Nanny McPhee – satumainen lastenvahti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nanny McPhee – satumainen lastenvahti
Nanny McPhee
Ohjaaja Kirk Jones
Käsikirjoittaja Emma Thompson
Christianna Brand (kirjat)
Tuottaja Tim Bevan
Lindsay Doran
Eric Fellner
Säveltäjä Patrick Doyle
Kuvaaja Henry Braham
Pääosat Emma Thompson
Colin Firth
Angela Lansbury
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdistynyt kuningaskunta Iso-Britannia
Tuotantoyhtiö Universal Studios
Levittäjä Universal Studios
Netflix
Ensi-ilta Yhdistynyt kuningaskunta 21. lokakuuta 2005
Yhdysvallat 27. tammikuuta 2006
Australia 12. tammikuuta 2006
Kesto 98 min.
Alkuperäiskieli Englanti
Budjetti $34,000,000
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Nanny McPhee – satumainen lastenvahti on vuonna 2005 valmistunut lastenelokuva. Elokuvan on käsikirjoittanut Emma Thompson, ja elokuva perustuu kirjailija Christianna Brandin Nurse Matilda -kirjoihin. Ensi kerran Thompson esitteli elokuvan trilogiaaselvennä BBC:n Friday Night With Jonathan Ross -ohjelmassa. Elokuvaa tehtiin Coatbridgessa lähellä Glasgowta. Pääosissa näyttelevät Colin Firth, Emma Thompson, Angela Lansbury, Kelly Macdonald, Celia Imrie ja Thomas Sangster.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Cedric Brown (Firth) on seitsemän lapsen leski-isä, joka on jatkuvasti töissä, eikä hänelle jää aikaa lapsilleen Simonille (Sangster), Toralle (Eliza Hope Bennett), Lilylle (Jennifer Rae Daykin), Ericille (Raphaël Coleman), Chrissylle (Holly Gibbs), Sebastianille (Samuel Honywood) ja Aggielle. Hän on joutunut palkkaamaan koko ajan uusia lapsenvahteja sitä mukaa kuin edelliset ovat lähteneet pois talosta.

Kun Cedric lähtee palkkaamaan uutta lastenvahtia, hän tapaa Nanny McPheen (Thompson), jonka kasvot ovat täynnä syyliä. Noiduttu lastenvahti lupaa hoitaa Brownin lapsia. Syylät katoavat hänen kasvoiltaan sitä mukaa kuin lapset alkavat totella häntä.

Pian Cedric aikoo mennä uusiin naimisiin Selma Quickly -nimisen naisen (Imrie) kanssa. Lapset eivät pidä naisesta, joten he pyytävät lastenhoitajaansa loitsimaan estääkseen parin rakastumisen. Hääpäivänä lapset pilaavat häät, Selma saa tarpeekseen ja lähtee talosta ja Cedric meneekin naimisiin palvelijansa Evangelinen (Macdonald) kanssa.

Arvioita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turun Sanomien Päivi Valotien murskakritiikissä Nanny McPhee – satumainen lastenvahti on tyhjänpäiväinen ja kliseinen kohelluskomedia, joka sijoittuu räikeästi ylöspantuun mielikuvitusmenneisyyteen, kuin teemahuvipuistoon Viktorian ajan Englannista. Tarinan lapset ovat ärsyttäviä ilkiöitä ja elokuva sortuu kauheaan saarnaavuuteen kouliessaan heistä kunnollisia.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Valotie, Päivi: Kakarat kuriin ja isälle morsian Turun Sanomat. 17.3.2006. Arkistoitu 18.4.2019. Viitattu 18.4.2019.
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.