Lalli Leipäjuusto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lalli Leonardo Laktoosi Leipäjuusto
Leipis.JPG
Kustantaja Brentwood Television Funnies
Ensiesiintyminen "Hanat auki!" (syyskuu 1993)
Viimeinen esiintyminen "Olipa kerran Marsissa, Osa 3" (2007)
Luoja(t) Rick Ungar
Ääninäyttelijät William Morgan Sheppard
Suomenkieliset ääninäyttelijät Pepe Laaksonen
(1. – 3. tuotantokausi)
Arto Nieminen (vuoden 2006 sarjassa)
Henkilötiedot
Sukupuoli Mies
Hiukset Ei ole
Mustat (naamiossa)
Sinivihreät (2006-sarjan naamiossa)
Silmät Tummansiniset
Pituus 178 cm
Paino 136 kg
Asuinpaikka Chicago & Pluto
Ammatti Leipäjuusto teollisuuden pääomistaja
Sukulaiset Isosisko, sisarenpoika

Lalli Leonard Leipäjuusto (engl. Lawrence Limburger) on kuvitteellinen päävastustajahenkilö Prätkähiiret-sarjassa. Rick Ungarin luoma hahmo teki ensiesiintymisensä vuonna 1993 Prätkähiiret-animaatiosarjan jaksossa Hanat auki!.

Hahmo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Plutolainen Leipäjuusto on koko nimeltään Lalli Leonardo Laktoosi Leipäjuusto. Nimensä hän on saanut limburger-juustosta (englanninkielisessä) ja suomeksi samannimisestä juustosta. Hän käyttää naamiota soluttautuakseen maanasukkaiden kanssa. Leipäjuusto on juonikas, kunnianhimoinen, kaksinaamainen ja egoistinen vastustaja. Hän sai tehtäväkseen kerätä luonnonvaroja maapallolta plutolaisille Plutoon mutta helppoa se ei ole, koska Prätkähiiret ovat aina estämässä hänen aikeensa. Leipäjuuston apuri on Professori Nuikki, joka pyysi myös muita vastustajia apuun, joita Leipäjuusto halusi tiettyihin tehtäviin. Hänen toinen apurinsa on Rasvanahka, joka on todella toivoton tapaus. Leipäjuusto on yrittänyt monta vuotta päästä Prätkähiiristä eroon, mutta hän epäonnistui siinä.

Epäonnistuttuaan turhan usein pääsemään eroon Prätkähiiristä hänen päällikkönsä Camembert alensi Leipäjuuston ja pakotti hänet elämään Maassa loppuelämänsä. Leipäjuusto ihmetteli mitä tekisi elämällään hän joutui Nuikin kanssa Monttupomon orjaksi pudottuaan vahingossa hänen kuoppaansa.[1] Vuosien jälkeen hän kohtasi uudelleen Prätkähiiret kuopassa, jonne Moto oli houkuteltu. Leipäjuusto yritti käyttää Motoa hyväkseen karatakseen Monttupomon orjuudesta.

Apulaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leipäjuustolla on kolme vakituista apulaista, joista Professori Nuikki luo hänelle keksintöjä ja auttaa häntä värväämään konnia eri tehtäviä varten. Mutantti on enimmäkseen Nuikin palveluksessa, kuin Leipäjuuston, mutta tarvittaessa auttaa Leipäjuustoa tehtävissä, jotka yleensä ovat ajoneuvon ajamista. Rasvanahka puolestaan toimii ensisijaisesti hiirien tuhoamisessa paikan päällä. Hänellä on myös omat joukkonsa, Hanttapulit, joiden kanssa Rasvanahka pyrkii pääsemään eroon Prätkähiiristä, Leipäjuuston käskystä.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Biker Mice from Mars -videopelissä Leipäjuusto on pelattavana hahmona. Se on ajopelissä arvoltaan paras kilpailija yhdessä Vinskin kanssa. Peli julkaistiin Super Nintendolle vuonna 1994.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Prätkähiiret jakso "Maanalainen maailma" Viitattu 2.8.2009