Oktonautit

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Oktonautit (engl. The Octonauts) on Chorionin ja Brown Bag Filmsin CBeebies-kanavalle tuottama lasten tietokoneanimaatiosarja. Sarjan ensimmäinen osa esitettiin Britanniassa 4. lokakuuta 2010, ja sarjaa on esitetty muun muassa Australiassa ABC3-, Ranskassa TF1-, Yhdysvalloissa Disney Channel- ja Suomessa Yle TV2 -kanavalla. Sarjassa seurataan eläinten miehittämän merenalaisen Oktopod-nimisen tutkimusaseman toimintaa ja seikkailuja. Sarjan hahmot on suunnitellut Meomi.lähde?

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rooli Nimi Laji Kuvaus
kapteeni Valkonen (Barnacles) jääkarhu Valkonen johtaa oktonautteja, ja yleensä päättää oktonauttien suorittamista operaatioista.
luutnantti ja kryptozoologi Kwazii kissa Kwazii on silmälappua käyttävä kissa.
lääkäri Peso pingviini Peso hoitaa loukkaantuneet merieläimet ja oktonautit terveeksi.
tiedemies professori Vihi (Inkling) mustekala Professori Vihi perusti Oktonauttien tutkimusaseman tutkiakseen meriä ja niiden eläimistöä
tiedemies (meribiologi) tohtori shellington merisaukko (ei apina) Shellington ei ole kovin hyvä ajamaan gup-d:eetä eikä muitakaan gupeja. Shellington osaa kertoa muille oktonauteille paljon asioita merestä.
insinööri Viivi kani Viivi on vihreä kani ja pitää huolta Oktopodin merenalaisista kulkuneuvoista ja muista teknisistä välineistä.
tietotekniikan asiantuntija ja valokuvaaja Tessa (Dashi) koira (mäyräkoira) Tessa valokuvaa ja on vastuussa tutkimusaseman tietokoneista ja tutkimuslaitteista.
kokki ja puutarhuri Tumppi (Tunip) vihannes ja eläin eli vesiläinen Tumppi on puoliksi eläin ja puoliksi vihannes. Tumppi on ainoa vesiläisoktonautti. Tumppi on vesiläisten pomo. Tumppi voi hengittää vedessä.

Suomenkieliset ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Juha-Pekka Mikkola  … kapteeni Valkonen  
 Antti Pääkkönen  … Kwazii  
 Antti Jaakola  … Peso  
 Juha Paananen  … tohtori Shellington  
 Heljä Heikkinen  … Viivi  
 Bruno Lähteenmäki     
 Eeva Markkanen     
 Karolina Blom     
 Elise Langenoja     
 Markus Bäckman  … professori Vihi  
 Kristina Vahvaselkä     

[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sarjan lopputekstit

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.