Luettelo televisiosarjan Prätkähiiret hahmoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo televisiosarjan Prätkähiiret hahmoista. Prätkähiiristä on tehty kaksi erillistä animaatiosarjaa, vuosina 1993 ja 2006.

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moto (Modo) Harmaaturkkinen hiiri. Hän menetti kotiplaneetallaan sodassa oikean käsivartensa, jonka tilalla on nyt aseella varustettu metallinen robottikäsi. Silmälappu peittää vasemman silmän ja vasemmasta etuhampaasta puuttuu pieni pala. Pitää muiden Prätkähiirien tavoin kotikaljasta ja nakkisämpylöistä (alkukielisessä sarjassa "kotikalja" on virvoitusjuomaa nimeltä "root beer"). Eräässä jaksossa Leipäjuusto yrittää saada Moton puolelleen tarjoamalla vanhan metallikäden tilalle uudenaikaisemman metallikäden.

Turbo (Throttle) Vaaleanruskea hiiri, joka yleensä on ryhmän viisain ja älykkäin. Hän menetti kotiplaneetallaan näkönsä, minkä takia hän nykyään näkee vain Rontilta saamia lasejaan tai kypäräänsä käyttäessä.

Vinski (Vinnie) Valkoinen hiiri, joka on luonteeltaan ryhmän uhkarohkein ja suostuu mieluiten vaarallisiin tehtäviin. Oikea puoli hänen kasvoistaan on metallisen naamion peitossa johtuen Marsin sodassa tapahtuneesta onnettomuudesta.

Santtu (Charlene "Charley" Davidson) Pitää Chicagon kaupungissa moottoripyöräkorjaamoa. Hän auttaa Prätkähiiriä muun muassa erilaisten koneiden rakentamisessa. Hän itsekin haluaisi olla "sankari", mutta Prätkähiiret yleensä estävät tämän suojellakseen Santtua.

Pahat päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 1993 sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lalli Leipäjuusto (Lawrence Limburger) Plutolainen konna, joka käyttää naamaria Maapallolla imagonsa takia. Yrittää keinolla millä hyvänsä tuhota maapallon kuljettamalla sitä Plutoon. Lähes jokaisessa jaksossa hänen tornirakennuksensa tuhoutuu. Leipäjuusto käyttää 1900-luvun alun gangsteripukua ja kuminaamiota soluttautuakseen maanasukkaiden joukkoon. Hän on juonikas, kunnianhimoinen, kaksinaamainen ja egoistinen vastustaja. Hän sai tehtäväkseen kerätä luonnonvaroja maapallolta plutolaisille Plutoon.

Professori Nuikki (Dr. Karbunkle) Leipäjuuston hullu tiedemies, joka keksii kaikenlaisia keksintöjä Maan tuhoamiseksi ja Prätkähiirien pysäyttämiseksi.

Rasvanahka (Greasepit) Leipäjuuston apuri, joka yleensä aina joutuu tekemisiin Prätkähiirten kanssa. Tältä henkilöltä puuttuu muutama ruuvi ja on siis tyhmänpuoleinen. Nimensä mukaisesti Rasvanahka erittää rasvaa.

Mutantti (Fred the Mutant) Nuikin luoma mutantti.

Teuvo Tahko (Napoleon Brie) Detroitia hallitseva plutolainen. Pienikokoinen ja silmät keskenään erivärisiä. Hän ja Leipäjuusto ovat vihollisia.

Ylipäällikkö Camembert (Lord Camembert) Pluton ylipäällikkö.

Vuoden 2006 sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kattinaattori (Cataclysm) Kissatronien komentaja, Karvapallon veli.

Hannibal T. Karvapallo (Hannibal T. Hairball) Kissatronien apulaiskomentaja Karvapallo ei ole mikään välkky, minkä lisäksi hänellä on huono tapa oksennella karvapalloja minne sattuu. Apulaiskomentaja Karvapallo yrittää saada marsilaisten uudistajan, jotta voisi laittaa koko linnunradan täyteen kissojen hiekkalaatikoita ja vallata ne itselleen.

Rami Palkki (Ronaldo Rump) Chicagolainen liikemies, joka on kiinnostunut Rontin rakentamasta uudistajasta. Lyhyiden ja pyöreiden mittojensa lisäksi Palkki on lyhytpinnainen, erityisesti jos asiat eivät mene hänen toivomallaan tavalla. Palkin englanninkielinen nimi Rump on muunnelma amerikkalaisen liikemiehestä Donald Trumpista.

Tohtori Katinkoski (Dr. Phineas P. Catorkian) Kissatronilainen hullu tiedemies. Saapuessaan Maahan hän siirtyi työskentelemään Palkille.


Sivuhenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Miihkali (Rimfire) on Moton rohkea ja seikkailunhaluinen siskonpoika, Marsin puolesta taistelijoiden uutta sukupolvea. Hänellä on sama palava halu taisteluun kuin sedällään (tai oikeastaan enollaan) ja edellä mainittu seikkailunhalu saakin hänet usein pulaan, josta joku kokeneempi hänet sitten pelastaa.
  • Rontti (Stoker) on iäkäs marsilainen sotaveteraani, joka johtaa vapaustaistelijoiden joukkoa ja on opettanut Prätkähiirille näiden taidot. Ikääntyessään alkanut menettää otettaan.
  • Minni (Carbine) on marsilainen kenraali, joka on Rontin siskontytär. Hänellä on ollut romanttinen suhde Turbon kanssa.
  • Anni (Harley) on yksi vapaustaistelijoista ja lääkintämies. Anni oli Prätkähiirten ohella ensimmäisiä, joka sai tietää Masin petturuudesta ja joutui tämän vuoksi vangiksi. Prätkähiiret ja Rontti pelastivat Annin, mutta Masilla oli ässä hihassa ja kaappasi tämän käsisiirtimellä mukaansa paetessaan.
  • Kersantti Karpaasi (Sergeant Scabbard) on marsilaisarmeijan joukkojen komentaja Minnin ohella. Karpaasi tottelee nöyrästi annettuja käskyjä, mutta Minnin kertoessa totuuden armeijan korruptoitumisesta hän päätti ryhtyä taistelemaan Marsin vapaustaistelijoiden puolella.
  • Roope (Fourby) on mekaanikko ja monsteriautojen ystävä, joka ei siedä rikollisuutta ja ottaa siksi roistojen kiinniottamisen omaksi hommakseen. Leipäjuusto lavasti Roopen syylliseksi itse tekemäänsä rikokseen, minkä seurauksena Roope pakeni poliiseja Monttupomon valtakuntaan. Hän jäi vangiksi, mutta keräsi lopulta Monttupomon vangeista vastarintaliikkeen ja ryhtyi näiden johtajaksi.
  • Asvaltti-Jaska (Jack McCyber) on Santun motoristiystävä, jonka erikoisalaa on virtuaalimaailmojen suunnittelu ja tutkiminen. Prätkähiiret eivät aluksi pitäneet Jaskasta, mutta lopulta ystävystyivät tämän kanssa. Jaksossa Vielä kerran Lalli! Jaska palaa Chicagoon mukanaan tuore aviovaimonsa, joka paljastui lopulta plutolaiseksi konnaksi. Jaskan keksintöihin kuuluvat mm. virtuaaliepätodellisuuden muodostava kypärä sekä suojakilvellä varusteltu virtuaaliprätkä.
  • Kuningas Arthur (King Arthur) on Camelottia hallitseva kuningas, joka kohtaa kolmannella tuotantokaudella Leipäjuuston ja tämän perään lähteneet Prätkähiiret. Arthurin lähimmät palvelijat ovat ritari Sir Lancelot sekä hovivelho Merlin.

