King Boo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
King Boo
Pelisarja Super Mario
Ensimmäinen peli Luigi’s Mansion (2001)
Ääninäyttelijä
(japani)
Toru Asakawa (2001-)
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

King Boo Marion vihollinen pelisarjassa Super Mario ja Luigi's Mansion -sarjan tärkein vihollinen ja viimeinen pomo[1]. Hän on kaikkien haamujen kuningas ja Luigin arkkivihollinen. Hänen merkittävin liittolaisensa on Bowser, joka on auttanut King Boota hänen erilaisissa suunnitelmissaan.

Persoonallisuus

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

King Boo on ilkikurinen konna, joka nauttii vihollistensa pelottelemisesta ja huijaamisesta luomalla illuusioita, valtaamalla ja vangitsemalla ne. Kuningas Boo pilkkaa usein Luigia ja E. Gaddiä. Esimerkiksi Luigi’s mansion 3:ssa king Boo pilkkaa Marion ja Luigin italialaista aksenttia sanomalla: ”Se olen minä, kuningas Boo!”, ja Luigi’s Mansion: Dark Moonissa hän teeskentelee sekoittavansa Luigin ja Baby Luigin. Mario & Sonicin talviolympialaisissa hän haluaa kilpailla Luigia vastaan ​​tietäen kuinka hän pelkää haamuja.

Fyysinen ulkonäkö

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Super Mario -Sarja

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

King Boo muistuttaa tavallista Boota, jolla on kultainen, viisikärkinen kruunu, vaikka hän onkin paljon suurempi. Tässä mallissa kruunussa on sininen jalokivi edessä ja neljä punaista jalokiveä sivuilla. Kuten muutkin Boot, King Boo esitetään yleensä avoimella, leveällä virneellä. Tietyissä peleissä, kuten Mario Party 9, King Boon tunteita kuvaa häntä ympäröivä aura: iloisena hän hehkuu sinisellä auralla ja vihaisena hän hehkuu punaisella auralla.

Luigi’s Mansion -sarja

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

King Boon toista mallia käytettiin hänen debyyttiesiintymisessä Luigi’s Mansionissa, ja sitä on sittemmin käytetty uudelleen myöhemmissä Luigi's Mansion-peleissä. Tämä alkuperäinen muotoilu antoi King Boolle tummanpunaiset silmät, sinisen kielen, kaksi vampyyrin hammasta, vihertävän ihon ja punaisen rubiinin kullanväriseen pyöreäreunaiseen kruunuun. Alkaen Luigin mansion: Dark Moonista, tätä mallia muokattiin hieman, mikä antoi hänelle täyden neljän hampaan rivin ja suuremman koon, joka on tyypillistä King Boon modernille suunnittelulle. Muita eroja ovat silmiä ympäröivä suurempi varjo, tumma indigo-suu ja kieli sekä kruunu, jossa on violetti jalokivi ja terävät reunat.

Hahmo peleissä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luigi’s Mansion -sarja

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen Luigi’s mansionin tapahtumia professori E. Gadd vangitsi Boolossuksen muotokuvaan käyttämällä Ghost Portrificationizer -nimistä laitetta. Myöhemmin hän ripusti Boolossuksen muotokuvan galleriaansa laboratorioonsa Boo Woodsissa. Tämä suututti King Boon, joten hän kehitti suunnitelman Boolossuksen pelastamiseksi.

King Boo ja hänen joukkonsa hyökkäsivät laboratorioon. Boot muuttivat Portificationizerin asetukset ja vapauttivat Boolossuksen. King Boo käski sitten vapauttaa myös kaikki muut E. Gaddin vangitsemat haamut. Vapautettuaan kaikki muotokuvahaamut King Boo loi valtavan kartanon ja asetti sen professorin laboratorion viereen.

King Boo ja hänen Boo-kätyrinsä odottavat Luigia salaisen oven takana varastohuoneen kerroksessa. Kun Luigi tulee huoneeseen ja paljastaa salaisen oven, Boot hyppäävät ulos lattiasta. Kuitenkin Boot lopettavat yllätyshyökkäyksensä, kun he huomaavat Luigin selässä Poltergust 3000:n, jonka hän oli saanut E. Gaddilta. Laitteen pelossa King Boo ja muut Boot hajaantuvat ja piiloutuvat kartanoon. King Boo saapuu kartanon kellarissa olevan salaisen alttarin luo.

Vincent Van Goren hallussa oleva erityinen avain avaa tien salaiselle alttarille. Vangittuaan hänet ja haettuaan avaimen Luigi huomaa, ettei hän vieläkään pääse sisään salaiselle alttarille. Jos Luigi yrittää mennä salaiselle alttarille saamatta kiinni kaikkia haamuja, King Boo puhaltaa Luigin eteiseen. Kun Luigi astuu alttarille, hän huomaa King Boon tuijottavan Mariota maalauksessa samalla kun hän loukkaa veljien älykkyyttä, koska he ovat langenneet hänen suunnitelmaansa. King Boo kääntyy sitten Luigin puoleen ja ilmoittaa haluavansa lisätä Luigin maalauksen kokoelmaan. Tämän jälkeen King Boo lentää seinällä roikkuvaan Mario-maalaukseen. Marion kuva muuttuu Bowseriksi, sitten uusi Bowser-maalaus hengittää Luigin kankaalle ja kuljettaa Luigin areenalle, joka muistuttaa kartanon kattoa. Luigi kohtaa King boon joka, käyttää Bowser-pukua kilpenä.

