Lego Ninjago (animaatiosarja)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Lego Ninjago
Lego Ninjago: Masters of Spinjitzu
Ninjagosarja.jpg
Tyyli Tietokoneanimaatio
Kestoaika 11 min (pilottijaksot)
22 min
Pääosissa Vincent Tong
Paul Dobson
Kirby Morrow
Michael Adamthwaite
Brent Miller
Alkuperämaa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Verkko Yhdysvaltain lippu Cartoon Network
Suomen lippu Nelonen
Esitetty 14. tammikuuta 2011 –
Jaksoja 64 + 4 pilottijaksoa ja 6 minielokuvaa (luettelo jaksoista)
Tuotanto
Tuottaja(t) Erik Wilstrup
Vastaava(t) tuottaja(t) Torsten Jacobsen
Ohjaaja(t) Michael Hegner
Justin Murphy
Tuotantoyhtiö(t) Wil Film ApS.

Lego Ninjago (engl. Lego Ninjago: Masters of Spinjitzu) on yhdysvaltalainen tietokoneanimaatiosarja, joka perustuu Legon samannimiseen lelusarjaan.

Suomessa sarjaa on esittänyt Nelonen 14. tammikuuta 2011 lähtien. Aluksi esitetiin neljä pilottijaksoa.[1] Ensimmäinen 13 jakson mittaisen tuotantokausi esitettiin 31. maaliskuuta – 23. kesäkuuta 2012. Toinen tuontatokausi esitettiin Suomessa vuonna 2013. Vuonna 2014 esitettiin kahdeksan jakson mittainen kolmas kausi ja vuonna 2015 kymmenen jakson mittainen neljäs kausi. Viides kausi ilmestyi kesällä 2015. Vuonna 2016 ilmestyi kuudes kausi. Ninjagosta kertova elokuva ilmestyy vuonna 2017.[2]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sensei Wu, Ninjagon ensimmäisen Spinjitzu-mestarin poika, on etsinyt käsiinsä neljä nuorta miestä: Kai, Jay, Cole ja Zane. Hän tekee heistä ninjoja, joiden tehtävänä on suojella Spinjitzun neljää kultaista asetta Samukailta, joka pyrkii toimittamaan ne Manalassa vankina olevalle Wun pahalle veljelle, Lordi Garmadonille. Heidän on myös pelastettava Nya, Kain sisko, Samukain hyppysistä.

Jonkin ajan kuluttua Garmadonin poika, Lloyd, aiheuttaa ongelmia Ninjagossa. Hän vapauttaa muinaiset käärmeihmiset, jotka hallitsivat Ninjagoa tuhansia vuosia aiemmin, mutta heidät kukistettiin ja vangittiin maanalaisiin holveihin. Ne pyrkivät vapauttamaan Great Devourerin, valtavan käärmeen, joka pyrkii nielemään kaiken tiellään olevan. Ninjat kuulevat ennustuksen Vihreästä Ninjasta, jonka pitää kukistaa Lordi Garmadon. Lloyd paljastuu henkilöksi, josta on määrä tulla tämä ninja.

Great Devourerin tuhouduttua Garmadon yhdistää kultaiset aseet yhdeksi aseeksi ja aiheuttaa ongelmia ympäri Ninjagoa. Ase saadaan tuhottua ja lopulta paljastuu että Garmadonin toimien vuoksi Ninjagon äärimmäinen pahuus, Overlord ja hänen Kiviarmeijansa, tekee paluuta.

Kolmannella kaudella on kulunut vuosia Overlordin kuolemasta sekä Garmadonin hyväksi muuttumisesta. Kyborgi ja keksijä Cyrus Borg rakennutti taistelun raunioille Uuden Ninjago Cityn, josta tuli teknologian keskus. Kostoa suunnitteleva Overlord kuitenkin valtaa Borgin tehtaan ja yrittää siepata Lloydin voimat.

Neljännellä kaudella Overlordin kukistumisen ja Zanen katoamisen myötä Ninjat ovat ajautuneet erilleen, kunnes saavat kutsun Mestari Chenin, Garmadonin entisen opettajan, järjestämään Elementaaliturnaukseen, joihin osallistui muitakin elementaalimestareita. Turnauksen todelliseksi tarkoitukseksi paljastuu elementaalivoimien kerääminen, jotta Chen ja hänen salaisen kulttinsa jäsenet voisivat muuttua Anacondrai-heimon käärmeisiksi.

Viidennellä kaudella Ninjat saavat vastaansa Morron, Wun entisen oppilaan, joka on muuttunut kummituksesi ja riivannut Lloydin kehon. Morro etsii ensimmäisen Spinjitzu-mestarin hautaa ja hänen pysäyttämisekseen Ninjat oppivat unohdetun voiman nimeltä Airjitzu.

