LEGO Ninjago 5. Tuotantokausi (Riivaajat)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Possession
Ikäluokitus 7+
Esittäminen
Verkko Ruutu +, IMDb
Ensimmäinen esitys Muutosten tuulet (Wind of Change)
Viimeinen esitys Kiromaa osa 2 (Cursed World Part II)
Jaksojen määrä 10
Kaudet
← Edellinen Seuraava →
Tournament of Elements Skybound

Riivaajat (Eng. Possession) on animaatiosarjan LEGO Ninjago viides tuotantokausi, jossa kirotusta maailmasta karannut haamu Morro käyttää apunaan Lloydin ruumista vapauttaakseen muut haamut ja pomonsa Kiro Kuningataren, joka tekee Ninjagosta uuden kirotun maailman

Jaksot:[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Nimi Ensiesitys Suomen ensiesitys
45 "Muutoksen tuulet" (engl. Winds of Change) 29. kesäkuuta 2015 14. elokuuta 2015 (DVD)
Kirotusta maailmasta aiemmin paennut kummitus ilmestyy Ninjago Cityn museoon ja riivaa museonvartijan kehon, minkä jälkeen hän houkuttelee Lloydin paikalle ja siirtyy tämän kehoon. Lisäksi jokin kaupungissa imee muilta Ninjoilta näiden voimat. Lloyd saapuu Sensei Wun perustamalle teekaupalle ja Wu tunnistaa riivaajan entiseksi oppilaakseen ja tuulen elementtaalimestariksi: Morroksi. Morro haluaa Sensei Wulta tämän bambusauvan, joka kuului myös aikoinaan itse Ensimmäiselle Spinjitzu-mestarille. Alivoiman edessä Ninjat, Nya ja Wu pakenevat Destiny's Bountylla, mutta Morro seuraa heitä lohikäärmeellä.
46 "Kummitustarina" (engl. Ghost Story) 30. kesäkuuta 2015 14. elokuuta 2015 (DVD)
Morro jahtaa yhä Bountya ja onnistuu pääsemään sinne sekä saamaan Wun sauvan. Paljastuu, että sauva sisälsi vihjeen Ensimmäisen Spijitzu-mestarin haudan sijainnista. Wu kertoo kuinka aikoinaan koulutti Morroa ja oli alun perin luullut tätä Vihreäksi Ninjaksi. Kultaiset aseet eivät valinneet Morroa, joka itsepäisesti aloitti Ensimmäisen Spinjitzu-mestarin haudan etsimisen todistaakseen arvoisuutensa. Ensimmäinen vihje haudan löytämiseen oli kadonnut lentämisen mahdollistava taistelulaji nimeltä Airjitzu. Airjitzua opettava käärö on Roninin hallussa ja matkalla sinne Ninjat kohtaavat Wraythin, Morron kutsuman kummituksen. He huomaavat kummitusten olevan heikkoja vedelle. Wu ja Misako puolestaan paljastavat Nyan perineen äidiltään veden elementaalivoimat.
47 "Stiix ja kivet" (engl. Stiix and Stones) 1. heinäkuuta 2015 14. elokuuta 2015 (DVD)
Ninjat löytävät Stiixin kaupungista Roninin ja vaativat Ilmajitzun kääröä, jota Ronin ei anna heille. Samaan aikaan Sensei Wu opettaa Nyalle vesivoimien hallintaa aseeksi kummituksia vastaan. Lopulta Morro saapuu Stiixiin mukanaan Sielun Jousiampuja ja lisää kummituksia, joiden avulla hän varastaa käärön Roninilta. Lopulta luovuttamalla kauppansa menttäneelle Roninille Ninjojen osuuden Wun teekaupasta, Kai saa selville toisen keinon oppia Airjitzua.
48 "Aavekukkulan temppeli" (engl. The Temple on Haunted Hill) 2. heinäkuuta 2015 14. elokuuta 2015 (DVD)
Ninjat matkaavat Sensei Yangin, Ilmajitzun keksijän, kummittelevaan temppeliin. He murtatuvat temppeliin yöllä, mutta se on Yangin haamun kokeita ja heidän on selvittävä niistä oppiakseen Ilmajitzua. Nya ei usko koulutuksensa tuottavan tulosta ja näyttää Samurai X -luolansa Roninille, mutta Morro on saapunut sinne mukanaan Bansha, Ghoultar ja kummitussoturit. Taistelun aikana Nya saa aikaan vesisateen, joka haavoittaa kaikkia kummituksia, paitsi Morroa. Ninjat selviävät kokeista ja saavat Yangin haamulta Airjitzu-käärön, mutta koska Cole ei ehdi ajoissa ulos temppelistä ennen auringonnousua, temppelin kirous muuttaa hänet kummitukseksi.