King Boo esiintyy uudelleen Luigi's Mansion: Dark Moonissa päävastustajana. pelin aikana paljastetaan, että professori E. Gadd oli myynyt Luigi’s mansionin King Boo muotokuvan autotallimyynnissä, jonka kautta kuningas pakeni. King Boo murskaa Dark Moonin kuuteen osaan energiapultilla kruunustaan, joka sisälsi voimaa lisäävän helmen. Tämä tekee Evershade Valleyn aikoinaan ystävällisistä haamuista vihamielisiä ja ilkivaltaisia ​​ja levittää Dark Moonin palasia laakson jokaiseen kartanoon.

Pelin loppua kohti paljastetaan, että King Boo on vanginnut Marion, kuten hän teki viime pelissä. Kun Luigi on saanut viimeisen Dark Moon -palan ja palaa Bunkkeriin, King Boo vangitsee hänet ja vetää hänet takaisin ulottuvuuteensa. Hän paljastaa Luigille pakeneneensa maalauksesta ja rikkoneensa Dark Moonin, jolloin haamut joutuivat hänen hallintaansa. Hän aikoo käyttää aaveita armeijana valloittaakseen sekä Evershade Valleyn että Mushroom Kingdomin ja aikoo samalla laittaa Luigin, E. Gaddin ja kaikki heidän ystävänsä maalauksiin kostoa varten. Sitten hän ryhtyy taisteluun Luigin kanssa.

King Boo esiintyy uudelleen Luigi's Mansion 3 :ssa. King Boo on yksi kahdesta päävastustajasta, toisen pääantagonisti Hellen Gravelyn The Last Resort -hotellin omistajan kanssa. Hän vapautti King Boon tehdäkseen häneen vaikutuksen. Kostaakseen Luigille aiemmista tappioistaan ​​hän vangitsee professori E. Gaddin, Marion, prinsessa Peachin ja kolme toadia ennen kuin lähtee Luigin perään, joka onnistuu pakenemaan vangitsemistaan ​​menemällä alas pyykkikuilua pitkin. Myöhemmin King Boo päätyy antamaan Marion muotokuvan Hellen Gravelylle. Kun Luigi on vanginnut Hellen Gravelyn hän lähtee katolle King Boota vastaan. Luigi vangitsee King Boon ja asetetaa hänet suojapurkkiin Gravelyn viereen.

Mario Kart -sarja

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

King Boo on avattava hahmo pelissä Mario Kart: Double Dash!!. Tämä on hänen ensimmäinen esiintymisensä spin-offissa ja myös hänen ensimmäinen pelattava esiintymisensä, minkä seurauksena hän esiintyy edelleen Mario Kart -sarjassa. King Boo luokitellaan raskaansarjan kuljettajaksi suuren kokonsa vuoksi. Hänen kumppaninsa on Petey Piranha. Molemmilla on kyky käyttää melkein minkä tahansa muun hahmon erikoisesinettä (jos he aikovat saada erikoisesineen, se valitaan satunnaisesti heidän kilpailuasemansa perusteella). He eivät kuitenkaan voi vastaanottaa vihreää tulipalloa tai linnunmunaa . Nämä hahmot avataan voittamalla Star Cup.

Mario Kart DS :ssä King Boo esiintyy Mission Moden neljännen tason pomona. Lisäksi Luigi’s Mansionin Bowser ja King Boo -maalaus esiintyy Luigi’s Mansionin kilparadalla, vaikka vain Bowser voidaan nähdä maalauksessa.

King Boo palaa Mario Kart Wiissä isona kuljettajana, ja hänet avataan suorittamalla Star Cup 50cc:ssä. Hänellä on hyvä käsittelybonus ja pieni off-road-bonus, joka on hyödyllinen ajoneuvoille, kuten Offroader , Wario Bike ja Phantom . Häntä käytetään Staff Ghostina SNES Ghost Valley 2 -radassa.

King Boo palaa pelattavana hahmona Mario Kart 8 Deluxessa. Hän on viiden raskaansarjan ryhmän kevyimpien joukossa jakamalla tilastonsa Rosalinan ja Linkin kanssa . Hänellä on matalin huippunopeus ja paino kaikista raskaista ryhmistä, samalla kun hänellä on samanlainen kiihtyvyys kuin muilla raskailla hahmoilla. Hän on Twisted Mansionin 200cc Staff Ghost. Alun perin King Boolla ei ollut kilpailijahahmoa Grand Prix -tilassa, mutta kun Booster Course Pass DLC :n Wave 5 julkaistiin, King Boo sai kilpailijaksi Petey Piranhan.

Muussa mediassa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

King Boo esiintyy vähän Super Mario Bros -elokuvassa Bowserin ja Peachin häissä Super Mario -suunnittelullaan. Hänet nähdään istumassa muutaman rivin King Bob-ombin takana. Hänellä ei ole mitään roolia huipennuksessa eikä hän puhu. Hän katoaa, kun Peach, Mario ja Donkey Kong tuhosivat häät. Hänen tavanomaiseen muotoonsa verrattuna hänen kasvonsa ovat pienemmät ja ilmeisemmät ja vievät vähemmän tilaa koko vartalollaan. Hän on myös ainoa Boo, joka esiintyy elokuvassa.

https://www.mobygames.com/game/5501/luigis-mansion/

https://www.mobygames.com/game/65031/luigis-mansion-dark-moon/

https://www.mobygames.com/game/130053/luigis-mansion-3/

https://www.mobygames.com/game/11122/mario-kart-double-dash/

  1. Luigi's Mansion (2001) MobyGames. Viitattu 8.10.2023. (englanniksi)