Jurassic World: Liitukauden leiri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jurassic World: Liitukauden leiri
Jurassic World Camp Cretaceous
Alkuperäinen juliste
Alkuperäinen juliste
Tyyli
Kestoaika 24 minuuttia
Luoja(t) Zack Stentz
Perustuu Michael Crichtonin romaaneihin
Pääosissa
Alkuperämaa Yhdysvallat
Esitetty 2020-9-1818. syyskuuta 2020 – 2022-7-2121. heinäkuuta 2022
Tuotantokausia 5
Jaksoja 49
Tuotanto
Tuottaja(t) Zack Stentz
Vastaava(t) tuottaja(t)
Säveltäjä(t) Leo Birenberg
Tuotantoyhtiö(t)
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Jurassic World: Liitukauden leiri (engl. Jurassic World: Camp Cretaceous) on animoitu tieteis- ja seikkailusarja. Sarja on sijoittuu Jurassic Park -elokuvasarjaan ja sitä aloitettiin näyttämään Netflixissä 18. syyskuuta 2020 alkaen.[1] Sarja tapahtuu Jurassic World -elokuvan aikana ja sen jälkeen.[2] Sarjassa seurataan kuutta teini-ikäistä ihmistä, jotka jäivät jumiin Isla Nublar -nimiselle saarelle dinosaurusten paettua aitauksistaan.[3] Viimeinen kausi julkaistiin Netflixissä 21. heinäkuuta 2022.

Vuoden 2024 toukokuusta alkava tuotantokausi (eng. Jurassic World: Chaos Theory) on jatkoa sarjalle Jurassic World: Liitukauden leiri.[4][5][6]

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmo Alkuperäinen ääninäyttelijä Suomenkielinen ääninäyttelijä Kaudet
Kausi 1 Kausi 2 Kausi 3 Kausi 4 Kausi 5
Darius Bowman Paul-Mikél Williams Luca Elshout Päähenkilö
Ben Pincus Sean Giambrone Rasmus Kärkkäinen Päähenkilö
Jassu Fadoula Kausar Mohammed Sara-Maria Heinonen Päähenkilö
Brooklynn Jenna Ortega Saana Norra Päähenkilö
Kenji Kon Ryan Potter Riku Leskinen Päähenkilö
Tammy Gutierrez Raini Rodriguez Jenny Pitkänen Päähenkilö
Dave Glen Powell Oskari Tamminen On On Ei ole On
Roxie Jameela Jamil Anni Kajos On On Ei ole On
Tri. Wu Greg Chun Markus Niemi On Ei ole
Fredrick Bowman Keston John Markus Niemi On Ei ole
Brandon Bowman Benjamin Flores Jr. Oskari Tamminen On Ei ole On On
Tiff Stephanie Beatriz Katja Aakkula Ei ole On Ei ole
Hap Angus Sampson Petri Hanttu Ei ole On Ei ole
Mitch Bradley Whitford Markus Niemi Ei ole On Ei ole
Hawkes Dave B. Mitchell Petri Hanttu Ei ole On Ei ole On
Reed Dave B. Mitchell Joonathan Kettunen Ei ole On Ei ole On
Tri. Mae Turner Kirby Howell-Baptiste Katja Aakkula Ei ole On
Kash D. Langford Haley Joel Osment Joonathan Kettunen Ei ole On
B.R.A.D. ja B.R.A.D.-X Roger Craig Smith Markus Niemi Ei ole On
Daniel Kon Andrew Kishino Markus Neimi Ei ole On
Lewis Dodgson Adam Harrington Heikki Kujanpää Ei ole On
Lana Molina Avrielle Corti Jenni Lambert Ei ole On

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ensimmäinen tuotantokausi (2020)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


(sarja)

