Luettelo animaatiosarjan Lego Ninjago jaksoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo animaatiosarja Lego Ninjagon jaksoista.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pilottijaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Nimi Ensiesitys Suomen ensiesitys
1 "Ninjan taito" (engl. Way of the Ninja) 14. tammikuuta 2011 14. tammikuuta 2011
Manalan entinen kuningas, Samukai, hyökkää luurankosotureineen Ignacian kylään ja vie Neljä Asetta -kaupan omistajan, Kain, sisaren, Nyan, sekä kartan, jonka Sensei Wu kertoo johdattavan kultaisten aseiden kätköpaikkoihin. Samukai paljastuu alistuneensa Lordi Garmadonin, Manalaan karkotetun Wun pahan veljen alaisuuteen. Wu johdattaa Kain luostariin ja alkaa kouluttaa tätä ninjaksi.
2 "Kultainen ase" (engl. The Golden Weapon) 14. tammikuuta 2011 21. tammikuuta 2011
Kai tapaa muut Sensei Wun oppilaat: Jayn, Colen ja Zanen. Heistä on tarkoitus tulla Spinjitzu-mestareita. He löytävät ensimmäisen kultaisen aseen, Järistysviikatteen, Epätoivon luolasta. Mutta vastoin Wun neuvoja he käyttävät Viikatetta selvitäkseen taistelusta sitä vartioivaa lohikäärmettä vastaan.
3 "Varjokuningas" (engl. King of Shadows) 14. tammikuuta 2011 28. tammikuuta 2011
Sensei Wu ja Ninjat onnistuvat löytämään Jääaavikolta Jääshurikenit sekä Leijuvilta raunioilta Salamanunchakun. Yöllä Lordi Garmadonin varjo johdattaa Kain Tulitemppeliin, Tulimiekan kätköpaikkaan. Kai onnistuu pelastamaan siskonsa. Mutta estääkseen Garmadonia tuomasta kultaisia aseita yhteen, Wu lähtee Manalaan Tulimiekka mukanaan. Samaan aikaan Samukai joukkoineen onnistuu viemään muilta Ninjoilta loput aseet.
4 "Kohtalon aseet" (engl. Weapons of Destiny) 14. tammikuuta 2011 4. helmikuuta 2011
Kai onnistuu kesyttämään Tulimiekkaa vartioineen lohikäärmeen ja suostuttelemalla muita Aseita vartioineet lohikäärmet apuun, he lähtevät Manalaan pelastamaan Sensei Wun. He voittavat luurangot Luomisen tornadolla, Spinjitzun voimakkaimmalla liikkeellä. Samaan aikaan Wu käy taistelua Samukaita vastaan, jolla on kolme kultaisista aseista. Samukai voittaa ja ottaa Tulimiekan aikoen sen jälkeen pettää Lordi Garmadonin. Mutta Samukai ei kestä kaikkia neljää asetta ja tuhoutuu aiheuttaen samalla aika-avaruushalkeaman, jonka kautta Garmadon pääsee pakenemaan Manalasta. Ninjat palaavat omaan maailmaansa ja lupaavat valmistautua Garmadonin paluuseen.

Minielokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Julkaistiin ainoastaan Ninjagon nettisivuilla, eikä niitä jälkiäänitetty suomeksi. Niiden tapahtumat sijoittuvat pilottijaksojen sekä 1. kauden väliin.

# Nimi Ensiesitys
1 "Sepän salaisuudet" (engl. Secrets of the Blacksmith) 1. syyskuuta 2011
Nya valmistautuu muuttamaan luostariin ja lähtee hakemaan tavaroitaan Neljä Asetta -kaupasta, jossa hän kohtaa Wyplashin ja muutaman muun luurangon.
2 "Lohikäärmeninjan lento" (engl. Flight of the Dragon Ninja) 8. syyskuuta 2011
Ninjat kilpailevat Sensei Wun poissa ollessa siitä kuka lentää lohikäärmeellään muita nopeammin. He päättävät myöhemmin, että kilpailu uusittaisiin kuukausittain.
3 "Uudet Spinjitzu-Mestarit" (engl. The New Masters of Spinjitzu) 15. syyskuuta 2011
Luurangot Kruncha ja Nuckal päättävät varastaa kultaiset aseet, mutta eivät kykene hallitsemaan niitä.
4 "Manalan vallanvaihto" (engl. An Underwordly Takeover) 21. syyskuuta 2011
Cole miettii kuinka Lordi Garmadon sai luurangot hallintaansa. Wu kertoo kuinka Garmadon Manalaan jouduttuaan joutui taisteluun Samukaita vastaan. Mutta Garmadon voitti helposti ja nousi luurankojen johtajaksi.
5 "Paluu Tulen temppeliin" (engl. Return to the Fire Temple) 28. syyskuuta 2011
Kai ja Nya luulivat tulilohikäärmeensä, Flamen, ikävöivän kotiin, koska se vei heidät Tulitemppeliin. Mutta sitten he huomasivat temppelissä salaisen sisäänkäynnin Manalaan. Wyplash yrittää päästä sen läpi, mutta Flame tuhoaa sisäänkäynnin.
6 "Veljesten välinen taistelu" (engl. Battle Between Brothers) 5. lokakuuta 2011
Zane huomaa Sensei Wun pukeutuneen nuoruudessa käyttämäänsä kimonoon. Wu kertoo kuinka Garmadon yritti eräänä yönä varastaa kultaiset aseet ja Wu yritti estää sen. Alkoi kaksintaistelu. Garmadon oli voittamaisillaan, kunnes Wun kimonon suojausloitsu iski Garmadoniin salaman, joka antoi tälle nykyisen ulkomuotonsa ja karkotti tämän Manalaan.

Ensimmäinen tuotantokausi: Käärmeiden nousu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kukin kauden jaksoista on esitetty Suomessa kahteen osaan jaettuna. Kunkin jakson molemmat osat on näytetty samana päivinä.

# Nimi Ensiesitys Suomen ensiesitys
1 "Käärmeiden nousu" (engl. Rise of the Snakes) 2. joulukuuta 2011 31. maaliskuuta 2012
Ninjat joutuvat vetäytymään aiemmasta voitostaan alkaneesta laiskuudestaan Lordi Garmadonin pojan, Lloydin, takia. Lloyd alkaa etsiä kärmeisten, muinaisten käärmeihmisten, holveja. Samaan aikaan Ninjat löytävät Sensei Wun salaisen käärön ja saavat kuulla Garmadonin kukistajaksi tarkoitetusta Vihreästä Ninjasta. Lloyd löytää yhden kärmeisheimon, Hypnobrain, holvin ja avaa sen. Heimon kenraali, Slithraa, hypnotisoi vahingossa itsensä ja alistuu Lloydin tahdon alle. Ninjat kohtaavat Hypnobrait ja saavat Slithraan kenraalisauvan haltuunsa.
2 "Koti" (engl. Home) 2. joulukuuta 2011 7. huhtikuuta 2012
Zane löytää salaperäisen haukan opastamana puumajaan, jonka Hypnobrait ovat rakentaneet Lloydille. Ninjat tuhoavat sen, mutta hypnotisoitu Cole alkaa hyökätä muiden kimppuun. Sensei Wun pyhän huilu vapauttaa Colen hypnoosista ja ajaa kärmeiset pois. Mutta nämä olivat ehtineet polttaa luostarin ja vieneet kenraalisauvansa. Varakenraali Skales haastaa Slithraan kaksintaisteluun heimon johtajuudesta. Hän voittaa ja uudeksi kenraaliksi noustuaan hän karkottaa Lloydin. Zane löytää Ninjoille uuden päämajan: laivan nimeltä Destiny's Bounty (leluversiossa Kohtalon laiva).
3 "Käärmeen purema" (engl. Snakebit) 25. tammikuuta 2012 14. huhtikuuta 2012
Lloyd vapauttaa toisen kärmeisheimon, Fangpyren ja nämä hyökkäävät Jayn vanhempien, Edin ja Ednan, romuttamolle. Seuraavana aamuna Ninjat lähtevät kohti romuttamoa, mutta ilman lohikäärmeitä, koska nämä joutuvat lähtemään Henkilahteen. Ninjat saapuvat romuttamolle, jossa Fangpyret ovat rakentaneet sotakoneita ja myrkyttäneet Edin ja Ednan, jotka ovat muuttumaisillaan kärmeisiksi.
4 "Älä luota käärmeeseen" (engl. Never Trust a Snake) 1. helmikuuta 2012 21. huhtikuuta 2012
Fangpyrejen liittouduttua Hypnobraiden kanssa, Lloyd päättää vapauttaa Anacondraiden heimon, mutta heimon kärmeisistä on elossa enää vain sen kenraali, Pythor. Pythor teeskentelee olevansa Lloydin puolella ja auttaa tätä virittämään Ninjoille ansan Darklyn pahojen poikien kouluun. Mutta Ninjojen välytettyä ansan, Pyhtor vie kärmeisten holvien sijainnit osoittavan kartan ja pakenee. Sensei Wu onnistuu saamaan Lloydin luopumaan pahoista tavoistaan ja jäämään Ninjojen luokse.
5 "Huhun mahti" (engl. Can of Worms) 8. helmikuuta 2012 28. huhtikuuta 2012
Pythor vapauttaa kaksi viimeistä kärmeisheimoa: Constrictait ja Venomarit. Tutkiessaan Constrictaiden holvia, Cole ja Zane löytävät kirjoituksen Great Devourerista, muinaisesta käärmeestä, joka voi nielaista koko Ninjagon. Venomarien holvin luona Ninjat menettävät pyhän huilun ja joutuvat ansaan, josta Samurai X pelastaa heidät. Myöhemmin Ninjat onnistuvat huhuja hyväksikäyttäen estämään kärmeisheimojen yhdistymisen toistaiseksi.
6 "Käärmekuningas" (engl. The Snake King) 15. helmikuuta 2012 5. toukokuuta 2012
Pythor löytää Ouroborosin kadonneen kaupungin ja nousee Käärmekuninkaaksi, kaikkien kärmeisten johtajaksi. Lloyd lähtee salaa seuraamaan kärmeisiä, mutta joutuu näiden vangeiksi. Ninjat ovat saaneet uudet ZX-asut ja he pyrkivät selvittämään Samurai X:n henkilöllisyyden. Epäonnistuttuaan Lloydin pelastamisessa Kai saa selville Nyan olevan Samurai X.
7 "Tik tak" (engl. Tick Tock) 22. helmikuuta 2012 12. toukokuuta 2012
Sensei Wu lähtee etsimään apua kärmeisten voittamiseksi. Samaan aikaan Ninjat löytävät haukkaa seuraamalla puun sisään rakennetun ja aution työpajan, jossa Zane saa tietää olevansa robotti. Saatuaan selville lisää menneisyydestä hän auttaa ystäviään tuhoamaan aluetta uhkaavat puusarvet ja löytää ensimmäisenä potentiaalinsa.
8 "Yrittänyttä ei laiteta" (engl. Once Bitten, Twice Shy) 7. maaliskuuta 2012 19. toukokuuta 2012
Sensei Wu on matkustanut Matkaajan teellä veljensä, Lordi Garmadonin, luokse ja kertonut tälle tilanteen. Nämä suuntavat oitis takaisin Ninjagoa kohti. Samaan aikaan Jaylla ja Nyalla on treffit Megamonsteri-huvipuistossa. Mutta Jay on saanut haavan Fangpyren luurangosta ja on muuttumaisillaan kärmeiseksi. Nyan suudelma kuitenkin parantaa hänet ja Jay löytää potentiaalinsa. Samaan aikaan kärmeiset löytävät ensimmäisen neljästä Great Devourerin herättämiseen tarvittavasta kynsiterästä.
9 "Laulavat Sepät" (engl. The Royal Blacksmiths) 14. maaliskuuta 2012 26. toukokuuta 2012
Kärmeiset huomaavat, että toinen kynsiterä on viety pois kätköpaikastaan. Ninjat lähtevät tapaamaan Colen isää, Louta. He yrittävät aluksi varastaa kynsiterästä tehdyn pokaalin, mutta Loun vuoksi he päättävät hankkia sen voittamalla Ninjagon kykykilpailun. Pythor kuitenkin vie kynsiterän. Mutta pelastaessaan isänsä, Cole löytää potentiaalinsa.
10 "Vihreä Ninja" (engl. The Green Ninja) 21. maaliskuuta 2012 2. kesäkuuta 2012
Sensei Wu palaa Lordi Garmadon mukanaan. Kun Garmadon päättää jäädä Bountyyn Lloydin löytymiseen saakka, Kain epäluottamus häneen on vahvempi kuin muilla. Samaan aikaa kärmeiset löytävät Tulitemppelin luota kolmannen kynsiterän. Kai ymmärtää lopulta luopua toiveestaan tulla Vihreäksi Ninjaksi ja kynsiterän saamisen sijaan pelastaa Lloydin löytäen samalla potentiaalinsa. Kai huomaa myös Lloydin olevan todellinen Vihreä Ninja. Mutta Wu ja Garmadon eivät iloitse tästä, koska heidän perheensä on yhä hajaantuneempi.
11 "Tyhjää täynnä" (engl. All of Nothing) 28. maaliskuuta 2012 9. kesäkuuta 2012
Pythor on ehtinyt viimeisen kynsiterän kätköpaikalle ensin. Ninjat päättävät etsiä kärmeisten piilopaikan ja viedä kolme muuta kynsiterää. Mutta he joutuvat ansaan. Lloydin pelastusyrityksen epäonnistuessa, Lordi Garmadon saapuu luurankojen kanssa taistelemaan Pythoria ja kärmeisiä vastaan. Ninjat onnistuvat saamaan kynsiterät ja niiden tuhoamiseksi he lähtevät kohti Soihtuvuorta. Mutta Pythor seuraa heitä salaa.
12 "Great Devourerin nousu, osa 1" (engl. The Rise of the Great Devourer) 4. huhtikuuta 2012 16. kesäkuuta 2012
Soihtuvuorella Pythor vie kynsiterät ja Ninjat lähtevät hänen peräänsä. Kärmeiset ottavat hallintaansa turistibussin ja muuttavat sen liikkuvaksi linnoitukseksi. Ninjojen taistellessa muita kärmeisiä vastaan, Sensei Wu yrittää yksin pysäyttää Pythorin. Mutta hän epäonnistuu ja Pythor onnistuu palauttamaan kynsiterät Ouroborosiin vapauttaen Great Devourerin. Sensei Wu kuitenkin varoittaa Devourerin tuhoavan myös kärmeiset ja pakottaa Pythorin joutumaan itsensä ohella Devourerin nielaisemaksi.
13 "Great Devourerin nousu, osa 2"; DVD:llä "Great Devourerin päivä" (engl. Day of the Great Devourer) 11. huhtikuuta 2012 23. kesäkuuta 2012
Ninjat yrittävät epätoivoisesti taistella Great Devoureria vastaan pelastaakseen Ninjagon. Mutta käärme tuhoaa Bountyn, eivätkä Ninjoen rakentama Yliäänirynnäkköalus tai Henkilahdesta palanneet lohikäärmeet pärjää sille. Lopulta Lordi Garmadon houkuttelee Ninjat antamaan kultaiset aseet ja tuhoaa Devourerin. Sensei Wu paljastuu jääneensä henkiin. Garmadon kuitenkin pakenee Aseet mukanaan ja Lloydin on hyväksyttävä se, että joutuisi taistelemaan omaa isäänsä vastaan.

Toinen tuotantokausi: Vihreän Ninjan perintö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2. kauden jaksot on julkaistu suomenkielisinä alkuvuodesta 2013 kolmella eri DVD:llä ja vuoden 2014 alussa ne julkaistiin kaksiosaisina myös Ruutu-sivustolla.