Pahat sivuhenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vastustaja Ensiesiintyminen Kuvaus
Karjut/Hanttapulit Hanat auki (syyskuu 1993) Karjut ovat Leipäjuuston erikoisjoukot, jotka tekevät kaiken likaisen työn (mm. vartioinnin ja ryöstösaaliin keräämisen) pomonsa puolesta. Rasvanahka nähdään usein heidän komentajanaan taistelutilanteissa. Karjujen vaatetukseen kuuluu prätkähousujen ja -liivien sekä aurinkolasien käyttö. Lisäksi Karjut ovat päästään kaljuja ja osalla heistä on myös poninhäntä. Karjujen ajoneuvoina käyttämien rantakirppujen aseistuksesta (laserit ja ohjukset) huolimatta Prätkähiiret usein tuhoavat heidät helposti ensimmäisten joukossa.
Terminaattori (X-Terminator) Hanat auki! (syyskuu 1993) Terminaattori on Tohtori Nuikin toinen konna, jonka hän toi Lalli Leipäjuuston palvelukseen. Terminaattori on robotti, joka ajelee Prätkähiirten tavoin moottoripyörällä. Hänen oli määrä päästä heistä eroon, mutta pikemminkin hän itse joutui tuhon tuomioon kerta toisensa jälkeen. Jaksossa Matodieetti/Kuvernööriehdokkaat kilpasilla Terminaattori toimii yhden kuvernööriehdokkaan apulaisena. Terminaattori perustuu Arnold Schwarzeneggerin esittämään samannimiseen hahmoon.
Suurjännite (E´Lectromag) Juustokuninkaan katkuinen valtakunta, osa 1 (syyskuu 1993) Suurjännite on Prätkähiirten yksi pahimmista vastustajista, vaikka hän ei ole mitenkään älykäs tai fyysisesti vahva. Hänen vahvuutena on magneettiset voimat, joiden avulla hän voi siirtää mitä tahansa esinettä, joka sisältää metallia.
Tunnelirotta (Tunnel Rat) Juustokuninkaan katkuinen valtakunta, osa 2 (lokakuu 1993) Tunnelirotta oli palkattu poraamaan Chicagoa, koska hän on erittäin hyvä maanporaushommissa ja on muutenkin taitava käsittelemään kallioita sekä muuta kovaa maaperää. Leipäjuusto kuitenkin luuli häntä aluksi hiireksi, mutta Tunnelirotta todisti asian olevan toisin veistämällä maaporalla hiiripatsaan ja lopulta löi sen pään irti. Huolimatta siitä, että hän on armoton pahis, tunnelirotta on kuitenkin keskinkertainen tappelija.
Löyhkälän veljekset (Käry ja Katku) (Loogey Brothers Hacka & Honka) Haiseva kaupunki (lokakuu 1993) Käry ja Katku ovat plutolaisveljekset, jotka ovat tunnettuja erittäin vahvasta ja pahasta hajustaan. He ovatkin voittaneet kolme kertaa Universumin löyhkät -tittelin. Ensimmäistä kertaa Leipäjuusto palkkasi heidät tuhoamaan hiiret, mutta kaikki ei mennyt miten piti. Leipäjuusto sai kuitenkin idean käyttää veljesten hajua karkottamaan Chicagon asukkaat tiehensä. Löyhkälän veljekset rakastavat roskaruokaa, mikä usein koituu heidän pahimmaksi heikkoudekseen. Löyhkälän veljekset tunnetaan suomeksi myös nimellä Pyttylän veljekset.
Sädesilmä Sähikäinen (Evil Eye Weevil) Ystävyys koetuksella (lokakuu 1993) Sädesilmä on tunnettu riitasointu katseestaan, jonka avulla hän saa henkilöt riitelemään keskenään. Hänet tunnetaan myös Elviksen avaruusolio kaksoisveli. Sädesilmä oli entinen stunttimies Marsissa, jonka jälkeen hänestä tuli Prätkähiirten pahis. Sädesilmä on hyvin ylimielinen ja kaksinaamainen konna, jolla on kaksi apulaista Hölö ja Hiippari. He ovat myös Sädesilmän eräänlaisia ihailijoita, eikä egoistinen Sädesilmä laita pahakseen, kun hänen faninsa pyörivät ympärillä. Sädesilmä ei kuitenkaan ole kovin fyysinen konna ja hän usein herkästi tipahtaa luukasaksi. Ainut asia mikä tekee hänet vaaralliseksi on Sädesilmän riitasointu sädekatse. Leipäjuusto kuvailee sarjassa ensin hänet vastenmieliseksi, ylimieliseksi,vihamieliseksi ja kaksimieliseksi hulluksi.
Harri Happokäsi (Corroder Cody) Naamioitu prätkämimmi (lokakuu 1993) Harri "Ruostemies" Happokäsi on Nuikin hankkima konna, joka pystyy ampumaan happosädettä käsistään, jolla hän kykenee sulattamaan metallia. Hän pitää itseään nykyajan karjapaimenena ja puhuu villinlännen murteella. Lalli Leipäjuusto palkkasi hänet hankkimaan Plutoon öljyä. Kaikki sujuikin leikiten Happokäden erityistaitojen ansiosta, siihen asti kunnes Prätkähiiret pienten vaikeuksien jälkeen pysäyttivät hänet ja Leipäjuuston. Harrilla omien kykyjen lisäksi erikoisaseita, jotka ovat tulivoimaltaan samanlaisia kuin hänen erikoisvoimansa. Yksi niistä on käsiase, jota hän pitää entisen lännenajan tavoin lanteillaan. Lisäksi Harrin autossa olevan pääkallon sarvet toimivat myös aseenaa, jotka muiden tavoin ampuvat kaasumaista happoa.
Monttupomo (The Pit Boss) Kaivoksen konnat (marraskuu 1993) Monttupomo (tunnetaan myös nimellä Rystynen) on syvän kaivosmontun pomo. Samassa montussa asuu kaupungin pahamaineisimmat konnat. Jaksossa "Kaivoksen konnat" Moto ja Turbo päätyvät monttuun ja hän ottaa heidät orjiksi, mutta he pääsevät pakoon Vinskin avustuksella. Monttupomolla on myös muita orjia. Hänellä on myös tytär, jonka nimeä ei tiedetä. Monttupomon tytär ihastui Motoon ja hänen kaverinsa Vinskiin jaksossa Maanalainen Maailma. Monttupomo piti pitkään Leipäjuustoa palvelijanaan ja teki yhteistyötä Rami Palkin kanssa. Palkki rakennutti marketin hänen montun ylle, josta hän sai siepata asiakkaita orjakseen tekemään kaivostyötä.
Konna Korppi (Jimmy Mac) Katukorpit (marraskuu 1993) Konna Korppi on kooltaan isokokoinen ja hän on Katukorppien pomo. Korppi sai omalle jengilleen hommattua todella tuottavan keikan, kun Leipäjuusto pyysi Katukorppeja varastamaan kaiken mahdollisen bensan Chicagosta erikoisrekalla, joka oli suunniteltu juuri bensan kaappausta varten moottoriteillä. Heidän hommat kuitenkin sai mutkia matkaan, kun Prätkähiiret tulivat pysäyttämään Katukorppien aikeet.
Valkohome ja Sinihome (Munsterella & Gorgonzola) Homekorvat hyppii silmille (marraskuu 1993) Valkohome ja Sinihome ovat monstereita, joiden ulkomuoto perustuu kauhuelokuvien jättipetoihin, kuten Godzillaan. Leipäjuusto palkkasi heidät nujertamaan Prätkähiiret, mutta siirtimessä esiintyneiden ongelmien vuoksi hän ei itse ollut paikalla vastaanottamassa heitä. Tästä huolimatta Sinihome ja Valkohome päättivät pitää hauskaa ryöstellen ja tuhoten Chicagoa. Prätkähiiriä vastaan taistellessaan he kasvoivat jättikokoisiksi monstereiksi, joihin prätkien tavalliset aseet eivät tepsineet. Valkohome ja Sinihome kutistuivat kuitenkin normaalikokoisiksi, kun he näkivät Vinskin vauvakuvat.
Sääprofeetta (Weather Meister) Jäätävä vyöhyke (tammikuu 1994) Sääprofeetta (tunnetaan myös Tuiskumestarina) on naispuolinen kelmi, joka kykenee hallitsemaan sääolosuhteita sääkarttojensa avulla. Leipäjuusto palkkasi Sääprofeetan saadakseen kerättyä enemmän Chicagon lunta Plutoon. Prätkähiiret kuitenkin pilasivat Leipiksen juonet, jolloin myös Sääprofeetta tunsi itsensä lyödyksi. Asusteena Sääprofeetalla on minihame, kauluspaita, solmio sekä tummat aurinkolasit ja hänen unelmanaan onkin päästä Kymmenen uutisiin Juha Föhriksi Föhrin paikalle.
Hevi-Hemmo (Hard Rock) Hevi-Hemmo (tammikuu 1994) Hevi-Hemmo on vihreänvärinen humanoidi, joka pukeutuu 1980-luvun rock-tyyppiseen vaatteisiin. Hän oli aluksi ns. palkkasoturi ja tuhosi eri planeettoja kuten puolet Marsista. Hevi-Hemmo ei itsekkään enää muista mitä planeettoja hän on tuhonnut, mutta kaikki tämä loppui kun hän tapasi Tintin. Sitä ennen kuitenkin hän teki tuhojaan ympäri galaksia, eikä kukaan voinut olla aliarvioimatta häntä laihan olemuksensa vuoksi, jolla ei ole edes minkäänlaisia lihaksia. Hevi-Hemmon aseena on kuitenkin erittäin tehokas kitara, joka ampuu energiasäteitä, kun sitä soittaa. Hevi-Hemmon tavattua Tintin, hän ei enää halunnut tehdä mitään palkkasoturille ominaisia tehtäviä ja halusikin vain viettää lopun elämäänsä rakastamansa naisen kanssa.