Kuudennella kaudella ninjat saavat vastaansa lampun henki Nadakhanin, ja tämän taivaspiraattiarmeijan.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ninjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Kai Smith: Punainen Ninja ja tulen mestari. Yksi neljästä ninjasta, jotka on valittu suojelemaan maailmaa. Kai pitää videopeleistä ja on itsepäinen ja äkkipikainen. Hänellä on sisko Nya. Heidän isänsä oli entinen tulen mestari ja suojeli alun perin Sensei Wun antamaa karttaa, joka osoitti kultaisten aseiden kätköpaikat. Kain kultainen ase on Tulimiekka.
 • Jay Walker: Sininen Ninja ja salaman mestari. Hän oppi ensimmäisenä Spinjitzun. Jay on taitava mutta hieman mahtaileva keksijä. Hän syntyi romuttamolla, jossa hänen vanhempansa yhä asuvat. Hänen kultainen aseensa on Salamanunchaku. Jay on rakastunut Kain siskoon Nyaan ja riitelee usein Colen kanssa Nyasta.
 • Cole Bucket: Musta Ninja ja maan mestari. Hän on vahvin ninja ja oikeudenmukainen. Cole pelkäsi ennen lohikäärmeitä. Hänen isänsä oli lavaesiintyjä ja toivoi alun perin samaa myös pojastaan, minkä vuoksi Cole karkasi taideyliopistosta ja valehteli isälle kirjeissään peläten tämän pettyvän. Cole pelkää kummituksia, mutta 5. kaudella hän muuttuu mestari Yangin temppelin kirouksen vaikutuksesta itse kummitukseksi. Colen kultainen ase on Järistysviikate.
 • Zane Julien: Alun perin Valkoinen Ninja ja myöhemmin Titaanininja sekä jään mestari. Zane osaa telepatiaa ja näkee tulevaisuuteen. 1. kaudella paljastui, että Zane on robotti. Hänen robottikehonsa tuhoutui hänen uhratessaan itsensä 3. kaudella Overlordin kukistamiseksi. Hänen luultiin kuolleen, kunnes hän sai uuden robottikehon ja joutui mestari Chenin vangiksi. Hänen kultaiset aseensa ovat Jääshurikenit. Zanella on lemmikkinä hänen "isänsä" rakentama robottihaukka.
 • Lloyd Montgomery Garmadon: Vihreä Ninja, joka hallitsee kaikkia elementtejä. Hän oli aluksi ilkikurinen pikkupoika, mutta vanhentui 2. kaudella Huomisteen vaikutuksesta. Kauden lopussa hänestä tuli Kultainen Ninja (tunnetaan myös Äärimmäisenä Spinjitzu-mestarina). Myöhemmin hän menetti kultaiset voimansa Overlordin imettyä ne Pythorin ja nindroidien avulla. 5. kaudella Morro riivasi hänet käyttääkseen häntä Maailmakristallin etsimiseen ja viedäkseen tämän aseman Vihreänä Ninjana. Garmadon vapautuu Morron riivauksesta kauden loppupuolella ja kummitussoturien kukistumisen jälkeen hän kulkee sensein polkua.
 • Nya Smith: Kain sisko, entinen Samurai X ja myöhemmin Veden Ninja. Nya halusi taistella veljensä ja tämän tovereiden apuna ja siksi kehitti itselleen henkilöllisyyden Samurai X:nä. 5. kaudella paljastuu, että Kain ja Nyan äiti oli veden mestari, minkä johdosta Nya alkaa oppia omien elementaalivoimiensa käyttöä.

Liittolaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Sensei Wu: Spinjitzun mestari ja Lordi Garmadonin hyvä veli ja Lloydin setä. Hän pitää päässään riisihattua ja hänen lempiaseensa on bambusauva, joka on hyvä ase. Sensei on vanha ja viisas. Yleensä hän juo teetä. 3. kaudella Overlord ja Pythor vangitsevat hänet ja muuttavat hänet pahaksi. Hän palautuu entiselleen digitaalisen Overlordin kukistuessa.
 • Lordi/Sensei Garmadon: Sensei Wun veli, jota puraisi käärme, josta tuli myöhemmin Great Devourer, ja hän alkoi hitaasti muuttua pahaksi. Sitä ennen hän sai kuitenkin pojan nimeltä Lloyd, jolle hän ei toivonut samanlaista kohtaloa ja joka paljastui myös Vihreäksi Ninjaksi. Muututtuaan täysin pahaksi, hän yritti viedä kultaiset aseet, mutta joutui karkotetuksi Manalaan. Paettuaan Manalasta hän muutti itsensä nelikätiseksi sekä tarpeeksi vahvaksi hallitsemaan kaikkia neljää kultaista asetta. 1. kauden lopulla hän sai lopulta kaikki aseet, jotka Ninjat antoivat hänelle Great Devourerin tuhoamista varten. Sen jälkeen hän pakenee ne mukanaan ja Kultavuorilla hän yhdistää aseet voimakkaaksi mega-aseeksi. Mutta yrittäessään muuttaa menneisyyttä sillä, hän menetti sen. Tämän jälkeen Garmadon alkoi etsiä kapteeni Soton mainitsemaa Pimeyden saarta. Hän nosti saaren kokonaan takaisin pinnalle ja otti Varjojen kypärän tullen Kiviarmeijan komentajaksi. Tasapainon horjuttua Overlord valtasi hänen ruumiinsa, mutta Garmadon vapautui hänestä sekä Devourerin myrkystä, kun Lloyd oli kukistanut Overlordin. 3. kaudella hän toimii veljensä ohella Ninjojen uutena Senseinä Wun ollessa Overlordin vallassa. Neljännen kauden lopussa hän karkottaa itsensä Kirottuun maailmaan pysäyttääkseen mestari Chenin Anacondrai-kultin.
 • Misako: Lloydin äiti. Työskentelee Ninjago Cityn museossa. Hän tiesi jo vuosia ennen Wuta ja Ninjoja, että Lloydista tulisi Vihreä Ninja ja jätti tämän sisäoppilaitokseen voidakseen ottaa tarkemmin selvää Vihreän Ninjan ennustuksesta, toivoen ettei Lloydin tarvitsisi taistella omaa isäänsä vastaan.
 • Dareth: "Suursenseiksi" itseään kutsuva nuori mies, joka on oikeasti täysin toivoton taistelulajien suhteen. Dareth omistaa Mojo Dojo -nimisen dojon, jonne hän majoitti Ninjat 2. kauden alussa. Hän on myös pyrkinyt "Ruskeaksi Ninjaksi". Toisen kauden ratkaisevan taistelun aikana Dareth saa haltuunsa Varjojen kypärän ja käyttää sillä Kiviarmeijaa Overlordia vastaan. Neljännellä kaudella Dareth matkustaa Nyan mukana Chenin saarelle auttamaan ninjoja.
 • Cyrus Borg: Erakoitunut supernero, joka rakennutti Ninjago Cityn tilalle kehittyneempää teknologiaa käyttävän New Ninjago Cityn, mutta tietokonevirukseksi itsensä muuttanut Overlord tunkeutui hänen järjestelmiinsä ja lopulta valtasi hänen ruumiinsa. Hän vapautui väliaikaisesti, kun New Ninjago Citystä katkaistiin sähköt. Mutta hän vapautui lopullisesti, kun Overlord oli saanut kaiken tarvitsemansa.
 • P.I.X.A.L. eli Interaktiivinen pääavustajaelämänmuoto (engl. Primary Interactive X-ternal Assistant Life-form): Cyrus Borgin androidiassistentti, johon Zane on ihastunut. Kun hän sammuu koko New Ninjago Cityn sähköjen katkeamisen myötä, Zane siirtää osan virtalähteestään sekä samalla voimistaan. Tämän myötä Zane alkaa myös saada häneltä vastakaikua tunteilleen. Kun Mestari Chen vangitsee Zanen, hän myös purkaa Pixalin. Zane kuitenkin liittää Pixalin omaan järjestelmäänsä.
 • Skylor Chen: Oranssi Ninja, Mestari Chenin tytär sekä yksi tämän 16 kilpailijasta isänsä järjestämässä Elementaaliturnauksessa. Hänellä on kyky imeä ja käyttää muiden kilpailijoiden voimia. Hän tukee aluksi isänsä suunnitelmia muuttaa elementaalivoimilla tämän seuraajat Anacondrai-kärmeisiksi. Mutta hänelle alkaa kehittyä tunteita Kaita kohtaan ja hän kääntyy isäänsä vastaan.
 • Ronin: Varas ja palkkiometsästäjä, joka videopelin Shadow of Ronin mukaan avusti Cheniä Zanen sieppauksessa. Mutta 5. kaudella hän päätyy auttamaan Ninjoja, kun Morro varastaa häneltä Airjitzua opettavan käärön. Ronin omistaa R.E.X. -nimisen ilma-aluksen. 6. kaudella hän kuitenkin kääntyy jälleen Ninjoja vastaan rahan vuoksi, mutta myöhemmin kauden lopussa hän auttaa Ninjoja taistelussa taivaspiraatteja vastaan.
 • Echo Zane: Jayn ja Nyan kuudennella kaudella Tohtori Julienin majakasta löytämä Zanen näköinen robotti, joka auttaa ninjoja taistelussa taivasmerirosvoja vastaan.

Sivuhahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Ed ja Edna Walker: Jayn vanhemmat, jotka asuvat heidän omistamallaan romuttamolla. Jay inhosi aluksi sitä, miten näiden puheet heistä saattavat hänet noloon asemaan. Mutta se muuttui Fangpyrejen hyökkäyksen jälkeen.
 • Tohtori Julien (hänen nimeään ei oikeasti kunnolla mainita, esiintyi lopputeksteissä nimellä The Tinkerer): Keksijä joka rakensi Zanen ja kasvatti tämän kuin oman poikansa. Kun hän oli sammuttanut Zanen muistikytkimen ja kuollut vanhuuteen, Samukai elvytti hänet eliksiirillään ja piti vankina vanhalla majakkasaarella pakottaen hänet rakentamaan sotakoneita luurankoarmeijalle. Jos hän suostuisi hän saisi nähdä Zanen taas, ja varmistaakseen ettei hän pakenisi Samukai jätti merihirviö Leviathanin vartioimaan häntä. Hänet vapautettiin ja hän auttoi Ninjoja taistelussa Overlordia vastaan, ja ennen 3. kauden tapahtumia hän kuoli toistamiseen.
 • Lou Bucket: Colen isä ja Laulavat sepät -yhtyeen keulakuva.
 • Ensimmäinen Spinjitzu-mestari: Tarunomainen mies, joka keksi Spinjitzun, takoi kultaiset aseet, loi Ninjagon ja taisteli Overlordin Kiviarmeijana vastaan. Taistelussa hän halkaisi Ninjagon kahtia. Ennen kuin hän kuoli vanhuuteen, hänen kaksi poikaansa, Garmadon ja Wu, saivat tehtäväkseen suojella aseita. Valitettavasti hän ei osannut arvata Garmadonin havittelevan aseita itselleen.