# Nimi Ensiesitys Suomen ensiesitys
14 "Pimeys nousee" (engl. Darkness Shall Rise) 18. heinäkuuta 2012 15. helmikuuta 2013 (DVD)
Ninjojen yrittäessä löytää uutta asuinsijaa, Garmadon korjaa Bountyn ja orjuuttaa kärmeiset, lukuun ottamatta niiden kenraaleja. Muut kenraalit hyökkäävät Ninjojen kimppuun, jotta Skales voisi samaan aikaan vangita Lloydin. Mutta yritys epäonnistuu ja Skales joutuu vankilaan. Samaan aikaan Garmadon matkustaa kultaisten aseiden syntypaikkaan, Kultavuorille, ja yhdistää aseet yhdeksi mega-aseeksi tuhotakseen Ninjat ja Wun estääkseen Lloydin koulutuksen.
15 "Piraatit vastaan Ninjat" (engl. Pirates vs. Ninja) 25. heinäkuuta 2012 15. helmikuuta 2013 (DVD)
Vuosia sitten Bountyn alkuperäiset omistajat, kapteeni Soton piraatit, etsivät Pimeyden saareksi kutsuttua paikkaa, mutta heidän aluksensa teki haaksirikon Ninjagoon. Nykypäivänä Garmadon kokeilee Mega-asettaan. Mutta herättäessään vahingossa Soton ja piraatit kuolleista, hän huomaa Mega-aseen toimivan vain kerran päivässä ja kykenevän vain luomaan. Piraatit vangitsevat välittömästi Garmadonin ja kärmeiset. Ninjat löytävät väliaikaisen päämajan Suursensei Darethin Mojo Dojosta. Piraattien ryöstäessä Ninjago Cityä Dareth yrittää pysäyttää heidät, mutta jää vangiksi ja Ninjat lähtevät pelastamaan. Taistelun aikana Lloyd oppii Spinjitzun. Piraatit päätyvät vankilaan, mutta Garmadon pakenee.
16 "Kaksoisolennot" (engl. Double Trouble) 1. elokuuta 2012 15. helmikuuta 2013 (DVD)
Garmadon luo Mega-aseellaan Ninjoista pahat kaksoisolennot ja lähettää nämä tuhoamaan aidot Ninjat. Samaan aikaan Lloyd saa kirjeen entisistä tovereiltaan Darklyn pahojen poikien koulusta ja kuulee tämän oppilaiden luopuvan pahuudesta. Tämä osoittautuukin ansaksi ja pojat yrittävät kääntää Lloydin takaisin puolelleen. Lloyd saa kuitenkin pojat muuttamaan tapansa ja nämä valmistavat itselleen ninja-asut auttaen Ninjoja tuhoamaan pahat kaksoisolennot.
17 "Ninjakuularalli" (engl. NinjaBall Run) 8. elokuuta 2012 15. helmikuuta 2013 (DVD)
Darethin Mojo Dojo on purku-uhan alla, eikä Darethilla ole rahaa. Ninjat päättävät hankkia rahaa osallistumalla Ninjakuularalliin, massiiviseen kilpa-ajoon Ninjagon läpi. Lloyd osallistuu ratsullaan, Ultralohikäärmeellä, ja muut Ninjat Yliäänirynnäkköaluksellaan. Garmadon aikoo estää Ninjojen aikeet osallistumalla itse. Kisan aikana Jayn vanhemmat kolaroivat, mutta antavat lopun polttoaineestaan Ninjoille sekä nokkakoristeen. Garmadon käyttää Mega-asetta hidastaakseen Yliäänirynnökkäalusta, mutta Kai aktivoi sen lentomoottorit. Nokkakoristeen ansiosta Ninjat voittavat ja Lloyd ottaa Bountyn takaisin Ninjojen haltuun. Kärmeisten, mukaan lukien vankilasta paenneen Skalesin, avulla Garmadon pääsee kuitenkin taas pakoon.
18 "Lasten leikkiä" (engl. Child's Play) 15. elokuuta 2012 15. helmikuuta 2013 (DVD)
Lloydia masentaa se, että hän joutuu hiomaan Spinjitzu-taitojaan, kun muut lapset vain leikkivät. Samaan aikaan Garmadon herättää mega-aseellaan muinaisen olennon, Grundelin, fosiileista jälleen henkiin. Säde osuu kuitenkin myös Ninjoihin muuttaen nämä lapsiksi. Saatuaan tietää mitä on tapahtunut, Lloyd vie heidät sarjakuvakauppias, Rufus "Mother Doomsday" McCallisterin, luokse. Rufuksella on leluvalomiekkoja Grundelin pysäyttämiseksi, mutta antaa ne vain, jos Ninjat voittavat tietokilpailun. Kuultuaan asiasta Sensei Wu ja Nya hakevat Mystakelta Huomisen teetä, muuttaakseen Ninjat taas vanhemmiksi ja Grundelin taas fossiileiksi. Mutta käyttäessään Teetä Lloyd itsekin saa sitä päälleen ja muuttuu vanhemmaksi.
19 "Väärä aika, väärä paikka" (engl. Wrong Place, Wrong Time) 22. elokuuta 2012 15. helmikuuta 2013 (DVD)
Kouluttaessaan Lloydia Ninjat huomaavat kärmeisten valmistelevan Ouroborosissa uutta hyökkäystä. Ninjojen saavuttua paikalle, Garmadon päättää matkustaa Mega-aseellaan menneisyyten varmistaakseen, ettei Lloydista koskaan olisi tullut Vihreää Ninjaa. Estääkseen häntä Ninjat lähtevät perään. Garmadon yrittää estää Samukaita kidnappaamasta Nyaa, mutta Ninjat varoittavat menneisyyden Sensei Wuta. He saavat Nyan kidnappauksen toteutumaan, mutta Garmadon liittoutuu menneisyyden itsensä kanssa ja aikoo tuhota Tulitemppelillä menneisyyden Kain. Mutta Ninjat käyttävät menneisyyden itseltään vietyjä kultaisia aseita mega-asetta vastaan, jolloin se sinkoutuu avaruuteen. Palattuaan nykyisyyteen Ninjat huomaavat vain yhden asian muuttuneen: Lloyd ei muista mega-aseen olemassaoloa.
20 "Kiviarmeija" (engl. The Stone Army) 3. lokakuuta 2012 15. helmikuuta 2013 (DVD)
Menetettyään mega-aseensa Garmadon päättää lähteä etsimään kapteeni Soton mainitsemaa Pimeyden saarta. Matkalla Skales tönäisee hänet ulos Kalkkarokopterista ja niin kärmeiset vapautuvat Garmadonin vallasta. Samaan aikaan Ninjat tapaavat Ninjago Cityn museossa Misakon, Lloydin äidin, joka kertoo pyrkineensä estämään Lloydin ja Garmadonin välisen kaksintaistelun. Hän kertoo Overlordista ja tämän luomuksista, Kivisotureista, joita vastaan ensimmäinen Spinjitzu-mestari taisteli. Spinjitzu-mestari oli halkaissut Ninjagon kahtia. Overlord ja suurin osa Kivisotureista jäivät pimeälle puoliskolle, josta tuli Pimeyden Saari. Great Devourerin myrkky herättää museoon tuodun jättiläismäisen Kivisoturin taas eloon. Spinjitzu-voimat eivät kuitenkaan tehoa siihen. Mutta Lloyd saa houkuteltua sen käytävään, jonka lattia on ontto. Tämän jälkeen Misako pääsee sopuun poikansa kanssa ja liittyy ryhmään. Samaan aikaan Garmadon ajautuu Pimeyden saarelle ja Overlordin äänen opastamana nostaa mereen vajonneen osan Pimeyden saaresta taas pinnalle.
21 "Päivä, jona Ninjago pysähtyi" (engl. The Day That Ninjago Stood Still) 10. lokakuuta 2012 15. helmikuuta 2013 (DVD)
Skales kruunataan uudeksi Käärmekuninkaaksi. Hän aikoo tuhota koko Ninjago Cityn kaivaitumalla sen perustuksiin. Hän löytääkin holvin täynnä Kivisotureita, jotka heräävät Great Devourerin myrkyn vaikutuksesta ja lähtevät holvista sulkien sen perässään ja jättäen kärmeiset jälleen vangiksi maan alle. Kivisoturien noustessa pinnalle taistelu niitä vastaan osoittautuu niin mahdottomaksi, että Ninjat päättävät taistelemisen sijaan evakuoida kaupungin. Samaan aikaan Garmadon kiipeää Pimeyden saaren korkeimmalle huipulle, josta hän löytää valtavan telluuriota muistuttavan Kohtalon kellon, jota pidättelee Varjojen kypärä. Jos Kypärä poistetaan, Kello alkaisi laskea aikaa Ratkaisevaan taisteluun. Garmadon ottaa Kypärän ja saa siten Kiviarmeijan komentoonsa.
22 "Viimeinen matka" (engl. The Last Voyage) 17. lokakuuta 2012 15. helmikuuta 2013 (DVD)
Ninjat huomaavat Pimeyden Saaren nousseen merestä ja lähettävät Zanen haukan tutkimaan. Misako kertoo Valon temppelistä, jossa kultaisten aseiden voima kyllästettiin. Siellä Kai, Jay, Cole ja Zane saisivat uudet aseet, jotta voisivat ladata Lloydille täyden voiman. Temppeli sijaitsee Pimeyden saarella, joten he lähtevät sinne. Edellä lentänyt Zanen haukka joutuu Kivisoturien kynsiin. Lisäksi Bounty ajautuu myrskyyn, jossa meritähtiä muistuttavat pedot, nimeltään starteethit, vahingoittavat laivaa. Se ajautuu majakkasaarelle, josta he löytävät Zanen isän, tohtori Julienin. Hän kertoi, että kun oli sammuttanut Zanen muistikytkimen ja kuolemaisillaan, Samukai oli elvyttänyt hänet ja pakottanut rakentamaan luurangoille sotakoneita. Estääkseen paon saarelta, luurangot olivat jättäneet kahlitsemansa Leviathanin vartioimaan. Tohtori Julien häpesi tekojaan, mutta Zane oli iloinen nähdessään isänsä. Tohtori Julienin autettua korjaamaan Bountyn kärsimät vahingot, Leviathan hyökkää heidän kimppuunsa. Mutta Zane sukelsi mereen ja vapautti sen kahleista. Vastapalveluksena Leviathan päästi Ninjat menemään ja tohtori Julien mukanaan he jatkoivat matkaa kohti Pimeyden saarta.
23 "Pimeyden saari" (engl. Island of Darkness) 24. lokakuuta 2012 15. helmikuuta 2013 (DVD)
Ninjat ovat saapuneet Pimeyden saarelle ja alkavat Misakon kääröjen joukossa olleen medaljongin avulla etsiä Valon temppeliä. Samaan aikaan Overlord varoittaa Garmadonia Ninjojen saapumisesta. Pelastettuaan Zanen haukan Ninjat lähtevät Lloyd mukanaan kohti Temppeliä tohtori Julienin rakentamilla Colen Maaporalla ja Kain Palomekaanikko-robotilla. Päästyään Valon temppeliin, Ninjat löytävät seiniltä maalauksia kaikista heidän kokemistaan seikkailuista. He soittavat Rauhan soittimeksi kutsuttua kelloa ja saavat uudet elementtaaliasut. Kai, Jay, Cole ja Zane saavat uusiksi aseikseen elementtimiekat, joilla he antavat Lloydille Kultaisen lohikäärmeen voiman. Uusilla voimillaan heistä tulee tarpeeksi voimakkaita Kivisotureita vastaan. Mutta samaan aikaan Garmadon ja Overlord toteavat Kohtalon kellon ajanlaskun olevan jo lähellä loppua.
24 "Viimeinen toivo" (engl. The Last Hope) 7. marraskuuta 2012 15. helmikuuta 2013 (DVD)
Kohtalon kello on saavuttamassa nollan mutta Garmadonia harmittaa joutua taistelemaan omaa poikaansa vastaan. Edes Lloyd ei haluaisi taistella omaa isäänsä vastaan ja Misako kertoo löytäneensä ongelmaan ratkaisun. Hän kertoo Kohtalon Kellosta Ninjoille. Hän uskoo Kellon pysäyhtyvän, jos Varjojen kypärä palautetaan. Ninjat naamioituvat Kivisotureiksi ja teeskentelevät vanginneensa Misakon. Kivikenraali Kozu vie Misakon Garmadonin luokse ja Misako yrittää houkutella Garmadonia luopumaan valloitusaikeistaan. Misako saa Kypärän, mutta Ninjat paljastuvat. Nya saapuu Maaporalla yrittäen viedä Ninjat Kellon luokse. Kivisoturit ja Garmadon kuitenkin seuraavat heitä. Ninjat onnistuvat lyömään näiden sotakoneet ja Lloyd saapuu paikalle, mutta ei pysty vahingoittamaan isäänsä, joten Ninjat jatkavat matkaa Kellon luokse. Perillä Sensei Wu odottaa heitä. Kivisoturien estoista huolimatta he saavat Kypärän paikalleen, mutta Kello ehtii laskea nollaan. Nya joutuu Kivisoturien vangiksi, eikä Ninjoilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin valmistautua Ratkaisevaan taisteluun. Kellon vaikutuksesta Garmadonin uusi ase, Garmatron (leluversiossa Puskija), valmistuu.
25 "Overlordin paluu" (engl. Return of the Overlord) 14. marraskuuta 2012 15. helmikuuta 2013 (DVD)
Garmadonin uusi sotakone, Garmatron, on valmis. Ninjat päättävät palata pelastaakseen Nyan, mutta huomaavat Nyan muuttuneen Kivisoturien liittolaiseksi pimeän materian vaikutuksesta. Pidätellen häntä, he antavat Lloydille, Sensei Wulle ja Misakolle aikaa löytää Garmadon, joka aikoo ampua pimeällä materialla varustettuja ohjuksia Ninjagoon. He yrittävät kertoa Garmadonille, että jos hän horjuttaa tasapainon, Overlord pääsisi takaisin Ninjagoon. Garmadon kuitenkin sanoo, ettei Great Devourerin myrkyn vuoksi voi koskaan palata hyväksi ja ampuu ohjuksen. Mutta sitten Overlord paljastaa käyttäneensä Garmadonia hyväksi. Hän ottaa tämän ruumiin itselleen ja alkaa muuttaa tämän ruumiin matelijamaiseksi. Hän tuhoaa Bountyn ja johtaa tasapainon tuhosta auenneen portaalin läpi Kiviarmeijansa Ninjagoon.
26 "Spinjitzu-mestarin synty" (engl. Rise of the Spinjitzu Master) 21. marraskuuta 2012 15. helmikuuta 2013 (DVD)
Overlord saapuu Ninjago Cityyn ja kaupunki peittyy pimeään. Ninjat ovat haaksirikkoutuneina Pimeyden saarella. Haukka johdattaa heidät takaisin Valon temppeliin, josta he löytävät ensimmäiselle Spinjitzu-mestarille kuuluneen mekaanisen taisteluhaarniskan, jonka vain Lloyd osaa aktivoida. Ultralohikäärme saapuu Saarelle ja vie ryhmän takaisin Ninjagoon. Mutta heidän saapuessaan perille kaikki Ninjagon asukkaat Darethia lukuun ottamatta ovat muuttuneet pahoiksi. Dareth saa Varjojen kypärän haltuunsa ja vie Overlordilta Kiviarmeijan hallinnan. Ninjojen kiivetessä Overlordin linnoitusta kohti, Jay ja Cole altistuvat pimeälle materialle. Linnoituksessa Lloyd löytää potentiaalinsa ja tulee Äärimmäiseksi Spinjitzu-mestariksi haastaen lohikäärmeeksi muuttuneen Overlordin kaksintaisteluun. Taistelun lopussa Overlord nielaisee Lloydin, mutta Lloyd valaisee Overlordin sisältäpäin voittaen hänet ja palauttaen Ninjagon entiselleen. Garmadon selvisi ja oli puhdistunut paitsi Overlordin varjosta, myös Great Devourerin myrkystä. Ninjat iloitsevat voitostaan ja vannovat jatkavansa Ninjagon suojelemista.

Kolmas tuotantokausi: ReBOOTED[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Nimi Ensiesitys Suomen ensiesitys
27 "Paluu uuteen" (engl. The Surge) 29. tammikuuta 2014 25. heinäkuuta 2014 (DVD)
Keksijä Cyrus Borgin johdolla Overlordin tuhoaman Ninjago Cityn tilalle on rakennettu New Ninjago City, joka on teknologian keskus. Ninjat, Sensei Wu, Nya ja Dareth ovat nyt opettajia Sensei Wun akatemiassa (perustettu Darkleyn tilalle). He saapuvat kierrokselle Borgin tehtaaseen ja Ninjat saavat häneltä uudet asut sekä Teknomiekat. Yhtäkkiä tehtaan koneistot hyökkäävät heidän kimppuunsa. Borg paljastaa Ninjoille, että tietokonevirukseksi muuttunut Overlord oli vallannut tehtaan ja sanoi, ettei hän saisi saada Teknomiekkoja käsiinsä. Ninjat sekä apuun tullut Lloyd saavat ne vietyä pois kaupungista, mutta Sensei Wu joutuu vangiksi ja Overlord valtaa Borgin ruumiin.
28 "Hiljaisen nyrkin tie" (engl. The Art of the Silent Fist) 29. tammikuuta 2014 25. heinäkuuta 2014 (DVD)
Overlord etsii Sensei Wun muistista tietoa Ninjojen sijainnista ja saa selville heidän paenneen Sensei Garmadonin luostariin. Borgin assitentti, P.I.X.A.L., löytää heidät, mutta Zane vapauttaa hänet Overlordin vallasta. Hän kertoo myös, että Teknomiekat ovat ainoa keino tuhota Overlordin virus-muoto. Ninjat päättävät palata New Ninjago Cityn sammuttaakseen sieltä kaiken virran ja kohtaavat Overlordin rakentaman nindroidiarmeijan. Samaan aikaan Garmadon ja Lloyd pakenevat mech-lohikäärmettä.
29 "Sähkökatkos" (engl. Blackout) 16. huhtikuuta 2014 25. heinäkuuta 2014 (DVD)
Ninjat ovat onnistuneet katkaisemaan sähköt New Ninjago Citystä ja vapauttamaan Cyrus Borgin Overlordin vallasta. Nyt he piielskelevät Jayn vanhempien luona ja Zane asentaa osan virtalähteestään P.I.X.A.L.:iin, jakaen samalla taistelukyvyistään tämän kanssa. Mutta salaperäinen Muukalainen herättää Overlordin uudelleen hänen tietonsa sisältävän kovalevyn avulla ja asentaa sähkökobran muuttamaan Wun pahaksi. Wu puolestaan herättää sähkökobrien avulla nindroidit, jotka hyökkäävät Ninjojen kimppuun romuttamolle. Samalla Lloyd yrittää oppia turvautumaan muuhunkin kuin vain Kultaisen lohikäärmeen voimiin.
30 "Kultaisen mestarin kirous" (engl. The Curse of the Golden Master) 16. huhtikuuta 2014 25. heinäkuuta 2014 (DVD)
Nindroidien jättämän valkoisen suomun perusteella Ninjat ovat saaneet selville Overlordin kovalevyn varastaneen olennon olevan joku kärmeisistä. Kuulustellessaan maan alta vapautuneita, mutta hyviksi kääntyneitä kärmeisiä, Ninjat kuulevat Kultaisen mestarin kirouksesta. Tarinan mukaan ilmaantuisi olento, joka saisi Ensimmäisen Spinjitzu-mestarin veroiset voimat, mutta ei veroistaan vastustajaa pysäyttämään häntä. Käyttämällä Haukkaa jäljittimenä Wu sekä Pythoriksi paljastunut Muukalainen löytävät Lloydin ja vangitsevat hänet.
31 "Matka Digiverseen" (engl. Enter the Digiverse) 13. heinäkuuta 2014 16. lokakuuta 2014 (DVD)
Overlord alkaa imeä Lloydin kultaisia voimia saadakseen uuden ruumiin ja tullakseen Kultaiseksi mestariksi. Sillä välin Pythor, Wu ja nindroidit aikovat hyökätä Borg-torniin. Ninjat matkustavat Cyrus Borgin ja P.I.X.A.L.in avulla digitaaliseen pelimaailma Digiverseen tuhotakseen digitaalisen Overlordin. Lloyd onnistuu jakamaan voimansa Ninjoille kyseiseen maailmaan Overlordin pysäyttämiseksi, mutta hän menettää 90 % voimistaan ja Borg joutuu jälleen aivopestyksi. Hänen onnistuu kuitenkin upottaa mech-lohikäärme mereen.
32 "Koodinimi: Arcturus" (engl. Codename: Arcturus) 13. heinäkuuta 2014 16. lokakuuta 2014 (DVD)
Pyhtor ja nindroidit nostavat mech-lohikäärmeen merestä ja Overlord on saanut Lloydin voimien kautta uuden, mutta heikon limamaisen olomuodon. Ninjat palaavat Valon temppeliin, jossa Lloyd jakaa voimansa rippeet Kain, Jayn, Colen ja Zanen kanssa, jotka saavat elementaalivoimansa takaisin. He saavat selville nindroidien työstävän salaperäistä Arcturus-projektia Ouroborosin kaupungissa. He muistavat kuinka Spinjitzun kultaiset aseet päätyivät avaruuteen Garmadonin mega-aseen tuhoutumisen myötä ja tajuavat Overlordin aikovan matkustaa sinne noutamaan aseet tullakseen Kultaiseksi mestariksi. Nindroidit onnistuvat pääsemään avaruuteen, mutta Ninjat pääsevät alukseen heidän mukanaan.
33 "Tyhjiössä" (engl. The Void) 26. marraskuuta 2014 16. lokakuuta 2014 (DVD)
Ninjat ovat päässeet nindroidien avaruusaluksen apurakettien sisälle. Ainoana ilman happea selvityvänä Zane onnistuu hankkimaan muille astronauttipuvut sekä auttamaan nämä ulos apuraketeista turvallisesti. He saapuvat lopulta komeetalle, jonka pinnalle yhteen sulaneet Spinjitzun kultaiset aseet olivat päätyneet. Siellä olevat metallia syövät hyönteiset tuhoavat aluksen, mutta nindroidit pääsevät rakettimoottoreillaan pois komeetalta ja vievät kultaiset aseet.
34 "Titaanininja" (engl. The Titanum Ninja) 26. marraskuuta 2014 16. lokakuuta 2014 (DVD)
Nindroidit sulattavat kultaiset aseet tehdäkseen niistä haarniskan Overlordille, josta tulee Kultainen mestari. Overlordin alkaessa vallata New Ninjago Cityä, Ninjat onnistuvat käyttämään voimiaan päästäkseen takaisin planeetalleen. Rohkeuden temppelistä Ninjat ottavat suojakseen Kiviarmeijalle kuuluneet panssarit ja Borg esittelee pillerin, joka kutistaa nielaisijansa. Yritys käyttää se Overlordiin epäonnistuu, kun Pythor kuitenkin nielaisee sen. Ystäviensä ollessa kultaisen verkon sitomina, Zane tarttuu Overlordin haarniskaan ja uhraa itsensä tuhotakseen samalla myös Kultaisen mestarin. Zanen kunniaksi pidetään muistotilaisuus ja hänestä pystytetään patsas. Borgin tehtaalle jäänyt P.I.X.A.L. saa selville Zanen olevan yhä elossa.

