Professori Nuikki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Boris Benjamin Armas Nuikki[1]
Nuikki.jpg
Kustantaja Brentwood Television Funnies
Ensiesiintyminen "Hanat auki!" (syyskuu 1993)
Viimeinen esiintyminen "Olipa kerran Marsissa, Osa 3" (2007)
Luoja(t) Rick Ungar
Ääninäyttelijät Susan Silo
Suomenkieliset ääninäyttelijät Christian Lönegren
(1–3 tuotantokausi)
Joonas Suominen
(vuoden 2006 sarjassa)
Henkilötiedot
Sukupuoli Mies
Hiukset Hiekanvärinen
Pituus 170 cm
Paino 59 kg
Asuinpaikka Chicago
Ammatti Tiedemies
Sukulaiset Ex-vaimo

Professori Nuikki (Doctor Benjamin Boris Zachary Karbunkle) on hullu tiedemies, joka toimii Lalli Laktoosi Leipäjuuston alaisuudessa piirrossarjassa Prätkähiiret. Rick Ungarin luoma hahmo teki ensiesiintymisensä vuonna 1993 Prätkähiiret-animaatiosarjan jaksossa Hanat auki!.

Hahmo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saksalainen hullu tiedemies Nuikki teki aluksi neroja keksintöjään Stiltonille, kun plutolaiset olivat tuhoamassa Marsia. Kaikki kuitenkin kääntyi huonoksi, kun Leipäjuusto lahjoi Nuikin puolelleen ja myöhemmin pilasi molempien ylennysmahdollisuuden. Hänet lähetettiin maahan Leipäjuuston ja Rasvanahan kanssa tuhoamaan maapalloa. Nuikki keksi siirrinkoneen, jonka avulla Leipäjuusto värvää palkkasotureita ja rikollisia tekemään likaiset työt.

Moton mekaaninen käsi ja Rontin häntä ovat Nuikin käsityötä. Ne hän teki Marsissa, kun Rasvanahka oli vahingossa ampunut Prätkähiiret, jotka tuotiin hänen laboratorioon aivopesua varten. He myöhemmin kuitenkin karkasivat. Nuikki myös loi Fredrik-nimisen Mutantin omaksi apulaisekseen. Nuikilla on tapana mielistellä Leipäjuustoa erilaisin ilmauksin.

Apulaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päivittäin eri kokeita ja keksintöjä tekevä Nuikki teki itselleen oman apulaisen, jotta hänellä riittäisi aikaa tehdä kaikki Leipäjuuston pyytämät keksinnöt valmiiksi. Yleensä Rasvanahka on myös auttamassa häntä keksintöjensä kanssa, mutta hänen kömpelyytensä ja tyhmyytensä vuoksi Nuikki luottaa enemmän Mutanttiin.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Biker Mice from Mars -videopelissä Nuikki on pelattavana hahmona. Se on ajopelissä arvoltaan kolmanneksi paras kilpailija. Peli julkaistiin Super Nintendolle vuonna 1993.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jaksossa Hullu tiedemies saa paikan