Elementaalimestarit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Karlof: Entinen ilmailuinsinööri ja teräksen mestari. Hän oli ensimmäinen Elementaaliturnauksesta pudonnut kilpailija.
 • Griffin Turner: Nopeuden mestari, joka rakastaa hauskanpitoa ja toisten sumuttamista.
 • Ash: Savun mestari, jolla on kyky haihtua savuna ilmaan. Hän oli neljäs Elementaaliturnauksesta pudonnut kilpailija.
 • Bolobo: Luonnon mestari, joka pystyy tahdonvoimallaan kasvattamaan luonon kasveja ja puita. Hän oli toinen Elementaaliturnauksesta pudonnut kilpailija.
 • Gravis: Painovoiman mestari. Hän oli kolmas Elementaaliturnauksesta pudonnut kilpailija.
 • Neuro: Mielen mestari, joka osaa lukea ajatuksia. Jo turnauksen alkuvaiheissa Ninjat yrittävät pyytää häneltä apua Mestari Chenin suunnitelmien selvittämiseen.
 • Herra Kalpea/Invizable: Valon mestari, joka pystyy taittamaan ja hallitsemaan ympärillään olevaa valoa. Hän pitää ruumiinsa aina näkymättömänä, lukuun ottamatta vaatteita, jotka hän pystyy halutessaan muuttamaan myös näkymättömiksi.
 • Jacob Pevsner: Äänen mestari ja sokea kitaristi. Hän oli kuudes Elementaaliturnauksesta pudonnut kilpailija.
 • Tox (koko nimeltään Toxixita): Myrkkyjen mestari, joka heikentää vastustajiaan myrkyllisillä kaasuilla. Hän oli kahdeksas Elementaaliturnauksesta pudonnut kilpailija.
 • Camile (Ninjagon nettisivuilla Chamille): Muodon mestari, jolla on muodonmuutoskyky. Hän käytti kykyjään turnauksen aikana muiden kilpailijoiden heikkousten selvittämiseen. Hän oli seitsemäs Elementaaliturnauksesta pudonnut kilpailija.
 • Shadow (Ninjagon nettisivuilla Shade): Varjojen mestari ja yksinäinen susi, joka ei luota kehenkään. Häntä luultiin alun Chenin vakoojaksi, kunnes paljastui, että se oli Skylor.

Viholliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Overlord: Ninjagon pahin ja verenhimoisin olento sekä Kiviarmeijan luoja. Ninjagon jakaannuttua, hän jäi sen toiselle puoliskolle, Pimeyden saarelle. Garmadonin löydettyä saaren, hän toimi tämän opastajana. Overlord näyttäytyy puhuvana purppurana energiapallona. Mutta Garmadonin horjutettua tasapainoa, hän tunnusti käyttäneensä tätä hyväkseen ja kykeni ottamaan tämän ruumiin muuttuakseen oikeaan muotoonsa: lohikäärmeeksi. Lloydin vuoksi Overlord ajautuu takaisin heikkoon tilaansa. Mutta hän palasi 3. kaudella digitaalisessa muodossa ja pyrki saamaan ruumiinsa takaisin Cyrus Borgin tehtaan sekä Pythorin avustuksella. Hän uuden ruumiillisen olomuodon Kultaisen mestarina imemällä 90 % Lloydin voimista ja sekä saatuaan haltuunsa avaruuteen päätyneet kultaiset aseet. Lopulta Zane uhraa itsensä käyttääkseen niiden voimaa tuhotakseen Overlordin. Overlord kuoli mutta Zane selvisi.
 • Great Devourer: Valtava jättiläiskäärme, jota kärmeiset palvoivat ja jonka he aikoivat vapauduttuaan päästää myös vapaaksi kostaakseen Ninjagon ihmisille oman vankeutensa. Sen vapauttamiseen tarvittiin neljä kynsiterää, jotka ovat tehty sen hampaista. Mutta Devourer oli oma herransa ja aikoi tuhota myös kärmeiset. Hän oli myös sama käärme, joka puri Lordi Garmadonia kauan sitten. Devourer kuolee, kun Lordi Garmadon tuhoaa sen kultaisilla aseilla.
 • Ylhäisin (engl. The Preeminent): Kirottujen kuningatar. Toiseen ulottuvuuteen vangittu valtava lonkeromainen olento, joka on itse Kirotun maailman olemus. Morro ja kummitussoturit pyrkivät vapauttamaan hänet Maailmakristallilla, joka on piilotettu ensimmäisen Spinjitzu-mestarin hautaan. Vapautuessaan Ylhäisin pyrkisi kiroamaan kaikki kuusitoista maailmaa, mukaan lukien Ninjagon. Ylhäisin tuhoutuu, upotessaan mereen syvähaudalla.

Luurangot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Manalan asukkaita. Heitä johti olento nimeltä Samukai, jonka Wu ja Garmadon karkottivat sinne kauan sitten. Kun Garmadon joutui vangiksi Manalaan, Samukai yritti kostaa. Mutta Garmadon voitti kaksintaistelussa itselleen Samukain aseman Manalan kuninkaana ja luurangot palvelivat häntä. Garmadon hylkäsi luurangot vapauduttuaan Manalasta.

 • Samukai: Nelikätinen luuranko, joka oli sekä Tulen luurankokenraali että Manalan kuningas ennen kuin Garmadon karkotettiin sinne. Samukai kuoli pidettyään kaikkia neljää kultaista asetta.
 • Kruncha ja Nuckal: Maan ja Salaman luurankokenraalit ja Samukain ylimmät palvelijat. Nuckalilta puuttuu toinen silmä ja Krucnhalla on kypärä. Nuckal on luurangoista tyhmin ja Krunchaa se ärsyttää eniten.
 • Wyplash: Jään luurankokenraali, jolla on riisihattu. Nähty vain pilottijaksojen ja 1. kauden väliin sijoituvissa minielokuvissa.
 • Frakjaw, Krazi, Bonezai ja Chopov: Luurankosotilaita.

Kärmeiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muinainen Ensimmäisen Spinjitzu-mestarin luoma käärmeihmisten rotu. He tunsivat ennustuksen maailmaa uhkaavasta Kultaisesta mestarista ja yrittivät varoittaa Ninjagon ihmisiä. Mutta Mestari Chen onnistui uskottelemaan molemmat osapuolet toistensa vihollisiksi ja elementaalimestarit vangitsivat kärmeiset Wun ja Garmadonin johdolla maanalaisiin holveihin. Lloyd sai haltuunsa kartan heidän holviensa sijainnista ja vapautti Hypnobrait, Fangpyret sekä Pythorin, viimeisen Anacondrain, yrittäen orjuuttaa ne. Mutta he kaikki pettivät hänet. Lopulta Pythor vapautti myös Constrictait ja Venomarit ja yhdisti kärmeisten heimot voidakseen vapauttaa Great Devourerin.

