Glitter Force Doki Doki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Glitter Force Doki Doki
Tyyli Taikatyttögenre
Alkuperäiskieli japani
Verkko ANN
TV Asahi (ABC)
 Kanada Netflix
 Hong Kong TVB
 Yhdysvallat Netflix
 Suomi Netflix
Julkaistu February 3, 2013
Tuotantokausia 2
Jaksoja 49 (japanilainen versio)
30 (maailmanlaajuinen versio)
Tuotanto
Tuottaja(t) Hiroaki Shibata
Ohjaaja(t) Go Koga
Käsikirjoittaja(t) Ryōta Yamaguchi
Säveltäjä(t) Hiroshi Takaki (JP)
Noam Kaniel (US)
Aiheesta muualla
IMDb

Glitter Force Doki Doki on japanilainen animesarja. Se julkaistiin vuonna 2013. Sarjasta on tehty myös elokuva, joka julkaistiin 26. lokakuuta 2013. Sarjasta on tehty myös peli, joka julkaisiin 1. elokuuta 2013.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen sarjan tapahtumia pahat Mercenaret hyökkäävät maailmaan nimeltä Splendorius. He onnistuvat valloittamaan sen, täyttämään lähes kaikkien sydämet pimeydellä ja muuttamaan nämä sydämet hirviöiksi. Mackenzie yrittää paeta sieltä Maahan prinsessa Marie Angelican kanssa, mutta kesken pakomatkan hän joutuu eroon prinsessasta ja tämä katoaa.