(kausi)
Nimi Alkuperäinen nimi Ohjaus Käsikirjoitus Yhdysvallat Alkup. esitys Suomi Alkup. esitys
1 1 Liitukauden leiri Camp Cretaceous Lane Lueras Zack Stentz & Scott Kreamer 18. syyskuuta 2020 18. syyskuuta 2020
Dinosaurusfani Darius pääse Liitukauden leirille voitettuaan videopelin. Leirillä hän tapaa muut leiriläiset ja leirin ohjaajat. Myöhään illalla Darius hiippailee hänen lempidinosaurusaitauksen luokse, jonka sisällä pitäisi olla Compsognathuksia huomatakseen vain, että se on Velociraptor-aitaus. Kenji ja Brooklyn seuraa häntä. Kenjo pudottaa vahingossa Brookynnin puhelimen aitaukseen ja Kenji menee hakemaan sen huomatakseen, että Velociraptorit alkavat vaania häntä jonka takia Darius tulee apuun. Kaksikko selviää ja heitä rangaistaan.
2 2 Salaisuuksia Secrets Dan Riba Sheela Shrinivas 18. syyskuuta 2020 18. syyskuuta 2020
Kun Roxie ja Dave ovat pelastaneet parin, Darius ja Kenji saavat tehtäväkseen lapioida jätökset, kun taas loput ryhmästä vierailevat genetiikkalaboratoriossa, jossa he todistavat Ankylosauruksen varhaisen syntymän. Kun Brooklynn jää kiinni yritäessä päästä laboratorion rajoitettuihin osiin, Darius ja Kenji jättävät lapiointitehtävänsä katsomaan äskettäin valmistettua Carnotaurusta. Pari onnistuu palaamaan ajoissa, ja Darius ja Kenji ystävystyvät. Myöhään illalla piilotettu drone lähetetään Isla Nublariin nauhoittamaan dinosauruksia.
3 3 Karjanajo The Cattle Drive Zesung Kang Rick Williams 18. syyskuuta 2020 18. syyskuuta 2020
Seuraavana päivänä lapsille annetaan mahdollisuus ratsastaa gyrokuulilla lähellä dinosauruksia. Kun myrsky alkaa kasvamaan lähistöllä, Dave ja Roxie pyytävät lapsia jäämään taakse tutkinnan aikana. Ryhmä jättää ohjeet huomioitamatta ja dinosaurukset villiintyvät.
4 4 Kun kaikki murenee Things Fall Apart Michael Mullen M. Willis 18. syyskuuta 2020 18. syyskuuta 2020
Kun Roxie ja Dave jättävät ryhmän jälleen yksin, Brooklynn alkaa epäillä, Sammy tämän otettua DNA-näytteitä Sinoceratopsilta. Ulkopuolella ryhmä seuraa, kuinka Indominus-rex riehuu leirin alueen läpi. Ryhmä juoksee takaisin bunkkeriinsa vain löytääkseen sen Indominus Rexin tuhoamana. Päätettyään löytää apua, ryhmä menee etelään Dareiuksen johdolla.
5 5 Paljon onnea, Eddie! Happy Birthday, Eddie! Zesung Kang Josie Campbell 18. syyskuuta 2020 18. syyskuuta 2020
Ryhmä kohtaa Indominus Rexin ja alkaa etsiä turvapaikkaa genetiikka laboratoriosta, jossa eräs toinen tutkija kertoo koko totuuden Tri. Henry Wusta. Ryhmä joutuu pakenemaan, kun tämä tutkija johdattaa itsensä I. rexin saaliiksi.
6 6 Tervetuloa Jurassic Worldiin! Welcome to Jurassic World Michael Mullen Zack Stentz 18. syyskuuta 2020 18. syyskuuta 2020
Pteranodon-lauma alkaa hyökätä, kun Sammy kertoo salaisuuden, joka järkyttää kaikkia. Heillä ei ole kumminkaan riitelimiseen aikaa, joten he pakenvat maan alle.
7 7 Leirin viimeinen päivä Last Day of Camp Eric Eldrod Sheela Shrinivas 18. syyskuuta 2020 18. syyskuuta 2020
Ryhmä jättää Mosasaurus laguunin takseen ja pakenevat Monorailille.
8 8 Päätepysäkki End of the line Zesung Kang Scott Kreaner 18. syyskuuta 2020 18. syyskuuta 2020
Leiriläisryhmä yrittää paeta päälaiturille ennen kuin viimeinen lautta saarelta lähtee.

Toinen tuotantokausi (2021)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


(sarja)

