Turbo (Prätkähiiret)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Turbo
Turboprätkis.jpg
Kustantaja Brentwood Television Funnies
Ensiesiintyminen "Hanat auki!" (syyskuu 1993)
Luoja(t) Rick Ungar
Ääninäyttelijät Rob Paulsen
Suomenkieliset ääninäyttelijät Kari Tamminen
(1.-3. tuotantokausi, vuoden 2006 sarjan jaksosta 13 alkaen)
Jari Viitanen
(vuoden 2006 sarjassa)
Henkilötiedot
Ikä 23
36 (vuoden 2006 sarjassa)
Sukupuoli Mies
Hiukset Ruskeat
Silmät Punaiset
Pituus 193 cm
Paino 118 kg
Asuinpaikka Chicago & Mars
Sukulaiset Äiti

Turbo (engl. Throttle) on kuvitteellinen sankarihahmo Prätkähiiret-sarjassa. Rick Ungarin luoma hahmo teki ensiesiintymisensä vuonna 1993 animaatiosarjan jaksossa Hanat auki!.

Hahmo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turbo uudessa vuoden 2006 sarjassa.

Turbo on Prätkähiirten vastuuntuntoinen johtaja. Hän on vaaleanruskeaturkkinen hiiri punaisine silmineen. Turbolla on kaksi veljestä, Vinski ja Moto. Turbo on kolmikon älykkäin ja rauhallisin. Hänellä on yksi heikkous huolimatta siitä, miten urheilullinen ja taitava taistelija onkaan, hän nimittäin on lähes sokea. Turbo menetti näkönsä taistellessaan Marsin vapaudesta plutolaisia vastaan.[1] Ennen kuin hiiret pakenivat laboratoriosta, Nuikki ei ehtinyt asentaa Turbon silmiä oikealle taajuudelle ja sen vuoksi hän joutuu käyttämään kaverinsa Rontin antamia laseja, jotta näkisi paremmin. Turbo on suoriutunut tehtävissään niin hyvin, että hänet ylennettiin yhden tähden kenraaliksi.[2]

Tausta ja sukulaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vinskin tavoin Turbon tausta on aivan pimennossa. Hänen suvustaan ei ole mainittu mitään lukuun ottamatta muutamia mainintoja hänen äidistään. Rontti perusti vapaustaistelijoiden organisaation ja toimi mentorina erityisesti Turbolle, Motolle ja Vinskille, joista hän kehitti loistavia taistelijoita. Turbolla on tyttöystävä, Minni, josta tuli vapaustaistelijoiden kenraali sen jälkeen kun Turbo, Moto ja Vinski olivat lähteneet Marsista.

Turbon prätkä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turbo omistaa mustan Harley-Davidson Softail tyylisen prätkän, jossa on laseraseita, rakettimoottorit, hinausköysi ja tekoäly. Vuoden 2006 sarjassa Turbon prätkä koki suurimman muutoksen. Se kuitenkin muistuttaa entistä enemmän Softail-mallia. Myös väritys sai vanhan mustan sijaan uuden vihreän värityksen.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Biker Mice from Mars -videopelissä Turbo on pelattavana hahmona. Se on ajopelissä arvoltaan neljänneksi paras kilpailija. Peli julkaistiin Super Nintendolle vuonna 1993.
  • Biker Mice from Mars -videopelissä Turbo on pelattavana hahmona. Pelissä voi pelata Turbolla prätkän kanssa ja ilman prätkää tietyillä tasoilla. Pelissä Turbon prätkä on arvoltaan paras prätkähiiri kolmikosta. Peli julkaistiin vuonna 2006 Playstation 2:lle ja Nintendo DS:lle.

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Konsolipelit
1993–1996
2006–2007
Rob Paulsen Prätkähiiret
Prätkähiiret (2006)
Biker Mice from Mars

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Prätkähiiret jakso "Olipa kerran Marsissa" 2.8.2009
  2. Prätkähiiret jakso "Välirikko" 2.8.2009

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]