49 "Kukkuluuruu" (engl. Peak-a-Boo) 3. heinäkuuta 2015 14. elokuuta 2015 (DVD)
Ninjojen opiskellessa Ilmajitzun käyttöä, Misako saa selville, että sitä on käytettävä päästäkseen Pilvien valtakuntaan etsimään sieltä Pyhää miekkaa, jolla ennustaa kaikki vihollisen hyökkäykset. Cole suree kummitukseksi muuttumistaan ja matkalla Suruvuorille, joiden huipulta voi päästä Pilvien valtakuntaan, kummitukset yrittävät hidastaa heitä. Mutta Cole oppii uusia voimia, joilla suojella tovereitaan, ja hyväksyy muutoksensa. Lopulta Ninjat pääsevät Pilvien valtakuntaan, mutta Morro ja kummitukset eivät. Wu, Ronin ja Nya vangitsevat Ghoultarin kuulustellakseen tätä.
50 "Taivasmaa" (engl. Kingdom Come) 6. heinäkuuta 2015 14. elokuuta 2015 (DVD)
Ninjat ovat saapuneet Pilvien valtakuntaan. Yksi asukkaista, Fenwick, kertoo valtakunnan olevan Ninjagon ohella yksi 16 maailmasta ja sen kirjoitukset päättävät kohtalosta. Hän kertoo myös Morron ja kummitusten etsivän ensimmäisen Spinjitzu-mestarin haudasta Maailmankristallia, jolla voi avata tien muihin maailmoihin. Kummitukset vapauttaisivat sillä Kirotusta maailmasta olennon nimeltä Ylhäinen, joka haluaa kirota kaikki maailmat. Fenwick oli kuitenkin liitossa Morron kanssa ja auttoi Morron Pilvien valtakuntaan. Ninjat vapautuvat, mutta Morro saa Pyhän miekan ennen heitä. Ninjat kuitenkin seuraavat heitä ja Lloyd vastustaa hetken Morron riivausta antaakseen miekan Kaille.
51 "Kavala polku" (engl. The Crooked Path) 7. heinäkuuta 2015 14. elokuuta 2015 (DVD)
Ninjojen on vielä tulkittava kolmas ja viimeinen vihje ensimmäisen Spinjitzu-mestarin hautaa varten. Sillä välin Ronin, joka on sielunsa velkaa Sielun Jousiampujalle, varastaa Pyhän miekan. Nya aavistaa tämän ja yrittää turhaan estää sen. Saatuaan selville haudan sijainnin, Morro riivaa Roninin ja huijaa Ninjat Epätoivon luolaan. Luolasta löytyykin Morron maallisen ruumiin luuranko ja kummitukset hyökkäävät Ninjojen kimppuun. Ninjat pääsevät pakoon ja Ronin onnistuu kertomaan heille todellisen haudan sijainnin: meren alla. Ninjat lähtevät R.E.X.-aluksella Morron perään.
52 "Haudattu" (engl. Grave Danger) 8. heinäkuuta 2015 14. elokuuta 2015 (DVD)
Ninjojen on saatava Maailmankristalli ennen Morroa. Päästäkseen ensimmäisen Spinjitzu-mestarin hautaan heidän on läpäistävä kolme koetta. Selvittyään kahdesta ensimmäisestä kokeesta, he joutuvat taisteluun Morron kanssa. Taistelun jälkeen he löytävät ensimmäisen Spinjitzu-mestarin sekä Maailmankristallin, mutta sitten Morro kiristää heitä uhkaamalla Lloydin henkeä. Kai huijaa Morroa ja Lloydin vapautuminen palauttaa muille Ninjoille näiden elementtaalivoimat. Mutta lopulta Morro saa kristallin käsiinsä ja pakenee tovereineen Kirottuun maailmaan.
53 "Kiromaa, osa 1" (engl. Cursed World, Part I) 9. heinäkuuta 2015 14. elokuuta 2015 (DVD)
Morro saapuu Stiixiin ja käyttää Maailmankristallia vapauttaakseen kaikki Kirotun maailman kummitukset valtaamaan kaupungin. Cyrus Borgilta Ninjat saavat uudet ajoneuvot ja heidän tuhottava Maailmankristalli ennen kuin Ylhäisin vapautuu. He käyvät taisteluun kummituksia vastaan. Mutta juuri, kun Lloyd aikoo tuhota kristallin, Ylhäisin vapautuu ja lähettää Lloydin Kirottuun maailmaan.
54 "Kiromaa, osa 2" (engl. Cursed World, Part II) 10. heinäkuuta 2015 14. elokuuta 2015 (DVD)
Ylhäisin vapautuu ja alkaa kirota Stiixia, jolloin Ninjojen on evakuoitava koko kaupunki. Sillä välin Lloyd löytää Kirotusta maailmasta isänsä. Saatuaan uskonsa takaisin, Lloyd ottaa isänsä vaatteet ja käy taistoon Morroa vastaan. Maailmankristallin kautta heidän taistelunsa kulkee muiden maailmojen halki (mukaan lukien Chiman). Lopulta Nya löytää potentiaalinsa ja luo hyökyaallon, joka hukuttaa Ylhäisimmän mereen. Wu yrittää pelastaa Morron, joka ojentaa Maailmankristallin ja antaa itsensä tuhoutua Ylhäisen mukana. Kristallin avulla Ninjat kutsuvat takaisin Lloydin, joka on valmis oppimaan senseiksi.