(kausi)
Nimi Alkuperäinen nimi Ohjaus Käsikirjoitus Yhdysvallat Alkup. esitys Suomi Alkup. esitys
9 1 Toivonpilkahdus A Beacon of Hope Michael Mullen Rick Williams 22. tammikuuta 2021 22. tammikuuta 2021
Huomattuaan, että heidät ollaan jätetty saarelle he löytävät radiopuhelimet pääkadulta sijaitsevasta kaupasta. He myös löytävät toimivan kameran ja tiedon siitä, että saarella sijaitsee hätämajakka. Darius alkaa näkemään hallusinaatioita Benista ja hänen kuolleesta isästään. Seuraavana päivänä ryhmä huomaa, että puiston Tyrannosaurus Rex on saapunut pääkadulle ja rakentanut pienen pesän itselleen, jossa on myös hätämajakka. Darius ja Kenji saapuvat pesän luokse, kun taas Sammy ja Brooklynn onnistuvat häiritsemään T. rexiä sen verran, että ryhmä voi lähettää hätä signaalin.
10 2 Chillauksen taito The Art of Chill Eric Elrod M. Willis 22. tammikuuta 2021 22. tammikuuta 2021
Ryhmä palaa osittain tuhoutuneelle leirintäalueelle. Kenji jää hoitamaan Jassua, joka nyrjähti nilkkansa yrittäessään paeta Mosasaurus-laguunista. Darius, Sammy ja Brooklynn lähtevät etsimään lääkintätarvikkeita läheiseltä saaren klinikalta. Siellä ryhmä löytää myös ruokaa, mutta kohtaa myös kymmeniä häkissä olevia ja nälkää näkeviä dinosauruksia. He päättävät vapauttaa heidät ja vapauttavat myös Baryonyxen. Palattuaan leirille ryhmä alkaa rakentaa puumajaa parissa, kun taas Brooklynn huomaa kukkia, jotka ovat jäässä.
11 3 Vesikuoppa The Watering Hole Zesung Kang Bethany Armstrong Johnson 22. tammikuuta 2021 22. tammikuuta 2021
Ryhmän rakennettuaan puumajansa lähelle jokea saadakseen helpommin vettä huomaa ryhmä, että joki on kuivunut. Darius ja Kenji saavat pari lähellä sijaitsevaa Stegosaurusta poistamaan äskettäin rakennetun padon. He sitten seuraavat Ceratosaurusta, joka johdattaa heidät vesikuopalla, jossa monentyyppiset eri dinosaurukset elävät rauhassa keskenään. Jassu, Sammy ja Brooklynn löytävät tuuletusaukkoja jäätyneiden kukkien alta ja läheltä geneettisen laboratorion. He uskovat, että laboratorio liittyy jotenkin Mantah Corpiin ja Tri. Wun salaisuuteen. Ryhmä joutuu lähtemään törmättyään Baryonyxes-laumaan, jonka Darius, Sammy ja Brooklynn olivat tavanneet aiemmin. Ennen lähtöä ryhmä kuitenkin ottaa mukaansa kirjekuoren nimeltä "E750", joka sisältää erilaisia koodeja ja avainkortin. Palattuaan leirille, ryhmä juhlii ja näkee nuotion kaukaisuudessa, joka saa heidät uskomaan, että saarella voisi olla muitakin ihmisiä heidän lisäksi.
12 4 Pelastus Salvation Michael Mullen Sheela Shrinivas 22. tammikuuta 2021 22. tammikuuta 2021
Juokseessaan nuotiota kohti, ryhmä löytää kaksi ekoturistia nimeltään Mitch ja Tiff sekä heidän matkaoppaansa Hapin, joka kertoo ryhmälle, että vene hakee heidät kahdessa päivässä. Loput ryhmästä päättävät viettää päivän katsellen dinosauruksia, mutta Brooklynn ja Kenji päättävät tutkia Hapia, kun he ovat alkaneet epäillä häntä, mutta jäävät kiinni yrittämästä livahtaa hänen jurtaan. Kun Brooklynn ja Kenji on jahdattu umpikujaan Hap yhtäkkiä lyödään tajuttomaksi ja näkevät, että sen teki Ben, joka ei kuollut pudottuaan kohoradasta alas. Benin seurana on myös aikuiseksi kasvanut Pahka.
13 5 Rohkea Brave Eric Eldrod Lindsay Kerns 22. tammikuuta 2021 22. tammikuuta 2021
Takauma jaksossa kerrotaan, että Ben selvisi pudottuaan kohoradasta ja myös ilman vammoja. Benin putoamisen jälkeen hän päätti alkaa etsiä hätähätämajakkaa ja päätti lähteä takaisin pääkadulle Pahkan kanssa. Hän kohtaa matkallaan useita haasteita, mukaan lukien Carnotauruksen nimeltään Toro, ja palaa väliaikaiseen leiriinsä. Lopulta Ben suuttuu Pahkalle niin, että Ben vahingossa tuhoaa suojansa ja, jonka jälkeen hän huutaa Pahkalle jonka takia Pahka juoksee pois. Ben päättää taistella Toroa vastaan päästäkseen pääkadulle. Pahka palaa Benin luokse ja nyt täyskasvuisena. Yhdessä Pahkan kanssa, ja he pudottavat Toron alas kalliolta. Tutkiessaan nuotion savua, Ben kuulee Hapin, Mitchin ja Tiffin puhuvan salaisesta "suunnitelmasta" liittyen hänen kavereihinsa.
14 6 Harhaanjohdettu Misguided Leah Artwick Rick Williams 22. tammikuuta 2021 22. tammikuuta 2021
Sammy, Jassu ja Darius huomaavat, että Mitch ja Tiff ovat itse asiassa metsästäjiä, jotka yrittävät tappaa dinosauruksia saarella. Heidät pakotetaan johdattamaan Mitchin ja Tiffin vesikuopalle. Sillä välin Hap yrittää auttaa Beniä, Brooklynnin ja Kenjiä johdattamalla heidät Isla Nublarin rannalla olevaan veneeseen. Hapin on kuitenkin pakko uhrata itsensä, jotta lapset pääsevät pakoon Baryonyxes-laumaa. Mitch ja Tiff yrittävät ampua Stegosauruksen, mutta Darius viheltää siten saamalla Stegosauruksen huomion, joka sitten hyökkää Mitchin ja Tiffin kimppuun. Tämän aikana Jassu pakenee ja löytää Brooklynnin ja Kenjin kertoen heille, että Darius ja Sammy johtavat Mitchiä ja Tiffiä salaa pääkadulle.
13 7 Ensimmäinen askel Step one Michael Mullen Sheela Shrinivas 22. tammikuuta 2021 22. tammikuuta 2021
Saatuaan tiedon suunnitelmasta Ben, Jassu, Brooklynn ja Kenji käyttävät maanalaisia tunneleita saapuakseen valvontahuoneeseen katsomaan mitä pääkadulla tapahtuu. Tyrannosaurus Rexin saavuttua pääkadulla pelottelee se Mitchin ja Tiffin viidakkoon. Sammy ja Darius kertovat muulle ryhmälle, että Mitch ja Tiff tietävät vesikuopan sijainnin ja, että he ovat menossa sinne tappamaan dinosauruksia.
15 8 Kaaosteoria Chaos Theory Eric Eldrod Josie Campbell 22. tammikuuta 2021 22. tammikuuta 2021
Pelastaakseen dinosaurukset ryhmä päättää pelotella dinosaurukset pois vesikuopalta ja aiheuttaen vahingossa ryntäyksen jonka aikana T. rex jahtaa muita dinosauruksia. Mitch ja Tiff yrittävät tappaa Dariuksen ja Brooklynnin, mutta dinosaurukset tulevat juuri samalla hetkellä pelotellen Mitchin ja Tiffin. Kaaoksessa T. rex syö Mitchin, ja vaikka Tiff onnistuu pakenemaan veneellä, Baryonyxet onnistuivat pääsemään veneeseen, jossa he tappavat hänet. Tämän takia ryhmä jää taas jumiin saarelle. Sillä välin aiemmin kryostaasissa ollut olento onnistuu pakenemaan huoneesta, jonka numero on "E750".