Neljäs tuotantokausi: Elementaaliturnaus / Elementtiturnaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Nimi Ensiesitys Suomen ensiesitys
35 "Kutsu" (engl. The Invitation) 23. helmikuuta 2015 27. maaliskuuta 2015 (DVD)
Ninjat olivat ajautuneet erilleen Zanen menetyksen myötä. Lloyd yrittää turhaan koota heidät taas yhteen. Sitten he saavat tiedon Zanen elossaolosta salaperäisiltä henkilöiltä, jotka kutsuvat heidät mestari Chenin järjestämään Elementaaliturnaukseen. Sensei Wun ja Nyan jäädessä korjaamaan Destiny's Bountya, Garmadon lähtee Ninjojen mukaan varmistaakseen, etteivät nämä joudu vaikeuksiin. Samalla Ninjat saavat tietää muista elementaalimestareista. Sillä välin uudessa kehossa oleva Zane on vankina Chenin saarella.
36 "Vain yksi selviää" (engl. Only One Can Remain) 2. maaliskuuta 2015 27. maaliskuuta 2015 (DVD)
Elementaaliturnauksen osanottajat saapuessa perille, Garmadon kertoo Chenin olleen hänen entinen senseinsä ja olevan karkotettuna saarella, koska tämä oli ollut kärmeisten puolella ja huijannut elementaalimestarit vuosia sitten toisiaan vastaan. Chen kertoo kuinka kilpailijat pääsevät eteenpäin, jos nämä saavat taisteluissa haltuunsa Jademiekat. Ensimmäisessä haasteessa ainut kilpailija, joka jää ilman Jademiekkaa, on Karlof, metallin mestari. Kai puolestaan on ihastunut viereissä huoneessa olevaan tyttöön Skyloriin, mutta vakoillessaan tätä huomaa tämän kykenevän käyttämään tulta. Lisäksi Chenin talon alta Ninjat saavat selville, että turnauksen häviäjät joutuvat töihin tehtaalle ja heidän voimansa imetään pois salaperäisellä sauvalla, joka oli jo vienyt Zanen voimat.
37 "Kaksintaistelut" (engl. Versus) 9. maaliskuuta 2015 27. maaliskuuta 2015 (DVD)
Muistinsa menettänyt Zane näkee vankityrmässä unta sinertävästä lohikäärmeestä ja kuulee päässään P.I.X.A.L.:n äänen. Sensei Wu ja Misako lähettävät Nyan selvittämään missä Garmadon ja Ninjat olivat. Elementaaliturnauksessa nopeuden mestari Griffin Turner voittaa painovoiman mestari Gravisin, ajatusten mestari Neuro voittaa luonnon mestari Bolobon, ja Kai voittaa savun mestari Ashin. Kun Chenin oikeankädenmies Clouse epäilee Ninjojen yrittävän selvittää heidän suunnitelmiaan, Chen muuttaa taistelujärjestystä niin, että Jay ja Cole joutuvat taistelemaan toisiaan vastaan. Ninjat yrittävät houkutella Neuron auttamaan Chenin suunnitelmien selvittämisessä. Zane onnistuu pakenemaan ja siirtää P.I.X.A.L.:n neurokovalevyn sisäänsä, mutta joutuu uudestaan vangituksi. Neuro saa selville Chenin keräävän voimia salaperäiseen loitsuun, joka on sivulla 149. Jay ja Cole ovat ristiriidassa taistelemisesta ystävyyden sekä Nyan tunteiden vuoksi. Lopulta Cole antaa itsensä hävitä tarkoituksella, kun Chen uhkaa julistaa molemmat häviäjiksi.
38 "Ninjarulla" (engl. Ninja Roll) 16. maaliskuuta 2015 27. maaliskuuta 2015 (DVD)
Kain aiempi tapaama tyttö Skylor on ”pihkaksi” kutsutun voiman mestari, jolla on kyky imeä vastustajansa voimia ja käyttää niitä itse. Skylor voittaa taistelun Jacob Pevsneria, äänen mestaria, vastaan. Seuraava taistelu on Lloydin sekä muodon mestari Camilen välillä. Taistelu käydään siten, että muut osanottajat valitsevat joko Lloydin tai Camilen joukkueen ja jokainen joka kulkee rullaluistimilla joukkuekisassa Jademiekan kanssa yhden kierroksen, saa joukkuelleen pisteen. Yritettyään kilpailun aikana vakuuttaa elementaalimestarit Chenin epäluotettavuudesta, Ninjat järjestävät samalla asian niin, että Lloyd etenee turnauksessa jatkoon. Samaan aikaan Cole onnistuu löytämään Zanen tyrmän ja Nya saapuu Dareth mukanaan Chenin saarelle.
39 "Vakoojat" (engl. Spy For a Spy) 23. maaliskuuta 2015 27. maaliskuuta 2015 (DVD)
Cole ja Zane suunnittelevat pakoa ja yrittävät keksiä keinon vapauttaa samalla muutkin elementaalimestarit. Varjojen mestari Shadow on voittanut myrkyn mestari Toxin ja varmistanut olevansa viimeinen kahdeksasta seuraavalle kierrokselle etenevästä kilpailijasta. Epäilyjen hälventämiseksi Chen yrittää teeskennellä osanottajille varastavansa häviäjien elementaalivoimat vain antaakseen ne turnauksen voittajalle. Nya saapuu valeasussa Ninjojen ja Garmadonin avuksi. Kun Kai antaa sisarelleen Neuron keräämät tiedot, Nya paljastaa turnauksen kilpailijoiden joukossa olevan vakooja. Kaikki epäilevät Shadowia vakoojaksi, mutta heidän kaikkien tietämättä todellinen vakooja on Skylor, joka on myös Chenin tytär.
40 "Jahti" (engl. Spellbound) 30. maaliskuuta 2015 27. maaliskuuta 2015 (DVD)
Elementaaliturnauksen kärkikahdeksikko saa tehtäväksi taistella Jademiekan sijaan Nyan vangitsemisesta. Ninjojen oli löydettävä Nya ennen muita. Saarelta löytyi onneksi apuvälineitä, kuten Elektrorobotti, ja lisäksi Garmadon sekä Lloyd löysivät Nyan jättämiä johtolankoja. Garmadon kertoo myös pojalleen menneisyydestään ja kuinka oli Chenin vakuuttamana saanut Misakon rakastumaan väärentämällä Wun kirjoittaman kirjeen omakseen. Kun kärmeiset olivat hyökänneet ensin ihmisten kimppuun, Garmadon oli pettänyt Chenin tämän käännyttyä niiden puolelle. Kärmeiset oli pyhien huilujen avulla vangittu holveihin, Chen ja Clouse maanpakoon sekä Arcturuksen johtamat Anacondrai-kenraalit karkoitettu Kirottuun maailmaan. Hävinneet elementaalimestarit suunnittelevat edelleen pakoa, mutta Dareth tuodaan myös vangiksi. Sillä välin Chen kätyreineen kukistaa jäljellä olevat kilpailijat Lloydia lukuun ottamatta ja Skylor paljastaa Kaille olevansa vakooja. Nya saa selville Chenin pyrkivän muuttamaan itsensä ja palvelijansa Anacondrai-heimon kärmeisiksi.
41 "Unohtunut Elementti" (engl. The Forgotten Element) 31. maaliskuuta 2015 27. maaliskuuta 2015 (DVD)
Kaikki vangit tuodaan Anacondrai-kultin maanalaiseen piilopaikkaan ja heidän voimansa imetään Anacondraiksi muuttavaa loitsua varten. Skylorin suostuttelemana Chen yrittää suostutella Kain auttamaan Lloydin voimien saamisessa ja Kai uskottelee olevansa tämän puolella. Nya, Lloyd ja Garmadon murtautuvat Chenin linnaan, mutta he jäävät kiinni. Cole ottaa käyttöön vankien rakentaman Lohkareentuhoajan ja aloittaa pakosuunnitelman toteuttamisen. Chen varastaa myös Lloydin voimat. Mutta sitten Skylor ja Kai varastavat elementaalisauvan ja Kai tuhoaa sen, palauttaen muiden voimat. Chen ja kultin jäsenet kuitenkin pakenevat Skylor mukanaan.
42 "Lohikäärmeen päivä" (engl. The Day of The Dragon) 1. huhtikuuta 2015 27. maaliskuuta 2015 (DVD)
Chenin saari on elementaalimestareiden hallinnassa ja Nya ilmoittaa tilanteesta Wulle ja Misakolle. Clousen ehdotuksesta he yrittävät käyttää Skylorin keräämiä voimia Anacondraiksi muuttavaa loitsua varten. Skylor taas tajuaa isänsä välittävän enemmän voimasta kuin perheestään. Zane alkaa jälleen nähdä näkyjä lohikäärmeestä ja saa näyn lopulta hallintaansa. Clouse yrittää lähettää Garmadonin Kirottuun maailmaan, mutta päätyykin lopulta sinne itse. Chen saa kuitenkin vangittua sekä Skylorin että Kain. Skylorin avulla Chen onnistuu palvelijoineen muuttumaan Anacondraiksi. Tatuointien vuoksi muutos vaikuttaa myös Skyloriin ja Garmadoniin. Chen joukkoineen matkustaa Ninjagoon, mutta Zanen ja Kain opastamana kaikki elementaalimestarit oppivat hallitsemaan omat elementaalilohikäärmeensä ja pääsevät palaamaan Ninjagoon.
43 "Suurin pelko" (engl. The Greatest Fear of All) 2. huhtikuuta 2015 27. maaliskuuta 2015 (DVD)
Elementaalimestarit pääsevät lohikäärmeillään takaisin Ninjagoon, mutta Chen ei ole vielä tehnyt hyökkäystä. Chenin palvelijat saavat selville, että muodonmuutosloitsu jää pysyväksi vain oikean Anacondrain olemuksella. Ninjat vierailevat vankilassa Pythorin luona, toivoen saavansa tältä apua Chenin pysäyttämiseen. Sitten Anacondrai-kultin jäsenet murtautuvat vankilaan ja Pythorin hien tehdessä Garmadonin muutoksen pysyväksi, he tajuavat kultin tulleen juuri sen vuoksi. Pyhtor paljastaa myös kärmeisten hyökänneen ensin ihmisten kimppuun, koska Chen oli uskotellut näille ihmiset vihollisiksi. Chen saa Pyhtorin kiinni ja pakottaa tämän juoksupyörään suorotan kanssa saadakseen tarpeeksi hikeä. Lopulta Chen aloittaa hyökkäykset useaan kylään yhtä aikaa ja saa elementaalimestarit jakautumaan erilleen.
44 "Muinaisten sola" (engl. The Corridor of Elders) 3. huhtikuuta 2015 27. maaliskuuta 2015 (DVD)
Chenin Anacondrai-joukot ovat aloittaneet hyökkäykset ja ajaneet elementaalimestarit erilleen toisistaan. Chen on myös ottanut valtaansa radioaallot ja kertoo Wulle ja Misakolle totuuden Garmadonin kirjeestä. Pythor pakenee juoksupyörästä ja löytää Chenin loitsukirjaan, päättäen viedä sen Ninjoille Chenin kukistamiseksi. Neuron kykyjen avulla elementaalimestarit saadaan taas yhteen ja Ninjat päättävät suostutella kaikki Ninjagon asukkaat taistelemaan Chenin joukkoja vastaan Muinaisten solassa. Taistelu alkaa näyttää epätoivoiselta, kunnes Pyhtor saapuu loitsukirjan kanssa. Vain oikeiden Anacondrai-kenraalien henget voisivat pysäyttää Chenin, mutta näiden vapauttamiseksi Kirotusta maailmasta heidän alkuperäisen kiroajansa, Garmadonin, on otettava näiden paikka. Epäröinnin jälkeen Lloyd suostuu tähän ja Anacondrai-kenraalien henget lähettävät Chenin joukot Kirottuun maailmaan ja palauttavat Pythorin normaaliin kokoonsa. Entiselleen palautunut Skylor ottaa isänsä nuudelibisneksen käsiinsä. Garmadonin muistoksi kaiverretaan solaan patsas ja Chenin loitsukirja poltetaan. Mutta Ninjojen huomaamatta tuntematon kummitusmainen olento lentää alueella ja toistaa Lloydin sanan: "Huomen".

Chen-minielokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Nimi Ensiesitys
1 "Chenin uusi tuoli" (engl. Chen's New Chair) 14. kesäkuuta 2015
Chenillä on uusi tuoli… mikä voisi mennä pieleen? Ehkä hänen olisi pitänyt kuunnella Clousea ja lukea rakennusohjeet!
2 "Tuoli Chen" (engl. Chair Play Chen) 25. kesäkuuta 2015
Katso Chenin ja Clousen pelaavan pöytätennistä. Se vaatii suurta keskittymistä ja koordinaatiota… ja ilmeisesti hullu robottituoli… Kuka tässä on se arka häviäjä?
3 "Tuoli ylös Chen" (engl. Chair Up Chen) 25. kesäkuuta 2015
Chen istuu valtaistuimellaan ja Clouse vieressään. Chen valittaa tylsyydestään ja painaa kahta painiketta paljastaakseen matkapuhelimen ja kuplat. Hän työntää toista pyörittääkseen tuolia, mutta se karkaa hallinnasta. Hän pysäyttää sen, mutta lyö nyrkkeilyhansikkaalla häntä ja hänet paiskattiin lattialle. Hän painaa vahingossa toista painiketta ja valtaistuimelle ityy lepakon siivet. Sitten hän lensi ulos ikkunasta ja käskee Clousta auttamaan hänet alas.
4 "Varo mitä toivot" (engl. Chairful What You Wish For) 1. elokuuta 2015
Chen, joka janoaa kuumuutta, yrittää löytää valtaistuimelleen painikkeen, joka tuo hänelle vettä. Tämän seurauksena hän vahingossa poltti itsensä ja yrittää jäähtyä ja jäätyy vahingossa jääpalaan, kun Clouse kieltäytyy avustamasta isäntänsä.
5 "Huono tuoli päivä" (engl. Bad Chair Day) 1. elokuuta 2015
Luulemme, että mestari Chenin täytyy alkaa kuunnella Clousea, eikö niin? Älä sano, ettei Clouse varoittanut sinua Chen… tuolissa on voimakkaita temppuja!

Viides tuotantokausi: Riivaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Nimi Ensiesitys Suomen ensiesitys
45 "Muutoksen tuulet" (engl. Winds of Change) 29. kesäkuuta 2015 14. elokuuta 2015 (DVD)
Kirotusta maailmasta aiemmin paennut kummitus ilmestyy Ninjago Cityn museoon ja riivaa museonvartijan kehon, minkä jälkeen hän houkuttelee Lloydin paikalle ja siirtyy tämän kehoon. Lisäksi jokin kaupungissa imee muilta Ninjoilta näiden voimat. Lloyd saapuu Sensei Wun perustamalle teekaupalle ja Wu tunnistaa riivaajan entiseksi oppilaakseen ja tuulen elementtaalimestariksi: Morroksi. Morro haluaa Sensei Wulta tämän bambusauvan, joka kuului myös aikoinaan itse Ensimmäiselle Spinjitzu-mestarille. Alivoiman edessä Ninjat, Nya ja Wu pakenevat Destiny's Bountylla, mutta Morro seuraa heitä lohikäärmeellä.
46 "Kummitustarina" (engl. Ghost Story) 30. kesäkuuta 2015 14. elokuuta 2015 (DVD)
Morro jahtaa yhä Bountya ja onnistuu pääsemään sinne sekä saamaan Wun sauvan. Paljastuu, että sauva sisälsi vihjeen Ensimmäisen Spijitzu-mestarin haudan sijainnista. Wu kertoo kuinka aikoinaan koulutti Morroa ja oli alun perin luullut tätä Vihreäksi Ninjaksi. Kultaiset aseet eivät valinneet Morroa, joka itsepäisesti aloitti Ensimmäisen Spinjitzu-mestarin haudan etsimisen todistaakseen arvoisuutensa. Ensimmäinen vihje haudan löytämiseen oli kadonnut lentämisen mahdollistava taistelulaji nimeltä Airjitzu. Airjitzua opettava käärö on Roninin hallussa ja matkalla sinne Ninjat kohtaavat Wraythin, Morron kutsuman kummituksen. He huomaavat kummitusten olevan heikkoja vedelle. Wu ja Misako puolestaan paljastavat Nyan perineen äidiltään veden elementaalivoimat.
47 "Stiix ja kivet" (engl. Stiix and Stones) 1. heinäkuuta 2015 14. elokuuta 2015 (DVD)
Ninjat löytävät Stiixin kaupungista Roninin ja vaativat Ilmajitzun kääröä, jota Ronin ei anna heille. Samaan aikaan Sensei Wu opettaa Nyalle vesivoimien hallintaa aseeksi kummituksia vastaan. Lopulta Morro saapuu Stiixiin mukanaan Sielun Jousiampuja ja lisää kummituksia, joiden avulla hän varastaa käärön Roninilta. Lopulta luovuttamalla kauppansa menttäneelle Roninille Ninjojen osuuden Wun teekaupasta, Kai saa selville toisen keinon oppia Airjitzua.
48 "Aavekukkulan temppeli" (engl. The Temple on Haunted Hill) 2. heinäkuuta 2015 14. elokuuta 2015 (DVD)
Ninjat matkaavat Sensei Yangin, Ilmajitzun keksijän, kummittelevaan temppeliin. He murtatuvat temppeliin yöllä, mutta se on Yangin haamun kokeita ja heidän on selvittävä niistä oppiakseen Ilmajitzua. Nya ei usko koulutuksensa tuottavan tulosta ja näyttää Samurai X -luolansa Roninille, mutta Morro on saapunut sinne mukanaan Bansha, Ghoultar ja kummitussoturit. Taistelun aikana Nya saa aikaan vesisateen, joka haavoittaa kaikkia kummituksia, paitsi Morroa. Ninjat selviävät kokeista ja saavat Yangin haamulta Airjitzu-käärön, mutta koska Cole ei ehdi ajoissa ulos temppelistä ennen auringonnousua, temppelin kirous muuttaa hänet kummitukseksi.
49 "Kukkuluuruu" (engl. Peak-a-Boo) 3. heinäkuuta 2015 14. elokuuta 2015 (DVD)
Ninjojen opiskellessa Ilmajitzun käyttöä, Misako saa selville, että sitä on käytettävä päästäkseen Pilvien valtakuntaan etsimään sieltä Pyhää miekkaa, jolla ennustaa kaikki vihollisen hyökkäykset. Cole suree kummitukseksi muuttumistaan ja matkalla Suruvuorille, joiden huipulta voi päästä Pilvien valtakuntaan, kummitukset yrittävät hidastaa heitä. Mutta Cole oppii uusia voimia, joilla suojella tovereitaan, ja hyväksyy muutoksensa. Lopulta Ninjat pääsevät Pilvien valtakuntaan, mutta Morro ja kummitukset eivät. Wu, Ronin ja Nya vangitsevat Ghoultarin kuulustellakseen tätä.
50 "Taivasmaa" (engl. Kingdom Come) 6. heinäkuuta 2015 14. elokuuta 2015 (DVD)
Ninjat ovat saapuneet Pilvien valtakuntaan. Yksi asukkaista, Fenwick, kertoo valtakunnan olevan Ninjagon ohella yksi 16 maailmasta ja sen kirjoitukset päättävät kohtalosta. Hän kertoo myös Morron ja kummitusten etsivän ensimmäisen Spinjitzu-mestarin haudasta Maailmankristallia, jolla voi avata tien muihin maailmoihin. Kummitukset vapauttaisivat sillä Kirotusta maailmasta olennon nimeltä Ylhäinen, joka haluaa kirota kaikki maailmat. Fenwick oli kuitenkin liitossa Morron kanssa ja auttoi Morron Pilvien valtakuntaan. Ninjat vapautuvat, mutta Morro saa Pyhän miekan ennen heitä. Ninjat kuitenkin seuraavat heitä ja Lloyd vastustaa hetken Morron riivausta antaakseen miekan Kaille.
51 "Kavala polku" (engl. The Crooked Path) 7. heinäkuuta 2015 14. elokuuta 2015 (DVD)
Ninjojen on vielä tulkittava kolmas ja viimeinen vihje ensimmäisen Spinjitzu-mestarin hautaa varten. Sillä välin Ronin, joka on sielunsa velkaa Sielun Jousiampujalle, varastaa Pyhän miekan. Nya aavistaa tämän ja yrittää turhaan estää sen. Saatuaan selville haudan sijainnin, Morro riivaa Roninin ja huijaa Ninjat Epätoivon luolaan. Luolasta löytyykin Morron maallisen ruumiin luuranko ja kummitukset hyökkäävät Ninjojen kimppuun. Ninjat pääsevät pakoon ja Ronin onnistuu kertomaan heille todellisen haudan sijainnin: meren alla. Ninjat lähtevät R.E.X.-aluksella Morron perään.
52 "Haudattu" (engl. Grave Danger) 8. heinäkuuta 2015 14. elokuuta 2015 (DVD)
Ninjojen on saatava Maailmankristalli ennen Morroa. Päästäkseen ensimmäisen Spinjitzu-mestarin hautaan heidän on läpäistävä kolme koetta. Selvittyään kahdesta ensimmäisestä kokeesta, he joutuvat taisteluun Morron kanssa. Taistelun jälkeen he löytävät ensimmäisen Spinjitzu-mestarin sekä Maailmankristallin, mutta sitten Morro kiristää heitä uhkaamalla Lloydin henkeä. Kai huijaa Morroa ja Lloydin vapautuminen palauttaa muille Ninjoille näiden elementtaalivoimat. Mutta lopulta Morro saa kristallin käsiinsä ja pakenee tovereineen Kirottuun maailmaan.
53 "Kiromaa, osa 1" (engl. Cursed World, Part I) 9. heinäkuuta 2015 14. elokuuta 2015 (DVD)
Morro saapuu Stiixiin ja käyttää Maailmankristallia vapauttaakseen kaikki Kirotun maailman kummitukset valtaamaan kaupungin. Cyrus Borgilta Ninjat saavat uudet ajoneuvot ja heidän tuhottava Maailmankristalli ennen kuin Ylhäisin vapautuu. He käyvät taisteluun kummituksia vastaan. Mutta juuri, kun Lloyd aikoo tuhota kristallin, Ylhäisin vapautuu ja lähettää Lloydin Kirottuun maailmaan.
54 "Kiromaa, osa 2" (engl. Cursed World, Part II) 10. heinäkuuta 2015 14. elokuuta 2015 (DVD)
Ylhäisin vapautuu ja alkaa kirota Stiixia, jolloin Ninjojen on evakuoitava koko kaupunki. Sillä välin Lloyd löytää Kirotusta maailmasta isänsä. Saatuaan uskonsa takaisin, Lloyd ottaa isänsä vaatteet ja käy taistoon Morroa vastaan. Maailmankristallin kautta heidän taistelunsa kulkee muiden maailmojen halki (mukaan lukien Chiman). Lopulta Nya löytää potentiaalinsa ja luo hyökyaallon, joka hukuttaa Ylhäisimmän mereen. Wu yrittää pelastaa Morron, joka ojentaa Maailmankristallin ja antaa itsensä tuhoutua Ylhäisen mukana. Kristallin avulla Ninjat kutsuvat takaisin Lloydin, joka on valmis oppimaan senseiksi.

Kuudes tuotantokausi: Skybound[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuudes tuotantokausi esitettiin Suomessa Nelonen Nappula-kanavalla elokuussa 2016.lähde? Kausi julkaistiin DVD:llä 7. lokakuuta 2016.

