Dixie Kong

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dixie Kong
Pelisarja Donkey Kong
Ensimmäinen peli Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest
Ääninäyttelijä
(englanti)

Eveline Fischer (2002-2005)

Stevie Vallance (Donkey Kong Country televisiosarja)
Ääninäyttelijä
(japani)
Kahoru Sasajima (2005-)
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

Dixie Kong on naispuolinen Kong Donkey Kong -sarjasta. Hän on Diddy Kongin tyttöystävä ja Tiny Kongin vanhempi sisko. Hänellä on myös kaksi serkkua, 3-vuotias Kiddy Kong ja hänen vanhempi veljensä Chunky Kong. Hänen ensimmäinen esiintymisensä oli Diddyn kumppanina pelissä Donkey Kong Country 2.

Persoonallisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dixie on kevytmielinen, eloisa ja jopa hieman röyhkeä, mutta Donkeyn ja Diddyn tavoin hän on rohkea ja hänellä on vahva seikkailutaju, sillä hän on useaan otteeseen osoittanut olevansa kelvollinen liittolainen. Hän pitää erityisen paljon makeisista, kuten purukumista, ja hänen voidaan nähdä syövän hunajaa seiniltä Donkey Kong Country 2: n Zinger -pesän tasoilla . Hän on myös erittäin musiikillisesti taipuvainen, sillä hänen suosikki-instrumenttinsa on sähkökitara ja suosikki musiikkinsa on rock. Hänellä on tapana taputella upeita hiuksiaan soittaessaan, ja hän pitää myös laulamisesta.

Fyysinen ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dixie käyttää vaaleanpunaista toppia, jonka keskellä on solmittu solmu, sekä siihen sopivaa vaaleanpunaista baskeria. Yhdessä hänen taideteoksistaan ​​hänellä näytettiin olevan oranssi nauha vaaleanpunaisen baretin alla. Dixien huomattavin piirre on hänen vaaleat hiuksensa, jotka on yleensä sidottu poninhäntään, jota hän käyttää ilmassa liikkumiseen.

Muutaman ensimmäisen pelin aikana Dixie oli lakannut kynnet, mutta DK: King of Swing -pelistä eteenpäin hänellä ei ollut näkyviä kynsiä. Hänelle annettiin turkoosit korvakorut.

Donkey Kong Country -animaatiosarjassa hänellä oli vaalea turkki ruskean sijaan ja hän piti vaaleanpunaista barettia, mutta hänellä oli yllään vihreä paita, jossa oli kukka (muistutti hänen nuorempaa sisartaan Tiny Kongia). Hänen poninhäntänsä oli myös lyhyempi kuin pelin pituus.

Hahmo peleissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Donkey Kong Country -sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest -pelissä Dixie liittyy Diddyn matkaan pelastamaan Donkey Kongia Crocodile Islesta . Dixien ainutlaatuinen kyky on Helikopterin pyöritys, jonka avulla hän voi liukua ilmassa. Diddy ja Dixie saapuvat The Flying Krockiin, jossa he taistelevat kapteeni K. Roolia vastaan. Lopulta he kukistavat hänet ja vapauttavat Donkey Kongin. Myöhemmin Lost Worldissa Diddy ja Dixie kohtaavat Kaptain K. Roolin uudelleen Krrocodile Koressa . Kun kongit voittivat kapteeni K. Roolin, Crocodile Isle alkaa vajota veden alle, ja kongit evakuoivat saaren. Lopussa Dixie nähdään Donkey Kongin ja Diddyn kanssa katsomassa, kun Crocodile Isle uppoaa veden alle.

Dixie Kongilla on pääroolinsa Donkey Kong Country 3: Dixie Kong's Double Trouble pelissä. Pelin taustatarinassa Donkey Kong ja Diddy lähtevät kalastusmatkalle. Muutaman päivän kuluttua siitä, kun he eivät ole palanneet, Dixie menee pohjoiselle Kremisfäärille etsimään heitä. Hän menee Funky's Rentalsiin, jossa Funky Kong antaa Kiddy Kongin lastenvahtiin. Kiddy liittyy Dixien seikkailuun löytääkseen Donkey Kongin ja Diddyn.

He kohtaavat ensimmäisen kerran Kremlin Kreivin oletetun uuden robottijohtajan KAOSin. Kaos Koren lopussa Dixie ja Kiddy taistelevat KAOSia ja sen luojaa, Baron K. Roolensteinia vastaan. Kongit kukistavat sekä KAOSin että K. Roolin ja vapauttavat Donkey Kongin ja Diddyn, joiden paljastettiin olevan KAOSin sisällä.