Great Devourerin tuhon jälkeen Garmadon alisti kärmeiset palvelijoikseen, mutta menetettyään kultaisista aseista taotun mega-aseensa, kärmeiset saivat tilaisuuden pettää hänet. Hypnobraiden kenraali, Skales, nousi uudeksi Käärmekuninkaaksi. Valmistautuessaan tuhoamaan Ninjago Cityn, he löysivät holvin täynnä Kivisotureita, jotka heräsivät ja voittivat kärmeiset helposti. Kivisoturit sulkivat myös perässään holvin oven ja niin kärmeiset jäivät jälleen vangiksi maan alle. 3. kaudella ilmeni, että kärmeiset olivat saaneet holvin auki, mutta olivatkin päättäneet tehdä siitä itselleen uuden kodin ja jättää ihmiset rauhaan, mutta myöhemmin he palaavat auttamaan Ninjagon ihmisiä suojautumaan Overlordin hyökkäykseltä. He palasivat sen jälkeen Ninjagoon, ja elivät rauhassa ihmisten kanssa.

 • Pythor P. Chumsworth: Yksi Anacondrai-heimon kenraaleista ja heistä ainut, joka karkottamisen sijaan vangittiin holviin heimon sotilaiden kanssa. Sotilaiden kuollessa nälkään holvin sisällä, Pyhtor oli ainut eloonjäänyt Lloydin avatessa holvin. Pythor on nopea, nokkela ja viekas. Hänellä on pitkä kaula ja hän osaa muuttua näkymättömäksi. Hän onnistui tulemaan ensimmäiseksi Käärmekuninkaaksi, kaikkien kärmeisten johtajaksi. Pythor joutui Sensei Wun mukana Devourerin nielaisemaksi. Great Devourerin tuhouduttua he vapautuivat, mutta Pythorista ei kuultu mitään ennen 3. kauden tapahtumia, jolloin hän esiintyi huppupäisenä hahmona nimeltä Muukalainen ja liittoutuneena Overlordin kanssa. Pythorin suomut olivat purppurat, kunnes vapauduttuaan Great Devouverista hänen suomunsa muuttuivat valkoiseksi ja hän puhui käheällä äänellä. Myöhemmin 4. kaudella hän oli Kryptarium-vankilassa vähän aikaa, hän pääsi sieltä ja hän auttoi Ninjoja pysäyttämään Anacondrai-kultin.
 • Arcturus: Anacondraiden ylin kenraali alkuperäisten Kärmeissotien aikaan. Kun Pyhtor ja sotilaat joutuivat vangiksi holviin, elementtimestarit karkottivat hänet ja muut kenraalit Kirottuun maailmaan.
 • Skales: Sinisen hypnotisointiin kykenevän Hybnobrai-heimon uusi kenraali. Kuten muillakin kenraaleilla, hänellä on häntä ja kultainen sauva. Skales on Pythorin oikeankädenmies. Pythorin jouduttua Devourerin kitaan ja kärmeisten petettyä Garmadonin, Skalesista tuli uusi Käärmekuningas. 3. kaudella, Ninjojen kuulustellessa kärmeisiä, selvisi, että Skalesilla on vaimo nimeltä Selma sekä poika nimeltä Skales Jr.
 • Slithraa: Entinen Hybnobrai-heimon kenraali, mutta Skales voitti hänet kaksintaistelussa.
 • Rattla ja Mezmo: Hypnobrai-heimon sotureita.
 • Fangtom: Punavalkoisen Fangpyre-heimon kaksipäinen kenraali ja Skalesin vanha ystävä. Hänen heimonsa kärmeisten purema muuttaa uhrin kärmeiseksi.
 • Fangdam, Fang-suei ja Snappa: Fangpyre-heimon sotureita.
 • Skalidor: Mustan ja oranssin Constrictai-heimon kenraali. Hänen heimonsa kärmeiset ovat taitavia kaivamaan ja heillä on hyvin vahvat kuristusotteet.
 • Bytar, Chokun ja Snike: Constrictai-heimon sotureita
 • Acidicus: Vihreän Venomari-heimon kenraali. Heillä on monta silmää ja heidän sylkemänsä myrkky aiheuttaa harhanäkyjä.
 • Lizaru, Spitta ja Lasha: Venomari-heimon sotureita

Piraatit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kapteeni Soton piraatit olivat alun perin Destiny's Bountyn (leluversiossa Kohtalon alus) omistajia 200 vuotta sitten ja he etsivät Pimeyden saarta. Laivan sokean ohjaajan, No Eyed Peten, vuoksi he kuitenkin päätyivät Ninjagoon. Kärmeisten poltettua Luostari 1. kauden alussa, Zane löysi sen hylyn ja siitä tehtiin Ninjojen uusi päämaja. Kauden lopussa Devourer tuhosi laivan, mutta 2. kauden alussa Garmadon korjasi sen. Löydettyään piraattien lokikirjan, Garmadon herätti kultaisista aseista taotun Mega-aseen avulla vahingossa piraatit takaisin henkiin. He eivät kuitenkaan suostuneet palvelemaan Garmadonia.

 • Kapteeni Soto: Piraattien kapteeni, jolla on puujalka, silmälappu ja toisessa kädessä koukku.
 • Perämies: Soton oikeankädenmies, jolla on silmälappu ja riisihattu.
 • No Eyed Pete: Soton ruorimies, jolla on silmälaput molemmissa silmissä ja apuna puhuva papukaija joka ei osaa neuvoa. Ainoat neuvot mitä hän antaa on vasen ja toinen vasen.