Sarjassa Mercenare-kätyrit Bel, Marmo ja Ira sekä toiselta kaudelta lähtien Leva ja Gula yrittävät tehdä saman maalle kuin Splendoriukselle. Glitter Force yrittää estää tämän. Mercenaresin kätyrit ja Glitter Force yrittävät myös löytää prinsessa Marie Angelican. Mercenare-kätyrit aikovat pimentää prinsessan sydämen.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Glitter Force[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Maya Aida on 14-vuotias tyttö, joka on koulunsa oppilaskunan puheenjohtaja. Hän pyrkii aina auttamaan muita. Se että joku ei ole enää hänen ystävänsä, on hänelle kova pala. Hänen perheensä omistaa ravintolan nimeltä Pigtail. Mayalla on Pinkit hiukset, mutta ne muuttuvat keltaisiksi hänen muuntautuessa. Hän on Glitter Hertta.
 • Rachel Larsen on 15-vuotias tyttö ja on ollut Mayan paras kaveri jo pitkään. Hän on koulun oppilaskunnan sihteeri. Hänellä on siniset hiukset normaalisti ja muuntautuessaan. Hän on Glitter Risti.
 • Clara Yotsuba on 13-vuotias tyttö ja hän on Mayan ja Rachelin ystävä alakoulusta. He puolustivat häntä kiusaajilta, jotka hakivat isoveljensä paikalle. Hän oli vihainen. Clara alkoi tappelemaan kiusaajiensa ja heidän isoveljensä kanssa ja voitti isoisänsä taistelemisopetuksen ansiosta. Tappelun jälkeen Clara lupasi, ettei tappelisi enää. Clara tulee varakkaasta perheestä, joka omistaa monia paikkoja kaupungissa. Clara halusi alun perin Glitter Forcen sponsoriksi, joka hävittäisi todisteet heidän olemassa olostaan. Clara kuitenkin ymmärsi, että pitää tapella puolustaakseen rakkaitaan ja hän liittyi Glitter Forceen. Hänen hovimestarinsa hävittää todisteet Glitter Forcesta. Claralla on Ruskeat hiukset, jotka muuttuvat oransseiksi hänen muuntautuessaan. Hän on Glitter Risti
 • Mackenzie Mack on 14-vuotias tyttö, joka on kotoisin Splendoriuksesta. Hän oli siellä kuninkaallinen laulajatar. Hän yritti paeta Splendoriuksesta prinsessan kanssa, mutta joutui eroon hänestä, ja tämä katosi. Hänestä tuli Maassa kuuluisa laulaja, ja hän laulaa sen toivossa, että prinsessa huomaisi ja löytäisi hänet. Hän olisi aluksi halunnut toimia yksin, mutta hyväksyi muut Glitter Forcen jäsenet. Hän kertoi heille kaiken. MacKenzie alkaa myöhemmin ensimmäisellä kaudella käymään muiden Glitter Forcen jäsenten kanssa samaa koulua. Mackenzien tummanvioletit hiukset muuttuvat vaaleammiksi hänen muuntautuessaan. Hän on Glitter Pata
 • Natalie Miller on 10-vuotias tyttö, joka liittyy Glitter Forceen vasta toisella kaudella, kun hän puolustaa heitä Reginalta. Glitter Forcen jäsenet voimistuvat hänen ansiostaan. Hän on ruskeahiuksinen. Muuntautuessaan hänestä tulee vanhempi ja punahiuksinen. Hän pystyy muuntautumaan vain viideksi minuutiksi, mutta myöhemmin hän pystyy muuntautumaan rajattomaksi ajaksi. Hän on Glitter Ässä. Sarjan lopussa paljastuu, että hän on prinsessa Marie Angelican hyvä puoli. Erottuaan Mackenziestä heidän pakomatkallaan prinsessa joutui jakautumaan, jottei hänen sydämensä pimeentyisi.
 • Kippie on jäniksen näköinen keiju. Hän toimii Mayan kanssa, joka muuntautuu Kippien avulla.
 • Rory on koiran näköinen keiju. Hän toimii Rachelin kanssa, joka muuntautuu Roryn avulla.
 • Lance on nallen näköinen keiju. Hän toimii Claran kanssa, joka muuntautuu Lancen avulla.
 • Davi on kissan näköinen keiju. Hän toimii Mackenzien kanssa, joka muuntautuu Davin avulla.
 • Dina on salaperäinen siivekäs vauva, joka kuoriutui munasta, jonka Johnny löysi. Hänellä on maagisia kykyjä, jotka joskus tulevat hänen mielialansa takia ja joskus hän käyttää niitä tehostamaan Glitter Forcea. Toisella kaudella hän toimii Natalien kanssa, joka muuntautuu hänen avullaan. Dina antaa Natalielle eräänlaisen meikkirasian, jonka avulla Natalie muuntautuu. Myöhemmin paljastuu, että Dina on luotu prinsessa Marie Angelicasta, kun tämä jakautui, jotta hänen sydämensä ei pimentyisi.
 • Jonathan "Johnny" Klondike on keltahiuksinen mies. Hän antoi Mayalle Glitter kiven, jolla tämä pystyy muuntautumaan Glitter Hertaksi. Ensin hän on salaperäinen mies, joka tuntuu tietävän Splendoriuksesta ja sen tapahtumista. Myöhemmin hän kertoo kaiken. Hän on Mackenzien tavoin Splendoriuskesta. Hän oli siellä kuninkaallinen ritari. Hän oli prinsessa Marie Angelican poikaystävä. Hän pakeni Maahan Splendoriuksesta. Sarjan viimeisessä jaksossa Johnnysta tulee Splendoriuksen presidentti sen muututtua monarkiasta tasavallaksi.

Vastustajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Kuningas Mercenade on vihollisten paha kuningas. Hän hyökkäsi Splendoriukseen. Vaikka hän onnistui valtaamaan sen, prinsessa Marie Angelica onnistui kivettämään hänet. Mercenaden kätyrit yrittävät vapauttaa hänet. Sarjan lopussa selviää, että kuningas Mercenade on oikeasti Splendoriuksen kuningas ja prinsessa Marie Angelican isä, jonka pahuus valtasi.
 • Regina on kuningas Mercenaden tytär. Hän halusi olla Mayan ystävä ja yritti hankkiutua muista Glitter Forcen jäsenistä eroon, mutta Maya kertoo, että voi olla Reginan ystävä ja samalla muidenkin. Kun Reginasta tulee Glitter Forcen ystävä, kuningas Mercenade muuttaa hänet pahaksi. Regina on tuhoamaisillaan Glitter Forcen, mutta Glitter Ässä ehtii pelastamaan heidät. Reginalla on kyky pimentää ihmisen sydämen, vaikka hän ei olisi sillä hetkellä vihainen tai itsekäs mistään. Sarjan lopussa selviää, että Hän on prinsessa Marie Angelican pimeä puoli.
 • Proto Mercenade on paha kokonaisuus, jonka kolme legendaarista Glitter soturia sinetöi 10000 vuotta sitten. Splendoriuksen kuningas kuitenkin rikkoi vahingossa tämän sinetin ja pahuus pääsi valloilleen ja otti valtaansa kuninkaan. Kun sarjan lopussa kuningas Mercenade tuhotaan, Bel syö jäljelle jääneen pahan, mutta ei pysty hallitsemaan voimia ja Proto Mercenade otta hänet valtaansa. Glitter Hertta voimistuneena kuitenkin tuhoaa hänet.