Dixien ja Kiddyn seikkailun lopussa kaikki pelastetut banaanilinnut kantavat heidät pilviin banaanikuningattaren luo, ja banaanilinnut vapauttavat banaanikuningattaren. Dixie ja Kiddy ratsastavat sitten banaanikuningattarella, kun tämä jahtaa paroni K. Roolensteinia, ja banaanikuningatar pudottaa suuren munankuoren K. Rooliin päälle pysäyttääkseen hänet.

Kuuden vuoden poissaolon jälkeen Dixie esiintyy jälleen yhtenä pelattavista hahmoista Donkey Kong Country: Tropical Freezessa ja sen samannimisessä Nintendo Switch -portissa yhdessä Donkey Kongin , Diddy Kongin ja Cranky Kongin kanssa. Pelin alussa Snowmadit puhaltavat neljä Kongia kaukaiselle saarelle.

Dixie voi pyörittää poninhäntäänsä hidastaakseen Donkey Kongin laskeutumista. Toisin kuin aiemmat esiintymisensä, Dixie voi nousta hetkeksi korkeuteen käyttämällä Helikopteripyörää ilmassa, jopa Donkey Kongin selässä. Dixie voi myös iskeä poninhäntänsä maahan samalla tavalla kuin Donkey Kongin Hand Slap tai käyttää Ponytail Propelleria veden alla uidakseen voimakkaita virtauksia vastaan. Kuten Diddy ja Cranky. Jos Dixie ja Donkey Kong käyttävät Kong POW -liikettä yhdessä, jokainen vihollinen ruudulla muuttuu Gold Heartsiksi. Toisin kuin toisessa ja kolmannessa Donkey Kong Country -pelissä, Dixie käyttää käsiään kantaakseen esinettä poninhäntänsä sijaan.

Super Smash Bros. -sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dixie Kongilla on pokaali Super Smash Bros. Meleessä. Hänen pokaalinsa mainitsee hänen olevan nopea ja ketterä, ja se mainitsee myös ajat, jolloin hän auttoi pelastamaan Donkey Kongin.

Dixie Kong esiintyy tarrana ja pokaalina Super Smash Bros. Brawlissa. Hänen tarraansa voivat käyttää vain Donkey Kong ja Diddy Kong.

Super Smash Bros. Brawlin Dixie Kongin hahmotiedot löytyivät, mikä viittaa siihen, että hänet suunniteltiin hahmoksi, mutta se jätettiin pois teknisten ongelmien vuoksi. Haastattelussa Sakurai vahvisti, että Dixie Kong suunniteltiin Diddyn kanssa samaksi hahmoksi tag-tiimiin. Yksi Diddyn vaihtoehtoisista asuista vastaa Dixie Kongin värejä.

Dixie Kong esiintyy jälleen pokaalina Super Smash Bros.issa Nintendo 3DS:lle ja Wii U:lle. Hänen pokaalikuvauksessaan mainitaan, että hän rakastaa seikkailua Diddy Kongin kanssa ja viittaa häneen Diddyn tyttöystävänä. Siinä mainitaan myös, kuinka hän pystyy käyttämään hiuksiaan nopeampaan uimiseen, ylös nousuun ja tynnyrien nostamiseen.

Dixie Kong esiintyy henkenä Super Smash Bros. Ultimatessa. Dixie Kongiin perustuva puettava Mii Fighter -hattu löytyy World of Light -pelitilasta.

DK -sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

DK: King of Swing -pelissä Dixie esiintyy kaksi kertaa lyhyesti Adventure-tilassa. Hän esiintyy avauskohtauksessa ja myöhemmin loppukohtauksessa juhlimassa muiden kongien kanssa, kun Donkey Kong saa kaikki Jungle Jam -turnauksen mitalit.

Dixie on pelattava hahmo Jungle Jam -tilassa. Dixie ja Wrinkly Kong ovat tasapisteissä parhaasta hyppytaidosta, vaikka Dixiellä on huonoin hyökkäys.