# Nimi Ensiesitys Suomen ensiesitys
55 "Pahamaineiset" (engl. Infamous) 9. kesäkuuta 2016 2. elokuuta 2016
Julkisuudestaan huolimatta, Ninjoilla on muitakin ongelmia kuin yli-innokkaat fanit. Dareth ei kohtele Nyaa tasavertaisesti ja muita Ninjoja vaivaavat näyt tulevaisuudesta, joita he näkivät ensimmäisen Spinjitzu-mestarin haudalla. Mutta Clouse oli paennut kummituksena kirotusta maailmasta ja löytää Tyranin teekannun, jossa asustaa henki nimeltä Nadakhan. Mutta Nadakhan vangitseekin Clousen ja sensei Wun teekannuun. Myöhemmin Ninjat huomaavat televisiossa kuinka heidät on lavastettu syyllisiksi useisiin rikoksiin ympäri Ninjagoa, ja he joutuvat lähtemään pakoon.
56 "Yhteiskunnan viholliset" (engl. Public Enemy Number One) 16. kesäkuuta 2016 4. elokuuta 2016
Nadakhan ilmestyy vankilaan, missä hän paljastaa Misakolle lavastaneensa Ninjat syyllisiksi aiemmin tehtyihin rikoksiin. Hän sanoo haluavansa Maailmankristallin ja vangitsee Misakon Tyranin teekannuun Wun ja Clousen seuraksi. Ninjat päättävät todistaa syyttömyytensä pysäyttämällä Nadakhanin, mutta palkkion toivossa Ronin kuitenkin pettää Ninjat ja toimittaa heidät vankilaan. Sillä välin Nadakhan tunkeutuu selliin, jossa Maailmankristallia pidetään ja varastaa sen.
57 "Kryptinen juttu" (engl. Enkrypted) 23. kesäkuuta 2016 9. elokuuta 2016
Ninjat ovat viety vankilaan ja Dareth vierailee heidän luonaan kertoakseen Nadakhanin teoista. Vankilassa kapteeni Soto paljastaa aikoinaan vanginneensa Nadakhanin Tyranin teekannuun. Nadakhan vapauttaa muut taivaspiraatit. Ninjat pakenevat lopulta vankilasta, mutta joutuvat samalla auttamaan pakoon myös Soton. Palattuaan kotimaailmaansa, Nadakhan huomaa sen olevan tuhoutumaisillaan, koska Kirottu maailma tuhoutui Ylhäisen mukana. Nadakhan saa isältään Sielujen miekan, jossa ovat edellisten hallitsijoiden sekä sillä kukistettujen olentojen sielut. Piraattien korjatessa laivaa, Clancee antaa Nadakhanille lehden, jossa näkyy Ninjojen pako-uutinen. Ja Nadakhan huomaa Nyan kasvot, ja luulee häntä tämän entiseksi rakkaaksi, Dilaraksi.
58 "Misfortunen paluu" (engl. Misfortune Rising) 30. kesäkuuta 2016 11. elokuuta 2016
Ninjat soluttautuvat poliisiasemalle ja Bountyn pysäköintipaikkaan. Nadakhan huijaa Jayn esittämään toivomuksen, jonka seuraksena saa selville, etteivät Ed ja Edna ole hänen biologiset vanhempansa. Hänen oikeaksi isäkseen paljastuu hänen ihailemansa näyttelijä Cliff Gordon. Kai puolestaan päätyy menneisyyteen, jossa näkee oman isänsä nuorena. Lopulta hän joutuu itse vangiksi Sielujen miekkaan.
59 "Toiveajattelua" (engl. On a Wish and a Prayer) 11. heinäkuuta 2016 16. elokuuta 2016
Ninjat tutkivat karttaa löytääkseen saaren, jolla asuvan Tiger Widow’n myrkkyä Nadakhanin kukistamiseen tarvitaan. Merimatkan aikana Nadakhan ilmestyy ja huijaa myös Zanen esittämään toivomuksen, joutuen myös vangiksi Sielujen miekkaan. Ninjojen päästyä saarelle, he päätyvät taisteluun taivaspiraattien kanssa. Piraatit ottavat Jayn panttivangiksi, mutta Cole, Lloyd ja Nya saavat tarvitsemansa myrkyn.
60 "Illallinen Nadakhanin seurassa" (engl. My Dinner with Nadakhan) 12. heinäkuuta 2016 18. elokuuta 2016
Nadakhan on alkanut nostaa Ninjagon maastoa yläilmoihin leijuviksi saariksi, joista hänen kotimaailmansakin koostui. Useiden orjatöiden jälkeen, Nadakhan tarjoaa Jaylle päivällistä ja kuultuaan Nyasta, hän kertoo omasta kuolleesta rakastajattarestaan Dilarasta. Saarella Nya alkaa haikailemaan Colen perään. Jay huomaa myös lähentyvänsä näkemäänsä tulevaisuutta itsestään piraattina. Samaan aikaan muut Ninjat saavat taivaspiraattien vastustamisella puhdistettua maineensa.
61 "Turhia toiveita" (engl. Wishmasters) 13. heinäkuuta 2016 23. elokuuta 2016
Ninjat hiipivät salaa Nadakhanin alukselle pelastaakseen Jayn ja pysäyttääkseen Nadakhanin. Mutta Nadakhan tarjoaa päivällistä Nyalle ja yrittää suostutella tämän vaimokseen. Taistellessaan vastaan Ninjat yrittävät käyttää Nadakhanin voimien sallimia toivomuksia taivaspiraatteja vastaan. Mutta lopulta Nadakhan saa vangittua Sielu-miekkaan myös Colen ja Lloydin. Vain Jay ja Nya pääsevät pakoon.
62 "Viimeinen oljenkorsi" (engl. The Last Resort) 14. heinäkuuta 2016 25. elokuuta 2016
Jay ja Nya joutuvat pakenemaan poliisiasemalta Nadakhanin vallatessa sen. He soutavat turvaan saarelle, jossa tohtori Julien oli ollut vankina. He löytävät kellarista ruosteisen kopion Zanesta. Taivaspiraattien hyökätessä, he taistelevat jonkin aikaa, kunnes Nya heittää Jayn Matkaajan teen avaamaan portaaliin ja antautuu Nadakhanille.
63 "Operaatio Maata Näkyy" (engl. Operation Land Ho!) 15. heinäkuuta 2016 30. elokuuta 2016
Jay päätyy Matkaajan teen vaikutuksesta takaisin adoptiovanhempiensa romuttamolle. Taivaspiraatit alkavat valmistella Nyaa hääseremoniaa varten. Pelastaakseen Nyan, Jay kokoaa avukseen kapteeni Soton, Darethin, Skylorin, ruoste-Zanen, Roninin ja poliisipäällikön. Pelastusoperaation aikana Jay päätyy Sielu-miekkaan ja onnistuu vapauttamaan itsensä ja kaikki muut sen vangit.
64 "Tie takaisin" (engl. The Way Back) 15. heinäkuuta 2016 1. syyskuuta 2016
Ninjat lähtevät pelastamaan Nyaa samalla kun muut lähtevät etsimään keinoa pelastaa Ninjago tuhoamatta sitä. Mutta hääseremonia ehditään viedä loppuun ja Nadakhan saa vastineeksi rajattoman määrän toiveita. Taivaspiraatit tajuavat Nadakhanin välittävän vain itsestään ja kääntyvät tätä vastaan. Nadakhan herättää Dilaran henkiin asettamalla hänen henkenssä riivaamaan Nyan kehon. Lopulta Flintlocke ampuu Tiger Widow’n myrkyn Nadakhaniin, joka osuu myös Nyaan ja Nya kuolee. Jay toivoo, ettei Tyranin teekannua olisi koskaan löydetty. Aika palaa takaisin ja vain Jay ja Nya muistavat tapahtumat.

Televisiospesiaali: Pyhäinpäivä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Ensiesitys Suomen ensiesitys
1 "Pyhäinpäivä" (engl. Day of the Departed) 26. lokakuuta 2016 26. lokakuuta 2016
Pyhäinpäivänä Ninjat käyvät museossa katsomassa näyttelyä, jossa on mallinukkeja vihollisista, jotka he olivat kukistaneet viime vuosien aikana. Tämän jälkeen he lähtevät kunnioittamaan edesmenneiden läheistensä muistoa. Cole havaitsee, että hänen kummituskehonsa alkaa haipua pois, joten hän lähtee Yangin temppeliin selvittääkseen välinsä tämän kanssa. Mutta hän avaa vahingossa portin maailmaan, josta aiemmin kukistuneiden vihollisten sielut asettuvat mallinukkeihin, herättäen heidät henkiin. Yang käskee heitä ja mukaan liittynyttä Pythoria tuhoamaan Ninjat, jotta nämä voivat jäädä Ninjagoon. Chen lähtee Kain ja Nyan perään, Pythor Lloydin perään, Cryptor Zanen perään, Morro Wun perään, Kozu Darethin perään ja Samukai Jayn perään. Cole saa selville, että Yang aikoo avata porttia, jonka läpi kulkemalla hän voi muuttua kummituksesta takaisin ihmiseksi. Cole taistelee Yangin oppilaita vastaan ja Ninjat kukistavat vanhat vihollisensa uudestaan, lukuun ottamatta Pythoria joka pakenee, sekä Morroa, joka varoitti Wuta Yangin suunnitelmasta. Ninjat saapuvat Colen avuksi ja hän suostuttelee Yangin oppilaita kulkemaan portin läpi muuttuakseen ihmisiksi. Yang tunnustaa halunneensa vain olla kuolematon, jotta hänet muistettaisiin, mutta Cole vakuuttaa, että tämä muistettaisiin aina Airjitzun luojana. Kaksikko pyrkii portaalin läpi, mutta Yang jää lopulta jälkeen, koska yhden heistä on jäätävä temppeliin. Cole kulkee portin läpi ja muuttuu jälleen ihmiseksi. Ja Yangin temppelistä tulee nykyinen ninjatemppeli.

Seitsemäs tuotantokausi: Ajan kädet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seitsemännen tuotantokauden viisi ensimmäistä jaksoa ilmestyivät Ruutu+-palveluun 29. joulukuuta 2016.

# Nimi Ensiesitys Suomen ensiesitys
65 "Ajan vartijat" 15. toukokuuta 2017 29. joulukuuta 2016 (Ruutu+)
Ajan vartija Acronix saapuu suorittamaan loppuun kärmeissotien aikana kesken jääneen taistelunsa Wun kanssa, samaan aikaan kun ninjat siivoavat Ninjago Cityn museota Pyhäinpäivän taistelun jäljiltä. Acronix kykenee manipuloimaan aikaa, ja antaa Wulle tuskallisen aikaiskun aikahyppymiekalla, ja onnistuu lopulta pudottamaan tämän alas jyrkänteeltä. Wu jää roikkumaan jyrkänteeltä oksan varassa, kun ninjat saapuvat paikalle tunnettuaan Ninjago Cityssä asti Acronixin tekemän aikahypyn. Vaikka ninjat taistelevat yhteisvoimin, he eivät pärjää Acronixille. Lopulta Acronix katoaa paikalta ja ninjat pelastavat Wun joka on saanut vakavia vammoja. Acronix saapuu Ninjago Cityn museoon, jossa paljastuu, että Tohtori Saunders on Acronixin kaksoisveli Krux.
66 "Kuoriutuminen" 16. toukokuuta 2017 29. joulukuuta 2016 (Ruutu+)
Wu kertoo ninjoille tarinan ajasta kärmeissotien jälkeen 40 vuotta sitten: Elementaalimestarit olivat taistelleet yhtenä liittoumana, mutta ajan elementtaalimestarit Acronix ja Krux pettivät muut ja yrittivät saada Ninjagon valtaansa, koska pitivät ajan elementtiä tärkeimpänä ja vahvimpana. Muut elementaalimestarit käyttivät voimakkaita aikamiekkoja heidän voittamiseensa, ja sen tapahduttua heittivät ne aikapyörteeseen, ettei kukaan saisi enää niitä käsiinsä. Acronix ja Krux kuitenkin myös hyppäsivät pyörteeseen ja katosivat aikaan. Pian ninjat näkevät televisiosta mystisten samuraiden tulleen häiritsemään Cyrus Borgin kehittelemien uusien älylaitteiden julkistamistilaisuutta, ja lähtevät auttamaan. Paljastuu, että kyseessä on Acronixin ja Kruxin juoni kaapata Borg, ja pienistä käärmeistä muodostuneet samuraisoturit kantavat nimeä Vermillion. Muiden taistellessa Vermillion-sotureita vastaan, Zane lähtee viemään Cyrus Borgia turvaan. Krux kuitenkin hyökkää hänen kimppuunsa ja kidnappaa Borgin.
67 "Petturien aika" 17. toukokuuta 2017 29. joulukuuta 2016 (Ruutu+)
Kun Lloyd jää hoitamaan sairasta Wuta, Nya, Jay ja Cole lähtevät Samurai X -luolaan korjaamaan Zanea. Katsottuaan Zanen ottaman nauhoitteen Borgin kidnappauksesta, he ymmärtävät Saundersin olevan petturi ja lähtevät varoittamaan Kaita, joka meni Ninjago Cityn museoon kysyäkseen tohtori Saundersilta ninjojen löytämästä Vermillion-kypärästä. Museossa Kai taistelee Saundersia vastaan, joka väittää hänen vanhempiensa pettäneen elementtiliittouman taistelussa aikakaksosia vastaan. Cole ja Jay yrittävät turhaan estää Vermillioneja kaappaamasta Ninjago Cityn asukkaita, samalla kun Nya saapuu museoon. Nya ja Kai taistelevat Acronixia ja Kruxia vastaan, kunnes nämä pakenevat aikamiekan avulla Cyrus Borg mukanaan.
68 "Metallijahti" 18. toukokuuta 2017 29. joulukuuta 2016 (Ruutu+)
Vermillion-soturit ovat Ninjago Cityn asukkaiden kaappaamisen lisäksi alkaneet varastaa kaiken metallin, jonka irti saavat, ja katkaisseet Ninjago Citystä sähköt. Wu kertoo Misakolle sairasvuoteellaan, että Acronixin hänelle tekemällä aikaiskulla on vakavat seuraukset: Nyt Wu vanhenee tunnissa päivän verran. Wun ollessa sairas, Lloyd on ninjatiimin johtaja, mutta huono itsetunto vaivaa häntä. Muut ninjat taistelevat Vermillioneja vastaan, samalla kun Nya yrittää Samurai X -luolassa korjata Zanea huonolla menestyksellä. Lopulta Nya ja Zanekin saapuvat Ninjago Cityn voimalaan, jossa Vermillionit ovat tekemässä tuhotöitään. Nya yhdistää huonokuntoisen Zanen generaattoriin, ja syntyvä sähköpurkaus tuhoaa Vermillionit. Zane saadaan myös kuntoon, mutta P.I.X.A.L. on kadonnut hänen järjestelmästään. Ninjat lähtevät huvipuistoon, jonne Vermillionit myöskin hyökkäävät, mutta Jay lähtee vanhempiensa romuttamolle peläten Vermillionien tulevan sinne metallin perässä.
69 "Hiekkaan piirretty viiva" (engl. A Line in the Sand) 19. toukokuuta 2017 29. joulukuuta 2016 (Ruutu+)
Muiden ninjojen taistellessa Vermillioneja vastaan huvipuistossa, Jay yrittää estää romuttamolla Vermillioneja kaappaamasta hänen vanhempiaan. Ajan Vartijoiden maanalaisessa piilopaikassa Acronix ja Krux yrittävät kiristää Cyrus Borgia rakentamaan heidän tahtomansa laitteen. Yhtäkkiä aika kuitenkin hidastuu hetkeksi koko Ninjagossa, ja Ajan Vartijat tietävät uuden aikamiekan löytyneen. Se paikannetaan aavikolle, ja Acronix ja Krux lähettävät Komentaja Blunckin ja Raggmunkin joukkoineen hakemaan sen talteen. Vermillion-joukot vetäytyvät huvipuistosta ja romuttamolta, Jayn äiti mukanaan. Muut ninjat lähtevät heidän peräänsä Jayn jäädessä romuttamolle pohtimaan miten pääsisi aavikolle Vermillionien romutettua hänen ajoneuvonsa. Aavikolla alkaa kiivas taistelu aikamiekasta, ja ninjat jäävät alakynteen. Jay kuitenkin pelastaa tilanteen saapuessaan paikalle rakentamallaan uudella pyörällä isänsä kanssa. Ninjat saavat pysäytysaikamiekan ja pakenevat Jayn vanhemmat mukanaan.
70 "Hyökkäys" 22. toukokuuta 2017 20. helmikuuta 2017 (Ruutu+)
Ajan vartijat hyökkäävät ninjojen temppeliin Vermillion-armeijansa kanssa. Samurai X ilmestyy auttamaan ninjoja taistelussa, mikä hämmentää etenkin Nyaa. Ajan Vartijat kuitenkin voittavat ja sieppaavat pysäytysaikamiekan sekä Sensei Wun. Kai ymmärtää Vermillion-kypärässä olevan symbolin ansiosta, että Vermillion-armeijan varusteet on taottu hänen vanhempiensa sepänpajassa.
71 "Salaisuudet paljastuvat" 23. toukokuuta 2017 20. helmikuuta 2017 (Ruutu+)
Ninjat päättävät lähteä museoon etsimään johtolankoja Ajan Vartijoiden piilopaikasta. Misako kertoo ninjoille Wun kokeman aikaiskun vaarallisuudesta ja antaa Lloydille Kohtalon Varjo -laivan, joka toimii myös ilma-aluksena. Muiden ninjojen lähtiessä museoon, Kai ja Nya yrittävät korjata Destiny's Bountya siinä onnistumatta. Museoon saapuneet ninjat löytävät maanalaisen, suolle vievän tunnelin ja tapaavat Skalesin, joka kertoo Vermillionien olevan Great Devourerin jälkeläisiä. Sillä välin Kai kertoo Nyalle, että Vermillionien varusteet on taottu heidän vanhempiensa pajassa, ja että heidän vanhempansa olivat Kruxin mukaan pettureita. Kai lähtee käymään vanhempiensa sepänpajassa, ja löytää sieltä uusia, vasta taottuja Vermillion-kypäriä. Nya käy Samurai X -luolassa selvittääkseen uuden Samurai X:n henkilöllisyyden, ja löytääkin tämän sieltä. Samurai X ei kuitenkaan suostu paljastamaan henkilöllisyyttään. Kai ja Nya tapaavat Skylorin nuudeliravintolassa, ja ymmärtävät vasta taotun kypärän avulla vanhempiensa olevan edelleen elossa. Yhtäkkiä Nya saa puhelun Lloydilta: He ovat löytäneet Ajan Vartijoiden piilopaikan.
72 "Tauko ajassa" 24. toukokuuta 2017 20. helmikuuta 2017 (Ruutu+)
Ninjat tekevät työnjaon Ajan Vartijoiden piilopaikassa suolla: Cole ja Jay menevät vapauttamaan vangitut ihmiset, Zane etsii Cyrus Borgin, Lloyd Sensei Wun ja Kai ja Nya Acronixin ja Kruxin. Jay ja Cole tapaavat vankityrmään päästyään Karlofin, joka kertoo vangittujen työläisten valmistavan Vermillionien varusteet mestarisepän ohjeiden mukaan. Jay ja Cole onnistuvat auttamaan vangit karkuun. Sillä välin Zane kadottaa signaalin Cyrus Borgista, koska Ajan Vartijat ovat ottaneet hänet mukaansa hakemaan kolmatta aikaterää, jonka he myöskin löytävät. Lloyd taas löytää nukkuvan Sensei Wun, mutta Raggmunk ja Blunck estävät häntä viemästä Wuta pois. Pian Jay, Cole, Lloyd ja Zane joutuvat taisteluun koko Vermillion-armeijan kanssa. Tällä välin Kai ja Nya onnistuvat löytämään mestarisepän pajan, ja löytävät sieltä vanhempansa. Ray kertoo Kaille ja Nyalle, että heidät kiristettiin auttamaan Ajan Vartijoita: Jos he eivät olisi suostuneet, Krux olisi uhannut Kaita ja Nyaa. Ray ja Maya kertovat myös, että neljäs aikaterä sijaitsee Kiehuvalla Merellä, ja sen voivat saada käsiinsä vain tulen ja veden elementaalimestarit yhdessä. Yhtäkkiä Ajan Vartijat saapuvat paikalle, ja kiristävät Kain ja Nyan auttamaan viimeisen aikaterän haussa, sillä vain paluuaikaterän isku voisi pelastaa Sensei Wun.
73 "Kohti kiehuvaa merta" 25. toukokuuta 2017 20. helmikuuta 2017 (Ruutu+)
Ajan Vartijat, Ray, Maya, Wu, Kai ja Nya saapuvat Kiehuvalle Merelle Vermillionien ilma-aluksella. Kai ja Nya luovat fuusiolohikäärmeen, joka kuljettaa heidät paluuaikaterän kätköpaikkaan. Kai ja Nya selvittävät yhteistyöllä matkalla vaanivat ansat, ja saavat paluuaikaterän haltuunsa. Tällä välin Ajan Vartijoiden piilopaikassa ninjat löytävät Cyrus Borgin, joka pystyisi ohjelmoimaan Ajan Vartijoiden superaseeseen, Iron Doom -robottiin, itsetuhokoodin. Ninjat eivät kuitenkaan onnistu viemään Cyrus Borgia ohjelmoimaan sitä, sillä Vermillion-armeija hyökkää heidän kimppuunsa. Tällä välin Kai ja Nya saapuvat Ajan Vartijoiden ilma-alukseen, mutta Ajan Vartijat pettävät heidät eivätkä anna ninjojen auttaa Sensei Wuta. Syntyy taistelu, jonka Ajan Vartijat voittavat. Ilma-alus laskeutuu Iron Doomin viereen, ja Ajan Vartijat ja Vermillionit nousevat robottiin Sensei Wu mukanaan. Aikaterät kytketään robottiin, jolloin Iron Doom kykenee matkaamaan ajassa. Aikamatka alkaa, ja Iron Doom katoaa aikaan, mutta Kai ja Nya seuraavat perässä fuusiolohikäärmeellään. Muut ninjat, Cyrus Borg sekä Ray ja Maya jäävät suolle tietämättä, mitä tehdä.
74 "Ajan pyörteissä" 26. toukokuuta 2017 20. helmikuuta 2017 (Ruutu+)
Iron Doom ja fuusiolohikäärme ovat matkanneet 40 vuotta sitten tapahtuneeseen taisteluun Sensei Wun luostariin, kun Ajan Vartijat karkotettiin aikaan. Tällä kertaa elementaalimestareiden liittouma on häviöllä Vermillion-armeijan ja Iron Doomin vuoksi. Kai ja Nya löytävät Sensei Wun Iron Doomista, ja Kai ja Nya päättävät osallistua taisteluun, tosin esittäen vanhempiaan. He kertovat nuorelle Wulle ja muille elementaalimestareille, miten Vermillionit voitetaan, ja taistelu kääntyykin Ajan Vartijoita vastaan. Iron Doom kuitenkin aikamatkaa tulevaisuuteen, ja jättää Kain, Nyan ja Sensei Wun menneisyyteen. Nya kuitenkin onnistui nappaamaan paluuaikaterän Iron Doomista, ja ninjat palaavat hetkeen ennen Iron Doomin pakoa tulevaisuuteen. Kai, Nya ja Wu hyppäävät Iron Doomin kyytiin ja robotin sisällä alkaa kiivas taistelu ninjojen ja Ajan Vartijoiden välillä. Yhtäkkiä Wu ymmärtää robotin menevän koko ajan ajassa eteenpäin, ja sysää Kain ja Nyan ulos nykyhetken kohdalla, jääden itse ajan vangiksi Ajan Vartijoiden kanssa. Kai ja Nya putoavat nykyhetkeen ja tapaavat muut ninjat, Cyrus Borgin, Samurai X:n sekä Rayn ja Mayan. Lloyd nousee ninjojen uudeksi mestariksi, ja päättää etsiä Sensei Wun keinolla millä hyvänsä.

