Keskustelu:Roskaruoka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mielestäni on hieman kyseenalaista listata eineskala roskaruokana. Tyypillisesti sitä ei ole katsottu roskaruoaksi. Vai viittaako kirjoittaja englantilaiseen fish and chips annokseen, jonka terveellisyyttä on joskus moitittu? Kts. esim. http://www.telegraph.co.uk/foodanddrink/10211781/10-unhealthy-foods-which-are-not-as-bad-for-you-as-you-think.html

No nyt tuli artikkeli, joka on kyllä niin subjektiivinen kuin olla voi. Roskaruokahan ei ole mikään yksiselitteinen termi, vaan riippuu tulkitsijan omista arvoista. Varsinaisesti mikään ruokalaji ei ole roskaa, koska ruoka on tarkoitettu ravinnoksi ja energianlähteeksi. Harva "ruoka" itsessään on ravitsemuksellisesti suositusten mukaista ja tasapainoista. Ruokahan koostuu eri ruokalajeista, joiden oikea yhdisteleminen tuottaa ravitsemuksellisesti tasapainoisen tuloksen. -- JeeJee 1. maaliskuuta 2006 kello 15.44 (UTC)

Jep. Muokkasin rankasti.--Teveten 1. maaliskuuta 2006 kello 16.43 (UTC)
Eikos roskaruoka-termi ole alun perin nimenomaan lähtöisin siitä roskamäärästä, jonka aterian syöminen aiheuttaa (pakkaukset, juomamukit, yms.)? Se ei selviä tekstistä, ja joku selityksenomainen on merkattu lähteettömäksi. —Tve4 (Gblk) 7. maaliskuuta 2008 kello 12.13 (UTC)

Kun käytetään hampurilaisravintoloiden yhteydessä termiä "roskaruoka" (Eng. trash food) Se ei alkuperäisen merkityksen mukaisesti tarkoita ravintoarvoiltaan huonoa ruokaa tai ruoan liian suurta energiasisältöä. Kyseessä on ihan aito "roska" Tätä termiä käytettäessä on alunperin ja nimenomaan moitittu hampurilaisravintoloiden roskaavaa kulttuuria. Eli ei ruoan laatua. Ravintoarvoiltaan ja liian suurelta energiasisällöltään olevasta ruoasta voisi käyttää vaikka nimitystä "epäterveellinen ruoka" niin ei tule väärinkäsityksiä.  –Kommentin jätti 109.204.129.208 (keskustelu)