Donkey Kong (Game Boy)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Donkey Kong
Donkeykonggb.jpg
Kehittäjä Nintendo
Julkaisija Nintendo
Tuottaja Shigeru Miyamoto
Pelisarja Donkey Kong
Julkaistu
  • JP 14. kesäkuuta 1994
  • NA 21. kesäkuuta 1994
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli
Alusta Game Boy
Jakelumuoto pelimoduuli
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Donkey Kong (tunnetaan myös nimillä Game Boy Donkey Kong ja Donkey Kong '94) on Nintendon kehittämä tasohyppelypeli, joka julkaistiin vuonna 1994 Game Boylle. Peli perustuu löyhästi vuonna 1981 ilmestyneeseen samannimiseen hallipeliin Donkey Kong. Siinä on myös yhteyksiä Donkey Kong Jr. -peliin. Kuten alkuperäisissä kolikkopeli- ja NES-versioissa, pelaaja ohjastaa Marioa, jonka täytyy pelastaa Pauline Donkey Kongilta.

Pelattavuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Donkey Kong alkaa neljällä 'alkuperäisellä' tasolla, jotka löytyvät myös originaalista pelistä, mutta näiden graafista ilmettä ja pelimekaniikkaa on parannettu. Mario ei esimerkiksi kuole pudotessaan korkealta ja tämä voi myös irrottaa otteen vasarasta. Pelaajan tehtävänä on näissä tasoissa saavuttaa Pauline, joka on korkean rakennuksen päällä, josta Donkey Kong heittelee tynnyreitä alas. Marion tulee väistellä näitä tynnyreitä, sekä muita esteitä päästäkseen huipulle.

Näiden neljän tason jälkeen Donkey Kong näyttää olevan lyötynä, mutta nappaakin yhtäkkiä Paulinen uudestaan. Pelaajan täytyy nyt selvittää tiensä läpi 97:n tason, jolloin tasoja on pelissä yhteensä 101 kappaletta.

Nämä 97 tasoa ovat erilaisia ensimmäiseen neljään tasoon verrattuna. Pelaajan täytyy ohjastaa Mario avaimen luo. Kun Mario on saanut avaimen, täytyy tämän mennä tason loppuun avatakseen oven seuraavalle tasolle. Joka neljännessä tasossa pelaajan täytyy kohdata itse Donkey Kong ja pelastaa Pauline, kuten alkuperäisissä tasoissa. Kun nämä erikoistasot on läpäisty, näkyy ruudulla ohjeita tulevaisuuden varalle. Tässä vaiheessa pelaaja voi myös tallentaa pelinsä.

Jokaisen maailman finaalissa pelaajan täytyy taistella Donkey Kongia vastaan etsimällä keino heittää tynnyrit takaisin Donkey Kongia kohti. Donkey Kong nitiistyy yleensä kolmesta osumasta.

Pelissä on myös bonustasoja, jotka aukeavat pelaajan löydettyä Paulinen henkilökohtaisia tavaroita, kuten hattuja ja sateenvarjoja. Näissä bonustasoissa pelaajalle annetaan mahdollisuus saada lisäelämiä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]