Oktonautit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Oktonautit (engl. The Octonauts) on Chorionin ja Brown Bag Filmsin CBeebies-kanavalle tuottama brittiläis-irlantilainen lasten tietokoneanimaatiosarja. Sarjan ensimmäinen osa esitettiin Britanniassa 4. lokakuuta 2010, ja sarjaa on esitetty muun muassa Australiassa ABC3-, Ranskassa TF1-, Yhdysvalloissa Disney Channel- ja Suomessa Yle TV2 -kanavalla. Sarjassa seurataan eläinten miehittämän merenalaisen Oktopod-nimisen tutkimusaseman toimintaa ja seikkailuja. Sarjan hahmot on suunnitellut Meomi. lähde?

Oktonautit ovat merenalaisen tutkimusasema Oktopodin miehistöä, jonka komentajana toimii kapteeni Valkonen. Oktonautteja ovat Valkonen, Kwazii, Peso, Tessa, Shellington, Tumppi, Viivi ja Vihi, heidän lisäkseen Oktopodin miehistöön kuuluu joukko vesiläisiä, joiden johtajana on Tumppi. Oktonauttien vedenalaiset kulkupelit ovat nimeltään Gupeja, joita ovat Gup A, -B, -C, -D, -E, -F, -G, -H, -I, -K, -M, -O, -R, -S, -V, -X, -Y.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rooli Nimi Laji Kuvaus
kapteeni Valkonen

(engl. Barnacles)

jääkarhu Kapteeni Valkonen on Oktonauttien komentaja. Hänen johdollaan Oktonautit tutustuvat mereen ja sen elämään. Valkosen perheeseen kuuluu kaksoissisko Bianca, ja siskon lapset Urso ja Ursa.
luutnantti ja kryptozoologi Kwazii kissa Kwazii on seikkailunhaluinen merirosvokissa, jonka isoisä Calico Jack on yksi tunnetuimmista merirosvoista. Kwazii on Valkosen hyvä ystävä ja myös korkeassa asemassa Oktopodilla. Kwazii tapaa sanoa: "Kissa vieköön!"
lääkäri Peso pingviini Peso on hieman ujo lääkintäpingviini, joka auttaa sairaita ja loukkaantuneita mereneläviä. Pesolla on pikkuveli Pinto, joka on ollut mukana Oktonauttien retkillä kaksi kertaa.
tiedemies ja professori Vihi

(engl. Inkling)

mustekala Professori Vihi perusti Oktonauttien tutkimusaseman tutkiakseen meriä ja niiden eläimistöä. Hän on perillä monista mereen ja luontoon liittyvistä asioista ja hänellä on oma kirjasto Oktopodilla.
tiedemies (meribiologi) Shellington merisaukko Shellingtonin vahvuuksiin ei kuulu Gupejen ajaminen, vaan merten ja niiden eliöiden tutkiminen. Shellingtonnilla on isosisko Helmi jolla on lapsi Severi .Shellingtonn sanoo usein: "Hyppivät hylkeet!"
insinööri Viivi

(engl. Tweak)

kani Viivi toimii Oktopodin insinöörinä ja on rakentanut Oktopodin ja Gupit itse (tosin ei Gup-V:tä, joka on vesiläisten rakentama). Viivi suunnittelee ja korjaa Oktonauttien työtä helpottavia laitteita, nopeammin -kuten hän sanoo: "...ehdit sanoa katkaravun sotkusaksi!" Viivin isä asuu Floridassa.
tietotekniikan asiantuntija ja valokuvaaja Tessa

(engl. Dashi)

koira (mäyräkoira) Tessa valokuvaa ja on vastuussa tutkimusaseman tietokoneista ja tutkimuslaitteista. Tessalla on pikkusisko Assi, joka on intohimoinen salapoliisi ja hän on ollut kerran oktonauttien kanssa seikkailemassa.
kokki ja puutarhuri Tumppi (engl. Tunip) vihannes/eläin

eli vesiläinen/vesimaali

Tumppi on puoliksi eläin ja puoliksi vihannes. Tumppi on ainoa vesiläisoktonautti; vesiläisten pomo. Tumpin valmistamia erikoisherkkuja ovat kalakeksit, joita Oktonautit syövät itse ja tarjoavat vedeneläville. Shellingtonn löysi vesiläiset oktopodin " jalasta " , kun ne olivat vielä pieniä.

Suomenkieliset ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Juha-Pekka Mikkola  kapteeni Valkonen  
 Antti Pääkkönen  Kwazii  
 Antti Jaakola  Peso  
 Matti Laitinen  Peso (osa jaksoista), sivuäänet  
 Juha Paananen  tohtori Shellington  
 Heljä Heikkinen  Viivi, sivuäänet  
 Bruno Lähteenmäki    
 Eeva Markkinen  Tessa, sivuäänet  
 Markus Bäckman  professori Vihi  
 Markus Niemi  Natquik  
 Joonathan Kettunen  sivuäänet  
 Elise Langenoja  sivuäänet  
 Tuomas Uusitalo    
 Arto Nieminen    
 Raili Raitala    
 Kristina Vahvaselkä    
 Saara Lehtonen    
 Emma Louhivuori    
 Henna Haverinen    
 Minna Tasanto    
 Petri Hanttu    
 Rauno Ahonen    
 Karolina Blom    

[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sarjan lopputekstit

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.