Dimitri Qvintus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Dimitri Qvintus on pääministeri Antti Rinteen erityisavustaja.[1] Ennen nykyistä tehtäväänsä Qvintus toimi Suomen Sosialidemokraattisen Puolueen puheenjohtajan Antti Rinteen poliittisena neuvonantajana ja viestintävastaavana[2], sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän viestintäsihteerinä sekä valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen mediasuhteista vastaavana erityisavustajana.[3] Lisäksi Qvintus on avustanut entistä peruspalveluministeri Maria Guzeninaa.

Qvintus siirtyi politiikkaan vuonna 2011. Ennen sitä hän teki toimittajan töitä Suomen Golflehdessä sekä kirjoitti vapaana toimittajana Suomen Kuvalehteen ja Metroon. Helsinkiläinen Qvintus on vuodesta 2014 lähtien ollut Iltalehden bloggaaja,[4] ja hän kirjoittaa lisäksi blogia Uuden Suomen Puheenvuorossa. Iisalmessa, Pohjois-Savossa syntynyt Qvintus on kertonut olevansa evakkoisovanhempiensa kautta taustaltaan sekä identiteetiltään osaksi karjalainen ja ortodoksi.[5]

Dimitri Qvintus on ollut myös ääninäyttelijänä. Qvintus on esiintynyt vuosina 1994–2010 piirros- ja animaatioelokuvissa ja -sarjoissa. Hänen roolejaan ovat Pärsky (Pieni merenneito), Kikero (101 dalmatialaista), Skippy (Animaaniset), Nalle (jaksot 1–9) (Franklin), Jaska (Ipanat),[6] Ruma Ankanpoikanen (nimirooli), Kippo (Kaunotar ja hirviö – Lumottu joulu) sekä Mainio Manu (nimirooli).[7] [8]lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]