäinen Donkey Kong -sarjan peli, jonka kehityksessä Shigeru Miyamoto ei ollut mukana.

Pelin hahmot luotiin alun perin kolmiulotteisiksi tietokonemallinuksen avulla ja konvertoitiin spriteiksi eli kaksiulotteisiksi hahmomalleiksi. Tekniikka saa hahmot näyttämään kolmiulotteisilta, vaikka pelit ovat perinteisiä kaksiulotteisia tasohyppelyitä. Peli tiesikin 8-bittisten pelien täydellistä syrjäyttämistä markkinoilta. Donkey Kong Countryä pidetäänkin Mario-tyylisten tasohyppelypelien elvyttäjänä.kenen mukaan?

DKC-sarjaa julkaistiin kolmen pelin verran Super Nintendo Entertainment Systemille ja Game Boylle. Myöhemmin kaikki osat julkaistiin myös Game Boy Advancelle. Raren tappelupeli Killer Instinct hyödynsi myöhemmin samaa tekniikkaa omissa hahmomalleissa. Donkey Kong sai myös jatkoa Nintendo 64:llä paljon ennakkokohua aiheuttaneessa, mutta ristiriitaisen vastaanoton saaneessa pelissä Donkey Kong 64. Peliyhtiö Retro Studios toi Donkey Kongin jälleen julkisuuteen tekemällä Wiille pelin Donkey Kong Country Returns.

Pelissä Donkey Kong Jr. on kasvanut aikuiseksi ja ottanut DK-tittelin itselleen samalla kun hänen isänsä, alkuperäinen Donkey Kong on nimetty Cranky Kongiksi. Cranky toimii uuden pelisarjan tukevana hahmona, jonka dialogit kritisoivat huumorilla videopelien nykytilaa. Uusissa peleissä Donkey ja tämän kaveri Diddy sekä koko Kongin apinasuku kamppailevat kremlingejä (kremlings) vastaan. Kremlingit ovat ahne krokotiilirotu, jota johtaa Kuningas K. Rool (King K. Rool). Kuninkaansa johdolla kremlingit yrittävät varastaa Kongien kultaiset banaanit.[1]

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Donkey Kong, lihaksikas, mutta yksinkertainen päähenkilö.
  • Diddy Kong, Donkeyn paras kaveri, joka ihailee Donkeyta ja haluaa olla suuri videopelitähti.
  • Cranky Kong, alkuperäinen Donkey Kong, Donkeyn isä, joka tässä pelissä jakelee vinkkejä ja kritisoi nykyisten videopelien tasoa.
  • Funky Kong, surffaaja-apina, joka omistaa lentopalvelun ja lennättää pelaajan aiempiin pelin kenttiin.
  • Candy Kong, Donkeyn tyttöystävä joka tallentaa pelin.[1]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]