Kahdeksas kausi: Garmadonin pojat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

8. kausi julkaistiin HBO Nordic -palvelussa 11. toukokuuta 2018. Nelosella kausi esitettiin 12. tammikuuta 2019 alkaen.

# Nimi Ensiesitys Yhdysvalloissa Suomen ensiesitys
75 "Petoksen naamio" (engl. The Mask of Deception) 16. huhtikuuta 2018 11. toukokuuta 2018
Tuntematon rikollisjärjestö uhkaa Ninjagon kuninkaallista perhettä, ja ninjat kutsutaan suojelemaan prinsessaa ja tärkeää esinettä, johon kätkeytyy yliluonnollisia voimia.
76 "Jadeprinsessa" (engl. The Jade Princess) 23. huhtikuuta 2018 11. toukokuuta 2018
Garmadonin pojat hyökkäävät palatsiin ja varastavat toisenkin Oni-naamion. Ninjat pyytävät prinsessa Harumin mukaansa.
77 "Oni ja lohikäärme" (engl. The Oni and the Dragon) 30. huhtikuuta 2018 11. toukokuuta 2018
Prinsessa Harumi totuttelee eloon ninjojen seurassa. Lloyd ja Jay etsivät tietoa Oni-naamioista. Cole ja Zane yrittävät soluttautua Garmadonin poikiin.
78 "Snake Jaguar" (engl. Snake Jaguar) 7. toukokuuta 2018 11. toukokuuta 2018
Zane (eli Snake Jaguar) joutuu osallistumaan vaaralliseen moottoripyöräajeluun päästäkseen mukaan Garmadonin poikiin.
79 "Kuolleen miehen myrsky" (engl. Dead Man's Squall) 14. toukokuuta 2018 11. toukokuuta 2018
Zane on kärsinyt kovia taistelussa herra E:n kanssa. Ninjat joutuvat pakenemaan Destiny's Bountylla. Heille selviää, että Zanen nauhoittama keskustelu saattaa paljastaa, missä Hiljainen on.
80 "Hiljainen" (engl. The Quiet One) 21. toukokuuta 2018 11. toukokuuta 2018
Lloyd ja Harumi vaeltavat syvällä viidakossa ja etsivät kolmatta Oni-naamiota. Muut ninjat yrittävät korjata Destiny's Bountya ja löytävät jotakin yllättävää.
81 "Naamiopeli" (engl. Game of Masks) 22. toukokuuta 2018 11. toukokuuta 2018
Lloyd ja Harumi etsivät viimeistä naamiota Oni-temppelistä. Muut ninjat joutuvat vangeiksi ja saavat selville prinsessa Harumin pahan juonen.
82 "Pahuuden porteilla" (engl. Dread on Arrival) 23. toukokuuta 2018 11. toukokuuta 2018
Ninjat pyytävät Ninjagon poliisipäälliköltä apua Lloydin pelastamiseksi ja estävät Harumin yrityksen herättää lordi Garmadon henkiin.
83 "Todellinen voima" (engl. True Potential) 24. toukokuuta 2018 11. toukokuuta 2018
Ninjat luulevat jo pelastaneensa tilanteen, mutta lordi Garmadon palaakin Ninjagoon ja vapauttaa Harumin. Harumi yllyttää Garmadonia hankkimaan käyttöönsä todellisen voimansa. Se onnistuu, jos Garmadon voittaa pahimman esteensä, oman poikansa Lloydin.
84 "Jättiläisuhka Ninjagossa" (engl. Big Trouble, Little Ninjago) 25. toukokuuta 2018 11. toukokuuta 2018
Ninjat yrittävät pelastaa Lloydin. Lordi Garmadon on vahvempi kuin koskaan ja luo valtavan jättiläisen, jonka avulla hän yrittää voittaa ninjat ja saada Ninjagon hallintaansa.

Yhdeksäs kausi: Menneisyyden haamut / Metsästetty[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

9. kausi julkaistiin HBO Nordic -palvelussa 30.11.2018. Nelosella se esitettiin 22.2.2019 alkaen. Kaudesta käytetty suomenkielinen nimi vaihtelee; Nelonen markkinoi sitä nimellä "Menneisyyden haamut" Netflixin käyttäessä nimeä "Metsästetty".

# Nimi Ensiesitys Yhdysvalloissa Suomen ensiesitys
85 "Oman onnen nojassa" (engl. Firstbourne) 11. elokuuta 2018 30. marraskuuta 2018
Keisari Garmadon on vallannut Ninjago Cityn. Lloyd ystävineen on kaupungissa, mutta pysyttelee piilossa. Muut ninjat ja lapseksi kasvanut Wu ovat haaksirikkoutuneet Onien ja lohikäärmeiden valtakuntaan, ja joutuvat lohikäärmeenmetsästäjien kaappaamiksi. Ainoastaan Cole ja pikku-Wu pääsevät pakoon.
86 "Rautaa ja kiveä" (engl. Iron and Stone) 11. elokuuta 2018 30. marraskuuta 2018
Cole ja pikku-Wu yrittävät vapauttaa ystävänsä, jotka lohikäärmeenmetsästäjät ovat vanginneet Lohikäärmekuiluun taistelemaan lohikäärmeitä vastaan. Ninjagossa Lloyd törmää elementaalimestareihin, joista voi olla paljon apua taistelussa keisari Garmadonia vastaan.
87 "Radio vapaa Ninjago" (engl. Radio Free Ninjago) 11. elokuuta 2018 30. marraskuuta 2018
Lloyd ja pieni vastarintaliike aikovat siepata Ninjagon ääniaallot, ja Lloyd etsii omaa ääntään. Toisaalla Iron Baron käyttää ninjoja apuna lohikäärmejahdissa.
88 "Itsetehty lohikäärme" (engl. How to Build a Dragon) 11. elokuuta 2018 30. marraskuuta 2018
Lloyd ja vastarintaliike juhlivat onnistunutta iskuaan keisari Garmadonia vastaan ja Dareth saa oman elementaalivoimansa. Onien ja lohikäärmeiden valtakunnassa olevat muut ninjat onnistuvat pakenemaan lohikäärmeenmetsästäjien leiristä ja vapauttamaan sinne vangitut lohikäärmeet.
89 "Kullattu tie" (engl. The Gilded Path) 18. elokuuta 2018 30. marraskuuta 2018
Vastarintaliikkeen päämajaan tehdään väijytys ja ainoastaan viisi liikkeen jäsentä pääsee pakoon. Onien ja lohikäärmeiden valtakunnassa Wu on kasvanut teiniksi. Heavy-Metal saa ninjat kiinni ja paljastaa olevansa todellisuudessa nainen nimeltä Faith. Hän lähtee ninjojen mukaan etsimään mahtavaa lohikäärmehaarniskaa.
90 "Kaksi valhetta, yksi totuus" (engl. Two Lies, One Truth) 18. elokuuta 2018 30. marraskuuta 2018
Muille selviää, että Mystake on todellisuudessa oni. Garmadon alkaa pitää Harumia tyttärenään. Wu jaksaa yhä uskoa lohikäärmehaarniskan löytämiseen ja johdattaa ystävänsä vaaralliselle Onien alueelle tarkoituksenaan löytää Firstbournen pesä. Onien alueella Faith saa selville totuuden Iron Baronista.
91 "Heikoin lenkki" (engl. The Weakest Link) 18. elokuuta 2018 30. marraskuuta 2018
Lloyd ystävineen kaappaa Harumin, jotta saisi verotettua isänsä voimia. Ninjat oppivat, millaista lohikäärmeenmetsästys on. Iron Baron joukkoineen onnistuu vangitsemaan Faithin.
92 "Faithin pelastus" (engl. Saving Faith) 25. elokuuta 2018 30. marraskuuta 2018
Lloyd tiimeineen yrittää ottaa Onititaanin haltuunsa Skylorin lainattua Garmadonin voimia. Onititaani kaatuu murskaten suuren kerrostalon, aiheuttaen Harumin kuoleman. Toisaalla muut ninjat joutuvat Iron Baronin vangeiksi yrittäessään vapauttaa Faithin. Wu kasvaa aikuiseksi ja saa muistinsa takaisin.
93 "Mestarian oppitunti" (engl. Lessons for a Master) 25. elokuuta 2018 30. marraskuuta 2018
Iron Baron pakottaa Wun mukaansa hakemaan lohikäärmehaarniskaa. Firstbourne kuitenkin polttaa Iron Baronin kuoliaaksi ja sallii vain Wun pitää haarniskaa. Garmadon on raivoissaan Harumin kuoleman vuoksi ja tahtoo tuhota Onititaanin avulla koko kaupungin. Lloyd ystävineen on jäänyt kiinni Garmadonin pojille, mutta muut ninjat pelastavat tilanteen palaamalla viimein lohikäärmeiden avulla Ninjagoon.
94 "Vihreä kohtalo" (engl. Green Destiny) 25. elokuuta 2018 30. marraskuuta 2018
Lohikäärmeillä ratsastavat ninjat liittolaisineen kaatavat yhdessä Onititaanin. Sillä välin Wu ja Lloyd kohtaavat Garmadonin, joka menettää voimansa Lloydin saadessa omansa takaisin. Garmadon kuitenkin kertoo, että hänen voimansa olivat ainoa asia, joka esti uuden pimeyden saapumisen Ninjagoon. Joitakin päiviä myöhemmin Ninjago Cityn pelastumista juhlitaan ja lohikäärmeiden on aika palata kotiinsa toiseen maailmaan. Lloyd kertoo tavalliseen ikäänsä palanneelle Wulle isänsä varoituksesta. He ymmärtävät pimeyden tarkoittavan oneja.

Kymmenes kausi: Onien marssi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

10. kausi julkaistiin HBO Nordic -palvelussa 12. huhtikuuta 2019 Nelosen esittäessä sen 30.4.2019 alkaen.

# Nimi Ensiesitys Yhdysvalloissa Suomen ensiesitys
95 "Pimeys saapuu" (engl. The Darkness Comes) 19. huhtikuuta 2019 12. huhtikuuta 2019
Faith saapuu Spinjitzu-luostarille varoittamaan ninjoja useita muita maailmoja jo vallanneiden Onien saapumisesta Ninjagoon. Onien ilmestyessä Ninjago Cityyn maailmakristallin kautta he valtaavat kaupungin nopeasti peittämällä sen pimeyteen, joka jähmettää kaupungin asukkaat kivipatsaiksi. Pelastaessaan asukkaita ninjat huomaavat, etteivät heidän elementaalivoimansa tehoa Oneihin, joten päättävät lopulta vapauttaa Kryptariumista Garmadonin, joka kertoo olevansa omien Oni-voimiensa ansiosta heidän ainoa toivonsa.
96 "Hyökkäys" (engl. Into the Breach) 19. huhtikuuta 2019 12. huhtikuuta 2019
Oniverensä ansiosta pimeydessä selviävät Garmadon ja Lloyd lähtevät pimeyden keskukseen tuhoamaan maailmakristallin, koska se Garmadonin mukaan on ainoa keino hyökkäyksen pysäyttämiseksi. Muut ninjoista jäävät odottamaan Destiny's Bountyyn, mutta saadessaan hätäpuhelun NGTV-talolta he jättävät P.I.X.A.L.in robottinsa kanssa odottamaan yksin Lloydin ja Garmadonin paluuta. Löytäessään viimein maailmakristallin Borg-tornin holvista Lloyd ja Garmadon kuitenkin kohtaavat Omegan, Onien johtajan.
97 "Pudotus" (engl. The Fall) 19. huhtikuuta 2019 12. huhtikuuta 2019
Taistellessaan Omegaa vastaan Lloyd ja Garmadon onnistuvat tuhoamaan maailmakristallin, mutta se osoittautuukin merkityksettömäksi. Paetessaan Oneja he löytävät holvin täynnä edellisten kausien esineitä, mukaan lukien Overlordin käyttämän kultaisista aseista valetun haarniskan. He huomaavat Onien kammoavan kultaisen voiman hehkua, ja onnistuvat haarniskan avulla pakenemaan. Toisten ninjojen pelastaessa uutisväkeä Cole putoaa Bountyn kyydistä alas pimeyteen. Garmadon yrittää ymmärtää toisten järkytystä Nyan kertoessa Kaille, kuinka haarniskan takominen takaisin neljäksi kultaiseksi aseeksi voisi auttaa heitä taistelussa Oneja vastaan.
98 "Näyttävä lähtö" (engl. Endings) 19. huhtikuuta 2019 12. huhtikuuta 2019
Surulliset ninjat kertovat uutisen Colen putoamisesta Wulle ja Misakolle. Kai sulattaa haarniskan ja takoo sen takaisin kultaisiksi aseiksi Onien lähestyessä luostaria. Viimeisen taistelun käynnistyessä ninjat jäävät alakynteen, eloon jääneeksi paljastuneesta ja maaporallaan palanneesta Colesta huolimatta. Ninjojen perääntyessä luostarin muurien sisälle Lloyd saa viimeisenä oljenkortena idean luomisen tornadon käyttämisestä Oneja vastaan. Onit tuhoutuvat tornadon vaikutuksesta, pimeys katoaa Ninjago Citystä sekä sen kivettyneet asukkaat palaavat eloon. Lloyd tapaa näyssä ensimmäisen spinjitzu-mestarin, joka kiittää häntä henkilökohtaisesti maailmansa pelastamisesta. Myöhemmin ninjat juhlivat voittoaan ystäviensä kanssa, ja nähdessään kaiken olevan taas hyvin Garmadon jättää luostarin.

Yhdestoista kausi: Secrets of the Forbidden Spinjitzu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

11. kausi aloitti uuden, ilman Masters of Spinjitzu -lisänimeä markkinoidun sarjan, jonka jaksot olivat puolet aiempaa lyhyempiä. Kausi julkaistiin lähes ympäri maailman kahdessa osassa. Suomessa ensimmäinen puolisko julkaistiin Ruutu+-palvelussa 18.10.2019 ja toinen 6.12.2019.

