Moto (Prätkähiiret)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Moto
Moto Prätkähiirten ensimmäisellä kaudella 1993.
Moto Prätkähiirten ensimmäisellä kaudella 1993.
Kustantaja Brentwood Television Funnies
Ensiesiintyminen "Hanat auki!" (syyskuu 1993)
Luoja(t) Rick Ungar
Ääninäyttelijät Dorian Harewood
Suomenkieliset ääninäyttelijät Christian Lönegren
(1.–3. tuotantokausi ja vuoden 2006 sarjan jaksosta 13 alkaen)
Bruno Lähteenmäki
Veeti Kallio (vuoden 2006 sarjassa)
Henkilötiedot
Ikä 23
36 (vuoden 2006 sarjassa)
Sukupuoli Mies
Silmät Punaiset
Pituus 206 cm
Paino 181 kg
Asuinpaikka Chicago & Mars
Sukulaiset Äiti, isosisko, siskontytär, Miihkali

Moto (engl. Modo) on kuvitteellinen sankarihahmo Prätkähiiret-sarjassa. Rick Ungarin luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1993 Prätkähiiret -animaatiosarjan jaksossa "Hanat auki!".

Hahmo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Motolla on kaksi veljestä Turbo ja Vinski. Moto on Prätkähiiristä vahvin ja tunteellisin ja hänen perheestään tiedetään eniten. Hänellä on siskonpoika Miihkali, joka on kovaa vauhtia kasvamassa samanlaiseksi vapaustaistelijaksi, kuin enonsa.

Kuten muut "veljensä", myös Moto haavoittui pahasti Marsissa käydyssä sodassa. Hän menetti oikean kätensä, vasemman silmänsä ja palan oikeanpuoleisesta etuhampaastaan.[1] Tohtori Nuikki asensi hänelle robottimaisen käden, jossa on laserase. Nuikin tarkoitus oli tehdä Motosta, Turbosta ja Vinskistä parhaat sotilaat plutolaisille, mutta he onnistuivat karkaamaan. Koska he pakenivat, ei Nuikki ehtinyt asentaa Motolle tämän toista silmää ja sen takia hänellä on silmälappu. Nuikin säädöksien takia Moton oikean puoleinen silmä alkaa hehkua, kun hän suuttuu.

Tausta ja sukulaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Motosta tuli hyvin nuorena Marsin vapaustaistelija, jonka ryhmän perusti Kenraali Rontti, kun Marsin hallituksesta tuli korruptoitunut. Hänestä tuli erityisesti Turbon, Moton ja Vinskin mentori. Moton tunnettuja sukulaisia on muutama, joista hänen harmaaturkkinen äitinsä on lähes joka lauseessa, jonka Moto on sanonut sananlaskuissaan. Äitinsä ei kuitenkaan esiinny kuin kerran 3. kauden viimeisessä jaksossa hetkellisesti.[1] Hänellä on myös isosisko, jonka nimeä ei tiedetä, mutta hänellä on kaksi lasta. Toinen heistä on ruskeaturkkinen ja vaalea hiuksinen tyttö Primer, jonka veli Miihkali on rohkea ja nero tietokoneiden käsittelyssä, sekä tulevaisuuden vapaustaistelija.

Moton moottoripyörä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moton ensimmäinen moottoripyörä oli kaksipyöräinen, johon on asennettu useita erikoisuuksia, joita normaalissa prätkässä ei ole. Se sisältää useita laseraseita, rakettimoottorit, köyden ja tekoälyn, jonka avulla se pystyy tulemaan omistajansa luoksen, kun sitä kutsutaan. Vuoden 2006 sarjassa Moton uudistettu prätkä on kolmipyöräinen.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Biker Mice from Mars -videopelissä Moto on pelattavana hahmona. Se on ajopelissä arvoltaan huonoin kilpailija yhdessä Rasvanahan kanssa. Peli julkaistiin Super Nintendolle vuonna 1993.
  • Biker Mice from Mars -videopelissä Moto on pelattavana hahmona. Pelissä voi pelata Moton prätkän kanssa ja ilman prätkää tietyillä tasoilla. Peli julkaistiin vuonna 2006 Playstation 2:lle ja Nintendo DS:lle.

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Konsolipelit
1993–1996
2006–2007
Dorian Harewood Prätkähiiret
Prätkähiiret (2006)
Biker Mice from Mars

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Prätkähiiret jakso "Olipa kerran Marsissa" 2.8.2009

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]