Vinski (Prätkähiiret)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vinski
Vinski.jpg
Kustantaja Brentwood Television Funnies
Ensiesiintyminen "Hanat auki!" (syyskuu 1993)
Luoja(t) Rick Ungar
Ääninäyttelijät Ian Ziering
Suomenkieliset ääninäyttelijät Pepe Laaksonen
(1.–3. tuotantokausi, vuoden 2006 sarjan jaksosta 13 alkaen)
Jon-Jon Geitel
(vuoden 2006 sarjassa)
Henkilötiedot
Ikä 21
34 (vuoden 2006 sarjassa)
Sukupuoli Mies
Silmät Punaiset
Pituus 185 cm
Paino 86 kg
Asuinpaikka Chicago & Mars
Sukulaiset Äiti, Mago (täti)

Vinski (engl. Vinnie) on kuvitteellinen sankarihahmo Prätkähiiret-sarjassa. Rick Ungarin luoma hahmo teki ensiesiintymisensä vuonna 1993 Prätkähiiret-animaatiosarjan jaksossa Hanat auki!.

Hahmo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vinski on sankarikolmikon nuorin ja innokkain. Hänen kaksi veljestä ovat nimeltään Turbo ja Moto. Vinski on kapinallinen, peloton ja rakastaa kaikkea johon liittyy vaaraa ja sen lisäksi hänellä on iso ego. Vinski ei myöskään pidä työnteosta, kuten eivät muutkaan Prätkähiiret. Hän myös tykkää flirttailla kovasti Santun, Prätkähiirten mekaanikon kanssa ja lisäksi kutsuu tätä lähes aina nimillä Santtu-typy, kulta tai söpöläinen, mikä myös viittaa pienoiseen flirttailuun. Vinski on ainakin jollain tavalla ihastunut Santtuun, minkä voi olettaa siitä, että hän tekisi mitä vain Santun puolesta. Vinski joutuu usein pulaan impulsiivisuutensa ja uhkarohkean asenteensa takia. Hän on saanut ikuisen arven Marsissa käydyssä sodassa plutolaisia vastaan. Ohjuksen osuttua kolmikkoon heidän hyökätessä kohti plutolaisia, hän menetti oikean puolen kasvoistaan. Sekin kuitenkin korjattiin, kun Anni laittoi mukautuvan titaaninaamion Vinskin kasvoille.[1]

Tausta ja sukulaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vinskin tausta on lähes mysteeri, vaikkakin hänen sukulaisistaan on mainittu. Hänen äitinsä mainittiin kerran, mutta muiden hiirten tavoin Vinskin isästä ei ole mitään tietoa. Kenties hänen tunnetuin sukulainen on vuoden 2006 sarjassa esitelty täti, joka on avaruus-merirosvo.[2] Vinski kuului jo hyvin nuorena vapaustaistelijoihin ja oli erityisesti Moton ja Turbon kanssa muodostanut oman tuhoisan kolmikon, jota Rontti valmensi tuleviksi huipputaistelijoiksi.

Vinskin prätkä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Punainen, nopea ja kilpaurheilullinen prätkä on kuin omistajansa Vinski. Kuten muutkin prätkät myös tämäkin moottoripyörä sisältää erikoilisäyksiä, kuten ohjuksia, laseraseita, hinaus- ja kiipeilyköyden, sekä rakettimoottorit. Lisäksi sillä on oma tekoäly, joka vastaa omistajansa kutsuihin.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Biker Mice from Mars -videopelissä Vinski on pelattavana hahmona. Se on ajopelissä arvoltaan paras kilpailija yhdessä Lalli Leipäjuuston kanssa. Peli julkaistiin Super Nintendolle vuonna 1993.
  • Biker Mice from Mars -videopelissä Vinski on pelattavana hahmona. Pelissä voi pelata Vinskin prätkän kanssa ja ilman prätkää tietyillä tasoilla. Peli julkaistiin vuonna 2006 Playstation 2:lle ja Nintendo DS:lle.

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Konsolipelit
1993–1996
2006–2007
Ian Ziering Prätkähiiret
Prätkähiiret (2006)
Biker Mice from Mars

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Prätkähiiret jakso Olipa kerran Marsissa Viitattu 2.8.2009
  2. Vuoden 2006 Prätkähiirten jakso Uintia haiden kanssa Viitattu 2.8.2009

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]