Bratz (televisiosarja)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Bratz
Tyyli Seikkailu
Kestoaika 20 min.
Luoja(t) MGA Entertainment
Pääosissa Dionne Quan
Olivia Hack
Tia Mowry
Soleil Moon Frye
Wendie Malick
Charlie Schlatter
Ogie Banks
Josh Keaton
Greg Ellis
Kaley Cuoco
Lacey Chabert
Alkuperämaa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Verkko Yhdysvaltain lippu Fox & 4Kids TV
Suomen lippu MTV3
Esitetty Yhdysvaltain lippu 10. syyskuuta 2005-2007
Suomen lippu 12. maaliskuuta 2006-2007 –
Jaksoja 40 (luettelo jaksoista)
Tuotanto
Tuottaja(t) Mike Young Productions & MGA Entertainment
Vastaava(t) tuottaja(t) MGA Entertainment
Ohjaaja(t) MGA Entertainment
Tuotantoyhtiö(t) Mike Young Productions
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Bratz on animaatiosarja, joka perustuu saman nimisiin nukkeihin. Sarjan tuottanut Mike Young Productions ja MGA Entertainment. Sarjasta on 2 tuotantokautta, joista ainoastaan ensimmäinen on esitetty Suomessa.

Televisiosarjan päähenkilöt ja juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Piirrossarjassa nuoret tytöt Cloe, Sasha, Jade ja Yasmin perustavat lehden, mutta kilpailevan Your Thing -lehden päätoimittaja Burdine Maxwell yrittää apureineen tuhota sen. Tyttöjen motiivi oman toimituksen perustamiseen on Jaden erottaminen Your Thing -lehden palveluksesta. Yhteisvoimin perustettu uusi lehti saavuttaa suuren suosion.

  • Cloe on vaaleahiuksinen ja ystävällinen (niin sanottu "Draamamamma"). Cloe on myös tytöistä muotitietoisin rokkimimmi. Cloella on myös vilkas mielikuvitus, ja hänen lempinimensä on "Angel" eli enkeli. Cameron on Cloen ihastus.
  • Sasha on ruskeaihoinen ja -tukkainen, mukava tyttö, jota kutsutaan joskus pupuseksi "Bunny Boo" eli pupunen. Sasha pitää hiphopista.
  • Jade on mustatukkainen, ystävällinen ja käyttää joskus hauskoja sanavalintoja. Jade on ollut Burdinella töissä. Jaden lempinimi on "Cool Cat" eli tyylikissa, ehkä osittain siksi että hän myös omistaa kissan.
  • Yasmin on ruskeatukkainen ja lojaali ystävilleen. Yasmin pitää eläimistä, ja hänen lempinimensä on "Pretty Princess" eli prinsessa.
  • Burdine Maxwell on Bratzien vihollinen, joka haluaa tuhota heidän lehtensä. Hän on kilpailevan lehden päätoimittaja. Burdine yrittää saada koko maailman rakastamaan pinkkiä väriä, jotta kaikki ihastuisivat myös hänen vaaleanpunaiseen lehteensä. Burdinen suusta kuuluukin usein huuto "Voi pyhä pinkki!"
  • Kaksoset Kirstee ja Kaycee ("Paksoset") ovat töissä Burdinella. Kaksoset ovat kaikkien mielestä rasittavia. He ovat myös aika tyhmiä. Kaksoset pukeutuvat aina pinkkeihin mekkoihin. Kaycee satuttaa nenänsä alinomaa, ja se onkin leikattu monesti. Hänen suustaan tuttu lause kuuluu: "Au, mun nenä!" Kirstee puolestaan sotkee usein mekkonsa. Kirsteen ja Kayceen tapana on sanoa yhdessä "Niinh!" ja lyödä samalla peppunsa yhteen.
  • Cameron on Cloen ihastus. Myös kaksoset Kirstee ja Kaycee ovat ihastuneet Cameroniin. Cameronia kutsutaan liekiksi "Flame".
  • Dylan on Cameronin paras ystävä. Nukeissa Dylan on nähty usein kiharatukkaisena, ja hänen lempinimensä on "Fox", eli kettu, koska hän on viekas.

Sarja seuraa Cloen, Jaden, Sashan, Jasminen seikkailuja ja Bratz lehden toimintaa, jonka Burdine Maxwell ja Paksoset yrittävät estää kuten jaksossa "Jaden uni."

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]