Kolmas tuotantokausi (2021)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


(sarja)

(kausi)
Nimi Alkuperäinen nimi Ohjaus Käsikirjoitus Yhdysvallat Alkup. esitys Suomi Alkup. esitys
17 1 Näkymä huipulta View from the Top Leah Artwick Lindsay Kerns 21. toukokuuta 2021 21. toukokuuta 2021
Useiden yritysten jälkeen päästä pois saarelta leiriläiset etsivät tarvikkeita toisen, kestävämmän lautan rakentamiseen epäonnistuneen yrityksen jälkeen. Leiriläiset matkustavat saaren huipulle. Kenji, Jassu, Sammy ja Brooklynn matkustavat huipulle gondolihissillä ja Darius jää Benin luokse käyttöksensä takia. Ben paljastaa, ettei halua jättää Pahkaa saarelle, jos heidät pelastetaan. Huipulla useat Dimorphodonit hyökkäävät Kenjin, Jassun, Sammyn ja Brooklynnin kimppuun. Kenjin ja Sammy pakenee hissillä, kun taas Jassu ja Brooklynn pakenevat riippuliitimellä. Kenji ja Sammy kertovat huomanneensa Mitchin ja Tiffin veneen ajelehtimassa lähellä saaren rantaa ja joka olisi myös tarpeeksi suuri kuljettamaan. Heidän juhliessaan "E750"-olennon nähdään tappavan Ceratosauruksen.
18 2 Turvasatama Safe Harbor Michael Mullen Rick Williams 21. toukokuuta 2021 21. toukokuuta 2021
Päästyään veneellä leiriläiset huomaa sen olevan vaurioitunut ja bensan olevan melkein lopussa, mutta että sillä pystyy vielä purjehtia. Leiriläiset muistavat, että saarella on toinenkin satama ja päättävät tankata veneensä siellä. Yöllä veneeseen tulee reikä ja leiriläiset etsivät tarvikkeita reiän paikkaamiseen. Sillä välin Brooklynn ja Darius yrittävät kostaa Kenjille tämän piloista, kun taas Sammy yrittää ystävystyä Pahkan kanssa. Paksun sumun takia leiriläiset eivät huomaa kahden Ouranosauruksen saapuneen satamaan ennen kuin on liian myöhäistä; Ouranosauruksetalkavat käydä leiriläisten kimppuun. Leiriläisten onnistuttua palamaan yhteen, suuntavat he veneelle ja säikyttävät Ouranosaurukset ilotulitteilla pois. Leiriläiset tukkivat veneen reiän teipillä. Aamulla Sammy onnistuu ystävystymään Pahkan kanssa antamalla tälle ruokaa. Leiriläisten palattua laituriin on "E750"-olento onnistunut tappamaan kaksi Ouranosaurusta.
19 3 Case de Kenji Casa de Kenji Eric Eldrod Sheela Shrinivas, Bethany Armstrong Johnson, Lindsay Kerns & Rick Williams 21. toukokuuta 2021 21. toukokuuta 2021
Etsiäkseen tarvikkeita veneen reiän korjaamiseksi ryhmä matkustaa saarella sijaitsevaan kattohuoneistoon, jonka omistaa Kenjin isä. Kun useat Monolophosaurukset tunkeutuvat kattohuoneistoon ja alkavat hyökätä leiriläisten kimppuun. Kenji, Brooklynn ja Darius pakenevat hissikuilun kautta, kun taas Sammy, Yaz ja Ben pakenevat tuuletusaukkojen kautta ja onnistuvat pääsemään kattohuoneiston kellaritason autotalliin. Sieltä kolmikko löytää tiivisteainetta, bensaa useista ajoneuvoista. He onnistuvat pakenemaan Monolophosaurusten kynsistä ja autotallista limusiinin avulla. He onnistuvat pelastamaan muut limusiinin kyytiin. Samaan aikaan "E750"-olento onnistuu tuhoamaan lennokin.
20 4 Fisku tyttö Clever Girl Leah Artwick Zack Stentz 21. toukokuuta 2021 21. toukokuuta 2021
Huomattuaan, että tiivisteen kuivumiseen menee 48 tuntia, ryhmä jakautuu kahtia; Kenji, Jassu ja Darius yrittävät etsiä Compsognathusta, joka varasti heidän kompassinsa, ja Sammy ja Brooklynn yrittävät tutkia "E750:n" merkitystä. "Blue" (Jurassic Worldin Velociraptor) hyökkää Kenjin, Jassun ja Dariuksen kimppuun seurattuaan Compsognathusta hylättyyn Jurassic Parkin vierailijakeskukseen. Takaa-ajon jälkeen Blue jää auton alle jonka jälkeen kolmikko päättää pelastaa hänet ja myös yrittävät ystävystyä hänen kanssaan. Samalla Sammy ja Brooklynn löytävät huoneen, jossa säilytettiin "E750"-olentoa. He myös löytävät tohtori Henry Wun tekemiä videoita, jotka paljastavat samannimisen olennon olevan aggressiivinen hybrididinosaurus, joka tunnetaan nimellä Scorpios rex."
21 5 Myrskyn silmä Eye of the Storm Michael Mullen Bethany Armstrong Johnson 21. toukokuuta 2021 21. toukokuuta 2021
22 6 Pitkä juoksu The Long Run Eric Elrod Sheela Shrinivas 21. toukokuuta 2021 21. toukokuuta 2021
23 7 Suuri shokki A Shock to the System Leah Artwick Bethany Armstrong Johnson & Rick Williams 21. toukokuuta 2021 21. toukokuuta 2021
24 8 Pako Isla Nublarilta Escape from Isla Nublar Michael Mullen Lindsay Kerns 21. toukokuuta 2021 21. toukokuuta 2021
25 9 Hinnasta viis Whatever It Takes Eric Elrod Joanna Lewis & Kristine Songco 21. toukokuuta 2021 21. toukokuuta 2021
26 10 Tehtävä on etusijalla Stay on Mission Leah Artwick Rick Williams 21. toukokuuta 2021 21. toukokuuta 2021