Kiviarmeija[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pimeä henki Overlord loi Kivisoturit murtumattomasta kiviaineesta. Ensimmäinen Spinjitzu-mestari ei voinut pysäyttää heitä kaikkia yksin, joten hän jakoi Ninjagon kahtia. Overlord jäi toiselle puolikkaalle, josta suurin osa vajosi mereen ja jota kutsuttiin Pimeyden saareksi. Garmadonin menettyä Mega-aseensa Ninjago Cityn viemäreihin jäänyt Great Devourerin myrkky herätti Ninjagoon jääneet Kivisoturit taas henkiin ja Garmadon nosti Pimeyden saaren mereen vajonneen osan pinnalle. Sitten hän otti Varjojen kypärän saaden Kiviarmeijan hallintaansa ja käynnistäen Kohtalon kellon, joka laskee aikaa Ratkaisevaan taisteluun. Kivisoturit kääntyivät Overlordia vastaan, kun Dareth sattui saamaan käsiinsä Overlordin pudottaman Varjojen kypärän, ja he tuhoutuivat, kun Lloyd voitti kaksintaistelussa Overlordin ja puhdisti Ninjagon pimeydestä. Mutta yksi Kivisoturi oli Kryptarium-vankilassa.

 • Kenraali Kozu: Kiviarmeijan korkein upseeri. Muut Kivisoturit ovat mustia ja heillä on punaiset asut, mutta Kozu on lähes kokonaan punainen. Hänellä on myös neljä kättä. Kozu on Kivisotureista ainut, joka ymmärtää ja puhuu nykyajan kieltä.

Nindroidit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zanen rakenteista kopioitujen tietojen perusteella rakennettuja Overlordin uusia palvelijoita.

 • Kenraali Cryptor: Nindroidiarmeijan johtaja.
 • Mindroidi: Lyhyt nindroidi, mutta helposti suuttuva.

Anacondrai-kultti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kultti, jonka Mestari Chen perusti opettaessaan vuosia sitten Lordi Garmadonia. He palvovat sukupuuton partaalla olevaa kärmeisheimoa Anacondraita. Jokaisella kultin jäsenellä on vähintään yksi heimon symboli tatuoituna kehoonsa ja heidän tavoitteensa on muuttua itse kärmeisiksi.

 • Mestari Chen: Anacondrai-kultin johtaja, joka järjesti Elementtiturnauksen saadakseen kaikkien Elementtaalimestareiden voimat Elementtien sauvaan.
 • Clouse: Chenin oikeankädenmies, mustan magian mestari ja Lordi Garmadonin entinen kilpailija.
 • Zugu ja Eyezor: Mestari Chenin kaksi kenraalia. Zugu on entinen sumopainija, jolla on punainen haarniska. Eyezor on yksisilmäinen mies, jolla on irokeesikampaus.
 • Krait, Sleven, Chope ja Kapau: Mestari Chenin alaisia.

Kummitussoturit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kummituksia, jotka palvelevat Kirotun maailman ruumiillistumaa: Ylhäisintä. Kun tuulen elementaalimestari Morro vapautui Kirotusta maailmasta, hän kutsui muut kummitukset avukseen Ninjagon Cityn museosta varastetulla Azuren liittoutuneella haarniskalla. He pyrkivät löytämään Maailmakristallin, jolla vapauttaa Ylhäisin.

 • Morro: Tuulen elementaalimestari ja Sensei Wun entinen oppilas, joka halusi epätoivoisesti Vihreäksi Ninjaksi. Kun kultaiset aseet eivät valinneet häntä, hän alkoi etsiä ensimmäisen Spinjitzu-mestarin hautaa todistaakseen arvoisuutensa. Mutta hän sai surmansa Epätoivon luolassa ja päätyi kummituksena vangiksi Kirottuun maailmaan. Anacondrai-kenraalien henkien vapauduttua, Morro vapautui itsekin ja riivasi Lloydin ruumiin käyttääkseen tätä ensimmäisen Spinjitzu-mestarin haudan ja Maailmakristallin löytämisessä, jolla vapauttaa Ylhäisin. Kuoli annettuaan itsensä upota mereen Ylhäisen mukana.
 • Wrayth: Ketjumestari, joka omistaa lentävän aavepyörän.
 • Bansha: Mielenhallintaa osaava kummitusvelhotar ja miekkamestari.
 • Ghoultar: Voimakas mutta yksinkertainen viikatemestari.
 • Sielun Jousiampuja: Hyvin vanha jousimestari ja Morron oikeankädenmies.
 • Attila, Hackler, Ming ja Spyder: Kummitusninjoja.
 • Cowler, Pitch, Wail ja Yokai: Kummitussotureita.

Taivasmerirosvot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rikollisjoukko, jota johtaa toisesta maailmasta tullut djinni nimeltä Nadakhan.