Kukaan ei kuitenkaan tiennyt, että Hevi-Hemmosta oli tullut kaikkien vuosien jälkeen rauhaa rakastava hemmo. Tämän takia Leipäjuusto palkkasi hänet ryöstämään kullalla lastatun junan. Vastustelusta huolimatta Hevi-Hemmo joutui tekemään työtä käskettyä ja matkasi kohti tehtäväänsä. Prätkähiiret eivät kuitenkaan aluksi uskoneet häntä, mutta Santun suostuttelun myötä he luottivat Hevi-Hemmoon, joka ei pettänyt heidän luottamusta. Tämän myötä Hevi-Hemmo ystävystyi Prätkähiirten kanssa.

Vapisuttaja (Pulverizer) Aseiden aatelia (syyskuu 1994) Kun Leipis halusi aseen nimeltä Tuhotoosa, hän palkkasi tämän kenraalina itseään pitävän kyborgin siihen hommaan. Kun Leipäjuusto oli vailla kätyreitä, hän palkkasi Vapisuttajan koulimaan heitä. Vapisuttaja kuitenkin otti Leipäjuusto-konsernin haltuunsa siinä samalla. Hän oli Vuoden kelmi-tittelin ehdokkaita.
Kivikasvo (Stone Cutter) Kivikasvo (syyskuu 1994) Kivikasvo oli Nuikin kolmas naispuolinen pahis, jonka hän toi Leipäjuuston palkkalistalle. Tämä nelikätinen veistäjä on myös toinen konna, joka hallitsee kallion poraamista. Kivikasvo on koko ajan tympääntyneen oloinen, jolle ei muutenkaan kannata ryttyillä. Tämän sai huomata myös Leipäjuusto Prätkähiirien lisäksi. Kivikasvo ei varsinaisesti ole pahis kuten hän on sanonut ja pitääkin itseään enemmän taiteilijana.

Leipäjuuston palkattua hänet rahanpulan aikana, Kivikasvo sai tehtäväkseen veistää Camembertin kasvot Yhdysvallan entisten presidenttien kasvojen sekaan, jonka jälkeen se piti lähettää varoen Cemembertille Plutoon.

