Roskaruoka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hampurilainen luokitellaan usein roskaruoaksi.

Roskaruoka on ravintosisällöltään epäterveelliseksi luokiteltavaa ruokaa. Usein roskaruoassa on päivittäisiin saantisuosituksiin nähden liikaa jotain yksittäistä ravintoainetta ja tämän lisäksi annoskoot ovat yleisesti katsoen monesti energiapitoisuuksiltaan liian suuria päivittäiseen energiantarpeeseen suhteutettuna.lähde?

Roskaruoaksi luokitellaan muun muassa hampurilaiset, ranskanperunat, pizza, makkara, sipsit, eineskala ja kebab. Tämä luokittelu on kuitenkin virheellinen, koska esimerkiksi perushampurilaisen rasvasisältö on lähellä ravitsemussuosituksia ja toisaalta kotiruoka voi olla ravintosisällöltään epätasapainoista. Pizzan terveellisyys tai epäterveellisyys riippuu siitä, mitä täytteitä ja kuinka paljon juustoa käytetään.[1]

Roskaruoka-sanan alkuperäinen englanninkielinen nimitys on junk food (engl. junk, 'hylätty tai vanha tavara, joka on tarpeetonta tai arvotonta[2]; roju[3]').

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. toimitus: Totuus pizzan terveellisyydestä löytyy Dennisin miestenvessan seinältä Helsingin Uutiset. Arkistoitu 21.12.2016. Viitattu 8.12.2016.
  2. Definition of junk in English Oxford Dictionaries, Oxford University Press. Viitattu 30.12.2013. [vanhentunut linkki]
  3. roju Sanakirja.org. Viitattu 30.12.2013.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]