# Nimi Ensiesitys Yhdysvalloissa Suomen ensiesitys
1/99 "Haaskattu potentiaali" (engl. Wasted True Potential) 22. kesäkuuta 2019 18. lokakuuta 2019
Wu toruu edellisen voittonsa jälkeen laiskistuneita ninjoja, haastaen heidät kaikki lopulta taisteluun, jonka hän voittaa ylivoimaisesti. Zane näkee karmivan näyn kärmeisvelhottaresta sekä jääsamuraista.
2/100 "Tehtävää etsimässä" (engl. Questing For Quests) 22. kesäkuuta 2019 18. lokakuuta 2019
Ninjat etsivät epätoivoisesti tehtävää Ninjago Citystä treenatakseen ninjataitojaan. Lopulta he päätyvät poliisiasemalle paperitöihin, mutta innostuvat illalla nähdessään televisiossa kuuluisan seikkailijan Clutch Powersin, joka on löytänyt muinaisen, ansoja täynnä olevan pyramidin tuhon aavikolta.
3/101 "Kivinen alku" (engl. A Rocky Start) 29. kesäkuuta 2019 18. lokakuuta 2019
Ninjat matkaavat Maabountylla kohti pyramidia, mutta jäävät saarroksiin suurelle kalliolle valtavan kuoriaisen hyökätessä heidän kimppuunsa ja nielaistessa tärkeän osan Maabountysta.
4/102 "Pedon vatsassa" (engl. The Belly of the Beast) 29. kesäkuuta 2019 18. lokakuuta 2019
Ninjat laskevat Zanen vinssin varassa kuoriaisen sisuksiin, tarkoituksenaan hankkia sen nielaisema osa takaisin. Zane menettää hetkeksi tajuntansa, nähden uuden näyn, mutta ninjat onnistuvat lopulta tavoitteessaan ja pääsevät pakenemaan kalliolta kohti pyramidia.
5/103 "Ansat, ja miten niistä selvitään" (engl. Boobytraps and How to Survive Them) 6. heinäkuuta 2019 18. lokakuuta 2019
Ninjat tapaavat Clutch Powersin, joka lähtee vastentahtoisesti ninjojen mukaan pyramidia tutkimaan kuullessaan Seikkailijoiden klubin jäsenyytensä olevan vaakalaudalla. Ninjat onnistuvat selviytymään hengissä pyramidin pääkammioon, jossa he vapauttavat epähuomiossa vankeudesta Zanen näyissä esiintyneen kärmeisvelhotar Aspheeran. Aspheera varastaa Kain elementaalivoiman, vangitsee ninjat pyramidiin ja pakenee kohti Ninjago Cityä.
6/104 "Uutiset ei nuku" (engl. The News Never Sleeps) 6. heinäkuuta 2019 18. lokakuuta 2019
Nelson työskentelee ensimmäistä päivää lehdenjakajana Aspheeran tulikyiden hyökkäyksen alaisessa Ninjago Cityssä. Hän löytää uuden ystävänsä Antonian kanssa pyramidilta kaupunkiin sinkoutuneen Clutch Powersin, joka kertoo heille ninjojen olevan vaarassa. Nelson ja Antonia välittävät uutiset eteenpäin Wulle.
7/105 "Ninjat vastaan laava" (engl. Ninja vs. Lava) 13. heinäkuuta 2019 18. lokakuuta 2019
Ninjat pääsevät pyramidissa irti kahleistaan, ja edelleen tajutonta Kaita mukanaan raahaten yrittävät pakoon pyramidin monituisten ansojen ohitse. Yhteistyön voimalla he onnistuvat pääsemään ulos, mutta huomaavat pyramidin olevan jo laavan saartama. P.I.X.A.L. saapuu kuitenkin Shurikopterilla heidän avukseen.
8/106 "Käärmestrofi" (engl. Snaketastrophy) 13. heinäkuuta 2019 18. lokakuuta 2019
Ninjagon uutispalvelun reportterit kiertävät ympäri kaupunkia seuraamassa käärmestrofina tunnettua ilmiötä. Haastatteluun päässyt Aspheera kuulee Ninjagon kaupunginmuseossa säilytettävästä kielletyn spinjitzun kääröstä, jota hänen etsimänsä "katala petturi" käytti häntä vastaan kauan sitten.
9/107 "Voimaton" (engl. Powerless) 20. heinäkuuta 2019 18. lokakuuta 2019
Kai kokee olevansa hyödytön ilman voimiaan, eikä suostu auttamaan muita ninjoja taistelussa Aspheeran armeijaa vastaan. Muut ninjat kiirehtivät museoon, jossa taistelevat voimakkaasta kääröstä Aspheeran kanssa. Jake-nimisen lapsen rohkaisema Kai syöksyy muiden ninjojen avuksi, mutta Aspheera onnistuu pakenemaan kielletyn spinjitzun käärö mukanaan.
10/108 "Vanha juttu" (engl. Ancient History) 20. heinäkuuta 2019 18. lokakuuta 2019
Zanen, Nyan ja Lloydin yrittäessä tuloksetta hankkia käärön takaisin Kai, Cole ja Jay lähtevät kysymään kärmeisiltä tietoa Aspheerasta ja "katalasta petturista". Acidicus kertoo ninjoille kaksikon tarinan, ja ninjojen ehdittyä takaisin luostarille Wu paljastaa olevansa tuo "katala petturi".
11/109 "Älä luota ihmiseen" (engl. Never Trust a Human) 27. heinäkuuta 2019 18. lokakuuta 2019
Wu kertoo ninjoille, kuinka joutui lapsuudessaan vaikeuksiin kärmeisten mailla, ja lupasi häntä auttaneelle Aspheeralle opettaa vastapalveluksena spinjitzua. Kun Aspheera kuitenkin käytti spinjitzun voimaa vallankaappaukseen kärmeisten keskuudessa, Wu ja Garmadon pysäyttivät hänet kielletyn spinjitzun kahdella kääröllä, aiheuttaen katkeralle Aspheeralle petetyn olon lisäksi vankeusrangaistuksen.
12/110 "Saarroksissa" (engl. Under Siege) 27. heinäkuuta 2019 18. lokakuuta 2019
Aspheera armeijoineen piirittää luostaria, ja Wu, P.I.X.A.L., Kai, Cole ja Jay joutuvat lopulta piiloutumaan rakennuksen alla sijaitsevaan suureen luolaan Wuta suojellakseen.
13/111 "Seikkailijoiden klubi" (engl. The Explorers Club) 3. elokuuta 2019 18. lokakuuta 2019
Zane, Nya ja Lloyd yrittävät päästä Seikkailijoiden klubille, missä kielletyn spinjitzun toista kääröä säilytetään. Monien yritysten jälkeen he lopulta onnistuvat, ja lähtevät käärö mukanaan kohti luostaria.
14/112 "Kosto on minun" (engl. Vengeance is Mine) 3. elokuuta 2019 18. lokakuuta 2019
Aspheera onnistuu löytämään Wun, P.I.X.A.L.in ja kolme ninjaa. Ninjatiimi on syntyneessä taistelussa alakynnessä, kunnes loput kolme ninjaa palaavat luolaan. Zane jäädyttää Aspheeran armeijoineen kielletyn spinjitzun käärön avulla, mutta Aspheera onnistuu siitä huolimatta ampumaan sauvallaan kohti Wuta. Zane ottaa osuman vastaan Wun puolesta ja katoaa.
15/113 "Jäiset hyvästit" (engl. A Cold Goodbye) 10. elokuuta 2019 18. lokakuuta 2019
Wu saa kuulla Kryptariumiin vangitulta Aspheeralta, ettei käärö tappanut Zanea, vaan lähetti hänet Iki-maailmaan. Wu suunnittelee lähtevänsä hänen peräänsä, mutta ninjat estävät sen, lähtien Maabountylla hänen sijastaan. Wu ei ehdi kertoa ninjoille, että heidän mukaan ottamansa matkaajan tee ei riitä tuomaan heitä takaisin.
16/114 "Iki-maailma" (engl. The Never-Realm) 14. joulukuuta 2019 18. lokakuuta 2019
Ninjat saapuvat kylmään ja lumiseen Iki-maailmaan, menettäen heti sekä Maabountyn että matkaajan teen. Pieneen kylään saavuttuaan he saavat kuulla, kuinka julma Jääkeisari valtasi maailman vuosikymmeniä sitten. Sillä välin Jääkeisarin linnoituksessa keisarin neuvonantaja Vex kertoo hänelle muukalaisten saapumisesta kylään.
17/115 "Tulentekijä" (engl. Fire Maker) 14. joulukuuta 2019 6. joulukuuta 2019
Jääsamurait hyökkäävät kylään, ja ninjat auttavat sen asukkaita taistelussa. Samuraiden komentajan, Grimfaxin, onnistuttua sammuttamaan kylän ainoan nuotion samurait perääntyvät, mutta tulen elintärkeyden vuoksi kyläläiset tuntevat silti hävinneensä. Kai saa kuitenkin elementaalivoimansa takaisin ja onnistuu sytyttämään nuotion uudestaan.
18/116 "Yllättävä liittolainen" (engl. An Unlikely Ally) 21. joulukuuta 2019 6. joulukuuta 2019
Ninjat uskovat Zanen olevan Jääkeisarin vankina. Lloyd lähtee yksin matkalle kohti Jääkeisarin linnaa muiden ninjojen jäädessä puolustamaan kylän asukkaita. Matkallaan Lloyd saa yllättävän seuralaisen kummallisesti käyttäytyvästä sudesta. Lloyd onnistuu löytämään jyrkänteeltä pudonneen Maabountyn, jonka sisältä hän löytää Aspheeran myös Iki-maailmaan ampumalle robotille ohjaavan paikantimen.
19/117 "Ninjoista pahin" (engl. The Absolute Worst) 21. joulukuuta 2019 6. joulukuuta 2019
Ultra Violetti ja Mekaanikko kuulevat ninjojen kadonneen ja yrittävät pakoon Kryptariumista. He saavat pakomatkalleen yllättävää seuraa Häkkilinnusta, joka liittyy heidän seuraansa kertomaan tarinoita heidän pahimmista kohtaamisistaan ninjojen kanssa. Kolmikon päästyä ulos P.I.X.A.L. kuitenkin ottaa karkurit heti kiinni.
20/118 "Viesti" (engl. The Message) 28. joulukuuta 2019 6. joulukuuta 2019
Lloyd ja hänen Rediksi nimeämänsä susi pakenevat valtavan linnun hyökkäystä pimeään luolaan, josta Lloyd löytää etsimänsä titaanirobotin. Hän löytää myös Zanen videoiman jäähyväisviestin, jonka voimaannuttamana hän korjaa robotin. Robotin avulla Lloyd ja Red voittavat linnun ja pääsevät jatkamaan matkaansa.
21/119 "Matkapuu" (engl. The Traveler's Tree) 28. joulukuuta 2019 6. joulukuuta 2019
Cole potee huonoa omaatuntoa matkaajan teen pudottamisesta, ja kuultuaan kyläläisiltä vuorilla kasvavasta matkapuusta hän lähtee etsimään sitä. Cole kuitenkin törmää vuoristossa kyläläisten kammoksumaan, Kragiksi kutsuttuun lumimieheen.
22/120 "Kragin vaikerrus" (engl. Krag's Lament) 4. tammikuuta 2020 6. joulukuuta 2019
Cole ymmärtää, ettei Krag tahdo pahaa, ja myös sen, että tämä Jääkeisarin tekojen vuoksi on lajinsa viimeinen. Krag opastaa Colen matkapuulle, ja kaksikko kohtaa Jayn ja Nyan, jotka olivat lähteneet huolissaan etsimään Colea.
23/121 "Suden salaisuus" (engl. Secret of the Wolf) 4. tammikuuta 2020 6. joulukuuta 2019
Kivestä valmistettu robotti hyökkää nyt titaanirobotilla matkaavien Lloydin ja Redin kimppuun. Myöhemmin Lloydille paljastuu, että hänen Rediksi kutsumansa susi on todellisuudessa muotoinen nimeltä Akita.
24/122 "Muotoisista viimeinen" (engl. The Last of the Formlings) 11. tammikuuta 2020 6. joulukuuta 2019
Akita kertoo Lloydille, kuinka hän ja hänen veljensä Kataru löysivät eläinmuotonsa samana päivänä, kun klaanin hylännyt muodoton, Vex, palasi katkerana heidän kyläänsä mukanaan Jääkeisari, joka tuhosi kylän ja jäädytti sen asukkaista kaikki muut.
25/123 "Viholliseni, ystäväni" (engl. My Enemy, My Friend) 11. tammikuuta 2020 6. joulukuuta 2019
Jääkeisarin lohikäärme, Boreal, jäädyttää kylän asukkaineen Kain suojeluyrityksistä huolimatta. Kai, Nya, Cole ja Jay lähtevät Krag mukanaan etsimään Maabountya voidakseen korjata sen ja kostaa Jääkeisarille. Paluumatkalla oleva Boreal hyökkää Lloydin ja Akitan kimppuun, siepaten Lloydin mukaansa ja kuljettaen hänet jäälinnalle. Kohdatessaan Jääkeisarin viimein Lloyd ymmärtää hänen olevan Zane.
26/124 "Kaiju-protokolla" (engl. The Kaiju Protocol) 18. tammikuuta 2020 6. joulukuuta 2019
P.I.X.A.L. ja Wu yrittävät päästä Iki-maailmaan matkateen avulla, vaikka tietävät sen olevan mahdotonta. Avattuaan kuolleiden maailman he kuitenkin vapauttavat sieltä vahingossa Ylhäisen, joka lähtee luostarista kohti Ninjago Cityä. P.I.X.A.L. onnistuu pysäyttämään hirviön uudella robotillaan, pelastaen kaupungin.
27/125 "Järjestelmävirhe" (engl. Corruption) 18. tammikuuta 2020 6. joulukuuta 2019
Takaumajaksossa Zane saapuu Iki-maailmaan, ja hänen yrittäessään korjata titaanirobottia julma Vex ilmestyy paikalle, aiheuttaen Zanelle järjestelmävirheen ja pyyhkien hänen muistinsa. Vex manipuloi kielletyn spinjitzun käärön ansiosta valtavan voimakasta Zanea kaappaamaan vallan Iki-maailmassa, ja Zane syrjäyttääkin aiemman keisarin, Grimfaxin, ja korruptoi tämän armeijoineen kielletyn spinjitzun käärön voimalla.
28/126 "Toivon pilkahdus" (engl. A Fragile Hope) 25. tammikuuta 2020 6. joulukuuta 2019
Lloyd yrittää palauttaa Zanen muistin tuloksetta. Hänet heitetään linnan tyrmään, jossa hän tapaa toisen vangin, Akitan veljen Katarun. Yllättäen Grimfax kuitenkin vapauttaa heidät molemmat ja liittoutuu heidän kanssaan Zanea ja Vexiä vastaan. Sillä välin muut ninjat onnistuvat korjaamaan Maabountyn.
29/127 "Nyt tai ei koskaan" (engl. Once and For All) 25. tammikuuta 2020 6. joulukuuta 2019
Lloyd, Kataru ja Grimfax pyrkivät tuhoamaan Vexiä hyödyttäneen kristallin muiden ninjojen taistellessa Borealia vastaan. Kain voimat palautuvat entistä voimakkaampina, ja lohikäärmeen sulaessa he ymmärtävät sen olleen elementaalilohikäärme ja näin ollen Zanen olevan Jääkeisari. Kataru ja Grimfax jäävät pidättelemään Vexiä ja jääsamuraiarmeijaa Lloydin rynnätessä Jääkeisarin valtaistuinsaliin, jonne Akita on jo ehtinyt.
30/128 "Heräämisiä" (engl. Awakenings) 1. helmikuuta 2020 6. joulukuuta 2019
Akita ja Lloyd häviävät taistelun kielletyn spinjitzun voiman omaavaa Zanea vastaan, ja Vexin mainitessa sanan "suojella" valmistautuessaan surmaamaan Lloydin Zane saa muistinsa takaisin. Hän iskee Vexin syrjään ja valtikkansa maahan, sulattaen kaikki jäädytetyt. Myöhemmin ninjat palaavat kotiin Kragin Colelle antaman marjan avulla, ja kaikki sekä Iki-maailmassa että Ninjagossa palaa entiselleen.

Kahdestoista kausi: Prime Empire[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kahdestoista kausi julkaistiin Suomessa Ruutu+-palvelussa 12. kesäkuuta 2020.

# Nimi Ensiesitys Yhdysvalloissa Ensiesitys Suomessa
31/129 "Haluatko astua Yli-imperiumiin?" (engl. Would You Like to Enter Prime Empire?) 4. huhtikuuta 2020 12. kesäkuuta 2020 (Ruutu+)
Ninjat estävät Mekaanikkoa varastamasta mystistä emolevyä. Heidän tutkiessaan roiston piilopaikkaa Jay löytää sieltä vanhan peliautomaatin, Yli-imperiumin. Laittaessaan emolevyn koneen sisään Jay luo epähuomiossa koko Ninjago Cityn läpi kulkevan energia-aallon, joka muuttaa kaikki kaupungin peliautomaatit Yli-imperiumeiksi. Päästessään pelissä tasolle 13 Jay astuu avautuneen, peliin sisään vievän portaalin luoneen peliautomaatin sisälle.
32/130 "Dyer-saari" (engl. Dyer Island) 4. huhtikuuta 2020 12. kesäkuuta 2020 (Ruutu+)
Ninjat kuulustelevat Mekaanikkoa hänen pomostaan, Unagamista, mutta eivät saa vastauksia. Poliisipäällikkö kertoo heille pelaajien ympäri Ninjago Cityn alkaneen kadota automaattien sisään, ja ninjat lähtevät tapaamaan Yli-imperiumin luojaa, Milton Dyeria, hänen yksityissaarelleen. He kuitenkin löytävät sieltä vain hänen assistenttinsa Bobin, joka kertoo Dyerin kadonneen kostonhimoisena Yli-imperiumin epäonnistumisen jälkeen.
33/131 "Taso 13" (engl. Level Thirteen) 5. huhtikuuta 2020 12. kesäkuuta 2020 (Ruutu+)
Ninjat saapuvat Borg-torniin, jossa Cyrus Borg tutkii Jayn vienyttä peliautomaattia. Sillä välin Mekaanikko kumppaneineen karkaa Kryptariumista Unagamin hakkeroitua vankilan turvajärjestelmän, ja rikolliset suuntaavat Borg-tornille Unagamia palvellakseen. Muiden ninjojen taistellessa heitä vastaan Cole pelaa pelin tasolle 13 asti ja Zanen, P.I.X.A.L.in ja Borgin paetessa tornista emolevy mukanaan loput ninjoista astuvat peliin tarkoituksenaan löytää Jay sekä haastaa Unagami.
34/132 "Supertähti Rokki-Jay" (engl. Superstar Rockin' Jay) 5. huhtikuuta 2020 12. kesäkuuta 2020 (Ruutu+)
Yli-imperiumiin saavuttuaan ninjat joutuvat heti Unagamin armeijan, punavisiirien, hyökkäyksen kohteeksi. Heidät pelastaa Jay-liittoumaksi itseään kutsuva kultti, joka ohjaa heidät suureksi idoliksi pelaajien keskuudessa nousseen Jayn luokse.
35/133 "Minä olen Okino" (engl. I am Okino) 11. huhtikuuta 2020 12. kesäkuuta 2020 (Ruutu+)
Okino, Terra Karanan samurai, epäonnistuu kerta toisensa jälkeen tehtävässään, eli pelaajien ohjaamisessa turvallisesti alueen läpi. Hän on jo vähällä luopua toivosta, kunnes ensimmäistä Unagamin voittamiseen tarvittavaa Avakaita etsivät ninjat saapuvat hänen luokseen.
36/134 "Glitsi" (engl. The Glitch) 11. huhtikuuta 2020 12. kesäkuuta 2020 (Ruutu+)
Ninjat ja Okino joutuvat Terra Karanan läpi matkatessaan rottajoukon hyökkäyksen kohteeksi. Ninjat vangitsevat heidän johtajansa, Ritchien, joka kertoo heille pelissä olevasta hyödyllisestä glitsistä. Se osoittautuu kuitenkin ansaksi, ja Okino pelastaa ninjat viime hetkellä suurelta joukolta punavisiirejä.
37/135 "Hysterian jyrkänteet" (engl. The Cliffs of Hysteria) 12. huhtikuuta 2020 12. kesäkuuta 2020 (Ruutu+)
Ninjat ja Okino saapuvat Hysterian jyrkänteille, joiden huipulle kiivetäkseen he joutuvat ostamaan epäluotettavalta myyjältä epäluotettavaa köyttä krediittiensä riittäessä vain siihen. Huipulle lopulta päästyään joukko kuulee heikkokuntoiselta punavisiiriltä Unagamin suunnitelman, joka on kuolleiden pelaajien muodostamista energiakuutioista kasatun portaalin rakentaminen Ninjagoon.
38/136 "Punalohikäärmeen sokkelo" (engl. The Maze of the Red Dragon) 12. huhtikuuta 2020 12. kesäkuuta 2020 (Ruutu+)
Okino opastaa ninjat hengenvaarallisen sokkelon lävitse kohtaamaan ensimmäistä Avakaita vartioiva punainen lohikäärme. Unagami pysäyttää pelin useaan otteeseen, pyrkien käännyttämään Okinon ninjoja vastaan lupaamalla hänelle paikan Ninjagossa, todellisessa maailmassa. Okino kuitenkin pitää ystävyyttään ninjojen kanssa arvokkaampana, auttaa heitä lohikäärmeen selättämisessä ja palaa kotiinsa uudenlaisen asenteen kera.
39/137 "Yksi askel eteenpäin ja kaksi taakse" (engl. One Step Forward, Two Steps Back) 18. huhtikuuta 2020 12. kesäkuuta 2020 (Ruutu+)
Ninjat huomaavat, ettei heillä ole tarpeeksi krediittejä osallistuakseen Pikatie Ultraan, kilpailuun toisesta Avakaista. Jay ja Nya päättävät osallistua tanssikilpailuun krediittejä tienatakseen muiden ninjojen torjuessa tanssisaliin kohdistuvaa punavisiirien hyökkäystä.
40/138 "Numero Seitsemän" (engl. Racer Seven) 18. huhtikuuta 2020 12. kesäkuuta 2020 (Ruutu+)
Ninjat valmistelevat ajoneuvojaan Pikatie Ultraa varten. Lloyd tapaa yhden kilpailijoista, Numero Seiskan, jolle hän kertoo tämän olevan osa Yli-imperiumin ohjelmaa, selittäen tämän ainaisen tappion kilpailussa. Seiska liittyy ninjojen tiimiin saadakseen mahdollisuuden voittoon.
41/139 "Pikatie Ultra" (engl. The Speedway Five-Billion) 19. huhtikuuta 2020 12. kesäkuuta 2020 (Ruutu+)
Punavisiirit hyökkäävät Scottin varastolle, ja tämä uhrautuu auttaakseen ninjat pakoon. Punavisiirit seuraavat ninjoja kilpailuun, mutta Cole ja Kai uhraavat viimeiset elämänsä heidät hoidellakseen. Seiska onnistuu lopulta murtamaan koodinsa ja voittaa kilpailun, ansaiten ninjoille toisen Avakain.
42/140 "Ylös ja eteen" (engl. Stop, Drop and Side Scroll) 19. huhtikuuta 2020 12. kesäkuuta 2020 (Ruutu+)
Jay, Nya ja Lloyd lähtevät pelin viimeiselle alueelle kolmatta Avakaita hakemaan. He onnistuvat selviytymään kaoottisesta tasohyppelyvaiheesta, ja saapuvat taisteluareenalle, jolla yhden heistä on kohdattava tason loppuvastus. Lloyd valitaan tehtävään, ja hän saa vastustajakseen Harumi-avatarin. Lloyd päihittää Harumin, mutta menettää myös oman viimeisen elämänsä. Jay ja Nya saavat kolmannen ja viimeisen Avakain.
43/141 "Ninjago Noir" (engl. Ninjago Confidential) 25. huhtikuuta 2020 12. kesäkuuta 2020 (Ruutu+)
Zane ja P.I.X.A.L. etsivät Milton Dyeriä Ninjago Cityssä ja saavat vihjeen hänen olinpaikastaan. Mekaanikko joukkoineen kuitenkin hyökkää heidän kimppuunsa, kaapaten Zanen ja kolkaten P.I.X.A.L.in. Myöhemmin P.I.X.A.L. löytää Dyerin, joka kertoo yrittäneensä sulkea Yli-imperiumin, Unagamin, ymmärtäessään tämän vaarallisuuden.
44/142 "Isä ja poika" (engl. The Prodigal Father) 25. huhtikuuta 2020 12. kesäkuuta 2020 (Ruutu+)
Milton Dyer kertoo P.I.X.A.L.ille, kuinka joutui sulkemaan pelin ensimmäisen testipelaajan, Scottin, kadotessa sen sisään. Zane saa kuulla Mekaanikon kätyreineen rakentavan Unagamille porttia Ninjagoon, ja joutuu luovuttamaan tälle Yli-imperiumin emolevyn tämän uhatessa vangittua mestari Wuta. Wu onnistuu aktivoimaan paikantimensa, mutta P.I.X.A.L.in ja Dyerin ehtiessä paikalle portti on jo valmis ja Zane kytketty osaksi sitä vastaanottamaan portin tappavaa energiaa.
45/143 "Hulluudentemppeli" (engl. The Temple of Madness) 26. huhtikuuta 2020 12. kesäkuuta 2020 (Ruutu+)
Jay ja Nya onnistuvat pääsemään sisään Unagamin hulluudentemppeliin, mutta temppelin kokki Sushimi onnistuu surmaamaan Nyan viime hetkellä. Jay hyökkää yksin oman portaalinsa valmiiksi saaneen Unagamin kimppuun, ja saa kuulla tämän todellisuudessa olevan vain katkera ja hämmentynyt jouduttuaan oman luojansa hylkäämäksi. Jay ottaa käyttöönsä heidän aiemmin voittamansa lohikäärmeen, ja seuraa lohikäärmemuotoonsa muuttunutta Unagamia portaalin läpi.
46/144 "Game Over" (engl. Game Over) 26. huhtikuuta 2020 12. kesäkuuta 2020 (Ruutu+)
Unagami punavisiiriarmeijoineen syöksyy portaalin läpi Ninjagoon Jay kannoillaan. Jay ja P.I.X.A.L. onnistuvat irrottamaan Zanen portaalista viime hetkellä, pelastaen hänen henkensä. Yli-imperiumin hahmojen ilmestyessä Ninjago Cityyn kaaosta aiheuttamaan Jay houkuttelee raivoisan Unagamin seuraamaan häntä Borg-tornin huipulle, missä tämä saa kohdata luojansa, Milton Dyerin. Dyer pahoittelee tekoaan ja tekee sovun luomuksensa kanssa. Kuolleet pelaajat heräävät henkiin pelin hahmojen ja vangittujen pelaajien vapautuessa. Ninjat tapaavat jälleen toisensa ja lapseksi muuttunut Unagami lähtee Milton Dyerin matkaan.

