Trubadurix

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Trubadurix (ransk. Assurancetourix) on Asterix-sarjakuvissa esiintyvä gallialaiskylän bardi. Omasta mielestään hän on nero, toisten mielestä hänen laulunsa on sietämätöntä. Yleensä kaikki kuitenkin pitävät hänestä, kunhan hän vain ei laula. Trubadurix oli mukana jo ensimmäisessä Asterix-albumissa Asterix gallialainen.[1]

Aina kun Trubadurix ehdottaa laulua, joku kyläläisistä – useimmiten kylän seppä Caravellix – hakkaa häntä ja huutaa: ”Sinä et laula! Sinä et laula!” Kun muut gallialaiset seikkailun päätyttyä juhlivat, Trubadurix köytetään yleensä puuhun suukapuloituna, jotta hän ei voisi laulaa. Muutamissa tarinoissa Trubadurix on kuitenkin päästetty osallistumaan kyläjuhlaan.

Trubadurix on ulkonäöltään vaaleahiuksinen ja viiksekäs. Hän pukeutuu punaiseen viittaan. Lauluaan hän säestää yleensä lyyralla. Eräissä myöhäisissä albumeissa Trubadurixin laulu on niin hirveää, että se aiheuttaa sateen ja ukonilman, minkä vuoksi häntä tarvittiin pelastamaan kuivuudesta kärsinyt Gangesin laakso albumissa Asterix Intiassa.[2] Albumin Ruusu ja miekka mukaan Trubadurix on myös kylän lasten opettaja.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Goscinny, René & Uderzo, Albert: ”Trubadurix ja musiikki”, Asterix & Co. Osa 1: Gallian maisemat, s. 38–39. Suomentanut Leppänen, Liisa. Tampere/Saksa: Egmont Kustannus Oy Ab, 2001. ISBN 951-876-865-X.
  2. Goscinny, René & Uderzo, Albert: Asterix Intiassa: Tuhannen ja yhden tunnin matka, s. 47. Suomentanut Walli, Outi. Vantaa: Helsinki Media Sarjakuvat, 1994. ISBN 951-875-757-7.
  3. Goscinny, René & Uderzo, Albert: Asterix: Ruusu ja miekka, s. 6. Suomentanut Walli, Outi. Saksa: Sanomaprint Kirjat, 1991. ISBN 951-875-291-5.
Tämä sarjakuvaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.