Kätyrit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mercenaden kätyrit koostuivat ennen seitsemästä jäsenestä. Kaksi heistä tuhottiin hyökkäyksessä Splendoriukseen. Kätyrit ovat Seitsemän Kuolemansynnin ruumiillistumia.

 • Ira on röyhkeä teini, jolla on vaaleansiniset hiukset. Kun toisella kaudella Leva ja Gula kisuaavat häntä, hän päättää mennä näyttämään, että pystyy tuhoamaan Glitter Forcen. Häneen kuitenkin osuu salama ja hän tippuu mereen. Rachel ja Rory löytävät hänet rannalta ja lähempänä huomaavat, että kuka hän on. Roryn vastustuksesta huolimatta Rachel menee auttamaan Iraa, joka tämän takia ihastuu häneen. Hänen nimensä tarkoittaa latinaksi suuttumusta.
 • Marmo on röyhkeä nainen, jolla on vaaleansiniset hiukset ja joka pukeutuu epäsymmetriseen asuun, josta toinen puoli on hihaton mekko ja toinen puoli talvivaatetta. Hänen nimensä on johdettu demonista nimeltä Mammona, joka edustaa ahneutta.
 • Bel on parrakas mies, joka käyttää aurinkolaseja. Kuningas Mercenaden tuhouduttua Mel syö jäljellejääneen pahan tarkoituksenaan voimistua, mutta se valloittaakin hänet. Glitter Hertta tuhoaa tämän pahan, mutta Bel selviää, mutta muuttui hiireksi. Belin nimi on johdettu Belphegorista, joka edustaa laiskuutta.
 • Leva oli parrakas mies, joka käyttää meikkiä ja silinteriä. Hän puhui erittäin naisellista kieltä ja viittasi Beliin jälkiliitteellä "-chan". Bel tappaa hänet ja Gulan ottamalla heidän voimansa, joita ei ollut paljon, koska he olivat juuri hävinneet Glitter Forcelle. Levan nimi on johdettu Leviatanista, joka edustaa kateutta.
 • Gula oli kookas ja lihaksikas mies, jolla oli terävät hampaat, joilla hän pystyi puremaan kaiken läpi. Hän söi mielellään kaikkea. Bel tappaa hänet ja Levan ottamalla heidän voimansa, joita ei ollut paljon, koska he olivat juuri hävinneet Glitter Forcelle. Hänen nimensä tulee ylensyönnistä.

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Distainit ovat ihmisen sydämen itsekkäistä ajatuksista syntynyt hirviö. Kun joku kuningas Mercenaden kätyreistä saa kohteena oleman henkilön ajattelemaan noita ajatuksia, kätyri napsauttaa sormiaan ja kohteena oleva henkilö pyörtyy ja hänen pimeä sydämensä tulee ulos lepakon siivillä ja muuttuu hirviöksi. Glitter Forcen jäsenet voivat hyökkäyksillään palauttaa sydämet ennalleen. Kun ne ovat ennallaan, ne palaavat enkelin siivin omistajansa luo ja tämä herää.