Neljäs tuotantokausi (2021)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


(sarja)

(kausi)
Nimi Alkuperäinen nimi Ohjaus Käsikirjoitus Yhdysvallat Alkup. esitys Suomi Alkup. esitys
27 1 Pinnan alla Beneath the Surface Michael Mullen Sheela Shrinivas 3. joulukuuta 2021 3. joulukuuta 2021
28 2 Ainakin... At Least... Eric Eldrod Bethany Armstrong Johnson 3. joulukuuta 2021 3. joulukuuta 2021
29 3 Tohtori Turnerin käännytys Turning Dr. Turner Leah Artwick Joanna Lewis & Kristine Songco 3. joulukuuta 2021 3. joulukuuta 2021
30 4 Tyly herätys Rude Awakening Michael Mullen Rick Williams 3. joulukuuta 2021 3. joulukuuta 2021
31 5 Pitkällä tähtäimellä The Long Game Eric Elrod Sheela Shrinivas 3. joulukuuta 2021 3. joulukuuta 2021
32 6 Kriittinen tehtävä Mission Critical Leah Artwick Bethany Armstrong Johnson 3. joulukuuta 2021 3. joulukuuta 2021
33 7 Selviytyminen Staying Alive Michael Mullen Joanna Lewis & Kristine Songco 3. joulukuuta 2021 3. joulukuuta 2021
34 8 Teknisiä ongelmia Technical Difficulties Eric Elrod Rick Williams 3. joulukuuta 2021 3. joulukuuta 2021
35 9 Dinovahtina Dino-Sitting Leah Artwick Sheela Shrinivas 3. joulukuuta 2021 3. joulukuuta 2021
36 10 Kontrollointi Taking Control Michael Mullen Leore Berris 3. joulukuuta 2021 3. joulukuuta 2021
37 11 Kuka on pomo? Who's the Boss? Eric Elrod Bethany Armstrong Johnson 3. joulukuuta 2021 3. joulukuuta 2021

Viides tuotantokausi (2022)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


(sarja)