Teuvo Tahko (Napoleon Brie) Moottorikaupungin meininkiä (syyskuu 1994) Tahko on Leipäjuuston pahin plutolainen kilpailija. Toisin kuin Leipäjuusto Tahkolla on puhevika, joka tulee esille varsinkin puhuessaan vihollisistaan (Weipäjuusto, whiiret ...). Detroitissa asuva Tahko on selkeästi menestyksekkäämpi pahis omassa kaupungissaan, kuin Leipäjuusto Chicagossa. Siksi hän yrittääkin päästä Leipäjuustosta eroon, jotta saisi vallattua myös Chicagon itselleen.
Numero Yksi (Number One) Moottorikaupungin meininkiä (syyskuu 1994) Tahkon oikeankädenmies. Vaikka Numero Yksi pyrkiikin palvelemaan ensisijaisesti Tahvoa, hän joutuu ajoittain pettämään isäntänsä joko Leipäjuuston juonten tai paremman johtoaseman toivossa. Toisin kuin Rasvanahka Numero Yksi on älykkäämpi ja julmempi oikeankädenmies ja on siksi aina valmiimpi tarttumaan aseisiin. Ensiesiintymisensä aikana Numero Yksi osoitti julmuutensa vihollisiaan kohtaan yrittäessään ampua Rasvanahan tämän armonanelusta huolimatta ja olisi onnistunutkin, jos Turbo ei olisi tullut väliin.
Rantakytät Moottorikaupungin meininkiä (syyskuu 1994) Rantakytät ovat Tahkon erikoisjoukot, jotka ovat vastine Leipäjuuston Karjuille. Ajoneuvoina heillä on myös käytössään rantakirput. Toisin kuin Karjuilla Rantakyttien taisteluasemat ja aseistus ovat parempilaatuisia, koska heidän komentajanaan taistelutilanteissa toimii viekas ja julma Numero Yksi. Jaksossa Moottorikaupungin meininkiä Rantakytät osoittivat paremmuutensa murskaamalla Karjut täysin kärsimättä lainkaan vaurioita.
Jylppy Jyrähdys (Jet Blaster) Ylös alas (syyskuu 1994) Jylppy on robotti, joka kykenee sylkemään suustaan erittäin kuumia liekkejä. Leipäjuusto palkkasi Jylpyn huolehtimaan Chicagon kuljettamisesta avaruusrahtina Plutoon sekä pysäyttämään Prätkähiiret, jotka molemmat kuitenkin epäonnistuivat. Jylpyllä ei ole jalkoja, mutta hän pystyy lentämään kehonsa alaosassa olevan rakettimoottorien kaltaisen liekin ansiosta.
Kourakolli (Catscan) Talli Tulilinjalla (syyskuu 1994) Kourakolli on Leipäjuuston kissamainen kätyri, jonka tämä palkkasi tuhoamaan Santun korjaamon. Kourakollin voimat perustuvat tämän päässä olevaan laitteeseen, joka muodostaa ajatusten mukaisia keinotekoisia olentoja tai esineitä. Kourakolli on leffafriikki, minkä vuoksi hänen muodostamat olennot perustuvat usein kauhuelokuviin, kuten King Kongiin ja tappajahaihin. Kourakolli nähdään myös jaksossa Vuoden kelmi, jossa hän yrittää muiden kutsuvieraiden tavoin pysäyttää Prätkähiiret.
Rantaraiderit/Aavikkoraiderit Takaisin Marsiin, osa 1 (lokakuu 1994) Rantaraiderit ovat Marsissa toimiva hyeenaryhmittymä, jotka ryöstävät mitä tahansa aavikolle jääneitä esineitä sekä eksyneitä ohikulkijoita orjikseen. He liikkuvat aavikolla kaksijalkaisilla metallijäteillä, jotka muistuttavat Star Warseissa Imperiumin käyttämiä sotakoneita. Rantaraidereiden johtajana toimii metallista tekojalkaa käyttävä ja kuolaava hyeena, jonka oli tarkoituksena saada Leipäjuustolta orjiksi tämän vangitsemat Prätkähiiret, mutta Minnin johtama vastarintaliike pelasti heidät.
Syyttäjä Syylyniska Tuomioistuin/Oikeus (lokakuu 1994) Syyttäjä Syylyniska on galaksin tuomioistuimessa työskentelevä humanoidi, joka pyrki Leipäjuuston lahjomana syyttäjänä saamaan Prätkähiiret tuomiolle tekaistuista rikoksista.
Wilma Varaani Anteeksiantamaton juusto (lokakuu 1994) Wilma Varaani on lintua muistuttava naispuolinen humanoidi, joka lähetettiin Maahan eliminoimaan Lalli Leipäjuusto. Hän esiintyi jaksossa Anteeksiantamaton juusto, ja hänestä nähdään vilaus jaksossa Vuoden kelmi. Wilma teeskenteli avutonta naista ja käytti samalla Moton tunteita hyväkseen. Vasta, kun Wilma yritti vahingoittaa Turboa ja Vinskiä, Motolle valkeni, että Wilma oli vetänyt häntä nenästä.
Saalistajat (Stalkers) Saalistajat (lokakuu 1994) Saalistajat ovat avaruudesta kotoisin olevia muukalaisia, joiden työnä/huvina on päänahkojen metsästäminen. Saalistajat seurasivat Moton serkkua Miihkalia plutolaisesta vankilasta Maahan, jossa he maksoivat (periaatteidensa mukaisesti) aluetta hallitsevalle Leipäjuustolle, jotta saivat luvan saalistaa Prätkähiiriä Chicagon alueella.
Jori Van Hame Vaara on bisneksemme (marraskuu 1994) Elokuvatähti, jonka Leipäjuusto palkkasi tekemään likaisen työn, kun hän esitti leffa-ohjaajaa saadakseen Prätkähiiret ansaan. Elokuvan taistelukohtausta varten Nuikki oli mutatoinut Jorin, minkä ansiosta tämä näytti olevan voittamaton Prätkähiiriä vastaan. Santtu kukisti hänet ikään kuin kostona siitä että Jori oli pyytänyt Santun sijasta jotakuta toista tanssiaisiin kouluaikoina.