 • Nadakhan: Ilkeä djinni ja kotivaltakuntansa Djinjagon prinssi, jonka kapteeni Soto oli alun perin vanginnut Tyranin teekannuun, kunnes Kirotusta maailmasta paennut Clouse vapautti hänet. Lavastettuaan Ninjat rikollisiksi, hän varastaa Maailmankristallin ja vapauttaa muut taivasmerirosvot. Huomatessaan Kirotun maailman tuhoutumisen johtavan kotimaailmansa tuhoutumiseen, hän saa isältään Sielujen miekan, ja päättää vallata Ninjagon uudeksi kodikseen.
 • Flintlocke: Nadakhanin oikeankädenmies ja taivasmerirosvojen yliperämies. Hänellä on komeat viikset.
 • Doubloon: Taivasmerirosvojen kenraali, joka oli ennen varas. Nadakhanin taikojen vuoksi hänellä on nyt kasvoillaan kaksi naamiota, joten hän voi näyttää vain iloiselta tai surulliselta. Hän ei puhu koskaan.
 • Clancee: Hermostunut, puujalkainen käärme, taivasmerirosvojen alimpia jäseniä.
 • Cyren: Taivasmerirosvo, joka osaa lumota muita laulullaan.
 • Sqiffy: Tavallinen kansalainen, joka päätti liittyä taivasmerirosvoihin.
 • Bucko: Tavallinen kansalainen, joka päätti liittyä taivasmerirosvoihin.
 • Dogshank: Alun perin tavallinen nainen, jonka Nadakhan muutti valtavaksi hirviöksi.
 • Apinailkimys: Taivasmerirosvojen mekaanikko.

Lohikäärmeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alun perin neljä lohikäärmettä vartioivat Spinjitzun kultaisia aseita. Aseiden löydyttyä Ninjat kouluttivat niistä pilottijaksoissa itselleen ratsut. 4. kaudella Ninjat ja elementaalimestarit oppivat luomaan elementtienergiastaan omat lohikäärmeet.

 • Flame: Kain lohikäärme, joka vartioi ennen Tulimiekkaa.
 • Wisp: Jayn lohikäärme, joka vartioi ennen Salamanunchakua.
 • Rocky: Colen lohikäärme, joka vartioi ennen Järistysviikatetta.
 • Shard: Zanen lohikäärme, joka vartioi ennen Jääshurikenejä.
 • Ultralohikäärme: 1. kauden alussa Flame, Wisp, Rocky ja Shard lähtivät Henkilahteen kasvaakseen aikuisiksi. Aikuisina ne sulautuivat yhteen nelipäiseksi Ultralohikäärmeeksi, joka toimi pääosin Vihreän Ninjan ratsuna. Ninjojen lähtiessä Pimeyden saarelle, Ultralohikäärme jäi Ninjagoon.
 • Kultainen lohikäärme: Henki, jonka voimia Ensimmäinen Spinjitzu-mestari aikoinaan kanavoi. Myöhemmin Lloyd sai saman voiman Kain, Jayn, Colen ja Zanen kanavoitua voimia häneen.

Spinjitzun kultaiset aseet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen Spinjitzu-mestari takoi nämä aseet Kultavuorilta kerätystä kullasta ja kyllästi niiden voimat Valon temppelissä. Näillä aseilla hän loi Ninjagon. Kukin kultainen ase hallitsee yhtä neljästä elementistä: tuli, salama, maa ja jää. Lisäksi ne hehkuvat vihreinä kun Vihreä Ninja on lähistöllä. Spinjitzu-voimat tulevat kuitenkin niiden käyttäjistä itsestään. Aseet ovat vain välineitä niiden kanavointiin. Ensimmäisen Spinjitzu-mestarin pojanpoikana ja Vihreänä Ninjana Lloyd Garmadon on perinyt aseiden voiman.

Aseet ovat:

 • Tulimiekka: Kain ase, joka ampuu tulipalloja ja herättää nukkuvia tulivuoria. Löydetty Tulitemppelistä. Voi muuntua Teräpyöräksi.
 • Salamanunchaku: Jayn ase, joka antaa sähköiskuja. Löydetty Leijuvista raunioista. Voi muuntua Myrskyalukseksi.
 • Järistysviikate: Colen ase, joka aiheuttaa maanjäristyksiä osuessaan maahan. Löydetty Epätoivon luolasta. Voi muuntua Hyökkäysvaunuksi.
 • Jääshurikenit: Zanen aseet, jotka jäädyttävät. Löydetty Jääaavikolta. Voi muuntua Lumikelkaksi.

Taistelussa Great Devoureria vastaan Garmadon sai kultaiset aseet ja saavuttuaan Kultavuorille hän takoi niistä sauvan, jota hän kutsui mega-aseeksi. Sitä ei voi käyttää tuhoamiseen, vain luomiseen. Ja silloinkin vain kerran päivässä, koska se uuvuttaa käyttäjänsä. Lopulta hän yritti muuttaa sillä menneisyyttä. Mutta Ninjat lähettivät sen menneisyyden kultaisilla aseilla avaruuteen.

Löydettyään Valon temppelin Kai, Jay, Cole ja Zane saavat uusiksi aseikseen kultaiset Elementtimiekat, joiden terät muistuttavat heidän omia elementtejään. Näillä he myös antoivat Lloydille kyvyn käyttää Kultaisen lohikäärmeen voimia. Myöhemmin miekat paljastuivat myös avaimeksi holviin, jossa Ensimmäisen Spinjitzu-mestarin mekaanista taisteluhaarniskaa säilytettiin.

Vuosien päästä, kun Overlord teki paluun ja pyrki saamaan uuden ruumiillisen muodon, hän matkusti avaruuteen noutamaan uuden ruumiinsa viimeistelemiseksi yhteensulaneet aseet asteroidilta, jonne ne olivat päätyneet. Ne sulatettiin Overlordille Kultaisen mestarin haarniskan osiksi, mutta ne tuhoutuivat lopullisesti Overlordin mukana.