(kausi)
Nimi Alkuperäinen nimi Ohjaus Käsikirjoitus Yhdysvallat Alkup. esitys Suomi Alkup. esitys
38 1 Taas yhdessä Reunited Leah Artwick Joanna Lewis & Kristine Songco 21. heinäkuuta 2022 21. heinäkuuta 2022
Kenjin Isä Daniel on järkyttynyt ja helpottunut nähdessään, että hänen poikansa on edelleen elossa, kun taas Kenji on epäuskossa kuulessaan, että hänen isänsä johtaa Manta Corpia. Kenji ja muut leiriläiset kertovat Danielille Kashin toimista ja myös siitä kuinka hän yritti tappaa heidät sekä myös Maen. Daniel järkyttyy kuullessaan asiasta uskoen, että hän antoi Kashille likaa vapautta tehdä asioita saarelle, jonka jälkeen hän yrittää vangita Kashin vaikka Kash yrittää ensin käyttää B.R.A.D-X-robotteja Danielia vastaan. Daniel antaa leiriläisille omat huoneet kattohuoneistostaan, mutta Brooklynn ei ole varma siitä, että voivatko he luottaa häneen. Brooklynn ja Sammy käyvät Kashin luona hänen sellissään ja lupaavat valheellisesti päästä hänet ulos, jos hän kertoo heille Sammyn perheen tilasta. Kash käskee heitä katsomaan Danielin tiedostot tämän toimistossaan. He saavat tietää, että Daniel omistaa nykyään Sammyn perheen tilan, mutta juuri samaan aikaan Daniel saapuu ja väittää ostaneensa Sammyn perheen tilan velat sekä että heidän tilansa toimittaa vastapalveluksena lihaa Manta Corpin saarelle. Kenji yrittää viettää aikaa isänsä kanssa, mutta Daniel kertoo että saapuvat sijoittajat ovat etusijalla. Daniel kertoo esittävänsä sijoittajille dinosaurusten välistä taistelua. Samaan aikaan Darius on huollissaan siitä, että Iso-Syöppö ei syö ja tajuaa, että hänellä on ikävä tytärtään, joten hän ja muut leiriläiset suunnittelevat saattaa heidät takaisin yhteen. Darius vapauttaa Iso-Syöpön ja vievät tämän yhdessä muiden leiriläisten kanssa tyttärensä luokse. Leiriläiset kertovat Danielle, että Maen tutkimuksien avulle he voivat kommunikoida dinosaurusten kanssa, Daniel kertoo olevansa ylpeä Kenjistä. Myöhemmin leiriläisten juhliessa Daniel käskee Maen työskentelemään hänen ja vapautetun Kashin kanssa uhkaamalla muuten vahingoittaa leiriläisiä.
39 2 Viimeinen koe The Final Test Michael Mullen Leore Berris 21. heinäkuuta 2022 21. heinäkuuta 2022
Leiriläisten syödessä aamiaista Sammy ja Jassu ovat helpottuneita, kun taas Darius, Ben ja Brooklyn epäilevät yhä. Kenji ilmoittaa ystävilleen auttavansa esittelyssä, kun taas Darius ja Brooklyn suunnittelevat vakoilevansa Danielia. Daniel on tietoinen heidän suunnitelmastaan ​​ja pyytää Maea häätämään lapset pois. Kun kolmikko yrittävät etsivät Kashia ja hänen selliään, he saavat tietää, että hän ei ole enää siellä. Kolmikko tutkii Kashin toimistoa ja huomaa, että metsäbiomissa on lennokkeja. Samaan aikaan Kenji valmistaa treffejä hänelle ja Brooklynille tietämättään hänen olevan muiden kanssa vakoilemassa. Darius, Ben ja Brooklyn näkevät Kashin käyttämässä Maen tutkimuksia hallitakseen Iso-Syöpön liikkeitä ja käyttäytymistä. Daniel saadessa selville Brooklynin aikeista käyttää hän lennokkeja, Velociraptoreita ja Iso-Syöppöä vakoillakseen häntä väittäen Kenjille hänen olleen yhdessä Dariuksen ja Benin kanssa. Daniel saa vakuutettua Kenjin liittymään hänen kanssaan työtapaamiseen sijoittajien kanssa. Brooklyn ja pojat onnistuvat pääsemään takaisin kattohuoneistoon vain todistaakseen Kenjin viihdyttävän sijoittajia tarinoillaan dinosaurusten kohtaamisista Isla Nublarilla. Sillä välin Dariuksen veli Brandon puhuu Roxien ja Davien kanssa kertoen heille, että hän uskoo hänen veljensä olevan edelleen elossa.
40 3 Rintamalinjat Battle Lines Eric Elrod Rick Williams 21. heinäkuuta 2022 21. heinäkuuta 2022
Seuraavana päivänä Brooklyn pyytää anteeksi Kenjiltä ja ​​yrittää kertoa hänelle, mitä Daniel on tehnyt. Kenji kertoo luottavansa isäänsä ja kertoo, että hän ei usko häntä. Kun Darius ja Ben myös kertovat Danielin tekemisistään hänelle, menee Kenji itse puhumaan hänelle asiasta. Daniel tunnustaa suunnitelmansa Kenjille väittäen hänelle sen olevan dinosaurusten ja heidän tarpeidensa etu. Daniel kertoo myös pojalleen siitä, että Brooklynn ja Sammy murtautuivat hänen toimistoonsa ja että hänen ystävänsä eivät luota heihin. Mae huomaa Benin ja Brooklynin vakoilevan hänta ja antaa heille laiteita, joilla pystyy häiritsemään kontrollisiruja. Kenji kohtaa ystävänsä väittäen, että hänen isänsä yrittää auttaa dinosauruksia ja käskee heitä olematta puuttumasta asiaan. Daniel kieltää ja estää Kashia osallistumasta sijoittajille tarkoitettuun esitykseen, jossa hän esitellee sijoittajilleen, kuinka he voivat hallita dinosauruksia. Sijoittajat kokeilevat dinosaurusten hallitsemista antamalla dinosauruksensa taistella toisiaan vastaan. Leiriläiset saapuvat paikalla juuri kuin taistelut ovat alkamassa ja onnistuvat häiritsemään kontrollisiruja, jonka aikana kolme neljästä sijoittajasta kuolee. Kaaoksen aikana myös Kash kuolee sen jälkeen, kun hän yritti ohjaimella käyttää Velociraptoreita tappamaan Danielin. Kenji ottaa lennokit hallintaansa joiden avulla hän saa dinosaurukset siirrettyä pois alueelta. Daniel ja Kenji ovat molemmat raivoissaan muille leiriläisille ja Daniel lukitsee yhdessä poikansa kaikki leiriläiset selliin. Eloonjäänyt sijoittaja Malina, joka edustaa Biosyniä, sanoo olevansa edelleen valmis sijoittamaan.