Luonteeltaan Jori on taiteilijamainen diiva, joka ei siedä kritiikkiä. Leipäjuuston sanojen mukaan Jorilla on sämpylän aivot, mikä tulee ilmi elokuvan kuvausten aikana Jorin unohdellessa vuorosanojaan, jonka ansiosta Leipäjuusto saa kylvettyä tuhoa aikaiseksi. Jorin hahmo on koominen versio belgialaisesta action-tähdestä Jean-Claude Van Dammesta.

Rapakala Ruoto (Mudfish Murdock) Kadonnut järvi (marraskuu 1994) Rapakala Ruoto on monnia muistuttava ja maanviljelijän tyylistä asua käyttävä kalaolento, jonka Leipäjuusto palkkasi varastamaan Michigan -järven vedet sekä nujertamaan Prätkähiiret. Ruoto on Nuikin mukaan pelätyin roisto vesitetyssä galaksissa. Vaikka Ruoto ei ole fyysiseltä ulkonäöltään vahva, hänen kauhalla ja maastorenkailla varustettu traktorinsa sen sijaan on suunniteltu kulkemaan huonoimmissakin tieolosuhteissa sekä raivaamaan tieltään jykevimmätkin esteet. Ruoto melkein jyräsi Prätkähiiret traktorillaan, kunnes Santtu pelasti heidät.
Verminaattori (Verminator) Verminaattori (joulukuu 1994) Kun Moton käsi oli romuna, Vinski sai idean tahallaan jäädä kiinni ja huijata Leipäjuustoa varustamaan joukkonsa samanlaisilla robottikäsillä kuin Motolla. Mutta Leipäjuusto veikin idean pidemmälle ja käski Nuikkia rakentamaan kokonaisen robottihiiren, jonka tajukoppana olisi Vinski. Verminaattori melkein tuhosi Moton ja Turbon, mutta Santun avulla Vinski pääsi Nuikin ohjaussysteemin läpi, antoi Motolle uuden käden ja tuhosi Verminaattorin.
Pahat prätkiskopiot Kuin elämä itse (tammikuu 1995) Nuikki kehitti laitteen, joka kykenee herättämään sarjakuvahahmoja eloon ja jonka avulla hän loi Rasvanahan karkeista piirroksista kopiot Prätkähiiristä. Moto/Kalmamestari, Vinski/Gonzales ja Turbo/Nuhanenä-lohikäärme.
Mekaanikko (Mechanic) Häijyt prätkät (helmikuu 1995) Mekaanikko on robottia/androidia muistuttava Prätkähiirten vihollinen, joka kykenee hallitsemaan kaikkia lähistöllään olevia mekaanisia laitteita. Apunaan mekaanikko käyttää käsiensä ympärillä leijailevia mekaanisia työkaluja, jotka tunkeutuvat laitteen voimanlähteeseen ja alistavat kyseisen kohteen tämän hallinanalaiseksi. Leipäjuusto palkkasi Mekaanikon hallinnoimaan Chicagon alta suoritettavaa öljylähteen puhdistamista, kunnes Prätkähiiret pilasivat Leipäjuuston suunnitelmat. Jaksossa Matodieetti/Kuvernööriehdokkaat kilpasilla Mekaanikko toimii yhden plutolaisen kuvernööriehdokkaan apulaisena.
Prätkätaurukset (Cycletaurs) Prätkätaurukset (helmikuu 1995) Prätkätaurukset ovat Nuikin luomia konnia. Sekoitettuaan Prätkähiirten soluja ja prätkien metallia Nuikin niljakkaan suunnitelman seurauksena syntyi kolme rottaa, joiden alavartalot oli korvattu prätkillä, jolloin he muistuttivat kentaureita. Prätkähiiret kuitenkin peittosivat prätkätaurukset helposti ja nämä joutuivat etsimään muita töitä. Jaksossa Matodieetti/Kuvernööriehdokkaat kilpasilla yksi prätkätauruksista päätyi erään plutolaisen kuvernööriehdokkaan apulaiseksi.
Severi Sumutorvi Verraton vesseli (helmikuu 1995) Severi Sumutorvi on Leipäjuuston siskonpoika, jota tämä joutui konnuuksiensa ohella valvomaan sillä aikaa, kun Leipiksen sisko oli laardinkeruukevätretkellä. Severi osoittautui oikeaksi kiusankappaleeksi, koska hänellä oli tylsää ja halusi enoltaan suihkurullaluistimet. Leipis lupasi antaa ne, jos tämä näyttelisi taistelussa haavoittunutta poikaa, jotta saisi sotkettua Moton itseluottamuksen. Lupaus luistimista kuitenkin rikkoontui ja Severi tuhosi enonsa suunnitelmat.
Tuomari Harri Huijantalo Plutolaisjuristi (maaliskuu 1995) Tuomari Huijantalo on plutolaisjuristi, jonka pukeutuminen ja kasvonpiirteet muistuttavat stereotypiaa hyvätuloisesta juutalaisesta. Vaikka Huijantalo puhuu hienostuneesti ja käyttää liikemiesasua, hänen löyhkänsä on niin vahva ja kuvottava, ettei edes Leipäjuusto voi sietää sitä. Huijantalon mielestä se kuvastaa hänen menestystään laki- ja oikeudenkäyntitapauksissa. Leipäjuusto palkkasi hänet hoitelemaan Prätkähiiret lakipykälien avulla ja onnistuikin tässä aluksi takavarikoimalla näiden prätkät. Huijantalo nähdään myös jaksossa Monttu auki, jossa hän pakenee plutolaishallintoa Maahan.
Jäänmurtaja (Icebreaker) Alta nollapisteen (maaliskuu 1995) Jäänmurtaja on hyvin kylmiä olosuhteita kestävä humanoidi, jonka hengitys ja vauhdikas eteneminen saavat aikaan pakkashuurretta. Leipäjuusto palkkasi Jäänmurtajan etsimään satelliittilaserin ohjainmoduulia Pohjoisnavalta, jonne se putosi Prätkähiirten toimesta. Jäänmurtaja ampuu käsistään säteitä, jotka saavat jään sulamaan sekä halkeamaan kahtia. Häneen voimiinsa kuuluu lisäksi myös syväjääluotain, joka kykenee aistimaan jään alla piileviä esineitä.
Sir Paroni Mortimer Pyöreän pöydän prätkäritarit, osa 2 (syyskuu 1995) Paroni Mortimer on Kuningas Arthurin sukulainen, joka liittoutui Leipäjuuston kanssa, jotta tämä saisi Camelotin linnan ja Leipäjuusto haluamansa tinaesiintymän. Ohessa Mortimer suostui luovuttamaan osan maastaan Leipäjuustolle tinesiintymien kaivauksia varten. Mortimerin apulaisena toimii noita Mona Lisa.
Mona Lisa Pyöreän pöydän prätkäritarit, osa 2 (syyskuu 1995) Mona Lisa on Paroni Mortimerin hovinoita, joka osallistuu isäntänsä kieroihin juonitteluihin. Mona Lisan voimiin kuuluvat erilaiset taikajuomat, loitsut sekä muodonmuutokset (korppi, lohikäärme). Hänen ulkomuotonsa ja olemus perustuvat Morgan le Fayhin ja Morgauseen.
Kuvernööriehdokkaat Kuvernööriehdokkaat kilpasilla/Matodieetti (lokakuu 1995) Kuvernööriehdokkaat ovat Leipäjuuston ja Teuvo Tahkon tavoin Maassa asuvia plutolaiskonnia, jotka ryöstävät oman hallintoalueensa luonnonvaroja. Yksisilmä-Jack Monterey on Las Vegasia hallitseva plutolainen, joka käyttää valepukunaan rikasta kasinomiljardöörin asua sekä silmälappua. Kulkuneuvona hänellä on asein varusteltu lentävä yksityis-jumbo jet.