Kolmastoista kausi: Master of the Mountain[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolmastoista kausi julkaistiin Suomessa Ruutu+-palvelussa 14. syyskuuta 2020.

# Nimi Ensiesitys Yhdysvalloissa Ensiesitys Suomessa
47/145 "Shintaro" (engl. Shintaro) 13. syyskuuta 2020 14. syyskuuta 2020 (Ruutu+)
Ninjat kutsutaan Shintaron legendaariseen kuningaskuntaan juhlistamaan prinsessa Vanian syntymäpäiviä, ja he houkuttelevat myös ikäkriisiä läpikäyvän mestari Wun mukaansa. Matkalla he joutuvat vaarallisten kammolepakoiden hyökkäyksen kohteeksi, mutta Shintaron kuningas Vangelisin joukot pelastavat heidät.
48/146 "Alas pimeyteen" (engl. Into the Dark) 13. syyskuuta 2020 14. syyskuuta 2020 (Ruutu+)
Ninjat saapuvat Shintaroon ja tapaavat kuningas Vangelisin sekä tämän tyttären, prinsessa Vanian. Cole herää yöllä ja kohtaa huoneessaan violetin, hänen äitinsä aiemmin omistamaa kaulakorua pitävän otuksen. Asiasta kuullessaan Vania vie Colen kaupungin alla sijaitseviin luolastoihin, joista kaksikko löytää salaisen kaivoksen, jota ylläpitää julma, kaksi otuskansaa työläisikseen orjuuttanut Kallovelho.
49/147 "Maailman surkein pelastus" (engl. The Worst Rescue Ever) 20. syyskuuta 2020 14. syyskuuta 2020 (Ruutu+)
Vania palaa maan päälle kertomaan kaivoksesta mestari Wulle sekä muille ninjoille. Ninjat suuntaavat maan alle pelastamaan Kallovelhon vangitsemaa Colea Kuningas Vangelisin ankarasta kiellosta huolimatta. Asiat eivät kuitenkaan mene suunnitellusti, ja myös muut ninjat vangitaan orjiksi kaivokseen.
50/148 "Kaksi miekkaa" (engl. The Two Blades) 20. syyskuuta 2020 14. syyskuuta 2020 (Ruutu+)
Ninjat tahtovat kuulla, miksi Kallovelhon vangitsemat otuskansat, Gecklet ja Munssit, vihaavat toisiaan. Gliff ja Murt, eri kansojen edustajat, kertovat ninjoille tarinan suuresta sankarista, joka pelasti kansoista molemmat kauhistuttavalta lohikäärmeeltä, Suruntuojalta, sekä lahjoitti molemmille kansoille mystistä voimaa omaavan miekan. Nyt kansat kuitenkin syyttävät toisiaan miekkojensa varastamisesta. Ninjat uskovat Kallovelhon olevan kaiken takana. Uutta pakoa tyrmistä järjestäessään ninjat joutuvat hajaantumaan.
51/149 "Munssien kuningatar" (engl. The Queen of the Munce) 27. syyskuuta 2020 14. syyskuuta 2020 (Ruutu+)
Jay, Nya ja Lloyd seuraavat pakoon auttamiaan Munsseja heidän maanalaiseen valtakuntaansa. Murtessa, heidän kuningattarensa, ihastuu tulisesti Jayhyn, ja Nya päätyy lopulta taistelemaan tästä hänen kanssaan. Kamppailun voitettuaan Nya kaikkien yllätykseksi kruunataan Munssien uudeksi kuningattareksi.
52/150 "Minon koetus" (engl. Trial by Mino) 27. syyskuuta 2020 14. syyskuuta 2020 (Ruutu+)
Luolastoissa vaeltaessaan Kai ja Zane jäävät kiinni kolmelle Gecklelle, jotka epäilevät heitä Kallovelhon kätyreiksi. Heidät viedään kansleri Gulchin johtamaan Gecklejen oikeusistuimeen, joka tuomitsee ninjat taistelemaan Minoa, luolasarvikuonoa, vastaan. Ninjojen voitettua ja kerrottua tarinansa Kai kruunataan yksimielisesti Gecklejen uudeksi kansleriksi. Gulch kertoo ninjoille Kallovelhon alkuperästä, ja he ymmärtävät Suruntuojan voittaneen, Gecklejen ja Munssien sankarina palvoman soturin olleen Colen äiti, Lilly.
53/151 "Kallovelho" (engl. The Skull Sorcerer) 4. lokakuuta 2020 14. syyskuuta 2020 (Ruutu+)
Cole taistelee hengestään luolastojen monituisia vaaroja vastaan, kunnes Vania saapuu pelastamaan hänet lemmikkilohikäärmeensä Louskis apunaan. He palaavat maanpinnalle kertoakseen Kallovelhosta viimein kuningas Vangelisille. Vangelis kuitenkin paljastaa olevansa itse Kallovelho, ja karkottaa Colen ja Wun vuoren uumeniin. Isänsä hylkäämä Vania syöksyy heidän peräänsä.
54/152 "Pudotus" (engl. The Real Fall) 4. lokakuuta 2020 14. syyskuuta 2020 (Ruutu+)
Cole, Wu ja Vania putoavat tunnelia pitkin alaspäin, joutuen liki valtavien hämähäkkien surmaamiksi. Lopulta he putoavat veteen, ja Cole yrittää epätoivoisesti suojella heitä elementaalivoimillaan. Tunnelin syvällä maan uumenissa sijaitsevan pohjan saavutettuaan he ovat viimein turvassa, ja kohtaavat yllättäen kolme seikkailijaa.
55/153 "Seikkailijat" (engl. Dungeon Party) 11. lokakuuta 2020 14. syyskuuta 2020 (Ruutu+)
Putoamisen jälkeen Cole, Wu ja Vania tutustuvat Korgraniin, Plundariin, Fungusiin ja heidän lemmikkihämähäkkiinsä, Adamiin. He kertovat heille tarinan siitä, kuinka Vangelis huijasi heidät hakemaan Hazza d'urin puhuvan pääkallon, ja jäivät ansaan Shintaron luolastoon. Tarinan jälkeen Cole, Wu ja Vania lupautuvat auttamaan heitä pääsemään takaisin maanpinnalle, ja Cole muuttaa heidän ryhmän nimeksi "Yliset".
56/154 "Luolasamoilua" (engl. Dungeon Crawl) 11. lokakuuta 2020 14. syyskuuta 2020 (Ruutu+)
Ylisten etsiessä tietä maanpinnalle, mestari Wu neuvoo Colea käyttämään maan elementaalivoimaa tien näyttämiseen. Matkan aikana joukko kohtaa pahan laavahirviön, ja joutuvat taistelemaan sitä vastaan. He onnistuvat voittamaan laavahirviön, ja tukkimaan tien ettei se voisi seurata heitä, ja sitten he jatkavat matkaansa kohti maanpintaan.
57/155 "Suruntuoja" (engl. Grief-Bringer) 18. lokakuuta 2020 14. syyskuuta 2020 (Ruutu+)
Munssit taistelevat keskenään oltuaan erimieltä ninjojen kanssa, tehdäkseen yhteistyötä Gecklien kanssa. Lloyd jopa ilmoittaa Munseillr, että Kallovelho on vihollinen, mutta he eivät kuuntele. Sitten Murtessa käskee Nyaa käyttämään voimiaan saadakseen Munssien huomion, koska Munssit kunnioittavat voimaa. Nya päättää luoda jättimäisen vesipallon ja ampuu sen yhteen Munseista. Sitten hän astuu pöydälle ja määrää Munsseja osallistumaan aselepokokoukseen ja olla valmis taistelemaan jokaista Munssiq vastaan. Munsdit on vihdoin samaa mieltä ja suuntaavat ulos.
58/156 "Mestari ei luovuta" (engl. Masters Never Quit) 18. lokakuuta 2020 14. syyskuuta 2020 (Ruutu+)
Yliset, Cole, Vania ja Wu pakenevat laavahirviötä. He löytävät vanhoja kärryjä ja ajavat kärryillä paetakseen laavahirviötä. Vuoristoratatyyppisen ajon jälkeen he lopulta törmäävät, mutta ovat turvassa vaaroilta. Kaikki muut ovat hämmentyneitä siitä missä he ovat mutta Colella on vahva läsnäolo. Yhtäkkiä Wu selvittää, että he ovat Vuoren sydämessä. Wu selittää, että Vuoren sydän on legendaarinen Maan mestareiden temppeli. Jotkut luulivat sen olevan piilossa Shintarossa mutta kukaan ei löytänyt sitä. Vania selittää myös, että temppelin sisällä on jotain arvokasta ja Plundarin mielestä sen sisällä on aarre, mutta Wu selittää Spinjitzu Burstin opetuksen löytyvän. Wu kertoo Colelle, että Lilly yritti oppia muinaista taistelulajia, mutta hän ei onnistunut. Kun Cole lukee patsasta Lillystä lattian keskiosa vaihtaa väriä ja Elementaalienergia kuvaa kuvioita maassa. Cole tajuaa äitinsä käyttäneen Spinjitzu Burstia. Vania käskee Colen yrittää Spinjitzu-pursketta, mutta Cole epäröi yrittää. Hän uskoo, että Blades of Deliverance antoi Lillylle mahdollisuuden suorittaa purkaus, mutta Wu haluaa silti Colen yrittävän mutta hän epäonnistuu. Cole on temppelin ulkopuolella, joten Wu menee ulos tapaamaan häntä. Hän käskee Colen nousta ylös mutta Cole valittaa yrittävänsä monta kertaa. Wu myöntää sitten laiminlyöneensä roolinsa mestarina ja lupaa olla koskaan lopettamatta työtään.
59/157 "Synkimmällä hetkellä" (engl. The Darkest Hour) 18. lokakuuta 2020 14. syyskuuta 2020 (Ruutu+)
Ninjat, Gecklit Munssit pakenevat Suruntuojaa. Murtessa kertoo Nyalle lohikäärmeestä, joka aiheutti tuhoa menneisyydessä ja Nya luuli sankarin tuhonneen sen mutta se jotenkin elvytettiin. Samaan aikaan hengästynyt Gulch kertoo Kaille, että Geckle Strong-Cave on ainoa tapa puolustaa itseään. Kai on huutamassa kaikille, mutta Gulch peittää Kain suun ja luulee olevansa hullu, kun kertoo myös Munsseille. Kai kuitenkin uskoo, että he ovat yhtenäiset joten hän huutaa kaikkia suuntaamaan luolaan. Yhtäkkiä Kallovelho tarjoaa sopimusta Munseille ja Geckleille. Hän ehdottaa ninjojen luovuttamista ja sitä että gecklit ja munnsit voivat jatkaa työtään kaivoksissa mahdollisen kansanmurhan sijaan. Gluch ja Murtessa sanovat, etteivät tottele kallonvelhoa enää mutta ennen kuin Kallovelho voi sanoa jotain, Gluch ja Murtessa riitelevät taas keskenään. Kun he lopulta suostuvat puhumaan eri aikoina kunnes Kallovelho uhkaa tuhota heidät. Munnsit ja Geklit suostuvat sittenkin tarjoukseen.
60/158 "Nousu" (engl. The Ascent) 25. lokakuuta 2020 14. syyskuuta 2020 (Ruutu+)
Wu kertoo Colelle, Vanialle ja Ylisille tilanteesta jossa he ovat. Hän pyytää ehdotuksia, ja Cole ehdottaa Kivi-Mechin käyttöä muiden miinakärryjen ojentaakseen jäljet. Plundarin mielestä se on huono idea, mutta kukaan muu ei anna ehdotuksia, joten kaikki äänestävät Colen idean puolesta. Plundar puhuu noppien heittämisestä, mutta hän päättää tehdä oman päätöksensä ja luottaa Coleen. Colen on vaikea hallita mechiä ja hän melkein ajaa parin ihmisen yli asennettujen pyörien takia. Lopulta he pystyvät kiinnittymään mechiin raiteisiin ja valmiita työntämään muita kärryjä. Vania ei kuitenkaan tunne oloaan mukavaksi, koska hänen olisi kohdattava isänsä. Cole ja muut tukevat Vaniaa heidän lähtidekseen.
61/159 "Ylisten vastaisku" (engl. The Upply Strike Back) 25. lokakuuta 2020 14. syyskuuta 2020 (Ruutu+)
Vangittuaan kaikki gecklit ja munssit orjuuteen ja Kallovelhon töihin. Mustat luurangot eivät osoita armoa ja ruoskivat kaikkia löysäämisestä. Samaan aikaan ninjat ovat kietoutuneet kaunankiveen. Nya tuntee itsensä typeräksi uskoessaan, että Kallonvelho päästäisi heimot vapaaksi ja Kai tuntee myös katumusta siitä ettei hän saavuttanut mitään. Zane uskoo kuitenkin, että Kallonvelho tappaisi kaikki jos he eivät antautuisi, Lloyd ja Jay ovat samaa mieltä. Kallonvelho antaa geckleille ja munseille ilmoituksen ninjojen teloittamisesta. Hän vaatii Suruntuojan vapauttamista häkistään mutta häkki liukuu kiinni, kun Cole heittää kiven luurankoa kohti vapauttaen hänet. Kallonvelho tajuaa tämän ja tarkistaa mitä on tekeillä. Silloin Cole hyppää sisään ja taistelee Kallovelhoa vastaan. Samanaikaisesti Korgran ja Sieni näyttävät kasvonsa ja alkavat hyökätä Heränneitäsotureita vastaan. Korgran antaa signaalin Geckleille ja Munseille, joten he vapauttavat itsensä ja alkavat taistella myös heräänneitäsotutäreita vastaan. Samanaikaisesti Adam ja Plundar auttavat vapauttamaan ninjat, jotta he voisivat liittyä taisteluun. Suruntuoja kuitenkin levittää vihreää magiaa häkkiinsä ja pystyy vapauttamaan itsensä. Taistellessaan Kallovelhoa vastaan Cole mainitsee, että hänellä on vapautumisen terät, mutta Kallovelho nauraa Colelle ja väittää ettei terissä ole taikaa. Cole luottaa yhä teriin ja sanoo Kallovelhon puhuvan liikaa ennen kuin molemmat alkavat taistella.
62/160 "Lillyn poika" (engl. The Son of Lilly) 25. lokakuuta 2020 14. syyskuuta 2020 (Ruutu+)
Cole kohtaa Kallovelhon ja pistää kaikki voimansa vapautumisen teriin hän hyökkää velhoa vastaan, joka väittää, ettei terillä ole voimaa. Samaan aikaan ninjat, Gecklit, Munssit ja Yliset taistelevat uudelleenherätettyjen ja suruntuojan kanssa mutta pian luurangot päihittivät heidät. Kallovelho lyö terät reunalta mutta Cole onnistuu nappaamaan ne. Kallovelho jatkaa taistelua Colea vastaan, kunnes hän käyttää Hazza D'yourin kalloa tuhotakseen kaksi terää jättäen Colen järkyttyneeksi siitä, ettei niissä todellakaan ollut mitään erikoista. Kun kaikki toivo tuntuu kadonneen, Vania lentää johtamaan Shintaron armeijaa. Kallovelho kertoo Colelle, että Vania on liian myöhässä pelastaa häntä ennen kuin jatkaa Colen jatkuvaa räjäyttämistä Hazza D'yourin kallolla ja käskee häntä luovuttamaan. Cole, joka on jo polvillaan on takauma lupauksestaan äidilleen ennen kuolemaansa ja tajuaa sitten, että terät eivät tehneet Lillystä voimakasta, vaan voima hänen sisällään. Tällä tiedolla hän avaa Spinjitzu-purskeen ja tuhoaa kallon jättäen heränneetsoturit ja suruntuojan luukasoiksi samalla kun hän ottaa pois kallovelhon voimat ja muuttaa hänet takaisin kuningas Vangeliksi, joka polvistuu ja taipuu pyytäen anteeksiantoa, Cole kuitenkin kieltäytyy ja käskee häntä pyytämään Geckleiltä ja Munseilta anteeksipyyntöä. He eivät hyväksy hänen anteeksipyyntöään. Hän menee Vanialle, joka oli hänen vieressään ja vaikka hän sanoi häntä tyttärekseen hän yritti saada hänet puolelleen, mutta hän vastaa käskemällä Hailmaria viemään hänet pois. Sen jälkeen Vania kruunataan Shintaron uudeksi kuningattareksi ja ninjat päättävät että on aika lähteä hetken kuluttua. Kun Destiny's Bountyn purjeita korjataan, Lloyd pyytää Vanialta anteeksi ettei hän luottanut häneen, minkä hän hyväksyy. Kun Jay hyvästelee Murtessan ja Cole alkaa kiittää Ylisiä, Vania pyytää Colea jäämään tuleviin juhliin mutta Cole sanoo, että hän on yksi rohkeimmista ihmisiä joita hän on tavannut. Vania hyvästelee ja jos hän tarvitsee apua hän lähettää kaikki vartijat apuun. Kun ryhmä lähtee Bountylle Lloyd päättää palata kotiin mutta Wu käskee heidän jatkaa eteenpäin. Nya kysyy minne, ja Wu vastaa sinne minne tuuli heidät vie. Kun Zane on kyseenalaistanut Wun tarkoittamisen Kai ja Nya kertovat menevansa toiseen seikkailuun josta Zane on samaa mieltä.

Neljästoista kausi: The Island[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Neliosainen esiosa 14. kaudelle. Jaksot julkaistiin Ruutu-palvelussa 22.7.2021.

# Nimi Ensiesitys Yhdysvalloissa Ensiesitys Suomessa
63/161 "Kohti tuntematonta" (engl. Uncharted) 7. maaliskuuta 2021 22. heinäkuuta 2021 (Ruutu)
Kun Misakon, mestari Wun Clutch Powersin ja hänen avustajiensa johtama retkikunta katoaa tutkiessaan myrskyvyöhykkeellä olevaa tuntematonta saarta, ja ninjojen täytyy ottaa mukansaa Twitchy Tim.
64/162 "Amuletin vartijat" (engl. The Keepers of the Amulet) 7. maaliskuuta 2021 22. heinäkuuta 2021 (Ruutu)
Selvittyään matkastaan ​​saarelle ninjat lähtevät sisämaahan, jossa he yllättäen ystävystyvät lohikäärmeen kanssa ja joutuvat elävien patsaiden väijyksiin!
65/163 "Lahja nimeltä Jay" (engl. The Gift of Jay) 14. maaliskuuta 2021 22. heinäkuuta 2021 (Ruutu)
Nya, Zane, Kai ja Cole jäävät amuletin vartioiden vangiksi ja kohtaavat Misakon, Mestari Wun ja Clutch Powersin vankeudessa. Sillä välin päällikkö vie Jayn tuntemattomaan paikkaan
66/164 "Wojiran hammas" (engl. The Tooth of Wojira) 14. maaliskuuta 2021 22. heinäkuuta 2021 (Ruutu)
Ninjojen on katsottava, kuinka Vartijat luovuttavat Jayn, jotta he voivat rauhoitella uudelleen herännyttä myrskyhenkeä Wojiraa.

Neljästoista kausi: Seabound[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varsinainen neljästöista kausi, joka julkaisiin Ruutu+-palvelussa 22.7.2021. Jaksoja alettiin esittää televisiossa kolmen viikon jälkeen Ruutu+-julkaisusta.

