Lazy Town

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
LazyTown
Sarjan logo
Sarjan logo
Tyyli Lastenohjelma
Kestoaika 30 min
Luoja(t) Magnús Scheving
Pääosissa Julianna Rose Mauriello
Chloe Lang
Magnús Scheving
Stefán Karl Stefánsson
Guðmundur Þór Kárason
Sarah Burgess
Kobie Powell
Jodi Eichelberger
David Matthew Feldman
Julie Westwood
Alkuperämaa  Islanti
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Islanti Sjónvarpið
Suomi Nelonen
Suomi Disney Channel
Suomi Playhouse Disney
Esitetty 16. elokuuta 2004 – 13. lokakuuta 2014
Jaksoja 79
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Lazy Town tai LazyTown (islanniksi Latibær) on islantilainen lastensarja, jossa on näyttelijöitä ja muuta tuotantoryhmää Islannista, Isosta-Britanniasta ja Yhdysvalloista. Sarjan on luonut Magnús Scheving, joka esittää myös itse sarjassa Sportacusta. Sarjassa Stephanieta esittää Julianna Rose Mauriello ja Robi Rähmää Stefán Karl Stefánsson. Ohjelma on dubattu yli 12 kielelle. [1]

Lähes koko Lazy Townin ulkoilmamaisema on toteutettu tietokonegrafiikkana. Magnus Scheving on tehnyt itse lähes kaikki Sportacuksen voltit ja temput. Julianna Rose Mauriello on Stephanien ääni englanninkielisessä versiossa, ja islanninkielisessä dubissa häntä ääninäyttelee Ólöf Kristína Þorsteinsdóttir.[2]

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sportacus: Sportacus on tarinan supersankari, joka ei pysty olemaan liikkumatta hereillä ollessaan, vaikka yrittäisi. Sportacus ei tahdo pahaa kenellekään, ja hän onkin kaikkien ystävä.

Stephanie: Stephanie on liikuntaa harrastava tyttö, joka tulee kesälomalle Lazy Towniin Mauno-setänsä luo. Hän pitää liikkumisesta, ja turhautuu kovasti, kun hänen ystävänsä haluavat laiskotella. Hänellä on vaaleanpunaiset hiukset.

Robi Rähmä: Robi on ilkeä mies, joka haluaa, että Lazy Townissa laiskotellaan jatkuvasti, ja se olikin tapana, kunnes Stephanie tuli. Robissa on kuitenkin lapsellisiakin piirteitä, johon kuuluvat hienot naamiaisasut. Ne tehoavatkin lapsiin erittäin hyvin. Robi vihaa Sportacusta ja tekee juonia häntä vastaan, mutta monesti epäonnistuu.

Ziggy: Ziggy on yksi Stephanien parhaista ystävistä, joka on laiska ja hajamielinen ja rakastaa karkkia. Hän on kuitenkin tarvittaessa sankarillinen.

Pixeli: Pixeli on nörtti, jonka kotona on tietokoneita. Hän on kuitenkin erittäin älykäs ja aina keksimässä uusia kojeita, jotka helpottavat muun muassa siivoamista. Suurin osa keksinnöistä menee silti tavalla tai toisella pieleen. Hän on agentti yhdessä jaksossa. Hän omistaa myös hirveästi pelejä.

Stigu: Stigu on erittäin omahyväinen ja itsekäs poika, joka luulee, että kaikki hänen näkemänsä on hänen. Hänen lempihuutonsa onkin "Se on minun!". Hän on itserakas ja ahne.

Trixie: Trixie on ilkikurinen tyttö, riitapukari, joka kuitenkin leikkii mielellään yhdessä muiden kanssa.

Pormestari Mauno Mielihyvä: Mauno-setä on Lazy Townin pormestari ja Stephanien setä.

Neiti Telle Töpinä: Telle on erittäin omahyväinen, kuten Stigu. Hän haluaa teettää työnsä Maunolla.

Pikku Sportacus: Hän esiintyy jaksossa 37. Häätääkseen Sportacuksen Lazy Townista Robi Rähmä kehittää lasersäteen, jolla voi muuttaa haluamaansa henkilöä nuoremmaksi. Robi käyttää sädettä Sportacukseen, joka nuorentuu 10-vuotiaaksi, mutta Stephanien ja Pixelin juonen avulla he saivat tämän takaisin normaaliksi.

Henki: Hänet on nähty Robi Rähmän kanssa jaksossa 48.

Suomalaiset äänet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Peter Pihlström  Sportacus, Pixeli (lauluääni kausilla 1-2)  
 Annituuli Kasurinen  Stephanie (kaudet 1-2), Kertoja (kaudet 1-2)  
 Mika Nuojua  Ziggy  
 Jon-Jon Geitel  Stigu  
 Samuel Harjanne  Pixeli (jaksot 1-65), tunnuslaulu  
 Petrus Kähkönen  Pixeli (jaksot 66-78)  
 Jenni Sivonen  Trixie  
 Antti Pääkkönen  Pormestari Mauno Mielihyvä  
 Ulla Renko  Neiti Telle Töpinä (jaksot 1-34)  
 Katja Sirkiä  Neiti Telle Töpinä (jaksot 35-78)  
 Heikki Sankari  Robi Rähmä  
 Henri Piispanen  Pikku Sportacus (jakso 37)  
 Kari Tamminen  Henki (jakso 48)  

Musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suosionsa ansiosta sarjan kappaleita ja musiikkia on tuotettu erilaisille ääniraidoille. Näitä albumeita on julkaistu monilla eri kielillä. Ensimmäisen albumin nimi oli LazyTown - The Album. Toinen albumi nimeltään LazyTown - The New Album julkaistiin 15. marraskuuta 2007.

Kappale "Bing Bang (Time to Dance)" julkaistiin musiikkisinglenä Isossa-Britanniassa, jossa se saavutti neljännen sijan Britannian singlelistalla 10. joulukuuta 2006.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]