Mario Kart 8 Deluxe

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mario Kart 8 Deluxe
Kehittäjä Nintendo Entertainment Analysis and Development
Julkaisija Nintendo
Tuottaja Hideki Konno (en)
Säveltäjä Shiho Fujii (en)
Pelisarja Mario Kart
Julkaistu 28. huhtikuuta 2017
Lajityyppi Ajopeli
Pelimuoto Yksinpeli ja moninpeli
Ikäluokitus CERO: A (All ages) (d)
ESRB: Everyone
PEGI 3
USK 0
Alusta Nintendo Switch
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Mario Kart 8 Deluxe on huhtikuussa 2017 julkaistu videopeli Nintendo Switch -konsolille.

Peli on alkuperäisen Mario Kart 8:n uusintaversio, jossa on mukana aiemman version ilmaiset DLC-n lisäosat kenttineen, hahmoineen ja ajoneuvoineen sekä joukko muutoksia.[1]

Peli on tehnyt sarjan myyntiennätyksen julkaisupäivänään ollen nopeimmiten myyvä sarjan peli.[2]

Uudistukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uudistuksina aiempaan osaan ovat kuusi uutta hahmoa: vanhat tutut Bowser Jr., King Boo ja Dry Bones sekä uudet Golden Mario (suom. Kultainen Mario), Inkling Girl ja Inkiling Boy. Inklingit ovat tuttuja Splatoon-peleistä. Uudet hahmot on Gold Marioa lukuun ottamatta ovat avattuja. Gold Mario avautuu, kun kaikki Grand Prix -kilpailut moottoriluokkaineen ovat suoritettu. Yoshille ja Shy Guylle voi valita värin jo alussa. Mukana on myös uusia ajoneuvoja, mutta ne ajoneuvot sekä aikaisemmat ajoneuvot saadaan keräämällä kolikoita, alkuperäisen Mario Kart 8:n tapaan, jolloin avautuu lisää ajoneuvoja ja niiten osia. Kaikki pelin kuluessa saatavat hahmot ja radat ovat avattuja, kun taas alkuperäisessä Mario Kart 8:ssa joutui suorittamaan tiettyjä Grand Prix -kilpailuja uusien hahmojen ja ratojen avaamiseksi. Myös moottoriluokat 150cc peilikuvana ja alkuperäisen pelin ilmainen 200cc päivitys ovat avattuja. Mercedes Benz -ajoneuvot ja niiden osat avautuvat tällä kertaa keräämällä lisää kolikoita.

Taistelumoodissa on kokonaan uudet kentät eli perinteiset Mario Kart -taisteluareenat: uudet, jossa on mukana yksi Splatoon-pelistä tuttu arena sekä myös muutama aikaisempi vanhempi taisteluareena aikaisemmista Mario Kart -peleistä. Taistelutyylejä on viisi: Balloon Battle (perintainen), Renegade Roundup (uusi), Coin Runners (perintainen), Bob-omb Blast (Mario Kart: Double Dash!! -pelistä) ja Shine Thief (Mario Kart: Double Dash!! -pelistä).

Lisäksi kilpailija saa käyttöön kaksi esinettä Mario Kart: Double Dash!! -pelin tapaan ja radoilla myös on kyseisestä pelistä tuttuja kaksinkerroksisia esinelaatikoita. Sulka ja Boo -esineet tekevät paluun.

Pitempään driftaaminen antaa kolmannen turbon eli ultra-mini-turbon, mikä on käytössä vain silloin, kun älykäs ohjaus on pois päältä.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

IGN antoi pelille arvostelussaan 9.3/10.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.