41 4 Väistöliikkeitä Evasive Action Leah Artwick Bethany Armstrong Johnson 21. heinäkuuta 2022 21. heinäkuuta 2022
Kun Daniel, Mae, Kenji ja Malina palaavat Isla Nublarille, he pysähtyvät Danielin vanhassa kattohuoneistossa, jossa Kenji alkaa katua ystäviensä lukitsemista selliin. Daniel suunnittelee uutta esittelyä käyttämällä Isla Nublarin dinosauruksia ja haluaa Kenjin auttavan heitä tämän kokemuksensa vuoksi saarella. Hawkes myös saapuu saarella ja hänen paljastetaan työskentelevän Danielille Kenjin huoleksi. Sillä välin Darius kertoo muille leiriläisille, että B.R.A.D.-X käy heidän sellissään puolen tunnin välein, mikä antaa heille rajoitetun ajan paeta. Epäonnistuneiden yritysten jälkeen Darius löytää keinon paeta viemäreiden kautta. Paetessaan leiriläiset riitelevät siitä kuinka Kenji petti heidät, mutta B.R.A.D alkaa ajamaan heitä takaa, jonka aikana leiriläiset eroavat toisistaan. Darius ja Sammy löytävät pakomatkan aikana laitteen, joka antaa virtaa saarelle. Yrittäessään tutkia laitetta lisää viemäreissä asuva Nothosaurus hyökkää heidän kimppuunsa. Jassu, Ben ja Brooklyn saapuvat auttamaan heitä B.R.A.D:in olevan edelleen heidän kannoillaan. B.R.A.D alkaa taistella Nothosaurusta vastaan, jonka aikana osa laitteen putkista vaurioituu, mikä aiheuttaa moottorin ylikuumenemisen. Paetessaan tunneli romahtaa ja he jatkavat Kenjistä riitelyä, mutta Darius huomaa Iso-Syöpön ja Pikku-Syöpön olevan peloissaan jostakin; Isla Nublarilla Daniel ja muut huomaavat samalla tavalla peloissaan olevan Stegosaruksen. Maanjäristys iskee molemmille saarille, jonka aikana Kenji ja Hawkes putoavat kuoppaan ja kohtaavat Carnotaurus Toron. Sillä välin Brad, Dave ja Roxie saapuvat Isla Nublarille etsimään leiriläisiä.
42 5 Epävakaalla maalla Shaky Ground Michael Mullen Joanna Lewis & Kristine Songco 21. heinäkuuta 2022 21. heinäkuuta 2022
43 6 Irti laumasta Out of the Pack Eric Elrod Leore Berris 21. heinäkuuta 2022 21. heinäkuuta 2022
Kun leiriläiset sabotoivat Mantah Corpin toimintaa saarella, Kenji ja hänen isänsä tapaavat Lewis Dodgsonin, jolle Daniel aikoo myydä kontrollisirunsa. Kenji onnistuu suojelemaan Pahkaa isältään ja alkaa pettymään isäänsä tämän julmuudesta ja huolenpidon puutteesta. Ryhmä yrittää vangita Bluen, mutta tämä johdattaa heidät Dilophosaurusten pesälle, josta he onnistuvat kuitenkin pakenemaan. Samalla Dodgson onnistuu löytämään vanhan Barbasol-tölkin, jonka Dennis Nedry oli varastanut hänelle vuonna 1993. Ryhmä onnistuu vielä vangitsemaan Carnotaurus Toron ja Baryonyx Limbon. Molina yrittää varastaa Dodgsonin repun, jossa hän säilyttää Biosynin projektia, mutta Kenji onnistuu samaan reppunsa takaisin Molinalta ennen kuin Compsognathukset syövät hänet elävältä. Dodgson suostuu tyytyväisenä sopimukseen Danielin kanssa; sirujen valmistamisesta ja toimittamisesta BioSynille kahden viikon kuluessa.
44 7 Loikka The Leap Leah Artwick Bethany Armstrong Johnson & Rick Williams 21. heinäkuuta 2022 21. heinäkuuta 2022
Suojellakseen dinosauruksia, Danielin palattua Isla Nublarilta päättävät leiriläiset yhdessä tehdä dinosauruksille vesikuopan. Darius ja Brooklyn häiritsevät Iso-Syöppöä ja Pikky-Syöppöä saadakseen molemmat pois vesikuopalta. Ben ja Jassu samaan aikaan yrittävät kerätä dinosaurusystävänsä kokon vaikka heillä on ongelmia Sähikäisen kanssa. He onnistuvat myös välttämään kahden Dilophosauruksen hyökkäyksen. Jassu myös myöntää olevansa ihastunut Sammyyn eikä ole varma mitä hänen pitäisi tehdä asialle. Sammy yrittää samaan aikaan lisätä veden virtausta, jotta vesikuoppa täyttyisi nopeammin ja onnistuu myös selviämään B.R.A.D.-X:n hyökkäyksestä. Ryhmä onnistuu tehtävissään ja katselevat kuinka kaikki dinosaurukset juovat rauhallisesti yhdessä.
45 8 Siisti ero Michael Mullen Sheela Shrinivas Kesken 21. heinäkuuta 2022 21. heinäkuuta 2022
Dodgson vaatii, että Mantah Corp hankkii DNA-näytteitä joistakin Isla Nublarin-dinosauruksista ennen lähtöä. Kerätessään näytteitä Mae huomaa viimeinkin välittävänsä siitä, että dinosaurukset saavat elää vapaana ja pettää Mantah Corpin saatuaan tietää, että leiriläiset ovat paenneet häkistään ja tuhoavat hänen näytteitään. Kenjin saatuaan tietää, että hänen isä vangitsi Pahkan vaikka lupasi olla vangitsemasta tätä, kääntää tämä selkänsä isälleen. Kenji auttaa Maeta pakenemaan, mutta palaa kuitenkin isänsä luokse välttääkseen turhat epäilyt. Samaan aikaan Roxie, Dave ja Brandon etsivät saarelta leiriläisiä tuloksetta. Sinä iltana Mae löytää heidät ja tarjoaa heille apuaan.
46 9 Ydin The Core Eric Elrod Joanna Lewis & Kristine Songco 21. heinäkuuta 2022 21. heinäkuuta 2022