Gerald Gruyere on New Orleansin alueen plutolaispomo, joka käyttää valepukunaan cajun-ranskalaisen satamatyöläisen/alamaailman konnan asua. Kulkuneuvona hänellä on höyryveturi. Gautama Gouda on Los Angelesia hallitseva hengellisiin aatteisiin langennut konna, joka käyttää valepukunaan intialaisperäistä kaapua ja turbaania. Kulkuneuvona hänellä on asuntoauto. Kuvernööriehdokkaat kilpailivat Leipäjuuston kanssa Maan plutolaiskuvernöörin paikasta ja jokainen heistä sai avuksi Leipäjuustoa lukuun ottamatta superkelmit Terminaattorin (Monterey), Mekaanikon (Gruyere) sekä Prätkätauruksen (Gouda). Nimensä kuvernööriehdokkaat ovat saaneet Monterey Jack–, gruyère– ja goudajuustoilta.

Rouva Parmesaani Iske asvalttia, Jaska/Vielä kerran Lalli! (marraskuu 1995) Rouva Parmesaani on naispuolinen plutolaiskonna, joka hallitsee rikostoimintoja Clevelandissa. Saadakseen ylennyksen ylipäällikkö Camembertilta Parmesaani laati nerokkaan ja katalan suunnitelman, johon kuuluivat naamioituminen Asvaltti-Jaskan morsiameksi sekä Leipäjuuston ja Tahkon huiputtaminen virtuaalipyörien massatuotantoon. Nimensä hän on saanut italialaiselta juustolta.
Stilton (Dominic T. Stilton) Olipa kerran Marsissa, osa 1 (helmikuu 1996) Hän oli Marsin valloittajien johtaja vaikka Leipäjuusto yritti monta kertaa nousta hänen paikalleen keksimällä omia suunnitelmiaan ja kantelemalla Ylipäällikkö Camembertille mutta ne kaikki epäonnistuivat kuten myös Stiltonin suunnitelma viedä Mars Pluton kuuksi plutolaisella vetomuuntajalla. Hän on saanut nimensä englantilaisen juuston mukaan.
Masi (Mace) Olipa kerran Marsissa, osa 1 (helmikuu 1996) Masi on rotta, joka oli plutolaisten palveluksessa ja soluttautunut Marsin vapaustaistelijoiden joukkoon. Masi oli naamioitunut hiireksi, ja näin häntä ei osattu epäillä. Hän sabotoi vapaustaistelijoiden hommia ja raportoi plutolaisille. Hän kuitenkin paljastui ja lopuksi kidnappasi Annin. Hän kutsui itseään pyöveliksi.
Katri Katala (Carol) Seikkailu alkaa, osa 2 (elokuu 2006) Katri on Palkin henkilökohtainen sihteeri ja neuvonantaja. Hän on myös monesti mukana Palkin antamissa pienissä rooleissa, kuten jaksossa 'Tuomionpäivä' hän esitti poliisia.
Pierre Pörröhäntä (Pierre Fluffy-Bottoms) Muistikatkos (syyskuu 2006) Pörröhäntä on ranskalainen kissa, joka on Karvapallon velipuoli ja Karvapallon mukaan Pierre on isänsä vahinkolapsi. Hän yritti myydä Karvapallon kanssa Tri. Katinkosken rakentamaa uudistajaa Palkille. Asiat eivät kuitenkaan menneet kohdilleen, kun laite olikin epäkunnossa. Aluksi se ei toiminut, mutta juuri kun se alkoi toimia, uudistaja sekosi täysin ja ampui Palkkia, joka menetti muistinsa. Hän lähti jahtaamaan uudistajaa Karvapallon kanssa, kun Palkki lähti tietämättömänä seikkailemaan pitkin Chicagoa uudistajan kanssa.