Muut hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Prinsessa Marie Angelica on Splendoriuksen prinsessa, joka katosi hänen ja Mackenzien pakomatkalla Maahan. Ennen pakomatkaa prinsessa onnistui kivettämään Mercenare-kuninkaan. Myöhemmin selviää, että hän myös lähetti Kippien, Roryn ja Lancen Maahan muodostamaan Glitter Forcen. Ensimmäisen kauden lopussa. Hän löytyi jään sisältä. Toisella kaudella selviää, ettei hän ollutkaan siellä ja että hän jakautui Natalieksi, Dinaksi ja Reginaksi. Häntä ei saatu koskaan ennalleen.
 • Sebastian on Claran uskollinen päähovimestari. Hän on vanha herrasmies, jolla on isot valkoiset viikset. Hän hävittää todisteet Glitter Forcen olemassaolosta.
 • Splendoriuksen kuningas on prinsessa Marie Angelican isä ja Splendoriuksen kuningas. Toisella kaudella paljastuu, että ennen hyökkäystä prinsessa Marie Angelica sairastui vakavasti. Kuningas halusi parantaa tyttärensä hinnalla millä hyvänsä. Hän sai selville keinon ja onnistuikin tervehdyttämään tyttärensä, mutta hirvein seurauksin. Pahuus pääsi valloilleen ja valtasi Splendoriuksen, mutta sitä ennen kuninkaan, koska tämä tiesi, miten tyttärensä parantamisesta seuraisi, mutta teki sen silti.
Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Hitomi Nabatame  Maya  
 Minako Kotobuki  Rachel  
 Mai Fuchigami  Clara  
 Kanako Miyamoto  Mackenzie  
 Rie Kugimiya  Natalie  
 Kumiko Nishihara  Kippie  
 Yuka Terasaki  Rory  
 Ayaka Ohashi  Lance  
 Yumi Uchiyama  Davi  
 Yuka Imai  Dina, Prinsessa Marie Angelica  
 Mayumi Tanaka  Ira  
 Atsuko Tanaka  Marmo  
 Kazuhiro Yamaji  Bel  
 Nobuo Tobita  Leva  
 Masuo Amada  Gula  
 Kumiko Watanabe  Regina  
 Takahiro Sakurai  Johnny  
 Izo Oikawa  Sebastian  
 ?  Kuningas Mercenade  
 Masami Iwasaki  Proto Mercenade  
 ?  Splendoriuksen Kuningas  

Englanninkieliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Debi Derryberry  Maya  
 Cassandra Lee Morris  Rachel  
 Melissa Fahn  Clara  
 Stephanie Sheh  Mackenzie, Rory  
 Erica Lindbeck  Natalie  
 Tara Sands  Kippie  
 Bryce Papenbrook  Lance  
 Erica Mendez  Davi  
 Kate Higgins  Dina, Prinsessa Marie Angelica  
 Benjamin Diskin  Ira  
 Carrie Keranen  Marmo  
 Ray Chase  Bel, Proto Mercenade  
 Todd Haberkorn  Leva  
 Jamieson Price  Gula  
 Cherami Leigh  Regina  
 Grant George  Johnny  
 Kirk Thornton  Sebastian  
 ?  Kuningas Mercenade  
 ?  Splendoriuksen Kuningas  

Suomenkieliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Hanna Mönkäre  Maya  
 Eleni Ruti  Rachel  
 Heini Honkaniemi  Clara  
 Yasmine Yamajako  Mackenzie  
 Eeva Markkinen  Natalie, Rory  
 Annituuli Kasurinen  Kippie, nuori Clara  
 ?  Davi  
 Valtteri Turunen  Lance, Ira  
 ?  Dina  
 Jenni Sivonen  Marmo  
 Sasu Moilanen  Bel, Sebastian  
 ?  Leva  
 ?  Gula  
 Raili Raitala  Regina  
 ?  Johnny  
 Heljä Heikkinen  Prinsessa Marie Angelica (1. kausi), sivuäänet  
 Susanna Volanto  Prinsessa Marie Angelica (2. kausi)  
 Markus Blom  Kuningas Mercenade, Nicholas, sivu­äänet  
 ?  Proto Mercenade  
 Tommi Haapaniemi  Splendoriuksen Kuningas,sivuäänet  

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]