Nasu

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo fiktiivisestä porsaasta. Nasu on myös Suomen puolustusvoimien telakuorma-auto ja Naantalin Seudun Urheiluautoilijoiden lyhenne.

Nasu (engl. Piglet) on A. A. Milnen luoma fiktiivinen hahmo Nalle Puh -tarinoissa. Lajiltaan hän on possu. Nasu on poika,[1] vaikka hänen sukupuolestaan on usein kiistelty. Hän asustaa Puolen hehtaarin metsässä hyvän ystävänsä Nalle Puhin ja Puolen hehtaarin metsän muiden asukkaiden kanssa. Pieni Nasu on arka ja hermostunut monista asioista. Pelkojaan hän selittää sillä tosiseikalla, että hän on hyvin pieni eläin. Hän kuitenkin huomaa ongelmat aina ennen muita. Nasu tykkää tammenterhoista.

Alkujaan Nasu oli vaalea ja pukeutui vihreään jumpperiin, mutta Disneyn versiossa hänen ihonsa on vaaleanpunainen ja asu pinkki.

Nasun alkuperäisinä ääninäyttelijöinä ovat toimineet vuodesta 1968 vuoteen 2005 John Fiedler ja vuodesta 2005 eteenpäin Travis Oates. Steve Schatzberg esiintyi Fieldlerin ohella Nasun äänenä peleissä Tigger's Honey Hunt ja Party Time with Winnie the Pooh. Suomenkielisenä ääninäyttelijöinä toimivat Harri Hyttinen, Olavi Ahonen, Antti Pääkkönen ja Riko Eklundh. Nasu on pääosassa Disney-elokuvassa Nasun suuri elokuva (2003).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.