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäiset äänet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Vincent Tong  … Kai, Chokun, Lizaru, Spitta, Kivisoturi, sivuäänet  
 Michael Adamthwaite  … Jay, Bolobo, postimies, Mezmo, Lasha, Wrayth, opaspapukaija, Kivisoturi, sivuäänet  
 Kirby Morrow  … Cole, Lou (Colen isä), Gravis (4. kauden jakso 3), Invizable, Ash, Bytar, Chokun, sivuäänet  
 Brent Miller  … Zane, Mezmo, Snike, perämies, sivuäänet  
 Jillian Michaels  … Lloyd, Edna Walker (Jayn äiti), Selma, sivuäänet  
 Kelly Metzger  … Nya, sivuäänet  
 Paul Dobson  … Sensei Wu, Neuro, Jacob Pevsner, Acidicus, Rattla, No Eyed Pete, kenraali Kozu, Kivisoturi, Ghoul Tar, Rufus McCallister, vankilanjohtaja Noble, sivuäänet  
 Mark Oliver  … Lordi/Sensei Garmadon, tohtori Julien (Zanen isä), Gravis (4. kauden jakso 10), sivuäänet  
 Kathleen Barr  … Misako, Brad Tudabone, Gene, Bansha  
 Alan Marriott  … Dareth, kapteeni Soto, Kivisoturi, sivuäänet  
 Lee Tockar  … Cyrus Borg  
 Jennifer Hayward  … P.I.X.A.L.  
 Heather Doerksen  … Skylor  
 Brian Dobson  … Ronin, Zugu, Sielun Jousimapuja  
 Michael Kopsa  … Samukai  
 Brian Drummond  … Kruncha, Nuckal  
 Trevor Devall  … Krazi, luurangot  
 Michael Dobson  … Pythor, Wyplash, Samurai X  
 Ian James Corlett  … Skales, mestari Chen, Mezmo, Fang-Suei, Chokun  
 John Novak  … Slithraa, Skalidor, sivuäänet  
 Mackenzie Gray  … Fangtom, Mystake, sivuäänet  
 Andrew Francis  … Morro, Shadow  
 Alyssya Swales  … Skales Jr. (Skalesin poika)  
 Scott McNeil  … Overlord, Clouse, Karlof, Arcturus, Kivisoturi  
 Richard Newman  … kenraali Cryptor  
 Michael Donovan  … Eyezor, mestari Yang  
 Alessandro Juliani  … Kapau/Kapau'rai  
 Ian Hanlin  … Chope/Chop'rai  
 Colin Murdock  … Ed Walker (Jayn isä), sivuäänet  
 Doron Bell  … Griffin Turner  
 Maryke Hedrikse  … Camile  
 Cathy Weseluck  … Patty Keys, sivuäänet  
 Kelly Sheridan  … Gayle Gossip, sivuäänet  

Suomenkieliset äänet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Max Ovaska  … Kai (pilottijaksot, kaudet 1–3, 4. kauden jaksot 1–4 ja 5. kausi)  
 Petrus Kähkönen  … Kai (4. kauden jaksot 5–10)  
 Samuel Harjanne  … Jay (pilottijaksot, kaudet 1–3), sivuäänet  
 Antti Lang  … Jay (kaudet 4–5)  
 Chike Ohanwe  … Cole, sivuäänet  
 Ilkka Villi  … Zane, Ed Walker (1. kausi), Gravis, sivuäänet  
 Henri Piispanen  … Lloyd, nuori Lordi Garmadon, sivuäänet  
 Henni-Liisa Stam  … Nya, sivuäänet  
 Santtu Karvonen  … Sensei Wu, otsikot (kaudet 1–4), Ed Walker (kaudet 2–3), No Eyed Pete  
 Markus Bäckman  … Lordi/Sensei Garmadon, Skalidor (1. kausi), posteljooni (1. kauden jaksot 2 ja 7), tohtori Julien (1. kausi), Lou, otsikot (pilottijaksot), Arcturus, Eyezor, sivuäänet  
 Ella Pyhältö  … Misako, Skylor, Edna Walker, Mystake (1. kausi), Patty Keys, Gayle Gossip, Skales Jr., sivuäänet  
 Tero Koponen  … Dareth, kenraali Cryptor, Clouse, Morro, Chope/Chop'rai, Bolobo, posteljooni (3. kausi), vankilanjohtaja Noble (4. kausi), sivuäänet  
 Aku Laitinen  … Cyrus Borg, mestari Chen, Fangtom, Nuckal (4. kausi), tohtori Julien (kaudet 2 ja 3), kapteeni Soto, Rufus McCallister, Mystake (2. kausi), Zugu, Sielun Jousiampuja, sivuäänet  
 Raili Raitala  … P.I.X.A.L., Selma, Camile, Bansha, sivuäänet  
 Rauno Ahonen  … Samukai, vankilanjohtaja Noble (2. kausi), sivuäänet  
 Mikael Eklund  … Kruncha (pilottijaksot, kaudet 1–2), Slithraa, Skalidor (2. kausi), kenraali Kozu, perämies, sivuäänet  
 Peter Pihlström  … Nuckal (pilottijaksot, kaudet 1–2), Kruncha (4. kauden 1. jakso), Acidicus, Griffin Turner, Neuro, Jacob Pevsner, posteljooni (1. kauden jakso 13), opaspapukaija, Brad Tudabone, sivuäänet  
 Tommi Haapaniemi  … Pythor, Overlord, Acidicus (4. kausi), Gene, herra Kalpea/Invizable, Kapau/Kapau'rai, sivuäänet  
 Juha-Pekka Mikkola  … Skales, Karlof, Ash, Shadow, Ronin, sivuäänet  

[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Legot tulevat telkkariin Telvis.fi. Viitattu 26.12.2015.
 2. Lego’s Ninjago Gets a Movie IGN UK. 27.6.2013. Viitattu 26.12.2015. (englanniksi)
 3. Näytetty lopputeksteissä 1. kauden jaksosta 9 asti