# Nimi Ensiesitys Yhdysvalloissa Ensiesitys Suomessa
67/165 "Tulva" (engl. A Big Splash) 4. huhtikuuta 2021 22. heinäkuuta 2021 (Ruutu+)
Nya menettää elementaalivoimiensa hallinnan, ja ninjojen on selvitettävä, mistä se johtuu. Nyan äiti, aiempi vesielementin mestari, voi ehkä auttaa. 
68/166 "Ääni syvyydestä" (engl. The Call of the deep) 4. huhtikuuta 2021 22. heinäkuuta 2021 (Ruutu+)
Nyan äiti Maya neuvoo Nyaa, jotta tämä saisi voimansa takaisin hallintaan. Zane ja Pixal löytävät jotain, joka saattaa olla häiriöiden takana.
69/167 "Uppoamaton" (engl. Unsinkable) 11. huhtikuuta 2021 22. heinäkuuta 2021 (Ruutu+)
Ninjat lähtevät selvittämään meren elämää ja samalla Nyan voimia sekoittavan signaalin alkuperää. 
70/168 "Viiden tuhannen sylen syvyydessä" (engl. Five Thousand Fathoms Down) 11. huhtikuuta 2021 22. heinäkuuta 2021 (Ruutu+)
Nya ja Maya löytävät Nyan voimiin vaikuttaneen energiasignaalin lähteen - ja kohtaavat uuden, vaarallisen roiston kasvoista kasvoihin
71/169 "Kalmaarin viha" (engl. The Wrath of Kalmaar) 18. huhtikuuta 2021 22. heinäkuuta 2021 (Ruutu+)
Nya ja hänen äitinsä yrittävät paeta ilkeää prinssi Kalmaaria, joka suunnittelee syöksevänsä vallasta isänsä, hyväntahtoisen kuningas Trimaarin.
72/170 "Kauan eläköön kuningas"(engl. Long Live the King) 18. huhtikuuta 2021 22. heinäkuuta 2021 (Ruutu+)
Prinssi Kalmaar petkuttaa merlopialaisia ja tekee ninjoista takaa-ajettuja karkulaisia.
73/171 "Pako Merlopiasta"(engl. Escape from Merlopia) 25. huhtikuuta 2021 22. heinäkuuta 2021 (Ruutu+)
Benthomaarin avulla ninjat taistelevat tiensä palatsin halki Hydro-Bountyn luo paetakseen Kalmaarin joukoilta.
74/172 "Benthomaarin tarina" (engl. The Tale of Benthomaar) 25. huhtikuuta 2021 22. heinäkuuta 2021 (Ruutu+)
Benthomaar kertoo traagisen tarinansa, joka sisältää petoksia ja epärehellisyyttä, mutta myös toivon kipinänää.
75/173 "Myrsky amuletti" (engl. The Storm Amulet) 27. huhtikuuta 2021 22. heinäkuuta 2021 (Ruutu+)
Nya ja ninjat kiirehtivät hakemaan Myrskyamulettia ennen kuin Prinssi Kalmaar pääsee siihen käsiksi ja herättää tuomipäivän käärmeen Wojiran.
76/174 "Sfinksin arvoitus" (engl. Riddle of the Sphinx) 27. huhtikuuta 2021 22. heinäkuuta 2021 (Ruutu+)
Mestari Wu, Cole, Kai, Ray ja Misako ovat Ninjago Cityssä, ja heidän on haettava Myrskyamuletti Seikkailijoiden klubilta ennen Kuningas Kalmaaria. 
77/175 "Lehtikuski"(engl. Papergirl) 28. huhtikuuta 2021 22. heinäkuuta 2021 (Ruutu+)
Kalmaar hyökkää Ninjago Cityyn napatakseen myrskyamuletin mutta kohtaa yllättävän vastuksen: nuoren lehdenjakajatytön.
78/176 "Veden mestari" (engl. Master of the Sea) 28. huhtikuuta 2021 22. heinäkuuta 2021 (Ruutu+)
Nya saa kuulla myrskyamuletin tarinan. Mestari Wu, Kai, Cole, Ray ja Misako yrittävät estää Kalmaaria pakenemasta kaupungista myrskyamuletti mukanaan.
79/177 "Tyyntä myrskyn edellä" (engl. The Calm Before the Storm) 29. huhtikuuta 2021 22. heinäkuuta 2021 (Ruutu+)
Kalmaar herättää Wojiran ja ratsastaa tuhoamaan Ninjago Cityn.
80/178 "Hyökkäys Ninjago Cityyn" (engl. Assault on Ninjago City) 29. huhtikuuta 2021 22. heinäkuuta 2021 (Ruutu+)
Ninjat tekevät kaikkensa evakuoidakseen kaupungin, kun Kalmaarin hyökkäys Ninjagon pintalaisten maailmaan alkaa.
81/179 "Nyad" (engl. Nyad) 30. huhtikuuta 2021 22. heinäkuuta 2021 (Ruutu+)
Ninjat kärsivät tappion Wojiralle. Nya pohtii päätöstä, joka voi pelastaa hänen ystävänsä ja kaupunkinsa… mutta koitua hänen omaksi kohtalokseen.
82/180 "Vuorovesi kääntyy" (engl. The Turn of the Tide) 30. huhtikuuta 2021 22 heinäkuuta 2021 (Ruutu+)
Nya johdattaa ninjat viimeiseen taisteluun Kalmaaria ja Wojiraa vastaan Ninjago Cityn pelastamiseksi.

Viidestoista kausi: Crystalized[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ninjagon alkuperäisen tarinan päättävä 15. kausi alkoi Ruutu+-palvelussa 1.7.2022.

# Nimi Ensiesitys Yhdysvalloissa Ensiesitys Suomessa
83/181 "Hyvästit merelle" (engl. Farwell the sea) 20. toukokuuta 2022 1. heinäkuuta 2022 (Ruutu+)
Vuosi Nyan katoamisen jälkeen ninjat kokontuvat tutkiakseen kaunankiven salakuljetusoperaatiota.
84/182 "Koti kutsuu" (engl. The Call of Home) 20. toukokuuta 2022 1. heinäkuuta 2022 (Ruutu+)
Pelastettuaan merimiehen hukkumiselta Nya tapaa toisen vesielementaalin ja tekee suunnitelman inhmillisyytensä palauttamiseksi.
85/183 "Nyan muoto" (engl. The Shape of Nya) 20. toukokuuta 2022 1. heinäkuuta 2022 (Ruutu+)
Ninjat tutkivat kaunankiven kuljetusreittiä, mutta päätyvät tappelemaan keskenään uusien ninjojen pelastettua heidät nöyryyttävästi.
86/184 "Apua viholliselta" (engl. A Mayor Problem) 20. toukokuuta 2022 1. heinäkuuta 2022 (Ruutu+)
Kun pormestari kieltäytyy vapauttamasta Aspheeraa Kryptariumin vankilasta, ninjat päättävät ottaa asiat omiin käsiinsä ja tehdä sen itse.
87/185 "Yhteiskunnan viholliset 1, 2, 3, 4 ja 5!" (engl. Public Enemy 1, 2, 3, 4, 5) 20. toukokuuta 2022 1. heinäkuuta 2022 (Ruutu+)
Ninjat lähtevät takaa-ajoon varastaakseen Aspheeran sauvan, mutta uusi kohtaaminen uusien ninjojen kanssa paljastaa heidän henkilöllisyytensä.
88/186 "Tuskallinen lupaus" (engl. A Painful Promise) 20. toukokuuta 2022 1. heinäkuuta 2022 (Ruutu+)
Ninjat taistelevat uusia ninjoja vastaan Aspheeran auttaessa Nyaa saamaan takaisin ihmismuotonsa. Sillä välin mystinen uusi konna valmistelee juontaan.
89/187 "Ninjago City vastaan ninjat" (engl. Ninjago City vs Ninja) 20. toukokuuta 2022 1. heinäkuuta 2022 (Ruutu+)
Ninjat joutuvat tekojensa seurauksena Kryptariumin vankilaan, ja Lloydin luona vierailee salaperäinen, kabuki-maskiin pukeutuntut vierailija, joka välittää hänelle viestin Kristallikuninkaasta.
90/188 "Kryptariumin vangit" (engl. Kryptarium Prison Blues) 20. toukokuuta 2022 1. heinäkuuta 2022 (Ruutu+)
Ninjat törmäävät vanhaan viholliseen vankilassa ja yrittävät estää hänen pakonsa ​​Nyan löytäessä syyn toivolle.
91/189 "Hounddog McBrag" (engl. Hounddog McBrag) 20. toukokuuta 2022 1. heinäkuuta 2022 (Ruutu+)
Nya vapauttaa ninjat Samurai X:nä. Ninjagon ankarin sheriffi, HoundDog McBrag, laitetaan vastuuseen ninjojen kiinniottamisesta.
92/190 "Surun hyvä puoli" (engl. The Benefit of Grief) 20. toukokuuta 2022 1. heinäkuuta 2022 (Ruutu+)
Sally, nuori laulaja matkalla Ninjago Cityyn, auttaa Kaita, Zanea ja Darethia pakenemaan HoundDog McBragilta. Zane ymmärtää, että myös negatiivisilla tunteilla on merkitystä.
93/191 "Viides roisto" (engl. The Fifth Villain) 20. toukokuuta 2022 1. heinäkuuta 2022
Ninjat tapavat Twitchy Timin huoltoasemalla, pakenevat Häkkilinnun avustuksella HoundDog McBragilta ja päättävät soluttautua Kristallikuninkaan neuvostoon.
94/192 "Kristallikuninkaan neuvosto" (engl. The Council of The Crystal King) 20. toukokuuta 2022 1. heinäkuuta 2022 (Ruutu+)
Lloyd soluttautuu Mekaanikoksi naamioituneena Kristallikuninkaan neuvostoon, jossa hän saa selville kuka piileskelee kabuki-naamion takana.
95/193 "Uhkaava varjo"(engl. A Sinister Shadow) 15. elokuuta 2022 (Kiina) 4. lokakuuta 2022 (Ruutu+)
Harumi kertoo taustatarinansa Lloydille kristallisarjan kautta. Kristallikuningas herätti hänet henkiin vastineeksi hänen palveluksestaan, joka sisälsi kaunankivisotureiden armeijan muodostamisen. Hän paljastaa Kristallikuninkaan henkilöllisyyden ja sen, että he aikovat varastaa Spinjitzun aseet.
96/194 "Hämähäkin suunitelma" (engl. The Spider's Design) 2022 4. lokakuuta 2022 (Ruutu+)
HoundDog McBrag saapuu luostariin ja takavarikoi Destiny's Bountyn. Ninjat seuraavat Lloydia metrotunnelien läpi, mutta kävelevät Harumin ansaan. Kristallihämähäkit räjähtävät ja saavat tunnelin romahtamaan, mutta Ninjat suojautuvat vanhaan metrovaunuun. Harumi käyttää ninjojen näennäistä kuolemaa manipuloidakseen Lloydia puolelleen, ja hänen sisällään kiehuu synkkä energia
97/195 "Luostari liekeissä" (engl. Fall of the Monastery) 2022 4. lokakuuta 2022 (Ruutu+)
Ninjat arvioivat tilannetta metrovaunussa. Kristallikuninkaan neuvosto hyökkää luostariin. Wu, Pixal, Skylor ja Nya pitävät ne pois Pixalin MiniPixin avulla. Harumin kristallihämähäkit pommittavat luostarin. Neuvosto pakenee Spinjitzun aseiden kanssa. Eloonjäänyt MiniPix pelastaa kaikki muut paitsi Nyan, joka pakenee Samurai X -koneessaan. Hän lähtee pelastamaan ninjat.
98/196 "Sisäinen pimeys" (engl. Darkness Within) 2022 4. lokakuuta 2022 (Ruutu+)
Nya koneessaan vapauttaa ninjat romahtaneesta metrotunnelista ja lentää heidät uuteen tukikohtaansa vanhaan Samurai X -luolaan. Kristallitemppelissä Harumi ohjaa Kristallikuninkaan neuvostoa rituaalin läpi muuttaakseen Spinjitzun aseet tuhon aseiksi. Kristallikuningas ottaa myös fyysisen muodon.
99/197 "Kuninkaan saapuminen" (engl. The Coming of the King) 2022 4. lokakuuta 2022 (Ruutu+)
Kristallikuningas antaa neuvostolleen uusia voimia ja leijuttaa temppelin taivaalle. Hän antaa Lloydille viimeisen mahdollisuuden liittyä hänen puolelleen. Lloyd kieltäytyy ja yrittää paeta. Hän kiertää Kristallikuninkaan neuvoston ja vetää Harumin ulos temppelistä mukanaan. He putoavat alla olevaan viidakkoon, ja Lloydin jäljityssignaali hälyttää ninjoille hänen sijaintinsa
100/198 "Paluu Muinaiseen silmään" (engl. Return to Primeval's Eye) 2022 4. lokakuuta 2022 (Ruutu+)
Ninjat varastavat takaisin Destiny's Bountyn ja heidän ajoneuvonsa poliisin takavarikointialueelta Mestari Wun yllätysavusta. He suuntaavat kohti Muinaista silmää, jossa Lloyd navigoi tiheässä viidakossa ja kiertää kristallikuninkaan neuvostoa ja pitää Harumi vankina. Lloyd vapauttaa Harumin ja pääsee ninjojen luo. He vetäytyvät tilapäisesti nähdessään Kristallikuninkaan voiman.
101/199 "Kristallikatastrofi" (engl. Crystastrophe) 2022 4. lokakuuta 2022 (Ruutu+)
Ninjat törmää Kristallikuninkaan armeijaan, kun hänen temppelinsä kelluu kohti Ninjago Cityä. Kaunankivisoturit kumoavat Ninjan alkuainevoimat, ja kristallit tyhjentävät heidän ajoneuvonsa. Mestari Wu ja Lloyd jäljittävät salaperäisiä varoituksia tästä tapahtumasta. Paperilasten avulla he seuraavat johtolankoja takaisin Garmadoniin, joka asuu Ninjago Cityssä NGTV News -operaattorin Vinnyn kanssa.
102/200 "Christofern" (engl. Christofern) 2022 4. lokakuuta 2022 (Ruutu+)
Garmadon jakaa henkilökohtaisen kasvunsa mestari Wun ja Lloydin kanssa. Vinny on opettanut Garmadonille myötätuntoa hoitamalla Christofern-nimistä kasvia. Garmadon rikkoo väkivallattomuuden lupauksensa, kun kristalliarmeija hyökkää asuntoon. Garmadon voittaa viholliset ottamalla voimakkaan Oni-muodon, jonka mestari Wu uskoo olevan avain Kristallikuninkaan kukistamiseen.
103/201 "Vihan oppitunti" (engl. A Lesson in Anger) 2022 4. lokakuuta 2022 (Ruutu+)
Ninjat vetäytyvät Samurai X -luolaan selvittääkseen, missä Garmadon opettaa Lloydia hallitsemaan Oni-muotoaan. Lloyd kamppailee, koska hän ei halua syleillä pimeämpää puoltaan. Mestari Wu uskoo, että on oltava tasa-arvoinen ja vastakkainen lohikäärmemuoto, ja hän tavoittaa Misakon tutkiakseen. Pixal päivittää Ninjan ajoneuvoja tutkittuaan kristallinäytteen, ja ne palaavat taisteluun.
104/202 "Urheaa mutta typerää" (engl. Brave but Foolish) 2022 4. lokakuuta 2022 (Ruutu+)
Ninjat kilpailevat Ninjago Cityn läpi uusilla kultaisilla ajoneuvoillaan ja valtaavat Crystal Kingin armeijan Pixalin asentamalla tehotehosteella. Hope on lyhytikäinen, ja Kristallipedot hyökkää Destiny's Bountyn kimppuun. Kristallipedot poistavat Ninjan uudet ajoneuvot. Mestari Wu kohtaa Kristallikuninkaan, mutta sekä hän että Bounty räjäytetään taivaalta.
105/203 "Aika luovuttaa" (engl. Quittin' Time) 2022 4. lokakuuta 2022 (Ruutu+)
Mestari Wu laskeutuu laskuvarjoilla kristallitemppelistä, ja paperilapset Nelson ja Antonia löytävät hänet. Jay pelastaa Nyan Destiny's Bountyn raunioista, ja Nya pelastaa Jayn kristalliarmeijasta herättämällä hänen alkuainevoimansa uudelleen. He suuntaavat satamaan suunnitelman kanssa kutsua apua. Nelson ja Antonia tuovat mestari Wun takaisin sanomalehtivarastoon, jossa hän lähettää toivon viestin.
106/204 "Jääkeisarin paluu" (engl. Return of the Ice Emperor 2022 4. lokakuuta 2022 (Ruutu+)
Lloyd ja Garmadon pakenevat Hounddog McBragista viemäriin, missä Lloyd pelastaa McBragin kristallitartunnan saaneelta kärmeisiltä. Misako palaa varastoon kääröillä, jotka vahvistavat, että Dragon Form on olemassa, mutta teksti on epätäydellinen. Pixal pelastaa Zanen, mutta hänen muistinsa ja hänen ruumiinsa vaurioituvat, ja hänen jääkeisari-persoonansa nousee esiin. Ronin ja paenneet pakolaiset saattavat Pixalin Borg Toweriin.
107/205 "Turvasatama" (engl. Safe Haven) 2022 4. lokakuuta 2022 (Ruutu+)
Skylor pelastaa Kain ja Colen Pythorilta molemmilta ninjoilta lainattujen elementaalivoimien avulla. He turvautuvat pelihalliin ja löytävät Jaken erossa vanhemmistaan. He suuntaavat viemärien kautta varastoon välttääkseen kristallitartunnan saaneita zombeja ja yhdistääkseen Jaken vanhempiensa kanssa. Muualla viemärissä Lloyd ja Garmadon huomaavat, että heidän mahdolliset kärmeis-liittolaiset ovat jo evakuoituneet.
108/206 "Yhteensopiva" (engl. Compatible) 2022 4. lokakuuta 2022 (Ruutu+)
Kai ja Skylor luovat siteen ruoanlaittoon pakolaisille. Mestari Wu ja Misako yrittävät salata lohikäärmemuodon kirjakääröä. Cole käyttää paperkid-lähetystä ottaakseen yhteyttä muihin ninjoihin ja koordinoidakseen heidän liittolaisiaan. Cyrus Borg korjaa Zanen, ja Pixal tuo hänet takaisin verkkoon emotionaalisesti. Hän kutsuu uuden koneensa Samurai X -luolasta. Borg varustaa Roninin pakolaiset mekeillä.
109/207 "Hätäviestejä" (engl. Distress Calls) 2022 4. lokakuuta 2022 (Ruutu+)
Jay ja Nya ottavat yhteyttä Benthomaariin satamassa, kun taas Numero Seitsemän ja Vinny saattavat Colen Ninjago Cityn läpi lähettääkseen hätäkutsun prinsessa Vanialle. Lloyd ja Garmadon etsivät viemäristä kadonneita kärmeisiä, ja Lloyd uskoo, että hänen isänsä saattaa olla muuttunut mies, kun Garmadon säästää kristallitartunnan saaneen kärmeisen hengen. Mestari Wu kutsuu ninjan takaisin varastoon.
110/208 "Luottamusongelma" (engl. An Issue of Trust) 2022 4. lokakuuta 2022 (Ruutu+)
Ninjat kerääntyvät varastoon uusien pakenevien liittolaistensa kanssa. Ninjat ei pysty hallitsemaan Dragon Formia, mutta Nelson löytää kääröstä vihjeen siitä, että ninjan on suoritettava epäitsekäs teko liittolaisten yhdistyessä. Borg varoittaa, että kristalliarmeija on matkalla varastoon viimeistä hyökkäystä varten. Ninjat valmistelevat puolustusta, kun Lloyd ja Garmadon suuntaavat kristallitemppeliin kohtaamaan Kristallikuninkaan.
111/209 "Dragon Form" (engl. Dragon Form) 2022 4. lokakuuta 2022 (Ruutu+)
Lloyd ja Garmadon taistelevat Kristallikuningasta vastaan hänen uudessa kentaurimuodossaan. Ninjojen liittolaiset saapuvat, ja ninjat saavuttavat Dragon Formin- kultaisen panssarin ja alkuaineenergian siivet. Kristallikuningas kääntää Harumin itseään vastaan, kun paljastaa, että hänellä oli hallussaan käärme, josta tulisi Great Devourer. Alhaalla, Ninjat kukistaa Kristallikuninkaan neuvoston ja palauttaa Spinjitzun aseet normaaliksi, mutta voitto on lyhytikäinen.
112/210 "Juuret" (engl. Roots) 2022 4. lokakuuta 2022 (Ruutu+)
Ninjat yhdistävät aseet ja vapauttavat alkuvoimansa muodostaen nelipäisen lohikäärmeen. Garmadon "kuolee" ja laukaisee Lloydin Oni Formin, mutta Lloyd vastustaa raivoaan voittoon. Hän ratsastaa lohikäärmeellä ja kukistaa Kristallikuninkaan alkeellisella hengityksellä. Hän pakenee temppelistä Harumin ja Garmadonin kanssa, joka esitti että hän kuoli. Ninjago pelastuu, ja viikko myöhemmin, ninjat ja liittolaiset rakentavat luostarin uudelleen.