Taikamiekka – Seikkailujen Camelot

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Taikamiekka – Seikkailujen Camelot
Quest for Camelot
Ohjaaja Frederik Du Chau
Käsikirjoittaja
Perustuu Vera Chapmanin romaaniin The King’s Damosel
Tuottaja
  • Andre Clavel
  • Dalisa Cohen
  • Zahra Dowlatabadi
Säveltäjä Patrick Doyle
Leikkaaja Stanford C. Allen
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Warner Bros.
Levittäjä Warner Bros.
InterCom
Netflix
Ensi-ilta
Kesto 86 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 40 000 000 dollaria[1]
Tuotto 38 172 500 dollaria[1]
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Taikamiekka – Seikkailujen Camelot (engl. Quest for Camelot) on vuonna 1998 ensi-iltansa saanut animaatioelokuva, jonka on ohjannut Frederik Du Chau. Elokuva perustuu Vera Chapmanin fantasiaromaaniin The King's Damosel.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kayley unlemoi tulevansa ritariksi niin kuin isänsä, sir Lionel, joka matkustaa Camelotiin tapaamaan kuningas Arthuria ja muita pyöreän pöydän ritareita. Ahne ritari nimeltä Ruber yrittää riistää Arthurilta vallan ja kahakan aikana Lionel saa surmansa.

Kymmenen vuoden kuluttua, aarnikotka hyökkää Camelotiin ja varastaa Arthurin miekan, Excaliburin. Merlin lähettää haukkansa, Aydenin, noutamaan sen takaisin, mutta miekka putoaa Kiellettyyn metsään. Edelleen ritariksi tulemisesta unelmoiva Kayley kuulee tästä ja haluaa lähteä etsimään Excaliburia, mutta hänen äitinsä Juliana kieltää häntä. Sitten Ruber miehinen saapuu paikalle ja vaatii Julianaa auttamaan häntä pääsemään Camelotiin. Hän käyttää noidalta ostamaansa ainetta, sulauttaa ensin kukon ja kirveen yhteen Piilunokaksi, minkä jälkeen hän muuttaa kätyreitään rautaisiksi hirviöiksi sulauttamalla näitä yhteen erilaisten aseiden kanssa. Kayley pakenee ja päätyy Kiellettyyn metsään, missä hän Aydenin opastaman sokean erakon, Garrettin. Kuultuaan Excaliburin varkaudesta Garrett päättää etsiä sen käsiinsä ja ottaa vastahakoisesti Kayleyn mukaansa.

Lohikäärmeiden mailla seurueeseen liittyy kaksipäinen lohikäärme Nummi ja Pusula, joita muut lohikäärmeet kiusaavat, koska nämä eivät kykene lentämään tai syöksemään tulta. Lisäksi kaksikko syyttää toisiaan tilanteesta, jossa ovat. Myöhemmin takaa-ajon aikana Garrettiin osuu nuoli, ja Kayleyn parannettua hänet he huomaavat kivijättiläisen löytäneen Excaliburin ja käyttävän sitä hammastikkuna. Kivijättiläisen nukkuessa he vievät miekan. Ruber ja hänen miehensä ilmestyvät myös paikalle, mutta herätetty kivijättiläinen istuu niiden päälle.

Palattuaan päätielle Garrett päättää palata metsään, koska ei usko enää kuuluvansa Camelotiin. Kayleyn yrittäessä mennä Garrettiin perään Ruber kappaa hänet ja saa Excaliburiin käsiinsä sulauttaen sen aineellaan kiinni toiseen käteensä. Uhkailemalla Kayleyn henkeä Ruber pääsee turvallisesti Camelotin porteista sisään. Piilunokka kuitenkin kääntyy Ruberia vastaan ja vapauttaa Kayleyn, joka varoittaa ritareita. Nummi ja Pusula lähtevät varoittamaan Garrettia, huomaten pystyvänsä lentämään ja syöksemään tulta vain, jos ovat asioista samaa mieltä keskenään. He ajavat aarnikotkan tiehensä ja pelastavat Aydenin.

Kayley ja Garrett selvittävät tiensä pyöreän pöydän luokse ja estävät Ruberia tappamasta Arthuria Excaliburilla. Taistelu siirtyy linnan pihaan, jossa olevasta kivestä Arthur aikoinaan veti Excaliburin irti. Väistäen Ruberin hyökkäyksen, he huijaavat tämän iskemään miekan takaisin kiveen. Kahden taikuuden kohtaaminen tuhoaa Ruberin ja muuttaa tämän miehet normaaleiksi. Lisäksi Nummi ja Pusula irtaantuvat toisistaan, mutta päättävät yhdistyä takaisin. Arthur vetää miekan jälleen kivestä ja kiittäen Kayleytä ja Garrettia näiden avusta, hän lyö heidät ritareiksi.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Englanniksi Suomeksi Rooli
Jessalyn Gilsig (puhe) Andrea Corr (laulu) Sarah Rayne (nuori) Jenni Sivonen (puhe) Nina Tapio (laulu) Heljä Heikkinen (nuori) Kayley, sir Lionelin ja Julianan vilkas ja rohkea tytär, joka tahtoo isänsä tavoin ritariksi
Cary Elwes (puhe) Bryan White (laulu) ? (nuori) Jarkko Tamminen (puhe) Patrik Ekman (laulu) Dimitri Qvintus (nuori) Garret, sokea aseenkantaja
Gary Oldman Carl-Kristian Rundman Ruber, ilkeä ritari joka tahtoo Excalibur-miekan itselleen
Jane Seymour (puhe) Celine Dion (laulu) Rinna Paatso (puhe) Päivi Hilska (laulu) Juliana, sir Lionelin vaimo ja Kayleyn äiti
Pierce Brosnan (puhe) Steve Perry (laulu) Jukka-Pekka Palo Kuningas Arthur, Camelotin kuningas, Excaliburin laillinen käyttäjä
Gabriel Byrne Heikki Sankari Sir Lionel, yksi kuningas Arthurin pyöreän pöydän ritareista, Kayleyn isä
Eric Idle Eero Saarinen Nummi (engl. Devon), kaksipäisen lohikäärmeen ”pidempi pää”
Don Rickles Kari Tamminen Pusula (engl. Cornwall), kaksipäisen lohikäärmeen ”lyhyempi pää”
John Gielgud Veikko Honkanen Merlin, velho
Bronson Pinchot Mikko Leskelä Aarnikotka
Jaleel White Petteri Summanen Piilunokka

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Quest for Camelot The Numbers. Viitattu 9.4.2012. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.