Dixiellä on hyvin pieni rooli DK: Jungle Climber pelissä. Hänet nähdään vain johdannossa ja 100-prosenttisessa kohtauksessa. Tässä pelissä hän on lomalla Sun Sun Islandilla kaikkien muiden kongien kanssa. Avauskohtauksessa hänet nähdään pelaamassa rantalentopalloa Diddyn ja Donkey Kongin kanssa. Vaikka hänellä ei voi pelata tarinatilassa, hän on pelattavissa pelin langattomassa moninpelitilassa kolmantena pelaajana.

Dixie on Donkey Kong Barrel Blastin oletushahmo Donkeyn ja Diddyn ohella. Hänen tilastonsa ovat samanlaiset kuin Diddyn. Hänellä on hänen ketteryyttään, mutta hänen tehonsa on maksimoitu ja hänen nopeutensa on pienempi. Dixien kilpailija on Kass.

Single Race -kohtauksessa hänet voidaan nähdä Donkey Kongin, Tinyn ja Lankyn rinnalla seisomassa kilpailijoidensa Kassin, Kritterin, Kalypson ja Klumpin edessä. Recordsin välikohtauksessa hänet nähdään yhdessä Kludgen, Tinyn, Funkyn ja Kipin kanssa katsomassa tulostaulua. Koska hän on niin pieni, hän hyppää usein nähdäkseen sen, kun Kludge ja Tiny estävät hänen näkönsä.

Mario Kart -sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dixie Kong teki debyyttiesiintymisensä Mario Kart -sarjassa Mario Kart Tourissa. Hän on tavallinen huippuluokan kuljettaja, ja vuoden 2022 Los Angeles Tourista lähtien hänellä on oma nimetty cup. Dixie Kongin erikoisase on Triple Bananas, joka jaetaan Daisyn (uimapuvun), Waluigin (linja-autonkuljettajan), Donkey Kong Jr:n (SNES) ja Pastry Chef Mii -kilpapuvun kanssa.

Dixie Kongin tunnus on peräisin Dixie Kong -tynnyrin suunnittelusta Donkey Kong Country: Tropical Freezessa.

Dixie Kong on ainoa pelattava Kong tässä pelissä, joka ei palaa Mario Kart 8 Deluxessa pelattavaksi hahmoksi Mario Kart 8 Deluxe – Booster Course Passiin.

Muussa mediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Donkey Kong Country (televisiosarja)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dixie Kong esiintyy satunnaisesti Nintendon ja Nelvanan tuottamassa Donkey Kong Country -televisiosarjassa. Esityksessä hänen persoonallisuutensa on dramaattisesti erilainen kuin peleissä. Jaksoissa Get a Life, Don't Save One ja Klump's Lumps Dixie menettää lemmikkirapunsa ja hummerinsa. Jälkimmäisessä jaksossa hänen on myös osoitettu olevan luottavaisempi kuin muut kongit, koska hän ystävystyy äskettäin erotetun kenraali Klumpin kanssa. Hän on ainoa ohjelmaan kuuluva Kong, joka tekee debyyttinsä Donkey Kong Country 2: ssa.

Hänen ensimmäinen esiintymisensä sarjassa on jaksossa Kong for a Day. Tässä jaksossa hän piristää Donkey Kongia sen jälkeen, kun Funky on vihainen hänelle, ja hän myös lähtee hänen kanssaan, kun hänen on poistuttava saarelta. Heidän ollessaan viidakossa Krusha matkii Donkeyn ääntä ja huijaa Dixieä ja saa hänet uskomaan, että Donkey Kong lyö häntä ja sanoo pahaa Diddystä.

Jaksossa From Zero to Hero , hän on yksi niistä hahmoista, jotka tapaavat nähdäkseen Crankyn uuden kokeilun, röntgenlaitteen. Kun Bluster astuu sisään ja sanoo, että hänellä on enemmän oikeuksia kuin Dixiellä ja muilla vain siksi, että hän on rikas, hän suuttuu ja kertoo hänelle, että hän on merkityksetön.

Super Mario Bros. -elokuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvan aikana Dixie istuu Diddy Kongin ja Chunky Kongin kanssa Suuressa Kongin kehässä. Kun Cranky Kong moittii Diddyä siitä, että hän hurrasi liian pitkään, Dixie tuijottaa Diddyä paheksuneena itsensä nolaamisesta. Dixie, Diddy ja Chunky reagoivat siihen, että Cat Mario näyttää suloiselta, ja kannustavat Marioa, kun tämä voittaa ottelun Donkey Kongia vastaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Super mario wiki

Donkey kong.fandom.com