Jassu kertoo Benille tunteistaan Sammya kohtaan ja Ben rohkaisee häntä kertomaan rohkeasti tunteistaan. Jassu lähestyy Sammya tämän ruokkiessa Iso- ja Pikku-Syöppöä, mutta ennen kuin hän ehtii kertoa tunteistaan, Brooklyn ja Darius keskeyttää heidät kertomalle heille asettaneensa lennokkeja valvomaan saarta. Brooklyn kuvaa ryhmää kertoakseen ihmisille, että he onnistuivat selviämään Isla Nublarilta. Kun Jassu ja Sammy työskentelvät automaattiovien parissa joutuvat he hetkeksi lukkojen taakse oven vastakkaisille puolille. Pelastettua Sammyn, he huomaavat, että saaren ytimessä on toimintahäiriö. He tajuavat, että ytimen toimintahäiriö aiheuttaa maanjäristykset. Nothosaurus hyökkää uudelleen heidän kimppuunsa, mutta Nothosaurus ehtii nukahtaa rikkinäisistä putkista tulleesta kaasusta ja leiriläiset kieltäytyvät jättämästä sitä taakseen. Darius ja Brooklyn päättävt yhdessä korjata putkista tulevan kaasuvuodon, kun taas Ben, Sammy ja Jassu kuljettavat hissillä Nothosauruksen ulos viemäreistä. Jassu kertoo tunteistaan Sammylle, mutta juuri samalla hetkellä Nothosaurus herää ja hyökkää kolmikon kimppuun, mutta selviävät hissin päästyä maanpinnalle, jossa Nothosaurus hyökkää ja tappaa Dilophosauruksen. Jassu yrittää taas kertoa tunteistaan, mutta Sammy kertoi kuuleensa kaiken ja he suutelevat. Daniel ja Kenji palaavat saarelle ja muut leiriläiset huomaavat kuinka Kenji hallitsee Pahkaa ja Toroa.
47 10 Saapuminen Arrival Leah Artwick Leore Berris 21. heinäkuuta 2022 21. heinäkuuta 2022
Daniel paljastaa, että yhden B.R.A.D.-X:n leuassa on varmuuskopio kontrollisirun piirustuksista ja käskee palkkasotureitaan etsimään sen ja vangitsemaan leiriläiset, jotta hän voi saada tietokoneen salasanan, jonka leiriläiset olivat onnistuneet vaihtamaan. Dariusin, Jassu ja Sammy yrittävät etsiä varmuuskopio-muistitikun biomeista ja Ben yrittää pelastaa Pahkan. Vaikka he onnistuvat löytämään varmuuskopion, Daniel ja Hawkes hyökkäävät sirutetulla Spinosauruksella ja onnistuvat hankkimaan muistitikun takaisin, mutta onnistumatta saada uutta tietokone salasanaa leiriläisiltä. Samanaikaisesti katuva Kenji auttaa Beniä pelastamaan Pahkan ja huomaa samalla, että ohjaimien murskaaminen rikkoo mielenhallinnan. Ben tuo Pahkan ja Kenjin takaisin muiden leiriläisten luo, jotka ovat järkyttyneitä Kenjin paluusta.
48 11 Viimeinen taisto The Last Stand Michael Mullen Bethany Armstrong Johnson, Sheela Shrinivas & Rick Williams 21. heinäkuuta 2022 21. heinäkuuta 2022
Leiriläiset antavat Kenjille anteeksi, vaikka Darius onkin vihainen ja haluton antamaan hänelle alussa anteeksi. Jassu ja Sammy vievät nuoret dinosaurukset turvaan samaan aikaan, kun Darius, Kenji, Ben ja Pahka yhdistävät voimansa saarella olevien siruttomien dinosaurusten kanssa kukistaakseen Danielin, tämän palkkasoturit ja heidän sirulliset dinosaurukset. Danielin ja hänen ryhmä on aluksi menestykäs. Sammyn kieltäydyttyä antamasta tietokoneen salasanaa Danielille, ottaa tämä kaikki sirulliset dinosaurukset henkilökohtaisesti hallintaansa ja onnistuu hän kaartamaan Pikku-Syöpön. Iso-Syöppö ilmestyy auttamaan tätä tappaen Limbon, Spinosaurus hyökkää Iso-Syöpön kimppuun ja onnistuu kaatamaan sekä ilmeisesti tappamaan Iso-Syöpön leiriläisten kauhuksi.
49 12 Nublarin kuusikko The Nublar Six Eric Elrod Leore Berris, Bethany Armstrong Johnson, Sheela Shrinivas & Rick Williams 21. heinäkuuta 2022 21. heinäkuuta 2022
Leiriläiset ja dinosaurukset pakenevat Danielilta ja hänen palkkasotureiltaan, jonka aikana leiriläiset harkitsevat pakenemista saarelta. Ryhmä jakaantuu, kun Daniel ja hänen palkkasoturinsa jahtaavat heitä jonka aikana Velociraptorit onnistuvat tappamaan Toroa kontrolloivan palkkasoturin. Daniel ja hänen palkkasoturinsa onnistuvat pysäyttämään Dariuksen pakenemisen sirutetulla Spinosauruksellaan. Kenji kertoo isälleen tietokoneen salasanan sillä ehdolla, että hän jättää Dariuksen rauhaan, mutta käskee kuitenkin palkkasoturiaan tappamaan Dariuksen Spinosauruksella. Juuri samalla hetkellä Spinosauruksen hyökkäyksestä selvinnyt Iso-Syöppö ajaa Spinosauruksen tiehensä yhdessä Pikku-Syöpön kanssa, joka myös tappaa Hawkesin. Ytimen ylikuormmitessa ja myrkyllisen kaasun vapautuessa päättää Daniel paeta saarelta ja yrittää saada poikansa mukaan. Kenji tajuaa, ettei Daniel ole ikinä oikeasti välittänyt hänestä ja päättää jäädä saarella yhdessä leiriläisten kanssa sanoen, että he ovat hänen oikea perheensä. Leiriläiset kertovat kuitenkin Kenjille, että ytimen ylikuormitus ei ollut todellinen ja että he lavastivat sen. Leiriläiset tuhoavat loput kontrollisirut ja vapauttavat loput sirullisista dinosauruksista. Samaan aikaan Mae, Dave, Roxie ja Brandon saapuvat saarelle ja pelastavat heidät. Mae ilmoittaa Danielista viranomaisille, jotka pidättävät hänet. Kaksi vuotta myöhemmin ryhmä pitää edelleen yhteyttä Jassuun ja Sammyyn, jotka asuvat ja seurustelevat yhdessä. Ben viettää kesän Manta Corpin saarella Maen kanssa. Bowmanit ovat adoptoineet Kenjin. Brooklynn kertoo muille, että hän on tutkinut Lockwoodin kartanolla tapahtuneita outoja asioista. Darius kuulee puhelun jälkeen outoja ääniä ulkoa ja yllättyy nähdessään Brachiosauruksen.
Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]