Mario Kart 8 Deluxe

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mario Kart 8 Deluxe
Kehittäjä Nintendo Entertainment Planning & Development
Julkaisija Nintendo
Jakelija Nintendo eShop
Tuottaja Hideki Konno ja Kosuke Yabuki
Säveltäjä Shiho Fujii (käännä suomeksi)
Pelisarja Mario Kart
Julkaistu 28. huhtikuuta 2017
Lajityyppi arcade racing game (d) (käännä suomeksi) ja kart racing game (en) (käännä suomeksi)
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli ja PvP
Ikäluokitus CERO: A (kaikenikäisille)
ESRB: Kaikenikäisille
PEGI 3
USK 0
Alusta Nintendo Switch
Jakelumuoto Nintendo-pelimoduuli ja digitaalinen lataus
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Mario Kart 8 Deluxe on huhtikuussa 2017 julkaistu videopeli Nintendo Switch -konsolille.

Peli on alkuperäisen Mario Kart 8:n uusintaversio, jossa on mukana aiemman version ilmaiset DLC-n lisäosat kenttineen, hahmoineen ja ajoneuvoineen sekä joukko muutoksia.[1]

Uudistukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uudistuksina aiempaan osaan ovat kuusi uutta hahmoa: vanhat tutut Bowser Jr., King Boo ja Dry Bones sekä uudet Gold Mario (suom. Kultainen Mario), Inkling Girl ja Inkling Boy. Inklingit ovat tuttuja Splatoon-peleistä. Uudet hahmot on Gold Mariota lukuun ottamatta ovat avattuja. Gold Mario avautuu, kun kaikki Grand Prix -kilpailut kaikkine moottoriluokkineen ovat suoritettu. Yoshille ja Shy Guylle voi valita värin jo alussa. Mukana on myös uusia ajoneuvoja, mutta ne ajoneuvot sekä aikaisemmat ajoneuvot saadaan keräämällä kolikoita, alkuperäisen Mario Kart 8:n tapaan, jolloin avautuu lisää ajoneuvoja ja niiten osia. Kaikki pelin kuluessa saatavat hahmot ja radat ovat avattuja, kun taas alkuperäisessä Mario Kart 8:ssa joutui suorittamaan tiettyjä Grand Prix -kilpailuja uusien hahmojen ja ratojen avaamiseksi. Myös moottoriluokat 150cc peilikuvana ja alkuperäisen pelin ilmainen 200cc päivitys ovat avattuja. Mercedes Benz -ajoneuvot ja niiden osat avautuvat tällä kertaa keräämällä lisää kolikoita.

Ajon aikana valikosta voi kytkeä päälle älykkään ohjauksen, joka tekee radalla pysymisestä helpompaa, ja auto-kiihtymisen, joka saa ajoneuvon kiihtymään automaattisesti.

Taistelumoodissa on kokonaan uudet kentät eli perinteiset Mario Kart -taisteluareenat: uudet, jossa on mukana yksi Splatoon-pelistä tuttu arena sekä myös muutama aikaisempi vanhempi taisteluareena aikaisemmista Mario Kart -peleistä. Taistelutyylejä on viisi: Balloon Battle (perinteinen), Renegade Roundup (uusi), Coin Runners (perinteinen), Bob-omb Blast (Mario Kart: Double Dash!! -pelistä) ja Shine Thief (Mario Kart: Double Dash!! -pelistä).

Lisäksi kilpailija saa käyttöön kaksi esinettä Mario Kart: Double Dash!! -pelin tapaan ja radoilla myös on kyseisestä pelistä tuttuja kaksinkerroksisia esinelaatikoita. Sulka ja Boo -esineet tekevät paluun.

Pitempään driftaaminen antaa kolmannen turbon eli ultra-mini-turbon, mikä on käytössä vain silloin, kun älykäs ohjaus on pois päältä.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

IGN antoi pelille arvostelussaan 9.3/10.[2]

Myynti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli on tehnyt sarjan myyntiennätyksen julkaisupäivänään ollen nopeimmiten myyvä sarjan peli.[3]

Peli oli Nintendo Switch -konsolin eniten myynyt peli heinäkuussa 2019.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.