Toisin kuin velipuolensa Karvapallo, Pörröhäntä ei ota kaikkea kunniaa itselleen, jos hän on tehnyt yhteistyötä jonkun kanssa. Lisäksi Pörröhäntä on mielellään tasa-arvoinen yhteistyökumppaninsa kanssa. Napoleon I:een perustuvan asunsa lisäksi hänellä on kuninkaallinen olemus ja erittäin kohtelias.

Kataliina Katti (Catalina Cat) Hellä hiirenloukku (syyskuu 2006) Hän on kissatronien paras vakooja ja naamioitumisen mestari. Kattinaattori lähettikin hänet huijaamaan Turboa, jotta saisi Rontin käsiinsä rakentamaan uudistajan. Tehtävää varten Kataliina muuntautui nätiksi hiireksi, jota Prätkähiiret ja varsinkaan Turbo eivät voisi vastustaa. Lisäksi hän esitti avuntonta hiirtä, joka oli etsimässä enoaan.

Myöhemmin Kataliina komennettiin Kissatronilaisten ylipäällikön toimesta Kattinaattorin ja Karvapallon tilalle heidän lukuisten epäonnistumistensa vuoksi. Kataliina toi mukanaan kaksi muuta kissatronilaista muodonmuuttajaa suorittamaan tehtävää, jossa he kuitenkin epäonnistuivat. Kataliina on muodonmuuttajakolmikosta ovelin ja johtajamainen. Tehtävän aikana hän muuntautui Turboksi.

Risto Nummi-Jotain (Sir Richard Brand-Something) Britannian invaasio (syyskuu 2006) Rami Palkin rikas serkku, jonka olemus ja käytös muistuttavat brittiläistä stereotypiaa. Sir Richard osallistui serkkunsa ohella uudistajan sekä Rontin metsästykseen, mutta sai aina selkäsaunan Prätkähiiriltä. Apunaan hänellä on kaksi robottia, jotka naamioituvat ihmispalvelijoiksi. Hänen ulkonäkönsä perustuu Virgin -yhtiöiden omistajaan Sir Richard Bransoniin.
Moukari ja Nyrkki Tuomionpäivä (lokakuu 2006) Kissakaksikko, jotka toimivat turvamiehinä Prätkähiirten oikeudenkäynnissä.
Murskaaja (Crusher) Tuomionpäivä (lokakuu 2006) Murskaaja on isokokoinen kasvojaan vaihtava pahis, joka työskentelee romuttamolla. Palkki toi Prätkähiiret hänen luokseen, jotta pääsisi eroon heistä ja heidän prätkistään.
Suurisilmä (Eyemore) Jyrinää kilparadalla (marraskuu 2006) Suurisilmä on humanoidi superkonna, jonka Karvapallo palkkasi tohtori Katinkosken suosittelemana nujertamaan Prätkähiiret. Suurisilmän supervoimiin kuuluu hänen yksisilmäinen hypnoottinen katse, jolla tämä sai aivopestä Santun sabotoimaan Prätkähiirten prätkät. Lisäksi Suurisilmä on erittäin tarkka ulkonäöstään eikä siedä lainkaan tahroja ja likaa frakillaan.
Hunajainen (Catabulous) Kaupungin uudet kissat (joulukuu 2006) Kataliina Katin tavoin muotoansa muuttava kissatronilainen vakooja, joka sai tehtäväkseen kahden muun vakoojan kanssa päästä eroon Prätkähiiristä. Kataliina Katin mukaan Hunajainen on muodonmuuttajakolmikon sievin. Hän naamioitui tehtävän aikana Vinskiksi.
(Catmiranda) Kaupungin uudet kissat (joulukuu 2006) Kataliina tavoin muotoansa muuttava kissatronilainen vakooja, joka sai tehtäväkseen Kataliinan ja Hunajaisen kanssa etsiä Ronttia ja tämän rakentamaa uudistajaa sekä tuhota Prätkähiiret. Hän on muodonmuuttajakolmikon vahvin ja jyrkkäsanaisin. Hän naamioitui tehtävän aikana Motoksi.